18 Май, 2013 16:19 1 314 1

Жерар Депардийо: За мен Путин е като папа Йоан Павел II

  • жерар депардийо-
  • папа йоан павел іі-
  • владимир путин

Френският актьор Жерар Депардийо, който получи руско гражданство в началото на годината, сравни президента на Русия Владимир Путин с папа Йоан Павел ІІ и заяви, че бившият агент на КГБ е лидерът, от когото Русия наистина се нуждае, пишат руските медии.

Депардийо даде интервю за руското издание „Комсомолска правда“ по време на подготовката за снимките на новия му филм, който ще бъде заснет в Москва и чеченската столица Грозни, която бе изградена наново след близо 20 години на война. Той се зае с новата си роля на глобален посланик на руската култура.

Актьорът заяви пред изданието, че се чувства горд от всичко, което Владимир Путин е направил за 13-те години на своето управление.

„Имам много руски приятели - Путин, например. Ще ви кажа какво мисля за Путин: руската нация се нуждае от личност като него - с руски темперамент. Путин се опитва да възвърне достойнството на хората", каза той и добави: „За мен той е като Франсоа Митеран ( бивш френски президент – бел.ред.) или папа Йоан Павел II. Никога не съм казвал това пред журналисти, но така мисля".

Папа Йоан Павел II беше отявлен антикомунист, на когото частично се приписват заслугите за вдъхването на кураж в реформаторското движение „Солидарност” в неговата родина Полша през 80-те години на миналия век, отбелязва „Гласът на Русия".

Попитан за мотивите да вземе руско гражданство, Депардийо опроверга слуховете, че с тази стъпка се опитва да възроди кариерата си. „Това е смешно. Снимал съм се в повече от 200 филма. Кой се нуждае от PR и реклама след това“, заяви той.

Френският актьор изтъкна, че е напуснал Франция заради политиката на френския президент Франсоа Оланд и че се е чувствал по-комфортно при бившия президент Никола Саркози.

„Аз харесвах Саркози, защото всички бяха срещу него", подчерта той.

Депардийо получи новото си гражданство по време на вечеря с Путин през януари, след като имаше пререкания с френските власти относно проекта за нов 75-процентов данък за богатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснака Руския

    0 0 Отговор
    Чечня е била 20 години във война?!? Димитринче, уикипедия да ти е в помощ!