Last news in Fakti

7 Септември, 2016 07:59 27 844 48

Закъснелият гняв на Борисов

  • хъб-
  • бойко борисов-
  • варна
Закъснелият гняв на Борисов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Няма да позволим България да бъде заобикаляна. Правото ни на вето ще бъде използвано. Когато ние лоялно застанахме зад Украйна, знаехме какво губим“. Тези гневни думи на министър-председателя Борисов дойдоха от Варна, където бе представен проектът за газов хъб на Балканите. Той може де е готов след 5 години, разположен между морската столица и Провадия.

И като сме знаели, че губим, какво от това?! По това време рапортувахме, че спираме руски проекти и безропотно изпълняваме всичко, каквото ни наредят. Прилежно си пишехме домашните, но така и не ни пуснаха на детска дискотека. А тя вече затвори и започна тази за възрастни, където можем да влезем по чудо. Газовият хъб е зайчето в ръкава на Бойко от мига, в който стана безпощадно ясно, че „Южен поток“ пресъхна още преди да е тръгнал. Това зайче трябваше да съхрани авторитета на премиера. Или поне част от самочувствието му, ако не му спечели признание. Като няма поток и хъбът е поток. Да де, но не съвсем. Затова и при презентацията на разпределителния център във Врана в думите на премиера се долавяше по-скоро гняв, отколкото гордост. Той нарече идеята за хъба „интересна“. Така обикновено се говори за чуждите планове, а не за собствените ти приоритети. А че „Южен поток“ бе големият блян на Борисов, няма съмнение. Той упорито отказваше да повярва, че всичко е свършило. А така бе подредил всичко. Дори гласеше „Газпром“, ако не за собственик, то поне за генерален спонсор на любимия му „Левски“. Тодор Батков правеше совалки до високата централа в Москва и, ха днес, ха утре да стане, но така и не се случи. Политика. Както преди време ЦСКА на Томов вървеше в пакет с „Кремиковци“, така и „сините“ бяха пришивани към различни големи сделки. От МТел през 90-те, та до Спас Русев с Виваком и БТК. Задкулисие ли? Задкулисие на задкулисието.

До ден днешен Борисов периодично информира народа, че в Бургас и Варна още стоят на склад тръбите за потока и едва ли не само чакат да мине поредният ретрограден Меркурий. Сякаш говори за стара любов, която не е преболедувал. Помните двамата американски сенатори, които дойдоха у нас и насметоха Орешарски да слага точка на „Южен поток“. Онзи още не се бе осъзнал от протестите след еднодневното управление на Пеевски в ДАНС и гледаше Маккейн и спътника му като Живков на 10 ноември. На мястото му можеше да е всеки и резултатът да е същият. После Бойко обясняваше, че ако не го били свалили за кратко от власт, потокът щял отдавна да е готов. И всичко живо взе, че му повярва.

Борисов се реши да повиши тон на стара Европа, едва когато авторитетът на съюза заора в дъното. Той винаги е искал да е нещо като Орбан, но не му стискаше, дори на фона на цялата победна жътва от избори на избори. Орбан отдавна, още преди да чуем за мигрантска вълна и да започнат спекулациите с опасността от нея, удряше по масата на слисаните от дързостта му западни лидери. Сега Бойко е гневен. Боледува заради несбъднати проекти, вместо които трябваше да играе ролята на безкомпромисен евроатлантик с прилежащите му „ценности“ и каканижене за съблюдаване на европейското законодателство. Не посмя дори да се покашля многозначително, когато му беше времето. Много вода изтече и вече нищо не е същото. Отношенията между Русия и Турция минаха през всякакви метаморфози, но сега стрелката е спряла на „сдобряване“ и съответно – заобикаляне на България. Това, което Борисов нямало да позволи. Но нали за танц са нужни двама. Шефът на „Газпром“ Алексей Милер, като своебразен баща на булката, отказва да ни я даде за снаха. С комшиите стягат сватба. Когато премиерът се усети, че отношенията ни с Русия са увредени от напълно излишните изхвърляния на тримата войнствени тенори Плевнелиев, Ненчев и Митов, тръгна да замазва, но ужасно закъсня. След пет години хъба щял да пристига газ от много държави. Но за Борисов те са само участнички в масовката, ако там не се влива и руската тръба. Освен всичко друго, наранено е и честолюбието му и ядът му е напълно разбираем.

