4 624 17

Това не е смешно. Това е страшно!

Този неграмотник е политик

Христо Ангелов

Подготовката за новата учебна година върви добре. Един политик, който е в ролята на общински съветник, упорито се опитва да завърши средното си образование. Това си е събитие от важно значение в навечерието на новата учебна година и новия политически сезон.

Ако Айри Мурад, който е член на образователната комисия в Пловдив от партия "Свобода и достойнство" към Реформаторския блок, успее да се справи с матурата по български език и литература, това ще е добър знак за образователната реформа и за... българската политика. Айри Мурад може и да е изкарал 3.13 по философия, но има желязна логика: "Би трябвало политикът да има образователен ценз, защото човек трябва да е начетен, за да разбира за какво става въпрос... Образованието е на първо място в политиката. Без образование политикът просто е слаб", каза бившият ходжа пред Нова телевизия.

Точно така Мурад, политикът трябва да е начетен. Този тест си го издържал с отличен. Да си начетен трябва да си грамотен. Да си грамотен трябва да можеш четеш и пишеш. Иначе няма как да „предЗкажеш” бъдещето. „Тази година искам да предложа в Бюджет 2017, нашите хора – от малцинствата, да учим български език”, казва още Мурад. Хубаво предложение! Но защо само от малцинствата бе човек? Всички трябва да учим български език. То си го пише в Конституцията: официалният език в републиката е българският.

Иначе няма как да се справим с „гониДбата“ за по-свестен живот. И няма какво да чакаш „големите от София“, а си преследвай мечтите. Искаш да следваш ветеринарна медицина. Това е супер! Само дето ще трябва да наблегнеш освен на биологията и на латинския...

Между впрочем Мурад, ветеринарният доктор организира и изпълнява профилактиката и лечението на незаразните, заразните и паразитните болести по животните. И в политиката е така. Трябва да се организира и изпълнява профилактиката и лечението на политическите болести по хората... А най-страшната политическа болест е неграмотността. Така че ставай грамотен, т.е. да вземеш да се научиш да четеш и пишеш.

А, и виж как стои въпросът с учебниците по история..., щото Пловдив все пак ще е европейска столица на културата.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост (гост)
  Отговор
  1 12:41  31.08.16
  Е нЕма такава държава.
 • Д'Мин (гост)
  Отговор
  2 12:53  31.08.16
  А колко политици има с купени дипломи!
 • бай член (гост)
  Отговор
  3 13:32  31.08.16
  Продължавайте да гласувате за тези 240 хрантутника. Овчи народ !!!
 • Омбре (гост)
  Отговор
  4 13:33  31.08.16
  Относно купените дипломи, попитах сам няколко такива лица, предлагащи фалшиви дипломи. Да, съгласни са да ми изработят, но им трябва 30%-но капаро. В мнозинството от случаите превеждате капарото и ... Не получавате диплома. Не получавате нищо! 30% от 2000 лв. са си 700 лв., така че някой става по-богат с вашите пари, а вие оставате без диплома.

  Колкото до тези политици, избирани на местно и национално ниво, то нещата са други, не в образованието. Тези хора са "наши", на тях образователен ценз не им е нужен, подбирани са по приятелска и партийна линия, ще си ги изберат и само след детска градина.
 • Да ама не (гост)
  Отговор
  5 14:30  31.08.16
  Това е тенденцията за българската политика - ами то на изборите "организират" преди всичко само неграмотните,а 70% от грамотните са в "другата България" по света
 • Бай Хой (гост)
  Отговор
  6 14:56  31.08.16
  Реформатоски блок. Верицата им поганска. Ясно ли ви е сега за какви реформи става въпрос? И въпреки че имат само няколко проццент от козяк ги спускат да управляват държавата. Една звезда преди време от преводачка я натресоха като външен министър а сега е дипломат. Един друг също бе министър само защото е племенник на изверга извел от клас десет годишни деца и е наредил да ги разстрелят. Сега също е дипломат. Това ли са западните демократични практики?

