Last news in Fakti

4 Юли, 2016 08:03 2 936 23

Оперетните истории на разделението

  • нощни вълци-
  • русия-
  • българия-
  • разделение

Подвигът на младата, неопитна, изоставена от руските военни специалисти, българска армия е безпримерен

Оперетните истории на разделението - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Във връзка с нездравия шум около „Нощните вълци” на Кремъл, за съжаление тази крайно проста провокация успя: българи нелепо се биха с българи, вместо да изгонят заедно „Вълците”. Това, унизително се превърна в основната новина в държавата.

Тежкото разделение на обществото е факт – против и за Русия. Това отбелязва в профила си във Фейсбук Огнян Дъскарев.

Единственото утешение, е че винаги е било така, дори в миналото разделението е било налагано с кръв и трупове. За щастие сега не е така. Ето съвсем накратко за разделението и за меко казано отрицателната роля на Русия:

Съединението от 1885 г. е може би най-истинският, български празник.

Но Русия не иска обединена България и нарежда на руските офицери, обучаващи младата българска армия, както и на военния министър в бг п-во, също руски офицер, да напуснат страната. Това, естествено, отслабва българска армия, на която предстои първото изпитание – войната със Сърбия, насъсквана, то се знае, от Русия. Българската армия, която се намира на границата с Турция, защото именно от там са очаквали враждебни действия, трябва светкавично да се придвижи пеша, с коне, с всякакви средства до границата със Сърбия. След това изтощените войници незабавно се сблъскват със сърбите и ги побеждават!

Подвигът на младата, неопитна, изоставена от руските военни специалисти, българска армия е безпримерен!

Русенският бунт от лятото на 1886 г. на капитаните-русофили:

Русия сваля чрез русофилите ненавистния Батенберг, български патриот.

Никак не е случайно, че гробницата му в сърцето на София десетки години при комунизма беше затворена и неподдържана.

През октомври 1915 г., руска ескадра от 17 крайцери, миноносци и броненосци, подкрепяни от бойни самолети, напада Варна. Огънят е съсредоточен нарочно в гъсто населените, жилищни квартали на града, а не във военни цели.

Нападението е в отговор на влизането на България на страната на Германия във войната, но разбива мита за славянско-руската дружба, братушките, дядо Иван и пр. В отговор Фердинанд нарежда църквата „Александър Невски” да бъде преименувана с най-подходящото име - „Св. Св. Кирил и Методий” и така е до 1920 г.. Вече толкова години след това най-голямата българска църква е с руско име, никога не съм знаел защо.

Бойните действия с Русия продължават.

През септември 1916 г., един от много, много малкото истински български герои – генерал Иван Колев, начело на легендарната Първа конна дивизия от Трета армия, разгромява и преследва казаците из Добруджа. До края на октомври 1916 г.,

ген. Иван Колев освобождава цялата Добруджа от руския враг.

Ген. Колев за мен е българският Карл Манерхайм, финландски маршал и национален герой, който запази финландската независимост от СССР и беше начело на финландските войски при съветско-финландската война в 1939 г.

Ген. Иван Колев е възпят от Иван Вазов в стихотворението „Конницата на генерал Колева”. При комунизма стихотворението беше преименувано на „Добруджанската конница”, името на генерала беше премахнато от стиховете, което беше много смешно.

В 1925 г. точно Кремъл организира чрез местните си агенти най-страшния терористичен акт в света тогава, в църквата „Света Неделя”. Ако приемем старите сведения, че са загинали около 150 души, това значи, че терорът е най-страшният в света до 1995, взривяването на административната сграда в Оклахома, САЩ, когато загинаха 163 души.

Ако приемем, обаче, новите сведения, че в църквата са загинали 193-213 души, с 500 ранени, това значи, че Кремъл и местните комунисти извършиха в центъра на София най-ужасния атентат на планетата до 11 септ. 2001 година !! Тук повече няма какво да се каже.

За събитията след 9 септември 1944 г., също не ми се говори. Само накратко – върховното национално предателство, извършено от местните комунисти, роби на Кремъл, е унищожението на най-малко 30 хил. от елита на страната.

