9 Септември, 2016 07:59 6 365 64

Защо Русия трябва да се изтегли от Сирия?

  • сирия-
  • русия-
  • ислямска държава-
  • асад

Бойният дух на сирийските офицери и войници не е висок

Защо Русия трябва да се изтегли от Сирия? - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия трябва да помисли за изтегляне от Сирия. За това призовава в свои анализ за Газета.ру военният експерт Михаил Ходаренок.

Статистиката е ужасна. Убитите сирийци са най-малко 300 000, а ранените са близо милион. Независимо от етническата и религиозната принадлежност в населението се наблюдава умора от продължаващата пета година гражданска война.

Въоръжена борба срещу опозицията водят сирийското опълчение, милициите на шиитското ливанско движение „Хизбола“, иракски доброволци и частни военни компании. Президентът продължава да не контролира близо половината от страната си и повечето насели пунктове.

В същото време сирийските генерали нямат стратегически планове

за използването на армията в широкомащабна кампания. Висшите военни на Асад не вярват в способностите си на армията да наложи ред в страната без подкрепата от чужбина.

Основната функция на сирийската армия е да изгражда и поддържа контролно - пропусквателни пунктове. В момента в Сирия са изградени 2 000. По този начин над половината от личния състав на армията е откъснат от основните части.

Бойният дух на сирийските офицери и войници не е висок. Причината е, че няма ясна схема за тяхната социална защита. Самото снабдяване на армията с храна, оръжие и боеприпаси е крайно недостатъчно. Причината е, че самото сирийско ръководство няма откъде да вземе пари. През петте години на гражданска война промишленото производство се е свило със 70%, селското стопанство – с 60%, добивът на нефт с 95%, а на газ със – 70%.

През последните месеци няколко десетки сирийски изтребители и бомбардировачи, основно руско производство, така и около 40 хеликоптера участват в нанасянето на удари по въздуха по цели на противника.

Липсата на муниции е особено крещяща.

Все по-често сирийската авиация използва варели – бомби, които са самоделно направени. Освен това се използват морски торпеда, мини и дълбочинни бомби. С цел да се ограничат загубите бомбардирането от въздуха се извършва от голяма височина около 3000 м. Това намалява точността на бомбардировките.

В същото време опозицията може да се похвали с морално и тактическо превъзходство. Висшият команден състав на Свободната сирийска армия е съставен от генерали и офицери, които са дезертирали от армията на Башар Асад. По тази причина те нямат друг път, освен победа. Голяма част от войсковия състав на подразделенията е съставен от бойци, които са пострадали от репресиите на режима.

Частите на опозицията се славят със своята добра мобилност и способността си в кратки срокове да създадат ударна групировка, а в същото време сирийската армия не може да противопостави адекватна отбрана.

Не трябва да се забравя, че в Сирия

за опозицията се бият и офицери на Саддам Хюсеин.

Те имат богат опит, натрупан по време на войната с Иран и след това при двете войни в Залива. Той беше усъвършенстван след падането на Саддам и избухналата в Ирак гражданска война.

Това е видно при ударите на сирийската авиация. Опозицията се изнася от района на бомбардировки и оставя малки групи за наблюдение.

В същото време се забелязва пълна деморализация в армията на Асад. По тази причина е трудно да се спечели войната с този съюзник.

Русия трябва да вземе кардинално решение за извеждане на своите войски от Сирия, но да остави там своите военни бази.

В Сирия е невъзможно възстановяването на конституционния ред чрез военен път. Нужни са сериозни дипломатически, политически и икономически мерки отвън.

* със съкращения


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 0 Отговор
    Значи в Сирия "производство се е свило със 70%, селското стопанство – с 60%, добивът на нефт с 95%, а на газ със – 70%." и армията на Асад няма пари за оръжие, боеприпаси и храна, щото държавата трябва да харчи и за други дейности в контролираните от нея територии, обаче.....

    Разни бутновници имат кинти за платени главорези, оръжие, боеприпаси и храна. Ясно че от вън, все пак не ги копаят и ясно че от американците и арабите. А има ли място, особенно в мюсюлманския свят, където американците да са се намесили и да е настъпила демокрация, дълготраен мир и ред?! Не, няма такова! И не демокрацията е целта там, както твърдят нашите лъжливи тролове, като деса-стоян.

    Значи Асад бил виновен за смъртта на 600хил., а американците с помощта на местните си главорези за смъртта на поне толкова само в Сирия + милиони емигрирали + разрушения за милиарди! И след колко години евентуално може да се оправи Сирия, кога тия милиони хора ще се върнат там, кога от цялата тая разруха ще изплува така бленувата от троловете "демокрация"........

    Дори и Асад да падне, в близките десетилетия Сирия я чака съдбата на Ирак, Афганистан, Либия.... Но важното е че пиявиците от САЩ поне за няколко месеца ще дърпат конците там и ще могат да сложат ръце на газ и петрол. А и да направят малко мръсно на Руските интереси.

    А защо Руснаците да се изтеглят? Да не би ако се изтеглят после ще им струва по-малко от колкото ако сега продължат да подкрепят Асад?! Сега ситуацията е нещо ка
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    като паритет и на всеки му е ясно че докато има руска армия в Сирия, никога няма американци или араби да тругнат да правят сухопътна операция за да свалят Асад. По-скоро руснаците ще помогнат на Асад да си върне територия, която да ги устройва и тях и него и останалото ще го ставят на "бунтовниците" да си мизерстват щото на всеки му е ясно че няма вечно да им дават пари.
  • 3 стоян

    1 0 Отговор
    Соросоидна платена статия на империалистите честит 9 09 1944.
  • 4 Гостът

    0 1 Отговор
    Русия и САЩ да приемат ситуацията за патова и нещата ще започнат да се подреждат. На всички е ясно, че в основата на цялата разруха в Близкия изток е борбата за влияние между Русия и Америка, като САЩ проявяват по-голяма алчност. Ето защо правилната посока за нормализиране на ситуацията в района е целият свят да се обърне срещу правителствата на тези две държави за промяна на безумната им имперска политика. Политика която вреди на всички включително и на техните граждани. Кой печели от тази политика?Печеливши са военно промишлените комплекси на двете държави и отделни политически кръгове. През 20 век по същия начин се поддържаха въоръжени конфликти в десетки държави, като печеливши бяха отново същите. Сега алчността преминава всякакви граници и се засягат интереси на милиарди невинни граждани. Но както знаем прекомерната алчност води до самоунищожение.
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Автора/РУСКИЯ-не някой друг/ добре осъзнава и описва безнадеждното положение на сирийската армия и боеспособността й,разумно предлага изтегляне на руските войски защото това руско "пребиваване" там е един допълнителен много тежък камък на шията на задъхващата им се икономика,но внезапно дава едно предложение,граничещо буквално с налудничавост:"Русия трябва да изтегли войските си от Сирия,НО ДА ОСТАВИ ВОЕННИТЕ СИ БАЗИ ТАМ"?!Е има ли здравомислещ човек който да допусне,че при изтеглянето на руските войски тия военни бази няма да бъдат превзети и РАЗГРАБЕНИ от противника до 24 часа?...Освен ако не разчитат на сирийската армия да ги пази със хвърляни от въздуха морски бракувани муниции/торпеда и дълбочинни бомби/?!/,а по суша с "коктейл Молотов и камъни:)
  • 6 Цецка

