20 Ноември, 2013 11:43 809 0

Част от кралската история на търг

  • рокля-
  • принцеса-
  • даяна-
  • търг

Лейди Даяна несъмнено остави значим отпечатък върху кралската история на британската корона. Въпреки, че загина преди 16 години интересът към „кралицата на народа” ни най-малко не стихва.

Поредният повод милиони по света да си спомнят за принцесата на Уелс е обявената на търг бална рокля на Даяна, чийто дизайнери са Дейвид и Елизабет Емануел.

Роклята, инкрустирана с блестящи камъни, пайети и перлени мъниста, е обличана от принцесата едва три пъти. С нея тя е била на банкет в лондонската резиденция на германския посланик, на представление на Балшой театър в Кралската опера и на премиерата на филм за Джеймс Бонд.

Трудно е отсега да се определи цената, на която ще бъде продадена роклята, но засега сумата варира между 50 000 и 80 000 паунда. Разбира се, организаторите очакват, че истинските почитатели на Даяна ще дадат много повече. Последната нейна рокля, която е продадена на търг и принцесата е обличала на официален обяд в Белия дом през 1985 г., през март 2013 г. беше продадена за 240 000 паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА