28 Юли, 2016 07:45 3 476 8

Има ли изгода Путин от Тръмп?

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • изгода-
  • сащ-
  • русия-
  • избори

Руският президент няма губещ ход

Има ли изгода Путин от Тръмп? - 1
Снимки: БТА/ AP, колаж: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Американските разузнавателни служби обявиха, че Кремъл стои зад кибератаката срещу Националния комитет на Демократическата партия. „Напълно убедени сме в това“, заявиха те. Не са сигурни, обаче, дали кражбата на имейли и документи цели да повлияе на президентския вот, или е „рутинен“ шпионаж.

Пръстът веднага бе размахан към Русия и тяхното „желание“ кандидатът на републиканците да спечели изборите през ноември. Каква е връзката между Доналд Тръмп и Владимир Путин и имат ли взаимна изгода те, пита Foreign Policy.

От лагера на Хилъри Клинтън заявиха, че руската кибератака цели да навреди на първата дама в историята на САЩ, издигната за президент от една от двете големи партии, и да помогне на Тръмп.

Нека първо отговорим на този важен въпрос – стои ли Владимир Путин зад Доналд Тръмп? Отговорът се крие назад във времето – по улиците на руската столица Москва. Американският бизнесмен се опитва още от 1987 година да стъпи на руския пазар в бизнеса с луксозни недвижими имоти. В годините след това се опитва отново да пробие, но без успех.

В тези смутни времена руският пазар е всичко друго, но не и „затворен“ за западния бизнес. Руснаците са полудели по „Гучи“ и „Прада“, искат още и още коли „Maserati“. А фактът, че Тръмп не успява да построи нищо в Русия – когато „Кемпински“, „Радисън“ и „Хилтън“ вече са на руския пазар – говори за липсата на връзки на Тръмп с влиятелни руснаци.

В системата на патронаж – от Горбачов, през Елцин, до Путин – нищо не може да бъде направено без връзки с влиятелни хора в Кремъл. Фактът, че почти всяка голяма верига хотели стъпи на руския пазар, а Тръмп не успя, говори за едно – ако Путин бе зад него, то в момента в Москва щеше да има „Trump Tower“.

Нека отговорим и на втория важен въпрос – имат ли взаимна изгода един от друг Владимир Путин и Доналд Тръмп?

В разгара на политическата кампания на американската сцена телевизии, контролирани от Кремъл, описват Хилъри Клинтън като човек, мразещ Русия. В лицето на Тръмп руснаците виждат прагматик, отговорен за диалог с Москва.

Едно е сигурно – дори Доналд Тръмп да не е протеже на Владимир Путин, руският президент няма губещ ход в случая. Причината е, че американските медии пишат за ролята на Кремъл в американските избори. А именно това е огромният плюс за Путин – за първи път от дълго време насам се говори за руска намеса в американските политики, а не обратното – бинго!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    2 0 Отговор
    Предизборни трикове - опитват се да вържат Тръмп с Путин, защото знаят, че много американци мразят или се страхуват от Русия и по този начин да намалят броя гласуващи за Тръмп. Евтини номера, но пък нискообразованите са обикновено тези които решават изборите, така че тези номера работят.
  • 2 чичо дедко

    2 0 Отговор
    И... да...ба тоз страх бре! Русия обвиняват в "хибридна" война (каквото и да значи това), но май ХАмериканчетата са вътре в нещата (то.. нормално, от 200 години таз държава или воюва със себе си или с целя свят - демокрация баце!)
  • 3 Иван

    0 1 Отговор
    Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Хапчетата. Редовно че ония с белите престилки дебнат.

    И когато се почувстваш по добре попрочети от тук от там и дано нещо влезе в главицата ти, въпреки че не е технологична.

    Чалгата не прощава но ако си упорит може и да се измъкнеш.
  • 5 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Тръмп е клоун, който управляващите САЩ са сложили за опонент на ястреба Хилъри, за да я изберат по-лесно. На който това не му е ясно или е тъп или е още по-тъп пълзящ по Козяк и оставящ слуз след себе си.
  • 6 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    А, Иване здравей, извнявай не те видях!
  • 7 onq s konq

    0 2 Отговор
    Написаното от автора че Русия "нямала губещ ход" при изборите на САЩ си е пълна глупост по простата причина,че никой в НАЙ-МОЩНАТА ДЪРЖАВА В ИКОНОМИЧЕСКО И ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ НА СВЕТА няма да допусне "руски ходове".Пък нека автора я сравнява с някоя маломерна африканска държава,където руснаците могат да влияят на изборите за марионетно правителства!А че руснаците тръпнат в очакване на новия президент на САЩ е пределно ясно,защото докато Тръмп демонстрира благоразположение към Кремъл което неминуемо ще се отрази благонворно на дерайлиралата руска икономика,то Хилъри си е ястребица отвсякъде и ще продължи със студената война до пълното грохване на бившия СССР.
  • 8 Роги

    2 0 Отговор
    Разбира се Путин им е "виновен"за всичко,винаги за всичко някой друг е виновен.Ако изберат Тръмп те си го избиран не Путин или друг.