Last news in Fakti

24 Април, 2013 09:12 1 075 1

Пушенето да се забрани и в парковете?

  • пушачи-
  • непушачи

Пушенето трябва да се забрани не само на закрито, но и в парковете и градинките. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия журналистът Людмил Кърджилов.

Той и неговият съмишленик д-р Маша Гаврилова от Гражданска инициатива "България без дим" влязоха в остър спор със заклетите пушачи Кристина Патрашкова и музикантът Пейо Филипов по темата за цигареното вето. Тя бе провокирана от предизборното обещание на БСП, че ако спечели парламентарния вот през май, ще вдигне забраната.

Според Кърджилов и Гаврилова старият модел на обособяване на зали за пушачи и непушачи не е проработил.

„Непушачите проявяват към пушачите неприязън, граничеща с агресия”, коментира от своя страна Патрашкова. И даде за пример жена, която се развикала в театрална зала, защото една от актрисите на сцената запалила цигара, следвайки сценария на постановката.

Според журналистката забраната за пушене масово се нарушава дори в момента, защото много хора са готови да платят глоба, за да не им се налага да пушат пред заведенията.

„Законът в сегашния му вид не е добър и ще направим всичко, което е необходимо по улиците, за да се промени”, каза Пейо Филипов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 0 Отговор
    Обещания обещания за всички всичко..
    А след изборите, всички получават множество сочни Х*****