Last news in Fakti

3 Декември, 2021 10:05 8 579 2

Рецепта на деня: Паниран карфиол на фурна

  • паниран-
  • карфиол-
  • на фурна-
  • постно-
  • какво да сготвя

С чеснов сос

Рецепта на деня: Паниран карфиол на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 малка глава карфиол
  • 4 яйца
  • 2 с.л. олио
  • 4 с.л. царевично брашно
  • сол

Чеснов Сос:

  • 1 скилидка чесън
  • 7 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 стръка копър

Начин на приготвяне:

С приставка за варене на пара сварявате до омекване карфиола. Ако нямате такава приставка, бланширайте цветното зеле за няколко минути в кипяща вода. (Първо водата завира и след това слагате карфиола.) Като тук внимавайте да не го преварите и той да стане на каша – след варенето отделните парчета трябва да са в пълната си цялост, пише flagman.bg.

В купа разбърквате 4 яйца с 8 лъжици царевично брашно и сол на вкус. Консистенцията на смета трябва да е гъста и в зависимост от големината на яйцата може да се наложи да добавите още брашно.

Оваляйте карфиола в сместа и поставете в тава, полейте с малко олио.

Печете до зачервяване в загрята на 200 градуса фурна – поне 30 минути. Задължително върху хартия за печене.

Докато стане карфиолът, може да приготвите бърз чеснов сос. Пресовайте чесъна, нарежете копъра на ситно и сложете в купичка, добавете майонезата и киселото мляко и разбъркайте добре.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венелина

    1 6 Отговор
    Колко от тези простотии ги готвиш голяма иновация е това и много различни неща които и магарето няма да го замириса
  • 2 Добси

    2 1 Отговор
    Прекрасна рецепта, който не е ял карфиол, не знае какво е изпуснал. Аз лично го пека директно, без панировка, само с подправки. 😉