31 Август, 2016 12:38 5 103 17

Това не е смешно. Това е страшно!

  • това не е смешно-
  • това е страшно

Този неграмотник е политик

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Подготовката за новата учебна година върви добре. Един политик, който е в ролята на общински съветник, упорито се опитва да завърши средното си образование. Това си е събитие от важно значение в навечерието на новата учебна година и новия политически сезон.

Ако Айри Мурад, който е член на образователната комисия в Пловдив от партия "Свобода и достойнство" към Реформаторския блок, успее да се справи с матурата по български език и литература, това ще е добър знак за образователната реформа и за... българската политика. Айри Мурад може и да е изкарал 3.13 по философия, но има желязна логика: "Би трябвало политикът да има образователен ценз, защото човек трябва да е начетен, за да разбира за какво става въпрос... Образованието е на първо място в политиката. Без образование политикът просто е слаб", каза бившият ходжа пред Нова телевизия.

Точно така Мурад, политикът трябва да е начетен. Този тест си го издържал с отличен. Да си начетен трябва да си грамотен. Да си грамотен трябва да можеш четеш и пишеш. Иначе няма как да „предЗкажеш” бъдещето. „Тази година искам да предложа в Бюджет 2017, нашите хора – от малцинствата, да учим български език”, казва още Мурад. Хубаво предложение! Но защо само от малцинствата бе човек? Всички трябва да учим български език. То си го пише в Конституцията: официалният език в републиката е българският.

Иначе няма как да се справим с „гониДбата“ за по-свестен живот. И няма какво да чакаш „големите от София“, а си преследвай мечтите. Искаш да следваш ветеринарна медицина. Това е супер! Само дето ще трябва да наблегнеш освен на биологията и на латинския...

Между впрочем Мурад, ветеринарният доктор организира и изпълнява профилактиката и лечението на незаразните, заразните и паразитните болести по животните. И в политиката е така. Трябва да се организира и изпълнява профилактиката и лечението на политическите болести по хората... А най-страшната политическа болест е неграмотността. Така че ставай грамотен, т.е. да вземеш да се научиш да четеш и пишеш.

А, и виж как стои въпросът с учебниците по история..., щото Пловдив все пак ще е европейска столица на културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Е нЕма такава държава.
  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор
    А колко политици има с купени дипломи!
  • 3 бай член

    0 1 Отговор
    Продължавайте да гласувате за тези 240 хрантутника. Овчи народ !!!
  • 4 Омбре

    0 0 Отговор
    Относно купените дипломи, попитах сам няколко такива лица, предлагащи фалшиви дипломи. Да, съгласни са да ми изработят, но им трябва 30%-но капаро. В мнозинството от случаите превеждате капарото и ... Не получавате диплома. Не получавате нищо! 30% от 2000 лв. са си 700 лв., така че някой става по-богат с вашите пари, а вие оставате без диплома.

    Колкото до тези политици, избирани на местно и национално ниво, то нещата са други, не в образованието. Тези хора са "наши", на тях образователен ценз не им е нужен, подбирани са по приятелска и партийна линия, ще си ги изберат и само след детска градина.
  • 5 Да ама не

    0 1 Отговор
    Това е тенденцията за българската политика - ами то на изборите "организират" преди всичко само неграмотните,а 70% от грамотните са в "другата България" по света
  • 6 Бай Хой

    0 1 Отговор
    Реформатоски блок. Верицата им поганска. Ясно ли ви е сега за какви реформи става въпрос? И въпреки че имат само няколко проццент от козяк ги спускат да управляват държавата. Една звезда преди време от преводачка я натресоха като външен министър а сега е дипломат. Един друг също бе министър само защото е племенник на изверга извел от клас десет годишни деца и е наредил да ги разстрелят. Сега също е дипломат. Това ли са западните демократични практики?

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    едва ли този е по-неграмотен от тодор живков да речем макар правешкия апаш да бе българин.групата около него бяха все от този калибър мирчо спасов милко балев и т.н. образовани индианци.лошото е че тва се повтаря и повтаря в българския политически сюжет!

    Коментиран от #9

  • 9 Де юре

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ти да не си им проверявала контролните?
  • 10 Тошибиян

    0 1 Отговор
    За това се бореше левски и ботев за като такива на снимката а също и никвата да е деспот
  • 11 Мангалян

    0 0 Отговор
    Политиката е мръсна работа.Този светъл човек горе на снимката,политиката му е заложена в гена...ДГЕ!
  • 12 Гост

    0 1 Отговор
    Сега е още неграмотен гражданин-Ром,но като влезе в политиката,ще краде, като за трима с висше образование.
  • 13 Чочоолу 1978

    0 0 Отговор
    Ей, много сте зле!
    Човека е бил ХОДЖА и се ползва с вяра и доверие!
    Ще отговаря за Столипиново - ТАМ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НЕ МУ ТРЯБВА АКО МУ Е МИЛ ЖИВОТА!!!
    В СТОЛИПИНОВО НЯМА БЪЛГАРИ!!!
    В СТОЛИПИНОВО НЯМА ЗАКОН!!!
    Какво сте го захапали така човека?
    Ако успее да накара орките от Столипиново да четат и пишат, както си рекламира мотивацията за мястото в ОС, то нека му се даде шанс!
    БЪЛГАРИН ТАМ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ, А КАКВО ОСТАВА ДА НАЛАГА РЕШЕНИЯ??!!
    Това е хубава работа на мръсно място за срам и позор на Институциите в РБ!
  • 14 Леле

    0 0 Отговор
    -"Но защо само от малцинствата бе човек?"- липсва запетайка;
    -"Да си начетен трябва да си грамотен" - неграмотно и неясно;
    -"Да си грамотен трябва да можеш четеш и пишеш." - още по-неграмотно;
    -"Между впрочем" - няма такъв израз!!!
    Много слабо,Ангелов...
  • 15 ОЛЕ ОЛЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Хой":

    Другарю, "ПОГАНСКА" - такава дума в Българският език няма, но виж в руския има - "ПОГАНАЯ", "ПОГАНыЙ"

    Коментиран от #16

  • 16 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ОЛЕ ОЛЕ":

    Напротив, напротив непеонче. Много се обиждате от деформаторският блок но факта е че този индивид е именно от вашият елит. Представяме си каква била масата ако изобщо имате такава.
    И от историята има едни ромейски вдладетели станали нарицателни за Българите но това не е за вашите глави. Няма как да се досетите коя дума от къде произхожда и откъде им е корена.

    А израза "верицата им поганска" е използван от Българските класици далеч преди възникването на комунистическата партия и дори преди цру да пусне плана "реформаторски блок". Дет се казва "пази боже сляпо да прогледне".
  • 17 Малелеле

    0 0 Отговор
    Реформаторката Кунева се заеме лично с образователната реформа в Столипиново и да си оглежда за партийните си партньори. То бива,бива, ама чак толкова не бива. Искал да става ветеринар този. Боже! Този бил в образователната комисия в Пловдив. Безобразие!