Вече всеки може да повишава тон на Брюксел, да тупа с крак и да поставя ултиматуми. Преди няколко години беше номерът…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър

    0 6 Отговор
    Удивително четиво! Чак не е за вярване, че то е с автор българин. Достойно е за най-върлите защитници на Русия, но дори и те не смеят да заемат такава позиция. Позиция антибългарска, антиевропейска, анти спрямо всеки от нашите действителни приоритети

    Коментиран от #16, #17

  • 2 Ирина

    0 1 Отговор
    Аз пък си мисля, че няма нищо закъсняло. Ако този хъб се построи от ЕС по политически причини (така както бяха приети България и Румъния в общността), то по чисто финансови причини Русия ще бъде принудена да докара тръбите си до Варна. Много първично и елементарно от страна на автора. Нещата не са толкова прости..освен ако не са предизборна агитация.

    Коментиран от #27

  • 3 Муха

    1 0 Отговор
    Антибългарско е в името на задокенаски и брюкселски цели (чжди) да ощетяваш народа си. Антибългарско е когато Турция (член на НАТО) ще строи и газопровод, че и атомна централа, Германия (НАТО+ЕС) ще строи 2-ри газопровод от Русия, България да зачерква с лека ръка всичко само защото имало руско участие и още по зле, защото така са им наредили (на така наречените ни политици). Това е антибългарско. Със скромният комат на народа да тъпчеш търбусите (интереса) на преялите... Отстоявайки собствена позиция, най-малкото ще спечелиш уважение, поне в народа си, а то това май е най-важното?!

    Коментиран от #30, #48

  • 4 Тошибиян

    1 0 Отговор
    По това време рапортувахме, че спираме руски проекти и безропотно изпълняваме всичко, каквото ни наредят.


    Нали бг е независима ала бала за какво нареждане става дума хахаа
  • 5 Де юре

    0 0 Отговор
    "И като сме знаели, че губим, какво от това?! По това време рапортувахме, че спираме руски проекти и безропотно изпълняваме всичко, каквото ни наредят."
    Да чуя (прочета)коментарите на пълзящите плужеци пред Козяк16 по тези признания на премиера!!!
  • 6 прост народ слаба държава

    0 0 Отговор
    Правителството на Борисов ни води към национална катастрофа.
    Сега може да ви се вижда смешно,но след още малко време,като откраднат и парите на борда ще ви се доплаче.
    Изпълняват американския план според който ние сме враговете наред с Русия ,Сърбия....
    На тях офшорните им сметки са пълни,получават си заплатите от Вашингтон,а ние ще трябва да съжителстваме и с арабите,а и да плащаме борчовете му.
  • 7 goni

    0 0 Отговор
    По темата има една стара песен на Ъпсурт!:) Нарича се "Колега"!:) Чуйте я пак! Нещата там са изяснени пределно ясно!:)
  • 8 ****

    0 0 Отговор
    Първите два поста пак напяват директивите от Козяк. Премиера си го казва, ама те пак-"Совата не е това, което е". Ей много сте САЩисани.
  • 9 7777777

    0 0 Отговор
    СЕГА ПУСНИ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК, НЕ ВСИЧКО Е ИЗГУБЕНО, ИЛИ ПОИСКАЙ ОТ САЩ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО КОМПЕНСАЦИИ! ДА ТЕ ВИДИМ КОЛКО ТИ СТИСКА!
  • 10 7777777

    0 0 Отговор
    СЕГА ПУСНИ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК ИЛИ ПОИСКАЙ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО КОМПЕНСАЦИИ ОТ САЩ! ДА ТЕ ВИДИМ КОЛКО ТИ СТИСКА!
  • 11 7777777

    0 0 Отговор
    СЕГА ПУСНИ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК И ПОИСКАЙ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО КОМПЕНСАЦИИ ОТ САЩ! ДА ВИДИМ ДАЛИ ТИ СТИСКА!
  • 12 нуша

    0 0 Отговор
    Нали знаете какво е казал Бисмарк " Преди избори по време на война и след лов най много се лъже " - та и тая ситуация е такава. Не забравяйте , че сме пред избори.
  • 13 Бай Шушляк

    0 0 Отговор
    Нищо вечно НЯМА на този свят, още по-нетрайни са другарските отношения на Русия с Турция...всичко ще си дойде на мястото много скоро...малко търпение!
  • 14 начо

    0 0 Отговор
    взимайте си руските тръби и потоци и си ги заврете в г..а

    Коментиран от #18

  • 15 начо

    0 0 Отговор
    РУСКИТЕ ТРЪБИ И ПОТОЦИ СИ ГИ ЗАВРЕТЕ В Г..А
  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Александър":

    ... и какви са "действителни приоритети" според теб? По-добре ли ще ставаме според твоите представи и как? Давай, пиши...да видим какво ще измислиш
  • 17 Капота

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Александър":

    Удивителното на четивото е НАЧИНЪТ по който е написано, и наистина не е за вярване че е писано от българин, всичко е точно и ясно, истината не е проруска нито про-едикояси. Показва Борисов в доста добра светлина
  • 18 КТК

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "начо":

    Начо а те сега в твоя ли са заврени?
  • 19 бббббб

    0 0 Отговор
    Винаги пред изборно Боко се кара и прави на защитник на националните интереси.Но,в същност е на каишка и слушка САЩ и ЦРУ.Иначе как ще печели избори без тяхна помощ и фалшификация.
  • 20 Тошо

    0 0 Отговор
    Късно е либе за китка ,нищо няма да пстрои,ни поток ни хъб ,колкото и да се пъне.
  • 21 НИК

    0 0 Отговор
    БОРИСОВ НАПРАВИ ЧУДОВИЩНА СТРАТЕГИЧЕСКА ГРЕШКА, КОГАТО ВИКТОР ОРБАН МУ ДОЙДЕ НА КРАКА В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА НИ ПРЕДЛОЖИ ДА НИ ПОМОГНАТ АКТИВНО СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА КАЧЕСТВЕНА ОГРАДА (А, НЕ ТАКАВА ,КАКВАТО СМЕШНА ИМАМЕ В МОМЕНТА И КОЯТО ПРИШЪЛЦИТЕ РЕЖАТ С НОЖИЦИ ЗА ЛАМАРИНА!!!) И ОХРАНАТА НА ВЪНШНАТА НИ ГРАНИЦА , А БОРИСОВ ПО НАЙ-НЕЛЕПИЯТ НАЧИН, .....ПО-НАЙ ОБИДНИЯТ НАЧИН МУ ОТКАЗА И ГО ОТПРАТИ ....., А ПОСЛЕ ОБЯСНЯВА ПО ТВ-ТО КАКВА ВЕЛИКА АРМИЯ СМЕ ИМАЛИ И КАК ЩЯЛ ДА СЕ СПРАВИМ САМИ!!!!!!????
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗАСТРАШИ С ТАЗИ ЧУДОВИЩНА ИЗДЪНКА, КОЯТО НАПРАВИ БОРИСОВ И ВСЕ ОЩЕ СТРАНАТА НИ Е ПОД ТОТАЛНА ЗАПЛАХА ЗАРАДИ РЕШЕНИЕТО МУ!!!.....ЗАЩОТО ВИДИШ ЛИ ,МЕРКЕЛ , МОЖЕ И ДА ГО СМЪМРИ ПОСЛЕ ........!!!!!!
    ДА СИ ПОДАВА ВЕДНАГА ОСТАВКАТА, КАТО ВЗИМА САМО НЕКАДЪРНИ РЕШЕНИЯ И НЕ МОЖЕ ВЗИМА СТРАТЕГИЧЕСКИ ТАКИВА В ТОЧНИТЕ МОМЕНТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 22 Разобличава манипулатори