    0 1 Отговор
    Отлична платена-поръчкова статия, сащ искат да манипулират евро-държавите чрез руска заплаха... България е заела твърда политика на следване курса на Вашингтон, Меркел и Ердоган.
  • 7 ххххххххх

    0 1 Отговор
    Малко са 25 години за изчистване от чумата на комунизма в България. Все още онези които са положили клетва за вярност на съюза са живи и продължават да бълват ежедневно мутиралата версия на сталинизма и да поднасят венци пред паметниците на поробителя. Докато има руски партии в България, духът на комунизма ще се поддържа жив чрез армията им от тролове. Историята ще се изкривява, моделира и прикрива. Престъпни диктаторски режими ще бъдат пламенно възхвалявани.

    Коментиран от #9

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор
    Даааа, интересна статийка. Трябва сериозно да бъде разгледана от прокуратурата. Открито се пропагандира за доброто снабдяване и високият морал на идил.
    А и тук си имаме панджахидисти които подхванаха пропагандата подкрепяни от Козяк.
  • 9 дерзайте болни мозъци

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ххххххххх":

    До някъде си прав - наистина все още има остатъци от комунизма, но са уродливи и изкривени.

    Нормалните хора отдавна са си изградили трезва представа какво би трябвало да представлява демокрацията, дали са си сметка какво е било хубавото и какво е трябвало да се промени от комунизма. И въпреки, че много хора се разочароваха и са отчаяни, все още има трезвомислещи. Мнозинството от хората биха предпочели да си работят при едни прилични условия и да си гледат живота. А и това би дало пример за мързеливите и отчаяните, че ако си дават зор биха живели и те нормално. Има и такива, които биха се радвали ако имат възможност да направят нещо според целите, амбициите и възможностите си.

    Но само в болни мозъци като твоя и подобните на теб човекоподобни, са останали остатъци от комунизма, които пречат и то не само на вас. Само ограничени като вас същества търсят вината в някой друг, обясняват си всичко по света с "наследството на комунизма" и си я карат ден да мине, друг да дойде в мрънкане за комунизма!

    Така че въпрост не е колко години ще минат, щото по тая логика, докато не си отидете от тоя свят, винаги в главите ви ще има проблем с наследството от комунизма. Въпросът е кой какво прави и как разсъждава. Ти и подобните ти сте свикнали някой да се занимава с проблемите ви, но въпросът че когато през комунизма нещо не ви е харесало как става, сега си мислите че американците ще ви оправят проблемите. И то с комунизма, който съществува само в болните ви глав
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тричлен

    1 0 Отговор
    "Това е видно при ударите на сирийската авиация. Опозицията се изнася от района на бомбардировки и оставя малки групи за наблюдение."
    Как няма да се изнася като получават данни от американските АУАКС?! Споко- няма да успеят да се укриват още дълго!
  • 12 ххххххххх

    0 1 Отговор
    Чети винкел. Опитай се да излезеш от ограниченията на партийната линия.
    Закон за обявяване комунистическия режим в България за престъпен, обнародван в Държавен вестник, с брой № 37 от 5 май 2000 г. Текстът му се състои от четири члена.
    В чл. 1 се казва, че управлението на Българската комунистическа партия, дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на България, довежда страната до национална катастрофа.
    В чл. 2 се изброяват десет обвинения към ръководствата на БКП и шест срещу целия режим. БКП е отговорна за различни неща, от „унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация“ и „моралния и икономическия упадък на държавата“ до нарушаване на човешките права и свободи по редица начини и подчиняване интересите на страната на чужда държава „до степен на практическа загуба на държавен суверенитет“.
    Чл. 3 обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори,
    а чл. 4 обявява всички действия, извършени с цел съпротива и отхвърляне на режима, за „справедливи, морално оправдани и достойни за почит“

    Коментиран от #13, #15

  • 13 дерзайте болни мозъци

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ххххххххх":

    По същество този закон е само едно доказателство, че болните мозъци като теб, някога са били на власт и са приели закон, който няма обсолютно никаква стойност! Тоест, вместо да управляват държавата и да вършат реално някаква работа, са пилели държавни пари. Нещо като "указа" на плювналиев за край на прехода!

    Самият закон е доказателство за болестта ви, наследство от комунизма: винаги са ви виновни комунистите за нещата дето не ви харесват (дори и в днешно време) и винаги ще чакате някой да оправи проблемите в болните ви глави, в случая чакате американците! А това че след 16 години ми го цитираш е доказателство, че специално ти си патологичен случай. Но не се притеснявай, не си единствен. Ако бяхме по-богата и социална държава може би щяхте да имате клинична пътека! Ако бях психолог или психиатър щях да ти препоръчам лечение, но уви не съм, така че или търси помощ или сам си тегли съдбата! Направете си сдружение на увредените от комунизма и търсете лекарска помощ, а не възмездие!
  • 14 ВайВай

    1 0 Отговор
    Дето има американски интереси положението е ясно...
  • 15 дерзайте болни мозъци

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ххххххххх":

    Иначе обвинениеята към комунизма в този закон може спокойно да се отправят към вас, болните мозъци, дето вместо да управлявате, 27г. пилеете само пари, крадете и унищожавате.

    1) Националната катастрофа е в момента;
    2)"традиционните ценности на европейската цивилизация" не съществуват - както виждаш ценностите се променят и в Европа и в България - имало е някога български ценности и ако през комунизма са били засегнати по някакъв начин, то сега са почти тотално унищожени от болни мозъци като теб;
    3) именно сега се шири „моралния и икономическия упадък на държавата“;
    4)"до нарушаване на човешките права и свободи по редица начини и подчиняване интересите на страната на чужда държава „до степен на практическа загуба на държавен суверенитет“ - права и свободи за обикновените хора няма - има права и свободия за определени прослойки, като богатите престъпници и малцинствата!; А за суверенитета, дето в момента ни го пази САЩ (НАТО) няма смисъл дори да споменавам!
    5)"Чл. 3 обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори," - именно сега управлява престъпна организания и за това управление имат много голяма заслуга болните мозъци като теб!

