3 Май, 2016 15:06 4 507 15

Борисов изкорени хората, но остави корупцията

  • бойко борисов-
  • корупция-
  • изкорени-
  • герб-
  • арман бабикян

Партията ГЕРБ се превърна в сбор от жертвени агнета от средния ешелон, които служат единствено за да се подхранва имиджът на министър-председателя

Борисов изкорени хората, но остави корупцията - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много здраво дръпна страната ни в борбата срещу корупцията. И дори цялата страна да не е успяла, то премиерът успя. Все ни води с едни гърди напред. И то какви гърди, коментира експертът по политически маркетинг и ПР Арман Бабикян пред вестник "СЕГА". 

Мине се не мине някоя седмица и вземе че Божественият му гняв се стовари връз нечия глава. Цели 3 милиарда от контрабанда спастри Борисов. Че то като гледам, по-печеливш сектор от борбата с контрабандата няма в цялата ни икономика. Друг въпрос е, че не знаем къде потъна тази крупна сума. Министър-председателят във всяко интервю я намества на различни места както му падне и все не може да "изхарчи" пред покорната журналистика повече от 1 милиард. Разбира се, никой не го пита къде са останалите. 

В това време тихо и полека финансовият му министър тегли нови 2 млрд. заеми. Защо? Пак никой не пита. Още по-невидими за публиката са виновниците за тази люта контрабанда, защото такива няма или поне няма нито един осъден за това злодейство. 

Някак си се случва сама тази контрабанда

Без да броим от време на време ювелирните акции, след които прибират в ареста по една цяла смяна митничари и ги държат, докато телевизиите си направят репортажите. После ги пускат по домовете им и назначават нови "роднини на властта". Липса на доказателства - какво да се прави. Другото ще е опасно. Я си представете, че вземе някой да се разприказва в съда къде в посока нагоре пътуват парите. Ужас! Това да не е Румъния, която отдавна сме надминали...

Подобно фиаско изглежда предстои след акцията на органите на реда Му във Фонда за лечение на деца в чужбина. Важното е, че смениха светкавично началника и са напът да сведат до нула обществения контрол над разходването на тези средства. Ето това е истинска "борба с корупцията"! А Москов мълчи съвестно, защото в политиката "осиновените деца" са малко по-стеснителни. Това, разбира се, не се отнася до любимите на министъра съюзници в борбата за добро здравеопазване - от Турция. Те придобиха една от най-сериозните болници в България за 35 млн., въпреки че за същата се предлагаха 100 млн. Но когато не си симпатичен на здравната каса и ти бавят плащанията, ще продаваш на когото ти кажат. Това не е корупция - да не си помислите нещо такова. Това си е търговия с влияние. А онова с ваксините си беше контрабанда, но не успяха да я хванат, горките. Хванаха я журналистите. Както казва народът - "очи пълни, ръце празни". Инак 3-те милиарда щяха да нараснат. Въпреки че това е доста иновативна схема, може да се опита - държавата прави контрабанда и ако мине, е супер, ако не мине - се хвалим със заловената контрабанда.

Няма губещ ход, нали?! 

Горе-долу така стана със спрените поръчки за магистрала "Хемус". Те бяха за над милиард. Спряха ги заради "витаещи съмнения". Медиите проглушиха Вселената какъв юнак е Борисов и как гордо се изправя срещу олигархията. А той скромно обясняваше, че се разчувствал, след като в Лондон му казали да се види в огледалото. Е, огледалото се счупи и онзи ден почти шепнешком бе съобщено, че проверката е завършила и няма открити нарушения в търга за магистралата. Така строежът се забави, от което губим пари ние, но Борисов се оказа Властелинът на справедливостта и борец срещу корупцията. Какво толкова се чудим, след като Той лично контролира част от акциите, може би заради привързаност към старата си професия. Няма да уточнявам коя от старите си професии - всеки може да си хареса една.

Нещо подобно стана и в Центъра за градска мобилност. След разтурването на депутатските спирки и 1-2 оставки поверената му партия отказа да се съгласи, че в центъра имало корупция и транспортът се управлява неграмотно. Както се казва - злото е сторено, време е всички да забравим. А през това време ще покрием щетите с 60%-но увеличение на билетчето за градския транспорт. Колко ли ще ни струва борбата срещу корупцията "по борисовски", тъй като се оказва, че я плащаме от джоба си. 

