Last news in Fakti

6 Септември, 2016 07:59 5 960 20

Кампанията започна - Бойко плаши своите с оставка

  • бойко борисов-
  • оставка-
  • избори-
  • президент
Кампанията започна - Бойко плаши своите с оставка - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предизборната кампания на ГЕРБ реално бе открита и без обявена кандидат-президентска двойка, след като премиерът твърдо обяви във Варна, че ще подаде оставка при евентуална загуба на изборите през ноември. Какъв по-ясен сигнал за партийния актив и чиновническата армия на всички нива – от кметските наместници до безбройните експерти из министерствата, че ако не си налягат парцалите за вота, безметежното пребиваване в бюджетната сфера с произтичащите от това разнообразни благини, може да приключи рязко.

„Ако загубим тези избори, трябва да попитаме хората наново, кой искат да ги управлява. И това трябва да стане незабавно“. Така изведнъж предстоящите избори се явиха възможна прелюдия към парламентарни. Не че връзката вече не бе анонсирана от Борисов, но сега, когато времето напредна, звучи като нещо далеч по-реално.

„Вярвам в инстинкта на хората. Ако те преценят, ние сме длъжни веднага да се съобразим. И не напролет, а още вечерта“, декларира премиерът. И това ако не е сигнал за пълна мобилизация. Не просто незабавно, а още вечерта.

Относно вярата в инстинктите на хората, където Бойко явно се смята за познавач, щеше да е за предпочитане тя да е насочена към здравия разум на българите. Уви, там явно е налице сериозен дефицит, щом премиерът насочва внимание към инстинктите ала „и ловец съм, и рибар съм…“. И това е напълно нормално, след като си хващал и пускал обратно във водата десет пъти поред един и същи пасаж риба.

След като задълбочено анализира разликите между пилотите от гражданската авиация и военновъздушните сили през призмата на президентските избори, дойде време и за радостна равносметка.

„Осемдесет хиляди души за един ден са минали Кулата. Бедният български народ! Това е резултат от икономическия ръст. Видя се с пари българинът и ето го резултата“, отчете премиерът.

Думи на истински визионер, който гледа на нещата през съвсем различен ъгъл. Те, визионерите, често остават неразбрани. Борисов не дава отговор на въпроса, защо българите, които имат възможност, бягат в Гърция при всяка четворка почивни дни от нашата „Швейцария на Балканите“. Толкова категорично са направили избора си, че не ги смущава и тясното дефиле на Струма с проблемната едноименна магистрала. Там грижите за съдбините на ивичестия смок и леопардовия му събрат отреждат отсечката с тяхната обител да бъде разделена на два еднопосочни пътя – един към южното море, друг обратно.

Отчитаме икономически ръст, обаче не можем да приемаме повече икономически мигранти. Такъв наплив е дошъл от югоизток за домогване до високия ни жизнен стандарт, че вече всички места са заети. Само за политически имало. Иди ги определи. От Ислямска държава пак се сетили за главата на Динко. Тези хора знаят ли въобще какво искат. За битието на мигрантите, които прогониха от домовете им ли са загрижени идилци, или за своите хора, които минават отсам под вънкашност чужда и под име ново.

В Харманли тръгнаха протести срещу приема на мигранти в бежанския център. Всичко започна с масов пиянски бой между чужденците, тръгнал от една наглед невинна ситуция, както звучи футболното клише. Някакъв афганец запял, но фалшиво. Подразнил останалите и те му скочили. Изкуството иска жертви. Особено голямото. Полицията се видя в чудо и пусна водно оръдие срещу замерящите я с камъни. Следващият път по-добре да пуснат Човекът – глас. Ще ги хипнотизира на мига. Мигрантите не подозират, с какво оръжие разполагаме. Навремето полицията ползваше услугите на „екстрасенса“ Деси от Пелово, преди той да й стане клиент. Не е трудно да минеш от другата страна – доказано е.