    Важно уточнение: всъщност много от вас, болните мозъци, сте именно бивши комунисти! Но специално ти сигурно не си успял да лапнеш от баницата нищо за тези 27 години на грабежи и затова си озверял и гладен. То ако иначе беше наяден, нямаше да се пенявиш тук, ами щеше като другите крадци да
  • 16 weiss до 15

    1 0 Отговор
    Браво. Кратко и ясно като присъда на революционен трибунал :-)
    Прав си, за всичко, а онези още влакове взривяват....
  • 17 Бай хой

    1 0 Отговор
    Да едно време ни задължава на да слушаме съчинения за борбата с Фашизма. Сега други уродливи елементи ни в клин ни в ръкав подхващат яростна борба с комунизма.
    Какво общо има разрешаването на страни със светско не съветско управление и провалянето на живота и бъдещето на милиони хора заради робовладелските интереси на сащ със комунизма.
    Просто оправдават престъпните си действия с лъжливи опасности.
    Началото е постав3но още с подпалването на кораба Мейн. Та и досега. От лъжи и престъпления нищо добро не може да произлезе.
  • 18 Реалист

    0 0 Отговор
    И рашките и каубоите забравят случката в Афганистан. В момента в който се изнесат, принудени от постоянните жертви, ситуацията се влошава и става по-зле от преди. Лошото е че сме много наблизо тоя път и това пряко ни засяга. Въпрос - А какво ще прави Турция с нововъзникналата кюрдска автономия/държава на прага и?
  • 19 рекси

    0 1 Отговор
    Фашисти, празнуващи победата над фашизма. Патриоти русофили, поднасящи венци пред паметника на поробителите ни. Свободното слово и средствата на демокрацията се използват за отричане на демокрацията. Да, трябва наистина да минат още 10-20 години за осъзнаване и задълбочен аналитичен прочит на историята, която умело е била крита от нас.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    неумолимо работите отиват към обичаиния им завършек.русия вече сви уши пред турците ,сега ще кляка явно и пред нато като цяло.асад отива на трибунал и идва лошия чичо сам!

    Коментиран от #22

  • 22 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Тролче, няма да използвам епитети! Само ще запомня думите ти и после ще искам да ми обясниш глупав ли си та си ги мислиш тия работи или си просто лъжец на дребно!

    Коментиран от #23

  • 23 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "кроко":

    кога започва втората световна бе ?кажи ми истината:))))))))))))!не е 1941 година ако решиш пак да експерементираш.и е добре да запомниш думите ми както виждаш от тях понаучаваш по нещо макар и трудно:)!особено гледам те порази факта че през соца българското село е намаляло с над 2,5 млн.човека .уж бях лъжец ,а се оказа че вече няма да използваш епитети,а само ще четеш и запомняш :).определено си на прав път!

    Коментиран от #24

  • 24 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Тролче, омръзна ми да ти повтарям, че ако ти страдаш от психически отклонения, не трябва да си мислиш че свички са като теб! Грешен ти е подхода!

    Въпросът е колко години се е готвела Германия за война с СССР. И отгорът е 8, защото подготовката за война вкл. и подготовка и набавяне на необходнимите ресурси, което фашистите започват още с идването си на власт 33г. И въпреки че официално ВСВ започва 39г., до 41-ва догато нападнат СССР те все още се подготвят. Става въпрос за математика за първокласници - от 33 до 41 са 8 години, а не 3-4 както ми твърдиш ти. Точка по този въпрос, повече нямам намерение да си губя времето.

    През соца не ми обяснавай само колко човека са се изнесли от селата към градовете, а вземи в предвид с колко първо са нараснали селата. И освен това не ми се върти като фурнаджийска лопата! Ти твърдиш че са се обезлюдили защото комунистите били конфискували нивите и разрушили чифлиците по къра и затова хората се махнали от селата (прочети си пак постовете в темата за хитлер). Само че това е станало още в началото на, а миграцията към градовете е на доста по късен етап. Точка и по този въпрос. Другите ти глупости и лъжи искаш ли пак да ти ги натрия в муцуната или ти стига толкова?!

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "кроко":

    не е тва бил въпроса ,не лъжи.въпроса бе колко време хитлер се е готвил за втората световна воина?дискусията в онази тема го показва точно кое е било въпроса.искаш ли да ти я постна да видиш?набавяне на кви ресурси е използвал хитлер през 33-35 година дето толкова ги споменаваш даваи да ги видим ,даи линк за тези ресурси дето толкова му трябвали за воината със ссср и ги набавял веднага след идването на власт,даваи чакам.
    ще ти викам вече истината.през соца селата са намалели с 2,5 милиона човека с нищо не са нарастнали,не чете ли кво съм ти пратил?чифлици ,къра...незнам кво си .та селяните намаляват от 5,3 милиона на 2,8 за 45 години,като особено интензивно намалят през първите години както в абсолютен така и процентен план.ето ти пак статистиката: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
    та за първите 20 години от идването на власт на комунистите селото намаля с един милион човека и с 20% в относителния дял.демек след налагането на колективизацията имаме масово бягане ,а и държавна политка за смяна на трудещите се от селяни към пролетрии.
    та нека обобщим кои лъже .
    1.лъжеш че дискусията била свързана със ссср ,а става въпрос за втората световна.
    2.лъжеш че хитлер е почнал въоръжаване още през 1933 година.
    3.лъжеш че селяните почнали да се изсел

    Коментиран от #27

  • 26 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    3.лъжеш че селяните почнали да се изселват от селата доста след колективизацията.
    иначе няма проблем лъжеца съм аз!

    Коментиран от #28

  • 27 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Сериозно?! Ами тогава защо го сравняваше с СССР? СССР кой е нападнал без нападнатия да му е обявил преди това война?!

    Масово хората са се заселвали по градовете когато държавата се е развила индустриално, когато е имало достатъчно образовани хора за да работят по заводите, а не селяни, дето работили по къра и отишли в града. И какво според теб са правели там, тролче?

    Я малко с твойте камън и по твоята глава - статистиката ти не е вярна, щото е фалшифицирана от тролове като теб. Аре въза!

    Коментиран от #29

  • 28 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    "иначе няма проблем лъжеца съм аз"
    Ееее, Десо ма, кво ти стана? Да чуя една истина от теб! Я, краварски трол със съвест.
  • 29 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    даже много сериозно :)!та въпроса бе за втората световна и 8 те години за подготовка :)))и смях,смяххх!поне си признаи че до сега не си знаел че втората световна е почнала 39 година вместо да пишеш нови лъжи!ссср ,кои е напданал без нападателя да му е обявил воина???!!!!!ха,ха,ха,ха,хо,хо,хо.....ами пак ще чета лекции след онези за движението на съветските танкове в ссср :))!нападнал е българия,нападнал е литва,латвия,естония,финладния,чехословакия,унгария...дано да са ти достатъчно :)!
    и имаи малко достоинство бе путинов трол,поне ти малко да излезеш от спамещата и лъжеща матрица,кво почна пак да шикалкавиш като бит ,п..ал дето го хващат със свалени гащи!имало образовани хора,незнам кво си ...,въпроса бе дали комунизма разби българското село и след аргументите ми вместо да кажеш да, така е почна с нови номера,били образовани хората и т.н. и т.н.!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Тролче, хлъзгав си, но ставяш ясна диря и няма как да се измъкнеш. Най много сам да се подхлъзнеш!

