Last news in Fakti

17 Юли, 2013 17:04 1 822 1

Робърт Дауни Джуниър е най-скъпоплатеният актьор в Холивуд

  • робърт дауни джуниър-
  • холивуд-
  • кино-
  • хю джакман


Робърт Дауни Джуниър оглави класацията на "Форбс" за най-скъпоплатените актьори в Холивуд,
тъй като за последната година от хонорари за ролите си е спечелил  рекордните $ 75 млн. долара, съобщи Би Би Си.

Доходите на Дауни идват основно от филмите по комиксите на „Марвел“. През последната година той влезе в костюма на Железния човек, снимайки се в суперпродукциите „Отмъстителите“ и „Железният човек 3“. И двата филма донесоха на създателите си печалби от  по над $ 1 млрд.

На второ място в своеобразната класация е младата надежда на Холивуд - Чанинг Тейтъм, който финансира и участва във филма за мъжки стриптизьори „Магическият Майк“. Режисираният от Стивън Содърбърг филм спечели $ 160 млн. и донесе на актьора хонорар в размер на $ 60 млн.

Челната тройка допълва австралийската звезда Хю Джакман, чийто нов филм от поредицата "X-men" - “Върколакът“, предстои да излезе. Смята се, че за периода от юни 2012 г. до юни 2013 г. актьорът е спечелил $ 55 млн.

Други от по-популярните лица в челната десетка са Марк Уолбърг с печалби от $ 52 млн., Адам Сандлър с печалби от $ 37 млн., както и спечелилият $ 33 млн. Дензъл Уошингтън.

През миналата година класацията беше оглавена от 51-годишния Том Круз, който инкасира приходи в размер на $ 75 млн. Сега той е останал едва на 8-о място с печалби от $ 35 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    0 0 Отговор
    И за какво ги казвате тези цифри ??? - това полезно знание ли е, ще ни обогати ли по този начин, ще ни направи по-щастливи ли, или пък някой от тези ще почерпи????!!! Само озлобявате изтерзания български народ с такива новини...