Last news in Fakti

11 Август, 2016 20:24 3 793 7

Огнян Минчев: Похвалата от Ердоган е унижение за България

  • ердоган-
  • бююк-
  • турция-
  • преврат-
  • гюлен

Който си продава достойнството, за да си купи нечия чужда протекция е застрашен да изгуби както сигурността си, така и свободата си

Огнян Минчев: Похвалата от Ердоган е унижение за България - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази похвала е открито унижение за българската държава и общество. Това коментира в профила си във Фейсбук политологът Огнян Минчев.

"Днес в България беше заловен още един, техен (на мрежата на Гюлен, бел.ред.) финансист. Искането му за убежище бе отхвърлено и той беше предаден на Турция", каза в сряда вечерта турският президент пред множество хора, събрали се пред президентския дворец.

Ердоган не спомена конкретно име, но визира турския гражданин Абдуллах Бююк, който беше принудително отведен до границата с Турция и предаден на турските власти на основания, че е просрочил законния срок за оставането му в България.

По Лъвов мост се разхождат стотици - може би хиляди субекти, които просто плачат за екстрадиране. С този нарушител на миграционния закон ли трябваше да започнем?

Правото на всяка демократична страна предвижда изрично предоставянето на убежище на лица, преследвани по политически причини в своите страни. Това припомня Огнян Минчев.

Турция се управлява от авторитарен режим, който държи по затворите десетки хиляди души - включително стотици журналисти и интелектуалци, които са обвинени в "тероризъм" само защото са в опозиция на режима.

Репатрирането на този човек без безпристрастно разглеждане от съда на доказателствата по обвинението на Анкара, че е замесен в "терористична дейност" е пряко нарушение на ангажиментите на България като демократична държава. Знаем и защо е направено - за да омилостивим Ердоган, та да не ни закача.

Блажени са властващите верующи! Който си продава достойнството, за да си купи нечия чужда протекция е застрашен да изгуби както сигурността си, така и свободата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    няма да се притесняваш огнянчо,това сега е единствената рецепта на управление за да могат да се противопоставят на алчните американци от еврейски произход-браво на путин,браво и на ердоганчо,браво на китайчо
  • 2 jambazina

    0 0 Отговор
    Абе Минчев, тоа не беше ли от нашите "партньори" дето ги наричат допреди едни месец, а?
  • 3 122

    0 0 Отговор
    Ще има нова четиристранна ос - БЕЛГРАД-СОФИЯ--АНКАРА-МОСКВА,
    възможно е да спечелим веднъж.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "122":

    Е няма лошо да смесваш халюцинациите си с реалността,ама чак пък да нареждаш София като СТОЛИЦА НА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС до разни авантюристични ареали,че и "оси" да чертаеш...?:)
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    А бре огнянчо а бре минчев миналата седмица нямаше ли ора от вашата коалиция да манифестират в констинопол в подкрепа на ердогрух. Нови директиви ли получихте от козяк?
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    "Турция: НАТО не може да диктува външната ни политика ". Кой български политик може да каже публично такова нещо ?
  • 7 rumen

    0 0 Отговор
    а бе, тук нормални хора май няма, само некви трол4ета