    Твой цитат по повод спора ни колко години се е готвел Хитлер за война: "ако хитлер не нападнеше сталин щеше да стане обратното.....германия се готви за воина -3-4 ри години ссср 20"

    Щом сравняваш Хитлер с СССР, значи говорим за войната, започнала между тях, не виойната между Хитлер и Полша, нали? Нали не си мислиш че хитлер си е барал меча 2 години докато нападне СССР през 41-ва. 2 години са бая време и дори седмици и месеци са от значение - знеш за отлагането на битката при Курс за да получат повече от новите Пантери.

    Та, за последен път да утичним - от 33-та до 41-ва са 8 години, а не 3-4. Или марш в първи клас или спри с лъжите!

    По другите въпроси в темата мисля че се разбрахме - таблиците с данни за добива на суровини са фалшиви; чаши чинии и моливи са продукти с двйно предназначение; руснаците са били много богати и свободни по царско, но като дошли комуниситие и им взели палатите и именията, взели им дрехите от гърба и ги оставили бедни да няма от къде да си купят дори един кабриолет! Горките, трябвало е да карат трактори-танкове за да си орат земята за да има какво да ядат! И комунистите на тяхен гръб да печелят пари от продажбата на пшеницата на Германия за да могат да си купят оръдия, щото танкове са можели да си правят, ама били тъпички и не можели да правят оръдията!

    Общо взето това са твоите твърдения и разсъждения, ако държиш ще т

    Коментиран от #32

  • 31 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    И едно въпросче относно твърдението ти че комунистите са разбили земеделието и българското село: кажи ми тия селяни, дето комуниситите са ги прогонили от селата, какво са работили в града и как са си намерили жилища там?

    Коментиран от #33

  • 32 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "кроко":

    в пост 83 от въпросната тема съм ти писал конкретно за кво иде реч,там няма как да се объркаш че става въпрос за втората световна ,а не за нападението над ссср ,но ти и след този пост продължаваш с историята за 41 година :))!ето кво съм писал :
    аз се позовавам на фактите създаване на вермахта 1935 година,до тогава немската армия е 100 хил. човека и няма чисто военни функции.след идването на хитлер в рамките на две години се увеличава броя и ,но реално започва да се окомлектова след 1935 година.демек 4 ри години преди втората световна.тва по отношение на първото ми твърдение ако може да го обериш заповядаи!
    та явно те е хванала амнезията и не само тва ами се показва колко безпринципен лъжец си ,готов да лъжеш макар да знаеш че няма как да не бъдеш хванат.
    както ти казах и в преден пост чакам данните за ресурсите дето хитлер почнал събира през 33 и34 година.за другото ти отговорих с пост номер 83 още преди доста време .чакам да ми разкажеш и за другото ти твърдение как хитлер се е готвил чисто военно през 33 и 34 година,кви оръжия е произвеждал и колко?
    руснаците не съм казвал ,че са били богати и свободни през царско,а съм цитирал никита хрушчов и биографията му в която казва ,че 20 години след идването на съветската власт той като виден съветски ръководител не е можел да си позволи стандарта на миньор от царско време .обясних и защо.хрушчов може да провериш кой е,пак безплатен урок за теб.
    иначе горе долу си хванал идеята ,за твоето ниво на ин

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    тва е щото обществото ни е тотално поразено и няма здрава среда дето може да стабилизира българина,затова има много такива като теб дето си теглят колата към блатото и се хвалят с него!

    Коментиран от #36

  • 35 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Не е нужно да ми се обясняваш на дълго и нашироко какво казал Хрушов, защо има такива като мен и като теб, и в кой пост в коя тема какво си казал! Аз те цитирам от там от където започна всичко, а ти напълно закономерно продължаваш с опитите да се изплъзнеш, но няма как! 8 години са си 8 години. И пак ти казвам, ако държиш и другите ти глупости ще ти цитирам.

    А сега ми отговори на въпроса за земеделието и селяните.

    Коментиран от #37

  • 36 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Има едни мед. заведения, в които обществото е много сплотено и задружно. Там Хитлер стои до Наполеон и си гукат за канарчета. Няма рашъни, комунета, русофили. Приятно прекарване в тяхната среда.

    Коментиран от #38

  • 37 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "кроко":

    ти нищо не ми цитираш,а ми показваш къде си се объркал уж!всъщност дори и да си се объркал в първия ми пост ,е можело да се коригираш в следващите дето отчетливо съм ти дал инфо за кво иде реч и кво ми е твърдението.
    тва можеше отдавна да го признаеш и да прекъснем с приказките и не се опитвам да се изплъзвам напротив давам ти точно и конкретно информация .ти се изплъзваш по чорапки от твърдение в твърдение след като нямаш аргументи.до сега не си ми дал никви доказателства за твърденията си, че хитлер е почнал активно да се въоръжава през 1933 и 1934 година където всъщност е разковничето на спора ни,но не преставаш да обясняваш какъв съм лъжец :)!типично по тролски,няма значение, че вермахта е основана през 1935 за теб или че всички оръжия в германия са започнали да се произвеждат активно в годините след това.та чакам да ми дадеш инфо кви таинствени ресурси е почнал да събира хитлер през 1933 и 34 дето толкова много оборвали думите ми.радвам се поне че другото го изяснихме и се вижда кои лъже.

    Коментиран от #39, #40, #41

  • 38 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "****":

    кажи за джакузито и чорапите ,нещо се поизгуби и сега си решил да сменяш репертоара ,а?даваи поразсмеи ни!
  • 39 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Абе няма как да ми се измъкнеш, бе трол хлъзгав! Сам си падаш във капана, щото знаеш само лъжи да дрънкаш.

    Ето го спора ни с твои цитати:
    "германия се готви за воина -3-4 ри години ссср 20 .германия използва не повече от 30-40% от бвп за военизиране ссср 100%.когато немците навлизат в ссср те откриват безброи доказателства ,че ссср е просто един военен лагер и нищо друго.цялата икономика и човешки ресурси на ссср са впрегнати само в едно единствено нещо ,а именно окопацията на останалия свят"

    "в ссср през периода 1920-1940 година няма гражднска промишленост и ако я има тя е 100%съобразена с военната такава ,демек прави се трактор един вид за да се гледа жито ,за да се продава житото и да се купуват линии за оръжия."

    "таблицата дето си я дал не е вярна .руснаците са скрили истинските данни"

    Спора стана заради твърдението ти че хитлер се е готвел 3-4 години за война, а СССР 20 и през цялото време 100% от БВП отивало за военизиране.

    Математиката за първи клас доказва че хитлер се е готвел 8 години.