    0 0 Отговор
    Г-н Милен Ганев бихте ли написали нещо и по следните въпроси? Само че от българска позиция, а не от позиция изгодна на чуждестраните ви спонсори.
    Дали над 55% собственоста на „Южен поток“ щеш да е руска?
    Дали „Южен поток“ нямаше да е успореден на тръбите на Булгаргаз и нямаше да вземе неговите клиенти и съответно печалби?
    Дали печалбите от „Южен поток“ намаше да отиват в Москва, а мизерни комисионни в няколко партийни централи в България?
    Дали Българският потребител нямаше пак да плаща двойна и тройна цена за доставката на скъп руски газ?
  • 23 ВайВай

    0 0 Отговор
    Та тоя и акъла със закъснение ще му доде когато сдаде властта и почнат да разследват това бандитско правителство от продажници и некадърници!
  • 24 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "НИК":

    Е няма да си подаде Борисов оставката както искаш.Нали веднъж я подаде,ВИЕ ДОЙДОХТЕ НА ВЛАСТ и какво стана?...Ами НЕ УДЪРЖАХТЕ ВЛАСТТА И ЕДИН МАНДАТ ДОРИ!Сега пак ли и ДО КОГА?!Има си избори през определен период,спечелете властта и властвайте на вола.На подаръци обаче НЕ РАЗЧИТАЙТЕ!...Между другото под формата на шега ще те попитам съвсем сериозно:Имаш ли изобщо представа кога ВИЕ ЧЕРВЕНО-РУСКО МИСЛЕЩИТЕ ще спечелите властта в България?Е бих могъл да ти кажа,но не съм толкова жесток:)

    Коментиран от #45

  • 25 Пол

    0 0 Отговор
    Бате Бойко бил голям каратис, казват някои. Но аз лично в това не се съмнявам, но той нямаше и няма смелостта да се изправи срещу родните мафиоти и срещу доста вредни за нас еврорешения. А сделката с Газпром не е подвластна на решенията на Брюксел - това е двустранна сделка, основана на взаимен интерес между две страни, в случаят България и Россия. Но? Подлизурството в поведението на Баце и останалата политическа мафия,с малки изклчения от политиците, ни води към гроба и при соца и сега.... Просто казано - ГЕРБ оплю Россия чрез Плевнелиев, Митов и други. Да, войната в Крим бе гадно нещо. Да, окупирането на крим от Россия не е съвсем редно, но да не забравяме, в исторически план, че Крим си бе Руски още от сътворението на Россия, а украйна е създадена като проект. Докато наши територии са отнети по силата на мафиотски интереси, чрез окупацията ни от Османски войски, после чрез Берлинският договор, където държави ни разпокъсаха без да ни питат, то Крим и Украйна са били едно цяло още от векове. Не говорим за СССР, а далеч преди това. Но да не забравяме и друго - Порошенко и мафия се готвеха да подарят Крим като база на НАТО. А това Руската отбрана няма как да остави да стане - досами границата и база на НАТО.... Затова и стана цялата работа и то по вина на мафията Кличко-Порошенко и другите.... Нека не съдим тотално Россия, както Митов, той е просто чужда пионка на власт! Да, не е хубаво окупацията на територии. Но пък и агрессията на НАТО спрямо Руската фе
  • 26 НИК ДО КОМЕНТАР 24

