24 Февруари, 2014 07:00 6 072 2

15 черти от характера, които могат да ви разболеят

  • характер-
  • болести-
  • аюрведа-
  • китаец-
  • дълголетие-
  • съвети

256 годишен китаец и неговата формула за щастие и добър живот

Според официалните записи, хербалистът Ли Чинг-иуен е роден в Китай през далечната 1677 г (въпреки че самият той твърди, че се е родил през 1736 г.) През дългия си живот, той постоянно практикува билколечение и бойни изкуства. През 1930 г. вестник „New York Times“ отпечатана статия, в която  публикува официални китайски правителствени документи, които са били разкрити. Тези документи, датиращи от 1827 г., съдържат официални поздравления за 150-ти рожден ден Ли Чинг-иуен. По-късни документи, датиращи от 1877 г., съдържащи официални поздравления за 200-ния му рожден ден.

Как го е направил?

Ли Чинг-иуен обяснява своята формула на дълголетието с едно единствено изречение: "Запазете сърцето си спокойно, седете като костенурка, ходете бързо като гълъб, и спете като куче".

Нека добавим още няколко интересни исторически факти към тази история. Китайски армейски генерал Ианг Сен поканил Ли да го посети, и му предложил възможността да преподава китайски бойни изкуства на войниците. Генералът не можел да повярва колко млад бил неговият гост, въпреки че бил достигнал възрастта от 250 години.

Ли Чинг-иуен  умира на шести май 1933 г. Той заявил на своите ученици, че е изпълнил всичките си задачи в този живот и сега е готов да се върне у дома.

Това истинска история ли е? Има множество интересни истории за западни здравни феномени и източните йоги, които са живели в продължение на над 100 години. Те не само оцеляват толкова дълго, но също така процъфтяват – те са млади, активни и пълни с ентусиазъм. Какво можем да научим от тях?

15 черти от характера, които могат да ви разболеят

Древната аюрведична здравна наука не само доказват съществуването на психосоматични заболявания, но също така представя списък на конкретни заболявания, причинени от специфични черти на характера. Ето няколко примера, които биха могли да обяснят причините за някои болести:

1. Ревност - предизвиква онкологични заболявания, отслабва имунната система.

2. Отмъстителност - причинява безсъние и болести на гърлото.

3. Неспособност да се намери решение на ситуация - причинява белодробни заболявания.

4. Липса на морални принципи - причинява хронични заболявания, инфекции и заболявания на кожата.

5. Твърда категоричност или непоколебимост в убежденията - причинява диабет, мигрена, и възпаления.

6. Лъжа - причинява алкохолизъм, гъбични инфекции и отслабва имунната система.

7. Агресивност - причинява стомашни язви, киселинен рефлукс и брадавици.

8. Изразяване на резерви - причинява шизофрения и бъбречни заболявания.

9. Жестокост - причинява епилепсия, астма и анемия.

10. Желание за конфликти - причинява разширяване на щитовидната жлеза.

11. Апатия - причинява диабет.

12. Противоречивост или капризност - причинява безплодие.

13. Грубост или обида - причинява диабет и сърдечни заболявания.

14. Безпокойство - причинява нарушения на храносмилателната система, сърцето и кожни заболявания.

15. Алчност - предизвиква онкологични заболявания, затлъстяване и сърдечни заболявания.

Как може да сме сигурни, че това е истина? Много велики неща в този свят могат да бъдат изследвани само с опит, а не с рационално мислене. Аюрведата е древна наука, която работи и днес и като че ли не е подвела никого, който я следва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan2909

    0 0 Отговор
    bullsh.t!
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Направо се чудя как сме живи?