    А доказателството за глупостите ти че руснаците са ползвали 100% от БВП за военизиране е в самите ти думи: хем били бедни, гладни и изостанали, хем правели танкове, хем правели трактори за да продават жито на Германците за да си купят линии за оръжия!!!!

    Значи могат да правят линии и заводи за трактори и танкове, ама не могат за пушки?!! Аре бягай да спиш!

    Казах ти че ще изкараш чинии и вилици за продукти с дойно предназначение и ти го н
  • 40 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    направи, дадох ти дани за добива на сурови и ти като лъжлив трол веднака каза че не са вярни!

    Обясних ти че комунистите не са отнели всободата от хората, дето и без това я е нямало по царско време, не са им свалили скъпите дрхи от гърба, дето и без това не са ги имали, не са им конфинскували луксозните големи къщи и кабриолетите, не са им взели храната. Руснаците и преди комунизнма са били такива, а комунистите ги стягат да работят и да се развиват.

    И няма смисъл д асе опитваш да ми вкараш нови въпросчета. Тоя спор приключи. С доказателства за глупостите и лъжите, които дрънкаш. А можеше още в началото да се измъкнеш с достойнство, като кажеш ОК, поизхвърлих се.
  • 41 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    За пореден път - не ми се прави на разсеян, ясно че усещаш че ще има още бой, ама отговори на въпроса ми в пост №31!

    Коментиран от #42, #43

  • 42 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "кроко":

    и какъв е капана ти?да тва дето го казвам е абсолютната истина ,ти никаде не си я опонирал по същество извън нападките към мен,личните такива де.истината е точно както ти казвам ссср се готви за воина 20 години .воината почва 9 ти месец 39 година за това време са грубо 20 години ,а германците се готвят 3-4 от 1935 на сетне.кво тук не ти е ясно ,после го уточнявам,неколкократно!имаш ли аргументи против това ми твърдение,освен обидите?математиката от първи клас доказва тва дето ти казах ,а именно хитлер се готви активно за воина след 1935 година и ти нямаш никакъв аргумент в обратна посока .демек си лъжец ,което го твърдя отдавна и е видно!
    леко уточнеие линиите за оръжие не са ги купували от германците ,а основно от американците ,а че са били гладни и бедни също няма спор.изводите ти че не можели да правят руснаците пушки са си твои,можели са и са имали огромно количество леко стрелково оръжие,но въпреки това са били гладни бедни и несвободни!и нищо не е приключило докато не ми се извиниш и признаеш че си лъжец глупи.няма как така лесно да се измъкнеш,плещиш глупости ,а после казваш че всичко е наред,не е наред!ти си лъжец и тва трябва да го признаеш!

    Коментиран от #44

  • 43 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "кроко":

    селяните живяха в панелните градове и блоковете преди тях,работиха предимно в заводите и като номенклатура,но тва сериозно ги промени и то към зле.пропиха се, почнаха да крадат и лентяистват,развалиха си семеиствата,загубиха си морала.грозните панелки олицитворяват напълно тва в което се превърнаха .

    Коментиран от #45, #46

  • 44 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Твой цитат: "говорим кокретно за обвинението ти че немското въоръжаване е почнало по-рано и с целия напън го изкарваш не 4 ри ,а 6 години..." ясно показва че знаеш за какво говорим - 8 години третия райх се готви за война с СССР. За теб може и да не са много още 4 години, но дори 4 дни имат значение - дадох ти пример с битката при Курск.

    Освен това спорихме че няма как руснаците да са отделяли 100% от БВП за военизиране. В 2-3 теми от последните 2-3 седмици ти обяснаваш на дълго и на широко как руснаците са жив зян, колко много танкове и оръжия произвеждали, колко много им дали американците, как работели като роби и колко много загуби търпели. Но в думите ти е опровержението че няма как да използват 100% - хем не ставали за нищо, хем правели трактори и танкове на поразия, хем им трябвали пари за да си купуват нещо си - първо каза че купували от германците, сега от американците купували. Ама не обяснваш защо ще купуват каквото и да е като очевидно могат да си го направят - дори и ти го признаваш, че имат производство. Колкото и бедни да са били, преди не са били по-добре, но са се подобрявали нещата. Въпрос на държавна политика е кое ще им е приоритет - дали кабриолетите и спортните коли, или тракторите. Като нямат пари населението, за къв чеп им е да им правят кабриолети - затова първо трактори. Като се развие индустриялно, идват и повече пари, и може да има и повече за хората. И да, сигурно много са отделяли за военизиране - и преди войната и след нея,

    Коментиран от #47

  • 45 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    но няма как да е 100%. И както виждаш имало е защо да отделят за военизиране -в крайна сметка не нападат те, а тях са ги нападнали.

    Можеше просто да кажеш "ОК, поизхвърлих се в трърденията си!". Но ти продължаваш да упорстваш и се въртиш като пате в калчища!

    За селяните същата работа - тия панелки и заводи не са строени края на 40-те, когато земята е била отнета. Селяните не са изгонени, а хората които отиват в градовете са деца на селяни. Но вече с образование. Селянина няма какво да работи в завода, щото няма образование. И в същото време на село остават достатъчно хора за да работи слеското стопанство ефективно при нивата на механизация. Да не говорим че е имало и доста цехчета по градчета и селца и хората не са напускали домовете си, както сега. Та и тук не си прав че са изгони хората от селата.

    Коментиран от #49

  • 46 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    А сега сериозно - аз далеч не твърдя че знам всичко, нито пък смятам че нещо чуто от тук или там трябва да го приемам за чиста истина. Мисля и си правя изводи на базата на знанията и наблюденията ми. И не приемам по подрабиране дори и твоите думи за лъжа, мога да оценя когато някой казва нещо умно и вярно - виж в тази тема, 16 пост какво казвам за мнението ти: http://fakti.bg/world/199829-2-septemvri-1945-g-krai-na-vtorata-svetovna-voina

    Обаче ти си винаги в крайност, а истината е някъде посредата. Глупаво е да не мислиш и да не оценяваш нещата и по подразбиране да отсъждаш че всичко, де е свързано с комунизма е лошо нещо. Всяко нещо си има хубави и лоши страни. А това твоето е начин на мислене, манталитет, а не само отниошение към комунизма.

    Вярно че сега положението е зле, но нещата рано или късно ще се променят. Не знам с какво образование си, с какво се занимаваш и на каква възраст си, ама не се занимавай с глупости, а си бачкай и бъди в крак с нещата. И се отъви от крайностите, щото ако продължаваш по същия път, когато се променят нешата, ти още ще си на ниво "Комунисите са виновни за всичко!" и така и ще си останеш до края.

