Last news in Fakti

2 Декември, 2021 15:52 1 649 5

Магазини за „срещи на сляпо“ са хит сред необвързаните в Китай

  • китай-
  • необвързани-
  • среща-
  • връзка-
  • любов

Заради трудността при срещите по време на пандемията, необвързаните търсят нови начини да срещат нови хора

Магазини за „срещи на сляпо“ са хит сред необвързаните в Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Уникални магазини, които дават нова възможност на необвързаните в Китай да намерят своята сродна душа, се радват на нарастваща популярност сред младите хора в град Чънду, провинция Съчуан, предава сайтът CRI.

Те предлагат на необвързаните да открият своя бъдещ партньор като си купят пластмасова бутилка, в която има лична информация друг човек, който също търси любов. Цената, за да остави човек своите данни в бутилката е 30 юана (8 лева), като същевременно може да получи достъп до такава с информация за непознат човек. Ако търсещите се притесняват от това, което ще открият, те могат да платят и по-високи цени – до 1299 юана (352 лева), за да се сдобият с „по-високо качество“ и увеличат шансовете си за намиране на правилния партньор.

Новата идея обаче предизвика недоволство онлайн. Адвокати предупредиха, че тя крие опасности от нарушение на неприкосновеността на личната информация. В някои коментари в социалните мрежи се казва дори, че това е равносилно на продажба на хора като стоки, при който липсва уважение към другия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Скорпион

    2 5 Отговор
    И на хаховците не им е лесно!
  • 3 Токи

    8 1 Отговор
    Не разбирам защо тази идея се критикува. Нима има разлика дали ще напишеш тази информация в сайт за запознанства или ще се пробваш в този магазин? За мен трябва да има повече подобни възможности и то не само за романтични връзки, но и за намиране на нови приятели.
  • 4 Въпрос

    3 1 Отговор
    Има ли някакъв етикет върху тези бутилки, който да дава поне минимална информация? Например, ако жена на 35 години, висока 165 см и тежаща 60 кг търси запознанство, няма да е много удачно да купи бутилка без никакъв етикет с информация за основни показатели и после да се окаже, че в бутилката са данните на 18-годишен юноша, или на 80-годишен дядо, или пък на мъж с ръст 155 см, тежащ 40 кг.
  • 5 цербер

    0 0 Отговор
    ...при коИто липсва уважение към другия.