28 Ноември, 2013 13:02 1 559 0

Продават на търг любимата рокля на принцеса Даяна

  • лейди даяна-
  • рокля-
  • търг-
  • великобритания

Роклята е дело на любимия дизайнер на принцесата - Дейвид Емануел

Една от най-пищните бални рокли на лейди Даяна ще бъде обявена на търг следващата седмица, пише британското издание „Мирър“.

Дрехата заслужено носи името "Приказка". Тя е дело на любимия дизайнер на принцесата - Дейвид Емануел, който е създател и на сватбената й рокля. Приказната одежда блести със златни пайети, кристални и перлени мъниста и е съшита от бяла органза и сатен.

Тя е била на любимата на принцесата. Даяна я е носила с и без ръкави, добавяйки подплата, за да я направи още по-приказна.

Лейди Ди за пръв път видяла роклята на благотворителен търг на Червения кръст през юли 1986 г. Толкова я харесала, че я купила по време на търга, вместо директно от дизайнерите. Месец по-късно Даяна носи роклята за пръв път в Кралската опера и балет на представлението на Балшой театър - „Иван Грозни“.

Година по-късно принцесата на Уелс отново облича приказната бална рокля за премиерата на филма „Джеймс Бонд: Живи светлини“ през юни 1987 година.

25 години по-късно стойността на дрехата се очаква да достигне 130 хил. щатски долара, след като бъде обявена на търг през декември.

Най-скъпата рокля на Даяна, продадена някога на търг, е виолетова "Траволта". Принцесата я е носила на вечеря в Белия дом където е танцувала с актьора Джон Траволта в Белия дом. Наскоро тя беше продадена на търг за близо 400 хил. щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА