19 Септември, 2016 07:00 28 395 50

Добро утро! Децата ви са изроди

  • деца-
  • училище-
  • бой

Ние все още се правим, че не знаем какво се случва в българското училище

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добро утро!  Видяхте ли последното видео в интернет. Там вашата дъщеря беше бита и съблечена гола от вашите дъщери. На улицата. Ама на вас не ви пука. Това не е ваша работа. Това е работа на учителите. Те са виновни. Те не са възпитали вашите деца.

Имам новина. Реалността в света на вашите деца е гадна. Ама вие не го знаете. Вие се кефите, че вашите деца са тия дето бият и ви е срам, че децата ви са насилвани. А трябва да е обратно.

Истината е, че реалността  в родното училище има и ужасна страна. Тя е реалност на насилие, ужас и тормоз. С интернет тази реалност вече става публична. Вие виждате примери за това унижение, но се успокоявате, че това става с другите деца и си казвате, че това не може да стане с вашето. Имам новина. То става и с вашето.  Мисля си, че вие подозирате за това, ама не искате да го приемете.

Имам въпрос. Защо след този случай всички говориха за насиленото момиче, а никой не говори за насилниците? Отговорът е прост. Защото ние сме свикнали да защитаваме насилниците. Самите учители ги защитават. Но те не са виновни за това. Те работят в система, в която им се плаща за бройка ученици. Те вече не са просветители, а гледачи на добитък. За тях е важно да имат повече овце, защото с тях идват повече пари. И една овца да бъде загубена, те губят пари. За това и насилниците се толерират . Но ние не можем да виним учителите. И те имат деца. И тези деца искат да ядат сладолед и да играят на Айфон. Системата е такава, че учителите трябва да избират между честта и хляба. Аз и вие знаем, че хлябът винаги е по-голям от честта.

Самият аз като ученик съм виждал как момче пребива друго момче в училище. И този побой не беше просто в стаята. Той беше публичен. Битото момче беше разнасяно из цялото училище, за да могат всички да видят, че го бият. Какво се случи с побойника ли? Ами, смъмриха го малко и обясниха, че пролетта не е време за изключване от училище. И така си беше. С други думи, той разбра, че насилието е безнаказано, а битото момче разбра, че е обречено да е жертва.

Ние несъзнателно учим децата си, че насилникът винаги има право, а жертвата трябва да бъде мачкана. За нас това, което се случва в училище е детска работа. Голяма работа! Закачат се там, посбили се малко. К'во толкова? 

Имам новина. В училищата ние отглеждаме емоционални изроди и емоционални  инвалиди.

Сигурно се чудите, защо дъщеря ви харесва мутри и защо се кефи като я удря. Ами, защото така сте я научили. Несъзнателно, разбира се. Само че тя в училище е видяла, как насилниците може да са тъпи, ама винаги им се разминава. Как те винаги имат право. И свикват с идеята, че насилникът е  готин и почват да си мечтаят за него. Вие разбирате това, чак когато те почнат да се прибират у дома с насинени лица.

Вие сте родители, обаче ви е срам, когато детето ви е тормозено. Срам ви е, защото това значи, че то е слабо.  То обаче не е виновно, че е по-срамежливо или че не си пада по спорта и не помпа мускули. Вие обаче се гордеете, когато детето ви е насилник, защото това значи, че е силно.

Кефите се, че дъщерите ви са слаби и красиви и тормозят дебеланите и грозните зубърки. В същото време ви е срам, че дъщерите ви са дебели и когато ги тормозят им се карате да отслабнат.

Лошото е, че момичетата вече са по-големи агресори и от момчетата. Тези, които са красиви, мачкат по-безличните.  Така се появяват дълбоко потиснати жени, вярващи, че не стават за нищо и готови да се хвърлят на врата на всеки изрод, за да си повярват,  че са желани. В същото време се появяват момчета, които като мъже не смеят да заговорят жени, защото с години им е било втълпявано, че никой не ги харесва.

Имам и още новини.

Не очаквайте другите деца да защитят вашето. Училищният тормоз се характеризира с буквално мафиотски методи. Много деца не се страхуват толкова, че ще ги набие насилника, а се страхуват от неговите приятели. Те са заплашвани, че ако се обадят, други насилници ще ги засекат някъде по улиците и ще ги набият.  В същото време те виждат как насилниците са безнаказани. Има едни педагогически съветници, които по-скоро замазват проблемите, вместо да ги решават. Затова и в края на деня децата защитават насилника и мачкат още повече жертвата.  Тях просто ги е страх. Само че това не го знаете. Учителите го знаят, обаче им е удобно да не го виждат. На тях дори им е удобно да изключат жертвата, защото в повечето случаи насилниците са повече. А това значи повече пари.

Ние учим децата си да стават насилници. В последния случай с тормозеното момиче, вероятно директорът на нейното училище с трепереща ръка ще подпише заповедта за изключване на насилничките, изчисляващ колко пари ще загуби училището. Но той не е виновен за това. Виновни са тези, които създадоха тази абсурдна система.

Виновни сте и вие, защото не искате да знаете. В един репортаж родителите на тормозеното момиче завиха, че то се готви да се върне на училище. Абе тия хора не разбират ли, че дъщеря им е претърпяла върховно унижение. Те не разбират ли, че дъщеря им ще трябва да го измива. Може да й се наложи да го измие, като си легне с някой, който да я защитава.

Някакъв момък заяви, че подобна гавра не се случвала за първи път на момичето.  Само че никой не е знаел. Да ви светна. Дъщерите ви правят секс на по 14 години не защото са влюбени, а по-скоро защото някой ги тормози. Кара ги да се чувстват аутсайдери. И за да не са аутсайдери, си разтварят краката, най-често пред някой насилник. Накрая момичетата се бият за насилника, защото която е с него, е силна.

В такъв свят живеят вашите деца. Но вие не искате да го знаете. Дано не го научите в социалните мрежи. Ние трябва да научим децата си, че насилието се наказва, а не да ги пазим от наказание, оправдавайки своята незаинтересованост. Ние не  бива се срамуваме от това, че тормозят децата ни, а трябва да ги разберем и да им покажем, че има справедливост. Учители и родители. Заедно!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофата

    0 2 Отговор
    Специално тази мисля,че си го е заслужавала!

    Коментиран от #9, #46

  • 2 ддд

    0 0 Отговор
    вчера една възрастна жена ме отчая
    каза ми
    аз сега ако имах деца
    нямаше да се справя
  • 3 Човек

    2 0 Отговор
    Мисля, че никой не заслужава това! Статията е страхотна и напълно подкрепям написаното в нея!
  • 4 ААА

    0 4 Отговор
    Да наречеш децата изроди е меко казано дебилно, и безпомощно неразбиране на времената и нравите които ни споходиха през последните 30 години.И за това не са виновни толкова нито родители нито учители. Там където важи закона на джунглата и и естественият подбор, и диво насаждане на либерални стратегии,и отказ от държавност ,то няма как да се случи нищо по-различно. Държавата ни само е един събирач на данъци и активен съзерцател ,на тези събития. Там над този насилник или насилници ,трябва да има силна институция ,която да респектира ,и вкарва в правилният път,и това не е работата на родител или учител,защото те са заинтересовани да помогнат на своя насилник,когото отглеждат.И тогава преди 30-50г сме били буйни ,но превъзпитанието започваше от класният ръководител, още в час,с шамари и сега за всяка счупена показалка в гърба ми съм му благодарен.С по буйните се оправяше директора,а при повторно нарушение педагогическа стая,следваше превъзпитание чрез труд в някоя тухларна, да реди тухли.Едно време всеки тренираше някакъв спорт.Треньора ми по бокс казваше така,ако дойдат да ми кажат,че си се бил ,първо ще те смачкам аз,после ще те изгоня,имаш къде да показваш колко си добър,същото важеше и за цигарите,и до днес не пуша ,след един тупаник от треньора на улицата и пред очите на едно гадже. Ако се наложеше да се бием,се канехме вечер зад училището ,без публика,или с малко такава,ако ни усетят лошо, обикновено след това си ставахме приятели. През онези години мой

    Коментиран от #13

  • 5 Иво

    0 0 Отговор
    Егати отврата. Но не съм учуден от случващото се. Сега изродите се гаврят със съучениците си, после с родителите си, и накрая техните собствени изроди ще се гаврят с тях самите, защото един ден всичко се връща с лихвите.
  • 6 ААА

    1 0 Отговор
    Още през онези години мой приятел борец-спортна надежда ,направи едно сбиване в ресторант, и беше понабил сам клиенти и персонал.Веднага го осъдиха 2г. и 7000лв.стари пари.После ходеше като замаена корнида по улиците. А като се смени системата с бой и насилие, "стана човек" Та народа си е съвсем същият ,"държавата " е различна,и посланията към престъпността са различни, За това и престъпността е масова повсеместна ,буди възхищение и се стремят да я копират.Явно на някой големи крадци така по им отърва да управляват държавата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дАА

    0 0 Отговор
    стига с тия последните 30г. винаги е било така и мен са тормозели много в уч. и през 1977-3клас и до края на 1о клас, след това и аз станах гадняр и аз и се биех и нямах проблеми

    Коментиран от #31

  • 9 123

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофата":

    Верно си кофа!

    Коментиран от #26

  • 10 smolata

    0 0 Отговор
    Поздравления за хубавата статия. Опасявам се, че агресията е част от човешката природа и за нея възраст няма. Редно е тя да се потиска и да се изкарва там където й е мястото- спортна зала, спорт на открито и пр. Към всеки един емоционален дефицит и често последващата агресия трябва да се подхожда отговорно, което не важи за нашата страна. Сега положението е тежко - както в икономически и в културен, така и в нравствен и ценностен план. Лошото е, че чрез пренебрегването на децата си НИЕ обричаме със сигурност и бъдещето. Призовавам всеки един родител да проведе поне един разговор с детето си (разбира се, тези, които не са). Изроди - НЕ!!!, това е бъдещето, което има нужда от помощ в настоящето.
  • 11 конан варварина

    0 2 Отговор
    Направо ми става смешно, колко тъпа е тая статия, но не е виновен автора, не, просто самата държава ни е такава!
    България няма абсолютно никаква социална политика, всичко е оставено на произвола на чалгаризираните и прегъващи се от бачкане за малко пари родители. Културата и ценностите на обществото са заменени от халтури и откровена простотия.
    От тук идва и напълно варварското разбиране за човека и неговото място в обществото.
    В развитите държави нещата са устроени по съвсем друг начин, там си има ценностен модел с разботещи институции, имат си социални работници, организации, работещи институции и т.н.
    В Англия примерно, ако има подобен случай веднага ще се заемат редица институции, социални работници, психолози, полиция, проукуратура и най-вероятно насилничките ще бъдат настанени в специални домове, където ще бъдат превъзпитавани съвсем цивилизовано.
    Родителите също щяха да плащат, веднага щеше да има наказания и доста солени глоби, но Англия е страна със закони и действащи институции, които щяха да стъжнят живота на биячките.
    Тук в България търсим произхода на проблема в самите хора, а не осъзнаваме, че ЛИПСВА контрол и не си даваме сметка, че ВСЕКИ е незащитен от държавата с липсващи институции.
    В държава с липсващи интитуции и липсваща съдебна система се случват такива неща.

    Коментиран от #30

  • 12 анонимен

    0 0 Отговор
    Защо ли ми се струва, че такава статия се пише всяка година... Авторът е изпуснал да опише, че на думи това се констатира всяка година. Е сънародници всички имаме големи усти, а доказателства за това колкото искаш...
  • 13 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ААА":

    Извинявай, но преди всяка институция е семейството. Не учителя, не директора или класен ръководител трябва да ти каже какво е редно, а родителя, този който те е отгледал и ти е сменял памперса. Само че да си го кажем, колко родители са именно такива - интересуват се само от служебните си задължения и това какво става в главата на твоето дете хич не е техен проблем. Какви принципи искате да имат днешните деца, при положение родителите им намират за естествено да мачкат другия, да го унижават, да го псуват и т.н. Децата са изроди, защото ценностната система на родителя е изродска. Ако все още има хора в тази държава, които искат да отглеждат нормално деца, то те ги пращат в частни колежи и чуждестранни училища, стига да имат финансовата възможност, защото са наясно че там те няма да се натъкнат на масата от биячи тарикати и олигофрени, с каквито е пълно по обикновените училища.

    Коментиран от #22

  • 14 Сия

    0 0 Отговор
    КАК да им покажем, че насилието се наказва? КАК да им покажем, че има справедливост?
  • 15 лйийрел

    0 0 Отговор
    Малко се е пообъркал автора , децата не са изроди , просто се държат като изроди , .... май и аз се обърках тези момичета не са изроди , те са малки недорасли изродчета , представете си какви родители ги отглеждат .., и какви големи ИЗРОДИ , ще пораснат ...

    Коментиран от #17, #18

  • 16 секс

    0 0 Отговор
    бой Е..Н И сръбска музикаа
  • 17 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "лйийрел":

    Пълни изроди са. Но не те са виновни за това. Както всъщност е със всеки изрод.
  • 18 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "лйийрел":

    Пълни изроди са. Но не те са виновни за това. Както всъщност е със всеки изрод.
  • 19 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    тази статия който е писал
    започва добре
    но накрая се олива от глупости
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 конан варварина

    1 0 Отговор
    Хора всякакви, има изроди, има прости, има умни, има престъпници и т.н., т.е. за това са институциите, които са създадени от по умните индивиди на едно общество с идеята да се унифицират разликите между отделните индивиди, така, че, когато една държава е СИЛНА има действащи и ефективни правосъдие, полиция, социална система, образователна система, НЯМА никакво значение, кой е по голям изрод, защото Държавата КАНАЛИЗИРА всички, без значение и оглед на религия, вяврвания, култура и особености на карактера.
    Така да се каже, ОБЩОВАЛИДНИ ПРАВИЛА почиващи на общоприет ценностен модел, които се КОНТРОЛИРАТ от ОБЕКТИВНА и ЕФЕКТИВНА СЪДЕБНА СИСТЕМА. Правосъдие, което не прави разлика между богат-беден, луд-нормален, изрод-готин и т.н.
    ТАКА функционират западните развити общества и за това живеят добре и имат висок стандарт, защото има ред, дисциплина и всеки индивид е заинтересован да допринесе за обществото, а Държавата е заинтересована на Ханс да му е спокойно, да е щаствлив от заплащането и да роди много малки хансчета, за да бачкат и да си плащат данъците!
    В България управлението не е на принципа на "спокойствието на индивида", а на неговото БЕЗПОКОЙСТВО, за да могат властимащите да печелят не от данъци, а от кражби, защото така е най лесно, а и акъл не се иска.
  • 22 конан варварина

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър":

    Същите тези деца на изроди в Англия са кротки бачакт до припадък, там дори и не си помислят да се правят на бабаити и да нарушават закона.
    Що така?
    В нормалните държави, никой не разчита на случайността, т.е. да попаднеш на възпитани и образовани родители, които да те възпитат, още повече, че никой не си избира родителите.
    На запад простите и невъзпитаните чистят кенефи, бабитите и биячите са в затвора или бачакт тежък физически труд, милиционерите са по улиците и патрулират, вместо да ги правят зорлан на олигарси.
    А в България мутрите са каймака на обществото, за какво говорим?
  • 23 Верно ли

    0 0 Отговор
    "Вие се кефите, че вашите деца са тия дето бият и ви е срам, че децата ви са насилвани. А трябва да е обратно.", т.е. да се кефим, че децата са насилвани ли?!! Ех, журналя, журналя...
  • 24 мдаааа

    0 0 Отговор
    Тая статия не прави нищо друго освен да натрапва краен негативизъм. Въпросите които никой не задава са:
    1. На колко години е момчето с което потърпевщата МАЛОЛЕТНА е правила СЕКС?
    2. Ако момчето е пълнолетно, повдигнато ли му е обвинение за секс с малолетна?
    3. Ако е непълнолетен, отговорност носят родителите му и трябва да бъде превъзпитан чрез детска педагогическа стая
    4. Какви мерки са взели социалните спрямо родителите на момичето? За да прави секс на 14 години пдителите са допуснали грешка във възпитанитео и пак трябва да посещава детска педагогическа стая?
    5. Детска педагогическа стая със сигурност трябва да посещават и тези които правят записа?
    6. Въобще какви мерки са взели социалните служби за превенция на подобни случай. Да не забравяме за подобно престъпление в западните страни (към които уж се стремим) може да се отнемат родителски права.