  Коментиран от #15

 • 7 15:08  31.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стоян георгиев (потребител)
  Отговор
  8 15:49  31.08.16
  едва ли този е по-неграмотен от тодор живков да речем макар правешкия апаш да бе българин.групата около него бяха все от този калибър мирчо спасов милко балев и т.н. образовани индианци.лошото е че тва се повтаря и повтаря в българския политически сюжет!

  Коментиран от #9

 • Де юре (псевдоним)
  Отговор
  9 15:56  31.08.16

  До коментар #8 от "стоян георгиев":

  Ти да не си им проверявала контролните?
 • Тошибиян (гост)
  Отговор
  10 16:07  31.08.16
  За това се бореше левски и ботев за като такива на снимката а също и никвата да е деспот
 • Мангалян (гост)
  Отговор
  11 16:39  31.08.16
  Политиката е мръсна работа.Този светъл човек горе на снимката,политиката му е заложена в гена...ДГЕ!
 • Гост (гост)
  Отговор
  12 17:31  31.08.16
  Сега е още неграмотен гражданин-Ром,но като влезе в политиката,ще краде, като за трима с висше образование.
 • Чочоолу 1978 (гост)
  Отговор
  13 21:35  31.08.16
  Ей, много сте зле!
  Човека е бил ХОДЖА и се ползва с вяра и доверие!
  Ще отговаря за Столипиново - ТАМ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК НЕ МУ ТРЯБВА АКО МУ Е МИЛ ЖИВОТА!!!
  В СТОЛИПИНОВО НЯМА БЪЛГАРИ!!!
  В СТОЛИПИНОВО НЯМА ЗАКОН!!!
  Какво сте го захапали така човека?
  Ако успее да накара орките от Столипиново да четат и пишат, както си рекламира мотивацията за мястото в ОС, то нека му се даде шанс!
  БЪЛГАРИН ТАМ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ, А КАКВО ОСТАВА ДА НАЛАГА РЕШЕНИЯ??!!
  Това е хубава работа на мръсно място за срам и позор на Институциите в РБ!
 • Леле (гост)
  Отговор
  14 22:18  31.08.16
  -"Но защо само от малцинствата бе човек?"- липсва запетайка;
  -"Да си начетен трябва да си грамотен" - неграмотно и неясно;
  -"Да си грамотен трябва да можеш четеш и пишеш." - още по-неграмотно;
  -"Между впрочем" - няма такъв израз!!!
  Много слабо,Ангелов...
 • ОЛЕ ОЛЕ (гост)
  Отговор
  15 00:28  01.09.16

  До коментар #6 от "Бай Хой":

  Другарю, "ПОГАНСКА" - такава дума в Българският език няма, но виж в руския има - "ПОГАНАЯ", "ПОГАНыЙ"

  Коментиран от #16

 • Бай хой (гост)
  Отговор
  16 14:04  01.09.16

  До коментар #15 от "ОЛЕ ОЛЕ":

  Напротив, напротив непеонче. Много се обиждате от деформаторският блок но факта е че този индивид е именно от вашият елит. Представяме си каква била масата ако изобщо имате такава.
  И от историята има едни ромейски вдладетели станали нарицателни за Българите но това не е за вашите глави. Няма как да се досетите коя дума от къде произхожда и откъде им е корена.

  А израза "верицата им поганска" е използван от Българските класици далеч преди възникването на комунистическата партия и дори преди цру да пусне плана "реформаторски блок". Дет се казва "пази боже сляпо да прогледне".
 • Малелеле (гост)
  Отговор
  17 22:02  01.09.16
  Реформаторката Кунева се заеме лично с образователната реформа в Столипиново и да си оглежда за партийните си партньори. То бива,бива, ама чак толкова не бива. Искал да става ветеринар този. Боже! Този бил в образователната комисия в Пловдив. Безобразие!

Напиши коментар:


Публикувай