Така комунистите с един, жесток, дяволски ефикасен удар на практика обезглавиха България, за да я оглавят те. Дядо ми е бил свидетел на тези страшни дни в Банско и знам от него за масовите убийства там. Концлагери, македонизация / решенията на ЦК на БКП за това от юли 1946 г. са колосално национално предателство, пак с един удар комунистите обезсмислиха цялата десетилетна борба на българските родолюбци, вкл. и моите деди, за Велика България! /, разрушаване на икономиката чрез социалистическата „индустриализация”, ограбването на пенсионния фонд, натрупан преди 9 септември, разграбването на обществото чрез външнотърговските дружества, моралното унищожение на обществото, превръщането му в безгласно стадо от покорни строители на „социализма”, атеизмът насаждан и налаган целенасочено, Чернобил, Голямата екскурзия.

И до днес, когато общо взето пак бившите комунисти командват страната, защото общо взето пак те държат основните икономически активи, и затова – политическата власт.

Въпреки, че несъмнено, промените от преди 27 години са от гигантско значение за страната, която сега е безспорна свободна демокрация, с демократични избори и законно правителство и Парламент, но икономическата власт е гъвкава и може да бъде дори демократична, ако иска, дори и да е в ръцете на бившите комунисти.

Лошо е, че Русия засега е незаменим източник на енергия за България

и в пристъп на гореща славянско-братска любов ни продава най-скъпия газ в Европа, а това е още по-лошо. Белене, Южен поток са важни и изкл.вредни части от българския пейзаж.

От основните последици на непрекъснатото господство на бившите комунисти е днешната пълна липса на десница – тук няма десни избиратели /почти/, няма никакви десни партии и политици, нито един, наблюдатели, коментатори /почти/, изобщо няма десни медии, няма никаква дясна интелигенция, която да вдъхнови създаването на национална десница. Тук „десните” не разбират, че не е достатъчно да си антикомунист и русофоб, за да си десен, достатъчно е само да си социалдемократ.

99.99.99% от българските „десни” са всъщност социалдемократи, но явно не го знаят и няма кой да им го обясни.

Всичко е ляво, ляво и ляво.

Разделението против и за Русия все още е от основните граници в убежденията на българите. Колкото и да се опитват да го омаловажават лявата интелигенция и медии.

Оперетната история с кремълските „Нощни вълци” е отлично доказателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъскарев Дъскарев

    2 2 Отговор
    Трябвало е да си започнеш "статията" с уговорката, че изпълняваш поръчение на т. нар "президент" &... Мине се, не мине някакво време и току се пръкне някой "блюстител на съвременния морал". Първо - статията е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАНИПУЛАТИВНА И НЕВЯРНА! И второ - разделението на българите на русофили и русофоби е съществувало и винаги ще съществува откакто и докато има Русия. Превесът обаче винаги е бил на русофилите, което изкарва пяна по устата на фобите. А уговорката от първото ми изречение почива на факта, че т. нар. "обединител на нацията" (моля ви се???) непрекъснато се опитва да рови в миналото и да ни противопоставя един на друг и на Русия. Е, и дали по този начин обединява или разпада окончателно едва скрепената ни нация? За мен това е национално предателство и той не само не може да бъде президент на българите, ами и трябва да бъде съден за причинени умишлени вреди на нацията! Интересно би било да знаем защо го прави, но това сигурно ще се разбере в най-скоро време...

    Коментиран от #8

  • 2 georgi

    1 2 Отговор
    Колко е умен Ганя Балкански !!!
  • 3 фики

    2 2 Отговор
    Да минават изборите и месеците на гнусна руска пропаганда за да погрбем завинаги духът на мрачното комунистическо минало завинаги.

    Коментиран от #13

  • 4 Бай хой

    1 2 Отговор
    Дайте да видим кои са фашистите.

    https://bnoshipka.org/index.php?special=publikacii&cat=2&id=75

    И отново крадеца вика дръжте крадеца.

    На кого му пречи един мирен поход със засаждане на фиданки и палене на свещи в храмове? Естествено че само на дявола и на неговите слуги би попречило.

    Ако дойдат американски или немски рокери, ами нека си идват щом са с мирни цели.

    А какво правим с окупаторите от Ново село. Защо тези привърженици на мира и демокрацията не протестират там? Защо на тези мили хора им хареса това което се случи в Ирак, Либия, Сирия и т.н. ? Има нещо гнило и порочно и то не е при русофилите. Демон броди из Европа и се стреми към злини и война и този демон е зад океански. Това е факт.

  • 5 Киро

    4 2 Отговор
    В цялата ни история позитивните неща, които сме получили от Русия/СССР са точно.... ЕДНО. Освобождението, направено не за народа ни, а заради имперските интереси на Русия!

    И това е! А вредите, причинени ни от тях са хиляди! ХИЛЯДИ!
    Неслучайно най-големите български патриоти са русофоби!

    Неслучайно никоя от граничещите си с Русия държави в Европа не ще и да чуе за ушанките и кани НАТО в своите държави, виждайки как Русия в 21-ви век напада и завзема територии!

    На каквото си постлаха, на това ще легнат, алкохолизираните ушанкаджии!

    А с каква ратайска психика трябва да си да подкрепяш тези водкаджии, при положение, че са ти .р.ли държавата постоянно - да си направят сметката самите те, безродници!

    Коментиран от #6

  • 6 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Какъв продажник и родоотстъпник трябва да си за да не виждаш че вече 26 години живеем от построеното през соца? Колко сляп трябва да си за да не видждаш че 26 години само се разграбва, разпродава и унищожава всичко Българско и Родно изграждано 45 години след ВСВ с помощта на СССР? Колко тъп трябва да си за да не разбереш че вече 26 години ни затварят пазарите, затварят производствата, налагат ни санкции да не контактуваме с този или онзи, разграбват природни ресурси, източват парични средства чрез чуждите банки закупили Българските и чрез чуждите търговски фирми? И тия грабежи не са нито от комунисти, нито от СССР, нито от Русия. Всички дори и предателите знаят кой съсипва и ограбва България и Българите.

    Те такива продажни к...лета няма никъде по света.
  • 7 трайчо костов

    2 1 Отговор
    Това са фактите /една малка част/! А пред фактите и паметта на хилядите избити Българи от руснаците и по тяхно нареждане би трябвало и хората на путин да замълчат!

    Коментиран от #9

  • 8 Другарки и другаре

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дъскарев Дъскарев":

    Хубаво е да се помни историята другарю, тъпо е да се повтарят допускани в миналото грешки. За съжаление благодарение на национални предатели и дребни продажници сме поставени в ситуация на енергиина зависимост от азиатска държава със средновековна ценностна система и разбирания. Ай чиститу...
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "трайчо костов":

    За избити Българи при варварските бомбардировки съм чувал, но за хиляди избити Българи от руснаци се чува само в нпо лозунгите, а както знаем те традиционно лъжат и преиначават фактите.

    Ей реститутчета с дребни душици готови сте и децата си да продадете само и само да ви оставят да живеете от построеното през лошия социализъм.

    Коментиран от #12

  • 10 Бай хой

    2 0 Отговор
    Специално за русофобите които са загубили чувството за ориентация и връзката с реалността в миналото и настоящето.

    http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/458-2016-07-02-16-29-10
  • 11 ЗЗЗ

    1 1 Отговор
    Думи на ген.Колев към войниците преди битката с руските окупатори!

    "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"
  • 12 трайчо костов

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Ако можеш коментирай /опровергай / горепосочените факти !Ако не какво ми пееш една и съща песен на стар глас!

    Коментиран от #18

  • 13 555

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "фики":

    MРачното комунистическо минало отдавна е погребано..идва ред да погребем настоящото КОЛОНИАЛНО -ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКО НАСТОЯЩЕ...Комунизъм има само в Китай и Корея
  • 14 Киро

    2 2 Отговор
    Хаха, на човечецът хойчо му изби пяна между кариесите!

    СССР избива елитът на нацията ни след ВСВ, ако не си разбрало, безродно същество! СССР организира атентатът в Света София, където стотици са убити! Чрез лакеите на СССР хиляди са изпратени по лагери, убити, ограбени и семействата им разбити!

    А след 1989-та година, другарче, продължиха да управляват пак лакеите на Масква, че до сега! Същите те - дето преди го играеха комунисти, сега се правят на бизнесмени, купили за по 1 лев предприятия и нарязали ги за скрап в повечето случаи!

    А ако тръгна да се връщам по-назад в историята лошо ще ти стане от напъни, клекало неизмито!

    Неслучайно няма НИТО един български патриот, който да е бил русофил!

