Last news in Fakti

3 Декември, 2021 15:45 2 422 5

Мъже се снимаха голи, финансират планинските спортове (СНИМКИ)

  • благотворителност-
  • кауза-
  • календар-
  • планински спортове

Освен с кауза, с календара мъжете обръщат внимание и на проблемите в планината

Провокативен календар с мисия. Мъже се събличат голи, за да съберат средства за млади хора, до 25 години. Каква е каузата и какво съдържат страниците от календара?

Те не са професионални модели, нито звезди. Те са търговец и адвокат – загърбват задръжките и дрехите, за да се снимат голи за провокативен календар – с кауза.

"Понеже обичам глупости и благотворителност, от години създавам разни артикули с хумористична насоченост, като печалбите отиват за различни благотворителни цели. В случая всеки декември месец правим един календар с актова фотография на голи мъже в комични ситуации, които много от тях описват и някои не особено приятни действителности от нашето време", сподели Никола Колев.

За да заснемат 12-те фотографии, мъжете излагат телата си голи на минусови температури на открито в планината.

"На Кончето, като правехме кадър в Пирин, точно на самия заслон имаше група от 7-8 човека и ние трябваше да стоим голи в непосредствена близост до тях."

"Беше рано сутринта, около 7 часа, на междинна станция на лифта "Бай Кръстьо". Със сигурност е било под нулата, може би -5 градуса", разказа Димитър Петров от Софийския планински клуб.

Целта на Никола и Димитър е да създадат стипендия за млади хора до 25 години със събраните средства от календара, пише bgonair.bg. Младежите трябва да практикуват планински спорт – колоездене, катерене, трекинг или други активности в планината.

"Идеята ни хрумна от това, че ние също сме били под 25 години и имахме много големи идеи, които не можехме да осъществим поради ограничения си бюджет. И тая година просто естествено дойде", каза още Димитър.

Освен с кауза, с календара Никола и Димитър обръщат внимание и на проблемите в планината. 12-те страници от него са посветени на прекомерното застрояване в природата, бракониерството, негостоприемните хижари и липсата на хеликоптери за спасяване.

Календарът ще бъде представен на 6 декември в столично заведение, а информация за проекта може да се намери на сайта на "Софисйки планински клуб".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amulet

    10 1 Отговор
    Като здраво мислещ човек-гражданин не бих си купил този календар дори безплатно да го даваха,има деца има подрастващи и как да го сложа на стената и да ме питат какво е и защо е така,какво ги провокира???Ако беше с животни,чалгаджийки,даже ГРОБ щеше да ми е все тая.Каузата явно е насърчаване на еднополовите взаимоотношения,ГОЛИ ТИЧАЩИ МЪЖЕ,не благодаря
  • 2 qwerty

    4 0 Отговор
    Не знам какво са си мислели, но да си вееш з@дника изобщо не е мъжкарско.
  • 3 хихи

    8 0 Отговор
    Убава работа ама пеерастка!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гръндж

    0 0 Отговор
    Не ме друса,не се интересувам от мъже.