В Сливен се родиха сиамски близнаци, а Цветелин Кънчев възропта, докога деца ще раждат деца. Лидерът на „Евророма“ е доказан майстор на контраатаката. Намери повод да напомни за себе си, като хвърли камъни в неправилната градина. Образование било нужно на етноса – сякаш някой му пречи, ако не да се образова, поне да се поограмоти.

Камен Попов – представящ се за патриот и родолюбец, допълни групата с кандидати за президентския пост. И той, подобно на ген.Радев, доби първоначална публична известност с клип. Генералът с рисков лупинг, а Попов с удар в окото на Волен Сидеров пред НАТФИЗ.

Световната културна съкровищница не познава подобен дисбаланс като този между отпечатаните предизборни материали и реалните им читатели. Какво да се прави, като нищо по-добро от демокрацията не е измислено. Едни ще лепят, други ще ги раздават, трети ще им хвърлят по едно око.

Важно е да си мерим приказките. Видяхме какво стана, откакто Пожарникар №1 Николов коментира, че наводнение като това в Скопие няма как да се случи в София. Провидението удари по най-милото му – Сакар планина пламна и не спря да гори цял месец.

Нека бъдем балансирани…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРАБАБА73

    1 0 Отговор
    Видя се с пари българинът и ето го резултата.А останалите след 80 000 души къде са били.От всичко случващо се прави пропаганда за изборите.Ами тези преминали да почиват у съседите са все негови хора,както пише автора ,тези ,които получават разнообразни благини.Той разчита на тях и на купуването на гласове от бедните хора.Този път се усеща наистина панически страх у него.И ЗАТОВА ПЛАШИ с оставка .
  • 2 еее

    1 0 Отговор
    ББ вече да си ходи, доста благини раздаде от собствения си джоб-благодарим и отивай на заслужена почивка че много ни се събра ,станахме богати....
  • 3 556

    1 0 Отговор
    ГЕРБ управляват само със заплахи и рекет на всички нива.
    Нищо на местно ниво не се прави.
    Като искаш нещо за хората все няма пари.
    Парите се крадат с козметични ремонти и куп още хватки.
    Всичко си правим сами с частни средства,а общината само пречи ,за да се докопа до нещо.
    Кой го избира тоя не е ясно.
    Предполагам купените гласове.
  • 4 незнайко

    0 1 Отговор
    Хора мислете трезво. Като махнеш някой забогатял и го смениш с някой света вода ненапита, му гарантираме и неговото ОЯЖДАНЕ. В България в момента се гради развит капитализъм това трябва да ни е ясно. Без богаташи нямя КАПИТАЛИЗЪМ. Спомнете си стихотворението ! " Аз паднах , друг ще ме смени, борбата е безмилостно жестока ".

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Сиктир

    0 0 Отговор
    Умно, какво предлагаш да измислим трезво?

  • 6 Сиктир

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Умно, какво предлагаш да измислим трезво?
  • 7 Лупи

    1 1 Отговор
    Първи по смъртност и последни по раждаемост...Докъде стигна "медийната пропаганда" на заместничката на Калфин,която шумно обяви,че ще стимулира раждаемостта на работещите майки?Нали щеше да им плаща допълнително,за да се връщат на 6-тия месец на работа?ПОРЕДНИЯТ КЬОРФИШЕК!!!Докъде стигнаха здравната,съдебната реформа?Само с инфраструктура/ОТ КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ/,държава не се управлява,Бойко....За циганизираното българско село пък,изобщо не ми се подхваща темата.
  • 8 Ха ся де

    1 0 Отговор
    А , останалите които нямат джобни за гр. Транспорт кво ги праиме . Дори 1 милион да са добре , пак е много зле за евро стандарт .Пита се ....къде в европа има 75 евро пенсия ? Може ли Минъстър председателят да се гордее с тази пенсия на родителите ни?
  • 9 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Дори цитата от Вапцаров ти е грешен!
  • 10 хан крум