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 15 555

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    А бе този цар Борис е бил съюзник на Германците и не е дал да се изпрати нито 1 войник срещи Русия....И сега какъв е той Русофил или Патриот...Може би Умника КИРО ,ОНЯ С КОНЯ и пр. ще обясни Изглежда тогава всички са били Русофили и не е имало ни един патриот ..пардон РУСОФОБ....Те патриотите изглежда се навъдиха съвсем скоро.......
  • 16 Петър

    3 0 Отговор
    Много жалко е да гледа човек, как две групи българи да викат едните за Русия, другите за Украйна! Заради големите игри на Великите сили, ние се избиваме по между си. Същевременно не обръщаме внимание, как ловко зад гърба ни се трупат едни огромни дългове, за които няма как да обвиняваме някой от преди 20 - 30 години. Едно време се изнасяше революция, резултатите са милиони жертви. Сега за "тяхно добро", изнасяме демокрация пак със стотици хиляди жертви. Какъв е българския интерес от спора между Русия и Украйна, че тези групи българи вместо да дигат скандали на НС, правителство и други, че грам не взимат мерки за вакханалията по българските пътища, гледат чуждите проблеми. Така може само да радваме родните си политици, че не се интересуваме за нашите проблеми, които те трябва да решат.
  • 17 Goro Lafchi

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    Като те чета се убеждавам, че комунистите наистина са убили елита на нацията и са останали...е ти си живо доказателство за това.
  • 18 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "трайчо костов":

    В Русия по това време е изпратен ленин от Швейцария и го изпраштат западните страни за да организира революция. Именно затова се и изтеглят руските войски. А твоите генералчета само подло са догонвали изтеглящите се войски. Никаква гордост не е че именно заради това недоразумение колев губим беломорска тракия. На това могат да се радват само гърците и турците.
  • 19 Бай хой

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    ако няма какво да кажеш по добре замълчи. Стига се излага с тия нпо лозунги. Какъв елит на нацията като Народният съд съди извергите виновни за две национални катастрофи.

    А и за атентата вземи та уточни как царя съвсем случайно го пропуска но не пропуска да избие елита на нацията чрез ЗЗД. Говоря за хора на изкуството, културата и образованието.
    И не съм длъжен да обяснявам на необразованите и неуките всичко.

    Навремето мошениците държаха властта и като ги критикувахме ни обявяваха за фашисти и ни плашеха че ще дойдат капиталистите и ще продадат всичко построено и ще настъпи безработица.

    Сега мошениците отново държат властта и като ги награбим ни плашат с комунизма и СССР. И има лапни шарани които се хващат.

    А ве това мошеник да не би да произлиза от моше?
  • 20 Хронос

    1 2 Отговор
    Такъв буламач,се пише само при яко слънчасване или пропуснато лекарство за душевно болен.
  • 21 27 години стигат

    4 0 Отговор
    Жалко, жалко! И за филите и за фобите. Защо все гледате да сте лепнати за нечий г.з! Не може ли просто да следваме интереса на България. Не може, защото ако за управниците е нормално да са продажни ние трябва да не сме, за да има кой да ги спре, а не 27 години вече да сме в преход от пусто към празно. Ама не сме и след още 18 години, които ще изтекат, като пясък между пръстите ни някой пак ще запее, че 45 години стигат ...
    А руснаци и американци си гледат интереса и не им пука за нас.
    Мисля си, че вместо да ги славим или плюем е по-добре да си насочим енергията да им прибираме парите, когато и както можем ...
  • 22 доктор Гьобелс

    2 2 Отговор
    Този на снимката явно е страхотен художник или пък е жертвал собствени пари за да изрази и графично спонтанния си протест.

    Манипулация и пропаганда, нищо повече, ама се хващат достатъчно балъци ...
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    да,тва е трагедията на българския политически модел,липсва реално дясно политически ориентирано население в страната,а дясното е символа на прогреса,патриотизма,просперитета.соцносталгизма тук и съветския остатъчен манталитет ни дърпат към дъното не от вчера,стигна се до там българи да нападат българи за това че протестират срещу путин в българия.за одобрителите на путин и биячите ,обаче да кажа,разгледаите хубаво лицата и външния вид на тези дето нападнаха хората ,вижте им физиономиите ,камуфлажите и речника,после не се сърдете за кочината в която се намирате ,вие напълно я заслужавате ако не ви се вярва питаите тва биха ли допуснали и одобрили,поляци,чехи,румънци,хървати...и т.н.източноевропеици дето отдавна ни изпревариха в развитието си!