    Коментиран от #50

  • 47 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "кроко":

    ти не ми даваш никви примери,не отговаряш конкретно на въпросите дето ти задавам,а единственото дето правиш е да пишеш лакардии.да казах ти че ако приемем твоето твърдение глобалния ни спор става от 4 на 6 години ,щото от 1933 до 39 са толкова.само че,не ми отговори на въпроса кво са правили немците толкова осърдно в периода 33-35 година,даи ми данни .чакам,чакам,чакам....освен това когато искаш да влезеш в дискусия по определена тема е добре да я познаваш,тва дето съм писал е явно неясна за теб материя,но въпреки това опонираш.кво казах за закyпуването.основните заводи глупи,ссср ги купува от сащ,но след пакта молотов рибентроп в периода 39-41 година руснаците купуват немски военно образци от последните такива на вермахта.тук пак стигнахме до ситуацията със съветските танкове дето еврика можели да се придвижват по ссср!след такива доуточнения се вижда кой кой е в темата,но неисе!и от там глупостите ти с тъпите изводи на лаика със самочувствието.можели да си го произведат що ще го купуват :).могат да го произведат след като са го купили .няма как да произведеш танк без технологията за него ,а тя отнема години ,а като го купиш лесно може да я повториш!
    сега за икономиката .при сталин се организира икономиката да бълва само и предимно оръжия ,другото са подробности дето подкрепят армията.както ти казах произвеждали са се чинии ,но не стъклени или порцеланови,не за супа,основно и десерт,а един модел метални адекватни за армията.този съветски мант
  • 48 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    този съветски манталитет все още е останал в русия в маса области и до днес ви чета постовете дето руснаците неможели да правят коли ама калашниците им били голяма работа.и не пиши за икономиката глупости ,като нямали пари не им трябвали кабриолети :))!те са нямали щото такава им е била организацията.танковете ни те хранят ни поят.като ги произвеждаш с хиляди ,вместо коли,къщи,мебели и дрехи си беден ,но с много танкове :))!и точно така глупи тва е било държавна политика и реално краен резултат,населението да няма нищо .точно тук се вижда липсата на гражданска промишленост,щото потребителя и е гол,бос,гладен и живее в пълна мизерия.
  • 49 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "кроко":

    за селяните съм ти дал статистика .децата на селяните са също селяни ако не си забелязал,дошли в града през 50 те,60 те ,70те,80 те ,те идват заселват се в града селото изчезва,а тези дето остават са вкарани в структури дето допълнително ги прецакаха.селянина с образование е основната българска трагедия,тва е като индянец вишист,а че селяните работиха в заводите ,лесно може да се види,да вземем кремиковци че е известен.основните му работници в началото са от селата около софия в последствие станали граждани с образование .ссср напада полша,литва,латвия,естония финландия,румъния преди да бъде нападнат,не пиши поредните глупости,окупира и монголия!
    селянина първоначално се дърпа против ткзс то вкаран е насила,след което средния такъв си тръгва от селото щото няма желание да го управлява голтака дето преди му е бачкал и не е ставал за нищо,после се създава държавна политика за сруктурна смяна на населението,а именно да станат повече работниците от селяните,както е в ссср.тези две държавни мярки унищожиха наи-регенериращата българския народ социална единица ,а именно българското село.дори тези селяни дето останаха вече не носеха българския дух и традиции ,а бяха вкарани в матрица дето днес и берем плодовете,а именно на село останаха малцинствените групи ,а българи там няма,което демогравски ще промени населението до 30-40 години.та тази бомба ни е заложи комунизма и няма спор в това.
  • 50 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "кроко":

    та да обобщя.
    не ми даде отговор на зададените от мен въпроси нито за немското въоръжаване през 33-35,не успя да дадеш нито аргументи нито инфо за останалите въпроси дето зачекна ,но продължаваш да замазваш и лъжеш.няма как да не съм краен с такива като теб,щото вас само тва ви вкарва в пътя.имам си в живота постоянно работа с такива като теб с този манталитет на разбирачи ,непрочели ни една книга по въпросите в които дават компетенция.няма друго решение за ваc ,толерантния човек вие го смятате за глупак,което е показателно в постовете ви.та както ти казах и в предния пост ,няма как да се насе.еш и да си тръгнеш.имаше тук още двама като теб и те в началото се силеха с купешки приказки и стандартни фрази,но сега само четат и мълчат.може да се опитат да поспамят,но не пробват по същество.ти ще бъдеш следващия .мога да водя дискусии с компетентни и толерантни хора,но с агресивни aлитерати само набивам инфо!

    Коментиран от #51

  • 51 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "стоян георгиев":

    И аз да обобщя - има реална опасност да си останеш едно вечно недоволно подобие на човешко същество! Бъди колкото искаш краен, но никой не дава 5 пари за лъжите и глупостте, дето дрънкаш!

    Прочети пак какво съм ти написал в пост N46 - не твърдя че зная всичко, а и нямам никакво намерение да ти доказвам каквото и де е - например заради данните, които каза че били фалшиви. Нямам намерение да тръгна да се рова кога какво точно са направили фашистите. И ти казах - явно русницете е имало е защо да заделят за отбрана. Точно ти едва ли можеш да отсъдиш правилно ли е било или не!

    За селата пак ръсиш глупости: "дори тези селяни дето останаха вече не носеха българския дух и традиции ,а бяха вкарани в матрица дето днес и берем плодовете,а именно на село останаха малцинствените групи" - щом тия хора са се изнесли от селата и въпреки това земеделието се е развивало, значи не са били нужни. Иначе ще си остане едно слаборавито земеделие с предимно човешки труд. А глупостите ти за "селянина с образование е основната българска трагедия,тва е като индянец вишист" няма смисъл да ги коментирам, гражданино трол!

    Коментиран от #52

  • 52 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "кроко":

    не се притесняваи за мен имам добро многодетно семеиство успешен бизнес и съм добър спортист имам приятели бол .демек с квото и да се хвана ми се получава и не съм озлобен напротив,много съм щаслив!но ще ви набивам канчетата на алитератите путинофилчета при всеки възможен случаи и за в бъдеще.
    ти не само не знаеш всичко ,ти нищо не знаеш !!!има голяма разлика.като не си чел за фашистите не пиши за тях,като не си чел и за руснаците попрочети тва дето пиша и записваи щото аз съм чел и за теб!егати отговора .не бил чел ама спoри!!!ти дa не си македонец бе душо и те като теб не знаят ама твърдят!
    селяните като се изнесаха от селата земеделието тръгна та се невидя ,а сега имаме огромна демогравска дупка от българи ,щото селото раждаше основното количесттво такива ,а комунистие го прецакаха!дори и да приемем че земеделието се е развило много след колективизиацията ,тва че загубихме българския селянин не може да бъде компенсирано.може да идеш да речем в едно сръбско или македонско село ,а може и в гръцко да видиш ,че там където е нямало национализация пораженията са много по-малки за самите селяни.
    и не пиши за икономика на мен ,аз съм икономист и тва дето го пишеш е подобно на онва за фашистие дето не го знаеш ама го твърдиш.преди да се появят комисарите в българия пак е имало укропнени участъци,пак е имало кооперации,но на съвсем друга основа.ти да не мислиш, че в белгия или холандия дето е нямало ткзс са имали слабо селско стопанство ?има един интерес
  • 53 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    има един интересен момнт в комунистическата история ,не го знаеш със сигурност ,но ще те образовам пак безплатно ленин. се е отказал от колективизацията в селското стопанство ,а сталин като я въвежда умират от глад поне 3 милиона съветски селяни.та тва е големия ефект от ткзс тата :)!ако беше толкова ефективно нямаше източния блок да сме все на купони и все в недоимък на храни и напитки.голяма работа ни бе селското стопанство ,но в магазините един вид хляб дето до обяд свършваше,един вид мляко кисело и прясно и те сършваха до обяд,един вид сирене краве един вид овче ,месо с връзки ,салами пак с връзки,за суджуци и луканки само частпрома и переодично няма тва или онова и купони за него.
  • 54 кроко

