Необходими продукти:
- 1 малка глава карфиол
- 4 яйца
- 2 с.л. олио
- 4 с.л. царевично брашно
- сол
Чеснов Сос:
- 1 скилидка чесън
- 7 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. майонеза
- 2 стръка копър
Начин на приготвяне:
С приставка за варене на пара сварявате до омекване карфиола. Ако нямате такава приставка, бланширайте цветното зеле за няколко минути в кипяща вода. (Първо водата завира и след това слагате карфиола.) Като тук внимавайте да не го преварите и той да стане на каша – след варенето отделните парчета трябва да са в пълната си цялост, пише flagman.bg.
В купа разбърквате 4 яйца с 8 лъжици царевично брашно и сол на вкус. Консистенцията на смета трябва да е гъста и в зависимост от големината на яйцата може да се наложи да добавите още брашно.
Оваляйте карфиола в сместа и поставете в тава, полейте с малко олио.
Печете до зачервяване в загрята на 200 градуса фурна – поне 30 минути. Задължително върху хартия за печене.
Докато стане карфиолът, може да приготвите бърз чеснов сос. Пресовайте чесъна, нарежете копъра на ситно и сложете в купичка, добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте добре.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Венелина
10:52 03.12.2021
2 Добси
16:53 03.12.2021