    0 0 Отговор
    До човека слънце.....наистина си незаменим,но по гафове....истинския политик е последователен,което при теб е непонятно...след публикацията в немската преса за твои исказвания със сменени позиции,всеки нормален би си подал оставката,но явно за теб гафовете са ежедневие и какво толкова е станало....пълен смешник взел се насериозно...срам и позор за България
  • 11 СТИГА

    0 0 Отговор
    Някога и аз подкрепях Бойко, но ми писна да гледам простотията и беззаконието, ефективно замазвано с магистрали и асфалт.
    Няма лошо от тях, но сведохме демокрацията и развитието си до строителни дейности, от които стабилно лапат Бойковите г.золизачи.
  • 12 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Ние искаме Путин и Кадиров да ни управляват така че си аут тикво

    Коментиран от #14

  • 13 Иван Асен

    0 0 Отговор
    Толкова ясно се вижда, чевсичките коментари са писани от един. Дерзай, юначни българино!
  • 14 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тошибиян":

    Ако живееш в Русия,то Путин и Кадиров и сега те управляват.Ако обаче се подвизаваш в България и пишеш тия неща,значи предлагаш доброволно да се договорим с Чечня за ЧЕЧЕНСКО ИГО,за да може законно да ни управлява Кадиров.Разбираш ли ситуацията?

    Коментиран от #15

  • 15 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    А според мен герп кият кандидата за президент защото е кмета на Симитли. Това е най вероятната кандидатура, просто по вътрешен човек нямат.
  • 16 ГОЙКО

    1 0 Отговор
    НАШИЯ ПРЕМИЕР СЕ ИЗКАЗВА ПАК НЕПОДГОТВЕН ТОКУ ЩО СЕ ПРИБИРАМ ОТ ГЪРЦИЯ ПО ТОЧНО ОТ ОЛИМПИАДА И ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЧЕ В ГЪРЦИЯ МИ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО И ПО ЧИСТО И ПО СПОКОИНО И ВСИЧКО ПО ПО ХУБАВО. НЕ ЧЕ СЪМ ЗАБОГАТЯЛ НАПРОТИВ С НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ НАРОДА ОБЕДНЯВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО И ТЕЗИ 16 МИЛЯРДА ЩЕ НИ НАПРАВИ СПОРЕД НАШИЯ ВЕЛИК УМНИК ПО - БОГАТИ .ДА МУ МИСЛЯТ НАШИТЕ ДЕЦА КОЙТО ЩЕ ВРЪЩАТ ВЕРСИИТЕ НА БОКО .ИНАЧЕ Е ЗАБАВЕН РЪСИ БИСЕРИ НА ПОРАЗИЯ .ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ОЩЕ СЕГА И БЕЗ ТОВА ЩЕ ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ.
  • 17 ПРАБАБА73

    1 0 Отговор
    80 000 души са отишли на почивка в съседна Гърция.И това е 1 процент от 7 милиона души.И направо аламинут станахме богати.НЯМА ли срам този аз съм прост и вие сте............Останалите хора са си дърпали ушите и са работили,не са почивали през тези дни,за да изкарат някой лев в повече за семействата си.
  • 18 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    Е ГОЛЯМ ПРОСТАК СИ ИМАМЕ ЗА ПРЕМИЕР. А КОЛКО ХОРА РОВЯТ В ЕВРОПЕИСКИТЕ КОФИ ЗА БОКЛУК КОЛКО ХОРА ВЗИМАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПЕНСИИ ОТ ПО 100 ЕВ. КАК ТИ ИДВАТ ТЕЗИ УМНИ МИСЛИ В ОХРАНИТЕЛНАТА ТИ КРАТУНА. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ТАКЪВ ПРЕМИЕР.
  • 19 ВайВай

    0 0 Отговор
    Вай Вай Вай Вай... ПлашиП.тарник!
  • 20 непознат

    0 0 Отговор
    Естествено че премиера не е прав.Аз се чудя едно,явно народа е прост,за 25години демокрация не мръднахме на заплати хич,кой ли не се изреди да управлява.Защо народа гласува,не гласувайте дайте им червен картон.