    0 0 Отговор
    "не се притесняваи за мен имам добро многодетно семеиство успешен бизнес и съм добър спортист имам приятели бол .демек с квото и да се хвана ми се получава и не съм озлобен напротив,много съм щаслив!но ще ви набивам канчетата на алитератите путинофилчета при всеки възможен случаи и за в бъдеще."
    Радвам се за теб, но под набиване на канчетата предполагам че не визираш да се правиш на неразбрал въпроса по който спорим, да твърдиш че нещо, което не ти отърва е фалшифицирано и да представяш нещата от само една определена гледна точка?! Нали така?! Щото ако е така, колкото и повече да си чел по даден въпрос, не ми доказаваш нищо (или поне не и нещо по темата) и излиза че целта ти е да си говориш каквото ти мине през главата без да те интересува крайния резултат - тогава никой не може да те спре, пък ти си мисли каквото си искаш!

    Коментиран от #55

  • 55 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "кроко":

    ЧАКАМ ДА МИ ЛОГНЕШ НЯКВО ИНФО В ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ТВЪРДЕНИЯТА ТИ.ОКАЗА СЕ, ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТИ ЛЪЖИ СЕ РАЗКРИХА И ТО БЕЗАПЕЛАЦИОННО,КАТО ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО СЕЛО НЕ Е НАМАЛЯЛО РЯЗКО ПРЕЗ СОЦА И НЕ НАРАСТВА В НИТО ЕДИН ПЕРИОД ,КАКТО ТВЪРДЕШЕ ТИ,ОКАЗА СЕ ,ЧЕ ХИТЛЕР НЕ Е ПРАВИЛ ОРЪЖИЯ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ ДВЕ ГОДИНИ НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ КАКТО ТВЪРДЕШЕ ТИ ,ОКАЗА СЕ ,ЧЕ СССР Е ИМАЛ ПОВЕЧЕ ТАНКОВЕ ОТ ВСИЧКИ ВОЮВАЩИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТВА ДЕТО ТВЪРДЕШЕ ТИ :)))!!!!ТА ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ,НО ЛЪЖЕЦА СЪМ АЗ:),А ОКАЗВА СЕ ,ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЧОВЕК СЕ ИНТЕРАСУВА В ДАДЕНА ОБЛАСТ ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЗА НЕГО :))),ДА ТАКА Е ФАЛШИФИЦИРАМ АЗ ВСИЧКО И НЕ ПРИЕМАМ ТВА ДЕТО ТИ СИ КАЗАЛ:),Е ЗАЕДНО С МЕН Е И СВЕТОВНАТА НАУКА И ИСТИНАТА ,НО КВО СА ТЕ ПРЕД ТВОЯ ГЕНИИ НА НЕУЧИЛ И НЕЧЕЛ ПО ТЕМИТЕ ДЕТО ПИШЕ !НЯМА ПРОБЛЕМ!КАТО НАМЕРИШ ДАННИТЕ ДЕТО ТИ ТЪРСИХ ЩЕ КОМЕНТИРАМЕ И ТЯХ ДО ТОГАВА ИСКАМ ДА МЪЛЧИШ ИЛИ СПАМИШ ,ТВА ТИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ИНАЧЕ ВИЖДАШ КВО СТАВА!

    Коментиран от #56, #57

  • 56 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Когато се научиш да ти да четеш и да не предствяш нещата само от една страна, тогава ще спра да те наричам лъжец.

    33г. Хитлер въвежда закона за извънредните пълномощия на правителството, 34. закон за въвеждане на ред в националния труд, още 33г. се откриват първите концлагери, в които хората не са на почивка, тролче! Потърси си сам малко инфо за договорките му с индунстриалците и финансиране от банкери, вкл. и чужди банки, вкл. и американски и английски банки. Всичко това е част от подготовката за война щото му е ясно че няма как да въоръжава армията от въздуха. Потърси си сам какво е правел от 39 до 41-ва - разбирасе можеш и да си мислиш че са седяли със скръстени ръце, ама и без това няма значение какво си мисли и говориш. Ти да не би да доказваш по някакъв начин че СССР се е готвел за война 20г. или пък е имал планове за нападение над Европа?!

    За СССР ти казах, че колкото и да ревеш че са били зле, по царско не са били по-добре, тролче. Каквито и държави да са нападнали, нищо общо няма по площ с Европа, дето хитлер я е окупирал. И на теб ти е ясно че няма как да използват 100% за военизиране, ама вземи ти да го докажеш, не само да дрънкаш празни приказки.

    За българското село пак ти казвам - чак след като децата на селяните получават нужното образование и има къде да живеят, тогава отиват в градовете за да работят в заводите. Да, напуснали са много хора селата, но въпреки това земеделието се е развивало, а покрай него е имало и незнам и аз колк

    Коментиран от #58

  • 57 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    колко завода от хран.вкусовата пром. с незнам и аз колко стотин хил работещи там. Значи не е имало нужда от тези хора щом земеделието си е вървяло. Сега какво има, тролче - турски домати, гръцки дини, китайски боб, бразилско говеждо и най-много българска пшеница да има. Пак има субсидии и не им държат сметка за добивите, което не е било така през комунизма.

    И естествено, ти като един трол, удобно пропускаш важен факт когато говориш демагогии за белгарските села - през комунизма има много селца, които са сляти и преобразувани в градчета, но населнеието на тези села не ги е напуснало, а статистиката отчита увеличение на градското население.

    Обясненията за подобни твои действия са само две - или си ограничен и не можеш да вържеш две и две, или умишлено пропускаш факти. А причината да те наричам лъжец е че дори когато ти натрия глупостите в лицето, ти пак се чудиш как да шикалкавиш.

    Коментиран от #60

  • 58 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "кроко":

    тва е лъжа лъжа.хитлер 33 и 34 година открива концлагери и репресивни мерки не за да произвежда нещо там,а за да се справи с конкуренцията си.основно там затваря без съд и присъда ,комунисти,соцялдемократи,евреи и други ,неудобни.тва обаче не е с икономическа цел ,а с политическа.индустрията на концлагерите се изгажда мноооооого по късно ,а именно след няколко години :)!та тва по повод първата ти лъжа.чакам по нея и да ми пратиш инфо за броя танкове и самолети както и моделите им произвеждани масово.та до тук една лъжа в едно твърдение.аз няма да си търся нещо дето не ме интерасува и дето го няма .ссср се е готвил за воина имал е оръжеина промишленост и през цялото време я развивал и организирал.планове за европа също е имал и не са били в таина има си коминтерн в това време ,тои ги развива и прилага,включително и в българия!та след лъжата и незнание от македонски тип ,незнам не съм чел но го твърдя :)!
    следващо незнание и лъжа.царското време глупи в русия е продължило около 1000 гдини ,а времето на ссср 74 години ,двата периода са несъвместими нито като исторически нито като времeви период.тва дето писах не съм го казал аз а хрушчов и визира времето преди първата световна и това преди втората.ако вземем периода 1900-14 и 1920-1934 в първия период руснаците са живяли по-добре от втория,но през втория са били по-силни военно.и лъжата ти хитлер бил окупирал по-малко от ссср.ако гледаме в европа е така ,но ссср в последствие окупира цяла източна европ
  • 59 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    ако гледаме в европа е така ,но ссср в последствие окупира цяла източна европа и китаи ,заедно със северна корея създаваики страни със сателитни комунистически режими и ако хитлер управляваше окупираните зони 5-6 години ссср ги оправляваше много повече .
    та ако обобщим три, четири лъжи от толкова твърдения.
  • 60 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "кроко":

    тук става въпрос за нещо съваршенно друго.става въпрос за българското традиционно село.многодетно,морално,патриотично и намиращо се навсякъде в българия.следствие на политиката на комунистическата ни партия това село бе унищожено и заменено с друг субект,а именно комунистическото село и селяни в града.двата субекта дето се създадоха от въпросното село деградираха и не носеха нищо добро въпреки напъните и ефекта се видя накрая фалирала икономика и селско стопанство и намаляващи и изчезващи българи.не ми се влиза в полемика за икономиката на българия с теб незнаещия нищо ,но твърдящ .имало чужд боб и картофи сега ,а преди рог на изобилието с български стоки :)!или пък през соца селското стопанство не е било субсидирано ????само да те светна през соца разсипията в селското стопанство бе толкова голяма, че доматите трябваше да са по 100 лева килото за да се избият разходите им,но бяха по 30 стотинки и държавата наливаше като в каца без дъно ,но след като руснаците отказаха да ни субсидират и след 3 години фалирахме .та явно не помниш или не си бил роден ,но нека повторя тва дето писах и в предния си пост.домати имаше само лятоска в сезона,дини пак тогава,круши,сливи също.хранителновкусовата промишленост произвеждаше един два вида бисквити ,предимно обикновенни ,вафли два вида обикновенни и шоколадови и нектар си спомням имаше ,както и буркани с краставички и компоти,както и един вид лютеница,за сравнение сега има сигурно 100 вида лютеница и 200 ви
  • 61 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    хранително вкусовата промишленост произвеждаше един два вида бисквити ,предимно обикновенни ,вафли два вида обикновенни и шоколадови и нектар си спомням имаше ,както и буркани с краставички и компоти,както и един вид лютеница,за сравнение сега има сигурно 100 вида лютеница и 200 вида натурални сокове,дето тогава не бяхме и чували за тях.за месото и млякото ти казах ,може да питаш баща ,баба или дядо и опашки ,опашки за всичко дето сега не се замисляш ,като почнеш от банани та стигнеш до кренвиши!

    Коментиран от #62, #63

  • 62 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Ей затова винаги ще те наричам лъжец на дребно - нищо не смееш да кажеш за закона за въвеждане на ред в националния труд. Щото не ти е изгодно. И ти знаеш че няма как 35г. да увеличава армията без да го е подсигурил и финансово и материално - тия войници да не би да ги е въоръжавал с прашки, а тролче?

    Хрушчов каквото и да е казвал, ако достатъчен брой хора са живяли добре по онова време, нямаше да има революция! Не може всеки да е миньор - или викаш може, а тролче?!

    За сравнение сега има 200 продукта, наподобяващи лютеница и незнам си колко вида сокове от тиква с различни изкуствени оцвенители и овкусители. И не казвам, че не се е субсидирало земеделието, а че е имало норми а не какво сега да не държат сметка на зем. производители какви добиви имат и да им дават субсидии на декар. До някъде си прав че крайния ефект е разделяне на хората от земята им и наистина в Македония или Сърбия не е така, но има и други причини хората там да не напускат толкова масово държавата си, не просто селата си. Не заради комунистическата политика стана това, а заради демократичната - и тогава си е имало достатъчно хора по селата, готови да работят при съществуващата система, само че без никой да пита хората се взе решение всичко да се разруши, вместо да се реформира по някакъв начин, така че хората да имат приходи от тая земя, да са заинтерсовани системата да продължи да работи, само че приходите директно при тях, а тези които искат да работят в селското стопанство да

    Коментиран от #64

  • 63 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    да имат финансов стимул. Така че за крайният ефект са виновни "демократите" с ликвидацията, която извършиха и никаквата политика на всички правителства към земеделието.
  • 64 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "кроко":

    чакам дани лъжко,чакам!ще извадиш от 100 кладенеца вода ,но няма да те оставя лъжльо!никаде не съм казвал че хората са живели добре при царя ,а казвах че са живели в определен период преди воината по-добре от времето след нея,не ми вменяваи лъжи ,те са твоя специалитет,лъжко!
    да има и наподобяващи продукти сега ,но ти кво си мислиш, че в онези години работата с храните бе много почтенна и правилна?провери в нета през соца колко земеделска земя е окапзаена от комунистическото земеделие ,много ще се учудиш на размера и замърсяванията.имало норми в соца::)))))))казах ти да не пишеш за икономика ама...в соца с въпросните норми хронично не достигаха хранителни продукти ,що бе като е имало норми и са се изпълнявали?що нямаше периодично месо,мляко,хляб...?що имаше купони в мирно време?чакам да отговориш .и поредната лъжа хората от сърбия и македония не се изселвали заради демокрацията ,а и заради това имали хора в селата:)))))))!лъжко сърби и македонци имат поне два пъти повече изселени от нас българите бе !има интернет може да провериш или вземи питаи ,канада,сащ,австралия са пълни с македонци и сърби и те се заселват там още от 60 те години на 20 ти век.не бягат в ссср то или сега в русия ,много странно защо,а в селата стоят тези дето имат земя и си потдържат поминака.аман от лъжи!