Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 12:07 3 294 1

Андреа и Алек Сандър с видео срещу дискриминацията

  • андреа-
  • алек сандър-
  • дискриминацията-
  • видео

Ройтерс любезно са предоставили кадри от значими световни събития, които са използвани в клипа

Новото видео към песента "Peaceful Place" на поп-фолк певицата Андреа и дуетната й половинка Алек Сандър вече е факт.

Във видеоклипът, двамата артисти се обединяват в името на толерантността и застават против всякакъв тип дискриминация и нарушаване на човешките права.

„Наш божествен дълг е да направим този свят по-мирно място“, пеят Андреа и Алек Сандар в най-новото си парче "Peaceful Place".

В последните месеци, в Украйна бяха приети закони, които ограничават свободата на словото. В Русия пък дискриминацията към хомосексуалните хора също е заложена в закона.

Изпълнителите смятат, че във века, в който живеем, не може да бъде престъпление различната сексуалност, етнос или раса. Престъпно е някой да бъде лишаван от свобода или да бъде потискан заради това, че изказва мнението си на висок глас.

Каузата зад която застават родните изпълнители намира подкрепа от редица международни организации за защита на човешките права. От  Агенция „Ройтерс“ пък любезно са предоставили кадри от значими световни събития, които са използвани в клипа.

Показани са гей паради, междурасови отношения, спортни мероприятия.

Именно последното най-голямо такова – Олимпийските игри в Сочи, в Русия, е провокирало Алек и Андреа да насочат вниманието си към липсата на толерантност. Обявяват се и против законът срещу гей пропагандата, който беше приет наскоро в страната на Владимир Путин.

За да привлекат внимание към тази проблематика, Алек и Андреа посетиха столичен ромски квартал, където разпънаха огромно знаме на дъгата.

Идеята на артистите е да покажат, че всички хора, независимо от техните различия, могат да съжителстват мирно помежду си.

Необичайното събитие сред ромите веднага предизвика бурния им интерес.

"Избрахме именно оттам да стартираме нашата акция, дискутирайки всички проблеми, които имат заклеймените като различни“, разказват изпълнителите.

"Ако бяхме направили подобна акция в Русия, вече щяхме да сме в затвора" сподели за Факти.бг Алек Сандар, седмица преди да излезе новото видео.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан попйорданов

    0 1 Отговор
    Кой кой е от тези на снимката.Я да вземете да пишете отдоле кой е Андро и кой Сандро,че не моа ги различа,хашлаци.