    0 0 Отговор
    ДО МОМЧЕТО С КОНЯ,КОБИЛАТА ,КАТЪРА, МАГАРЕТО......
    ПИЧ, АЗ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ КОМУНИСТ, БСП-АР ИЛИ КАКЪВТО ОЩЕ ИСКАШ ДА МЕ ИЗКАРАШ........
    НАПИСАХ КРИТИКАТА СИ КЪМ БОРИСОВ, КОЙТО Я ЗАСЛУЖАВА ЗАРАДИ НЕАДЕКВАТНОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ И НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВЗИМА КАЧЕСТВЕНИ И НАВРЕМЕННИ СТРАТЕГИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!......, КАКТО Я ПИША И ДОРИ ЗА НФСБ-ТО ЗА КОИТО СЪМ ГЛАСУВАЛ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ,НО И ОТ ТЯХ СЪМ В ГОЛЯМА СТЕПЕН РАЗОЧАРОВАН!!!
    НО В МОМЕНТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ПОДКРЕПЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО ГЕН.РАДЕВ.......НИЩО ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ ОТ БСП......, НА МЕНЕ НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ПАРТИЯТА БСП, НО ВИЖДАМ ПРИМЕРНО В ТОЗИ ЧОВЕК ГЕН. РАДЕВ ,ЧЕ Е ЧЕСТЕН, УМЕН, СУПЕР ИНТЕЛЕГЕНТЕН И ДОБЛЕСТЕН МЪЖ, КОЙТО Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ И ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!!!!! ТУК ИЗБОРА МИ Е ЗА ЛИЧНОСТ, КОЯТО Е НАЙ-ДОБЛЕСТНА ЗА ТОЗИ ПОСТ!!!!!!!!!
    ТИ НАЯСНО ЛИ СИ АБСОЮТНО ВСИЧКИЯТ СЪСТАВ НА МИНИАТЮРНАТА НИ И ЛИКВИДИРАНА АРМИЯ ,КОЛКО СА ОМЕРЗЕНИ ОТ ТОВА ,ЧЕ ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ ИМ СЕ КАЗВА ПЛЕВНЕЛИЕВ, А МИНИСТЪРА ИМ НЕНЧЕВ?????
    АКО НЕ СИ НАЯСНО , ДА ТИ СТАНЕ ЯСНО......ТОВА СА ФАКТИТЕ.........ОМЕРЗЕНА, ДЕМОТИВИРАНА И ЛИКВИДИРАНА АРМИЯ (ОСТАТЪЦИ ОТ АРМИЯ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 27 111

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ирина":

    МНОГО ТОЧНО НАПИСАНО И Е ВЯРНО ВСИЧКО ТОВА.БОЙКО ПРЕИ.А ЮЖЕН ПОТОК ПО ОРЕШАРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ.ТО ГОЛЕМИ СОВАЛКИ НАПРАВИ ТОГАВА САЩ ,ЕС ДОКАТО ДОКАРА ОНЕЗИ СЕНАТОРИ ДА ЗАДЪЛЖАТ ОРЕШАРСКИ ДА СПРЕ ЮЖЕН ПОТОК.ТОГАВА БОЙКО ПРИКАЗВАШЕ ЕДНО ,СЕГА СЕ ОБЪРНА НА 360 ГРАДУСА И ПРИКАЗВА СЪВСЕМ ДРУГО.ТОЙ СИ Е ТАРИКАТ МОЖЕ И ПРЕДИЗБОРНО ДА Е .СЕТА ПЪК РУСИЯ МУ Е НА УСТАТА ЗА ЗАБЛУДА НА НАРОДА.МАЙ ГЕНЕРАЛА ЗА ПРЕЗИДЕНТ БАЯ СТРЕСНА БОРИСОВ ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАГУБИ ПРЕЗЕДЕНСТВОТО.НЕ МИ СЕ ВЯРВА ДА ЗАСТАНЕ СРЕЩУ НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ОТ БРЮКСЕЛ И САЩ. И СРЕЩУ БАБА МУ МЕРКЕЛ!!!СТРАХЛИВ Е МНОГО!!!
  • 28 Снайпериста

