Last news in Fakti

3 Май, 2016 07:44 4 472 0

Торино – град на аромати и вкусове

  • торино-
  • италия-
  • вкусове-
  • аромати-
  • туризъм-
  • паста-
  • по

Торино преплита в себе си история и бъдеще

Торино – град на аромати и вкусове - 1
Снимки: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Торино не е типичният туристически град. При избиране на дестинация в Италия огромна част от хората веднага биха възкликнали Рим, Флоренция или Венеция.

Разположен в подножието на Алпите, обаче, Торино може да даде много на своите гости. Първата столица на обединена Италия е четвъртият по големина град в страната и индустриален център на региона Пиемонт.

Торино е сърцето и на Савойската династия, която избира именно този град за столица. Река По, страхотните пейзажи, възвишения и климат го правят изключително интересен за посетителите.

Торино преплита в себе си история и бъдеще, най-различни и разнообрази вкусове и аромати. Вървейки по улица „Гарибалди“, човек може да забрави за съществуването на времето и часовника.

Торино – град на аромати и вкусове

Ако сте решили да заложите на кулинарен туризъм, то Торино без съмнение може да се окаже отправна точка за пътешествието ви. На всеки метър може да намерите уютни магазинчета за паста, маслини, сладки изделия, салами и деликатеси.

Ароматното кафе и разнообразието от вина не трябват да бъдат подминавани. За италианците храната и виното са издигнати на пиедестал. В забързаното ежедневие те са глътката свеж въздух, който спира тиктакането на часовника и пренася човек в друго измерение.

Торино – град на аромати и вкусове

А красивите кафенета и малки ресторантчета са именно онзи оазис, който превръща обяда в изкуство.

От архитектурна гледна точна Торино преплита в себе си най-различни стилове и епохи. Една от забележителностите на града в северната част на Италия е „Моле Антонелиана“, която се е превърнала в нарицателно за красотата и величието на Торино.

Строежът й започва през 1863 година, а изгледът към нея от хълмчетата от другата страна на река По спират дъга.

Не трябва да бъдат подминавани и кралските музеи в града, както и египетският такъв, в който могат да бъде открито богатство от десетки хиляди артефакти.

Красотата на площадите „Сан Карло“ и „Кастело“ и светлините в нощен Торино са още една причина да изберете този на пръв поглед студен индустриален, но в действителност топъл и уютен италиански град.

Торино – град на аромати и вкусове

Освен вкусната храна, италианците боготворят и футбола. Торино е дом на едноименния Торино и Ювентус. Стадионът на „старата госпожа“ е най-модерният в Италия. Незабравимо преживяване е гледане на живо на двубой от калчото.

Торино – град на аромати и вкусове

Торино е дружелюбен към своите гости. Всеки, докоснал се до магията и разнообразието му, би се върнал отново...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА