Last news in Fakti

13 Септември, 2016 07:45 5 853 3

Из теорията на конспирациите

  • земетресение-
  • конспирация-
  • тектонично оръжие-
  • тесла

Съществува ли тектонично оръжие в света?

Из теорията на конспирациите - 1
Снимка: shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В мрежата активно се коментира дали вече съществува тектонично оръжие или то е само в етап на разработване. Конспиративните теории около тази система, която може да предизвиква земетресения, цунами или изригване на вулкани, се множат лавинообразно. Всяко земетресение някъде по света така възбужда привържениците на конспирациите, че го приемат за поредното доказателство. Така се случи и с последното наводнение в Северна Корея, която изплаши света с поредния си опит с ядрена бомба. Там загинаха над 130 души, няколкостотин са в неизвестност, а над 100 000 бяха принудени да напуснат домовете си.

Из теорията на конспирациите
Снимка: БТА/АР

Разработва ли се това смъртоносно оръжие, кой може да го прави и дали е вече в действие?
Още в 1912 г. легендарният учен Никола Тесла обявява, че е направил откритие, което може да има унищожителен ефект, ако бъде употребено във война. Той твърдял, че Земята може да бъде разрушена, ако се генерират вибрации в резонанс с геомагнитното й поле. Някои твърдят, че още по времето на Никита Хрушчов Москва е разработвала тектонично оръжие и негови системи са били разположени близо до бреговете на САЩ. Други напомнят думите на ядрения физик академик Андрей Сахаров, който е казал, че в случай на крайна необходимост цел на такова оръжие би могъл да бъде най-големия супервулкан на планетата – Йелоустоун. Преди време канадски учени изчислиха, че изригване на супервулкана може да покрие с пепел цялата територия на САЩ. В „голямата конспирация“ влиза и американската система ХААРП, която официално е програма за високочестотни изследвания на полярното сияние, разположена в Гакона, Аляска. Неофициално според теориите на конспирациите това е оръжие за предизвикване на геофизични, тектонични и климатични бедствия.

Из теорията на конспирациите
Снимка: БТА/АР

Разработването на такова оръжие е забранено с резолюция на ООН и под нея са се подписали 75 страни, между които САЩ И Русия. Тогава двете суперсили постигат компромис и в 1976 г. сключват договор, по силата, на който се налага забрана върху използването на разработки в областта на геофизиката за военни цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dobro utro

    0 1 Отговор
    koito si misli che nqma takova neshto...dosta shte da e slqp!
  • 2 Въпрос

    1 0 Отговор
    Наводненията не бяха ли някъде другаде?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.