    0 0 Отговор
    От кога Ви говоря за ПАМЕТНИК НА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 29 прост

    0 0 Отговор
    Ооо, Музо, възпей оня гняв на Ахила Пелеев,
    гибелний гняв, що докара много беди на ахейци…

    из "Гневът и епическият героизъм в “Илиада” от Омир

    Всички прилики с лица и народи са случайни и плод на авторовото въображение.:D:D:D
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Станислав

    0 0 Отговор
    Ахххх този подал Бойко!!!!! От Америка му нареждат сега уж да върти г..а към Русия понеже идват избори и да го изберат хората отново, Така след спечелване на изборите шибаните американци ще си правят отново каквото си искат в България! Долу Бойко никой да не му вярва!
  • 32 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "НИК ДО КОМЕНТАР 24":

    Хаха!Относно твърдението ти че никога не си бил комунист,бесепар и т.н. но ще подкрепиш единствено и точно ген.Радев,мога само да кажа АМАН ОТ БЕЗПАРТИЙНИ КОМУНИСТИ!А колкото до суперлативите ти към ген.Радев че бил "доблестен","интелитентен","честен" и изобщо ...АРЕ ДА ОСТАВИМ ТИЯ СМЕШНИ ПРИКАЗКИ ЗА ВИСОКИЯ РУС И СЪС СИНИ ОЧИ МЪЖ-МЕЧТА НА ЖЕНИТЕ!Защото няма човек в България който да не е наясно,че ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПРЕЗИДЕНТИ СА ФУНКЦИЯ НА ПАРТИЯТА КОЯТО ГИ ИЗДИГА И СА НЕЙНИ СЛУГИ,...а не на народа,както предизборно се афишират.Виж какво правеше Първанов,какво прави Плевнелиев,как ще процедира и следващия.И не се съъмнявай в думите на Татяна Дончева която в прав текст заяви пред ТВ-то че Радев е издигнат не от БСП и АБВ,а от ОРЪЖЕЙНИЯ БИЗНЕС ,защото залогът е много голям- кой ако не Президента като главнокомандващ има най-тежката дума при разпределянето на военните обществени поръчки и прокарването на закони с облекчителен режим относно сектора в Парламента?!И като данъци,и като износни мита към трети страни и всичко "каквото там е необходимо"!Ясно че ти и доста други не сте доволни от статуквото и искате някаква промяна,но си спомнете от близкото минало управлението тип "Орел,рак и щука" при Тройната коалиция,където имаше абсолютно противопоставяне между Президент и Правителство,турски и бесепарски обръчи от фирми,пълно спиране на Евросубсидиите и замиране на всякакво строителство, и ...Волен на Ривиерата в Куба с пура в уста и гаванка за изстудяване н
  • 33 Христо Попов

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера защо толкова се приказва за този "газов хъб". Както казвахме в казармата, това си е една "миризлива партенка". Просто на Господин Премиера,Генерал-лейтенант, Д-р Борисов му се иска да ни занимава с нещо, което на всеки що-годе мислещ човек е ясно, че няма как да се получи. Нито имаме собствени източници на газ, нито друг източник освен Русия. А газовия хъб си е просто една борса за газ. Няма как да се получи без поне три, ако не и по-вече източници на природен газ. Така че: Занимават ни с нещо, което е "кауза пердута". Не знам само какво ще ни сервират, докато ни хвърлят прах в очите. Винаги е било така. Занимават те с нещо, което е ясно, че няма как да стане и ти пробутват нещо което разбираш в последствие.
  • 34 небудист

    0 0 Отговор
    Буда ще издуха супата!
    То вече се случва. И той беснее, но е много късно.
    Буда заложи на губещ кон дошъл отвъд океана и сега ще си плати негативите.
  • 35 история

    0 0 Отговор
    Преди години този човек беше избран като лъч на надежда за справяне с високото ниво на битовата престъпност, и то съобразно неговата силна жажда да налага справедливостта на закона, поне това излъчваше непрекъснато от екраните на разни телевизии - героят-мачо, безкомпромисен към престъпниците.
    През годините все някой му пречеше, все някой не му даваше възможност да се разгърне и изяви напълно, да строи завод за отпадъци, да вкара в затвора задържаните престъпници, защото лошите съдии не искали да ги осъдят, желаеше да наказва и вкарва в затвора хора от БСП, ДПС и разни други неудобни за него партийки.
    А какво стана след като има няколко години пълната власт да направи всичко това?!? Всеки знае.
    Страхът и раболепието към по-силните на деня, заложени в мозъкът му още от годините на силовите групировки, се оказаха по-мощни от всичко останало. Те станаха водещи за неговите решения във вътрешната и външната политика.
    Сега българите пак ще гласуват за него и партията му, не защото му вярват, не защото той ще стане по-добър политик, не защото нямат алтернативи, а защото на мнозина нови номенклатури и живуркащи под крилцето на ГЕРБ, им е добре да живеят в държавата на Бойко, която е на хранилка от ЕС помощи и непрестанни мечти за по-хубав живот с нови, но некачествени магистрали. Живот, който така и не идва за обикновените хора, докато един ден се осъзнаят и напуснат страната, а поредният премиер ще остане някъде там далече в една изстрадала България да управ
  • 36 Българин

    0 0 Отговор
    Борисов имаше уникална подкрепа от бълг.народ и можеше да остане в историята,но за историята трябват топки и държавническа визия.Уви на нашето момче това му е капацитета.Никой не казва,че е лесно в голямата политика,но непрекъснато да се оправдаваш с Брюксел защото не ти стиска да защитиш националния интерес-това вече е опасно за всички нас.Затова президенти,като Путин,Ердоган,Орбан даже и Обама се радват на голяма подкрепа в страните си.И НЕКА ДА ПОМНИМ-В ГОЛЯМАТА ПОЛИТИКА НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ,ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ.Борисов, винаги гледай националните интереси-така ще спечелиш и народа и уважението на другите.

    Коментиран от #37

  • 37 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    "Борисов, винаги гледай националните интереси"?!

    Това доказано няма да стане. Човек не може да се промени толкова! Борисов отдавна е доказал какъв е. Загубил е и доверието на народа и уважението на другите. Когато си безпринципен и се въртиш ту наляво, ту надясно никой не те уважава. Нито тези, които уж застават зад теб, когато защитаваш не своите, а техните интереси, да не говорим пък какво е мнението на тези, които ти подават ръка, в твой интерес, а ти я отхвърляш високомерно.

    Жалко, че изборите за пореден път ще са не за личност, а против партийна кандидатура. Жалко, че липсва алтернатива на това скапано управление последните десетилетия.
    Жалко, че най-"лошият материал" е именно в политиката.

    Според мен, когато не си доволен от дадено управление, трябва да му дадеш знак. Ако се избере отново кандидата на ГЕРБ такъв знак няма да има. Напротив!

    ... а приказките, че щял да си подаде оставката и да отива на избори са толкова сериозни, колкото работата по Южен поток и Газовият хъб. Просто човека явно обича да приказва небивалици и откровени заблуди, а после да не носи отговорност за думите си и само да се оправдава.

    Той имаше възможност да направи много. Провали се!

    НЯМА да дам шанс на доказано губещи хора! Живота ми минава в последствията от грешките им.

    П.С.
    Не живея в София и не ме топли нито метро-то ви, нито тангентите, нито магистрала Струма, нито Хемус. То май се изчерпаха доводите "ЗА"....а България, не е София!
  • 38 органик

    0 0 Отговор
    Гняв на коте. Ще го погалят и ще му мине.
    Европа ще дате 3 млрд. лв. на България за да стане газоразпределителен център на Балканите.
    България знае ли колко петрол влиза и какво излиза от Лукойл Бургас, та ще разпределя газа на Балканите.
  • 39 органик

    0 0 Отговор
    Гняв на коте. Ще го погалят и ще му мине.
    Европа ще даде 3 млрд. лв на България за да стане газоразпределитилен цетър на Балканите.
    България знае ли колко петрол влиза и колко излиза от Лукойл Бургас та ще разпределя газа на Балканите.
  • 40 Бай Мангал

    0 0 Отговор
    _)_
  • 41 сноу

    0 0 Отговор
    Не само прост ами продажен народ...Да се чудиш на акъла на руснаците каква чавка им е изпила пипката че са тръгнали кръв да леят за тоя неблагодарен народ..Та тая омешана сган Ботева си гръмнаха,Левски си продадоха,Батемберг си изгониха,един друг се пеят като синигери ..Сегашните пък търчат всеки ден да се плюят ту в Брюксел ,ту в американското без срам ,без съвест..На кой да кажеш българин като над 500 години всичко от рязани карабини правено ..Сега пък гледаш наляво -м....л ,на дясно -два ..
  • 42 Бай Киро

    0 0 Отговор
    Когато бягаш срещу Руснака става така , айде ближи сега подметките тъпите американци .....Да живее Русия !!! Дадоха ни много , а ние само срещу тях говорим позор за Българите !!! Ако не е Русия кой тогава ще задържи световния Мир......тъпите американци ли .....ха ха ха .... само лапачката знаят , масово са дебели продажни !!!!
  • 43 Гост

    0 0 Отговор
    Русия няма да построи газопровод през Турция! Всичко е една игричка.
    Заиграване, флирт...
    Никой няма да рискува милиарди в една земя разкъсвана от гражданска война на практика. Кюрди нехаресващи Ердоган, на който му се клати стола от доста време. Атентати и т.н. А за турците отдавна се знае че не се харесват особено с Русия. За последните 200 години 4 пъти са се изправяли една срещу друга във войни. Последно - сваляне на руски самолет!
    Ние да си гледаме нашия интерес!! Това е истината!!
  • 44 666

    0 0 Отговор
    Борисов не са го е...и а само се хвалят,
    но заради него нас всички ни нае...а като вече не ни имат за нищо.
    Плаши заиците в Банкя с тия приказки за правото на вето.
    Като му тропне Меркел,че ще му спрат кранчето и е забравил за газопровода ,който ЗАОБИКАЛЯ България.
  • 45 999

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Ало магарето че то твоят идол Боко е уволнен от родната пожарна заради отказа му да се деполитизира и да се откаже от БКП ама ти от лизане на задните му части даже не виждаш ,че и езика ти е станал червен.
  • 46 Бай хой

    0 0 Отговор
    Еййй, много почитатели на тоя простия бойко ве, много го харесват каквито и престъпления да извърши.

    Един ениргиен проект Белене а а да тръгне и хоп нпо и предатели започнаха да строят хамериканската козлодуй. Спря се Белени и не се чу хамериканската козлодуй. Навремето имаше проект Бургас-Александрополид, а а да тръгне и хоп хамериканският син поток- Спря се бургас-александрополис и не се чу синият поток. После южен поток а а да тръгне и то ку цъфнаха на боко тиквата хъбовете. И от всичко излезе че са ни наложили санкции за да се направят турските енергийни проекти като газопроводи и аец ове. А за ганя гол гуй, и се чуди и мае от къде тези турски чудеса и икономики. Ами и енергийните им проекти и пазарът им на селскостопанска продукция и изпълнението настроителни обекти в Русия все ги прилапаха от България и то все благодарение на така наречените анти комунисти. И като прилапаха целия този пазар съответно и всички и японски и европейски инвеститори отидоха там защото получиха гарантиран пазар. А тук нищожества продадоха националните интереси за жълти стотинки.
  • 47 Ангел

    0 0 Отговор
    тримата войнствени тенори Плевнелиев, Ненчев и Митов. По-скоро са фалцети тия !
  • 48 ГАЛЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Муха":

    БРАВО!