Чакам с нетърпение денят, в който ще се окаже, че нещо не е наред с оградата по границата, защото няма как за една година да поскъпне три пъти. Нито телта, нито труда са поскъпнали толкова за 12 месеца. Всъщност единственото постижение на Борисов е, че успя да допусне на масата с корупцията и коалиционните си партньори. Така намали напрежението и евентуалните парламентарни проблеми, които биха го споходили, ако ГЕРБ се хранеше самостоятелно на трапезата на властта. Защото добре известна съвременна максима е, че "корупцията е всичко това, в което лично аз не участвам" - останалото влиза в графата "всички правят така". Борбата се води единствено пред медиите, но хората все по-малко се радват. Дори когато събереш няколко хиляди активисти от ГЕРБ, за да им размахаш пръст, както направи Борисов в НДК, общо взето ги предупреди, че от време на време ще се налага да се дават "жертви" на общественото недоволство. Но понеже никой няма да бъде осъден, хората в залата скучаеха и се чудеха дали не е време сами да си тръгнат, вместо да стават за резил пред всички. Партията ГЕРБ се превърна в сбор от жертвени агнета от средния ешелон, които служат единствено за да се подхранва имиджа на министър-председателя. Дотам свършва борбата с корупцията. Малко прилича на румънска мамалига, но не е толкова вкусно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТЙО

    3 0 Отговор
    МДАААА
  • 2 Гостенин

    3 0 Отговор
    Просто не е нужно да се добавя нищо друго (не, че няма, но и тов ада проумеят ГЕРБарята ще им е достатъчно).

    Времето за промяна назрява ...
  • 3 guest

    2 0 Отговор
    как може да се правят такива коментари за нашия Вожд
    ако беше преди 27 години или след година две
    автора вече щеше да е в Белене
  • 4 Сава

    3 0 Отговор
    Какво стана с Агромах и крадците от АПИ?Защо не е в затвора Лазар Лазаров?
  • 5 Мира

    2 0 Отговор
    Сака с парите на Агромах предадоха ли го вече на Лазаров-Лаборанта от АПИ?
  • 6 Ник

    3 1 Отговор
    Всичко което се случва може да се обясни с разшифроването на абривиатурата ГЕРБ:

    - "Г"астро "Е"зофагиална "Р"ефлуксна "Б"олест
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Ако всичко това е вярно, а предплагам, че е така то ние изживяваме кошмарите на Левски и всички онези загинали в борбата за совобождение от турско робство и изобщо за независимост на България. Дано този народ най-после се събуди преди да е станало твърде късно
  • 8 Тиквомир

    3 1 Отговор
    Ех Боко Боко,ако се беше прекръстил на Тиквосян нямаше
    да ти вадят кирливите ризи.А дали е така?
  • 9 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ТАКА Е
  • 10

    2 1 Отговор
    Борисов не се напъвай, няма кой да се хване вече на театъра ти, ти и всички предишни управляващи сте вече бледи сенки, вие сте минало но още не можете да го разберете.........
  • 11 Боко Мазника от БРЕГ

    2 1 Отговор
    Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено:
    1. Че е елементарен и първо сигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!!
    2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!!
    3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!!
    4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемите, а да ги създава!!!
    5. Че не блести с интелект!!!
    6. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!!
    7. Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!!
  • 12 Монго

    1 1 Отговор
    Тука коня е прав,кой ще смени ББ..

  • 13 Сульо

    1 2 Отговор
    Авторът пише цветущо, но грам понятие от финанси и икономика няма. На журналята кога ще им въведат лицензи да пишат само в областите, където са специалисти? Това е все едно аз да напиша готварска книга, защото по професия съм писател, но нищо не разбирам от готварство.

    Коментиран от #14

  • 14 Ташунко

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сульо":

    Това важи и за тебе,след като си писател,защо реши,че
    разбираш от финанси и икономика та да обвиняваш
    автора в невежество.
  • 15 Всички сте лъжчи и манипулатори

    1 0 Отговор
    Все се заканвам да спра ги чета и слушам. И журналисти и политици. Те не си вършат работата и едните и другите само гледат как да си напълнят днес джобовете. И не ги интересува, че това „забогатяване днес“ е за сметка на утре, за сметка на децата и внуците им.

    Има много истина в това, което е написал г-н Бабикян. Но е тенденциозна и необективна. За мен е манипулативна и платена. И ни кара да се вторачваме само в сегашните крадци. Вторачил се е само в ГЕРБ=Бойко Борисов. И ни внушвава, че всичката корупция в България се изчерпва с ГЕРБ. И нито думичка за предишните БСП и ДПС. Или още по-предишните НДСВ или пък за СДС. Нито думичка, че в България няма „Правосъдие“. Че Прокуратурата не си върши работата, а когато все пак нещо свърши. След това Съдиите не си свършват работата. Нито думичка, за това, че милярда за магистрала Хемус се „усвоява“ от Пеевси= върхушката на ДПС.

    Някак си го е хванала амнезията и забравя, че тези милярди, с които задлъжнява България не са казали къде отиват. Напротив Борисов каза или по скоро се изпусна. Къде е отишла част от тях. Те отидоха за кражбата КТБ – Цветан Василев и Иван Искров, за АЕЦ „Беляне“, за газопровода „Южен поток“, за ВЕИ-тата, за 7-ми американски блок в Козлодуй. За „Американските Марици 1 и 3“. За тройна цена по която българите купуваме природен газ и съответно плащаме тройна цена за парно и топла вода.

    И понеже „българския избирател“ помни колкото г-н Бабикян сме обречен да живее в един порочен кръг. ... Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургодски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, Бойко Борисов.

    И като си помисля, че следва ...„Пламен Орешарски 2“ ми призлява.