    Коментиран от #25

  • 25 циал

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "мдаааа":

    Ако въобще е имало сексуален контакт, може да е било секс за пари, чрез заплахи или друго. Може да е било и петинг, може да е било и груп-гонзо-скат-фистинг...
    В Бг имаме тъмнобългарско малцинство за което тези закони не важат и е напълно нормално 14 годишните им представители да имат поне 1 дете. Я тогава да те видим, колко глупаво е да се пениш с думите "Закон" и "България"...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 123

    1 0 Отговор
    Тази статия е уникално добре написана и нарича нещата с истинските им имена!
    За всички, които плюят по написаното и по автора, искам само да им кажа, че той (авторът) се е потрудил да им смели изводите на достъпно ниво и да им го предаде. Това, че не ви харесва, не означава, че не е вярно. Уви, вярно е!
    В днешно време в училището властва законът на джунглата и наистина учителят няма механизми и лостове да наказва лошите или да поощрява добрите. Учителят е звероукротител. Ако има добри ученици, то не е заради системата, а въпреки нея. Защото с тези добри ученици работят допълнително родителите, частни школи и частни учители. 90% от учениците след 4-и клас са пълна трагедия. Не могат 2 думи на кръст да вържат. Вината за това е колкото на системата, два пъти повече на родителите и средата.
    И за финал - поне веднъж се опитайте да разберете какво се опитват да ви кажат. Направете вашата крачка към по-добър свят и си визпитавайте децата.
  • 28 недоволен

    0 0 Отговор
    Е как ще са виновни учителите за днешните изродчета в училище, преди години несмеехме нищо да кажем на учителите ни, имахме респект към тях а сега днешните ученици плюят и псуват учителите си а те нищо немогат да им кажат. Сега учителите нямат никаква власт, щом и родители им скачат на бои заради една забележка какво могат да направят те. Така че автора на статията се е опитал да напише нещо но тотално няма нищо общо с реалноста. Явно има проблем с децата си и се чуди на кого да си го изкара и упреква учителите заради лошото възпитание на децата си а не се замисли наистина ли те са виновни.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 111

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "конан варварина":

    Какви глупости пишеш? В България нямало социална политика? Знае ти главата какво има в "нормалните" държави. Когато в България, престъпниците са в затвора, а не в супер-луксозни лимузини, всичко ще си дойде на мястото. Статията е 100% вярна. Много точно е пипнат проблема, защото престъпниците имат хубав живот, те карата хубави коли, водят хубави жени, по разни там луксозни дестинации, за които ние обикновените българи само четем (защото можем). Имам дъщеря на 6 години, направо съм изпаднала в потрес. Винаги съм я учила да бъде добра, към децата, които са по-различни, които са в неравностойно поведение, които нямат пари (те знаят на 6 години, кои родители са бедни!?), страда от това, че ние сме бедни (защото не и купувам камари с боклуци и от сега я уча на стойността на парите, и на труда), когато няколкото момиченца се подиграват на нея и останалите, че са смотани, удрят ги и им взимат играчките, че просто по-умният остъпва, да им отговаря, че са невъзпитани и тя няма да общува с тях...и какъв мислите, че е резултата? Позволяват си още повече да я обиждат ( две трътли, които не могат да научат по едно стихотворение от 4 реда), гордост на мама и на тати. И след като всеки ден ми се оплакваше, говорих с учителката, с родителите, баща и взе да я учи, как да се защитава. И само за един месец, от дете което ми плачеше, и и взимаха играчките, видях дете, което блъскаше и риташе. Иди ми да зарева. Това противоречи на възпитанието ми, на същността ми, но детето ми

    Коментиран от #32

  • 31 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "дАА":

    А влизал ли е в час бащата на ученика ,голямата мутра да заплашва учителката,че ще и се случи голяма неприятност,и тя само да свие безпомощно рамене. Забивал ли е ученик нож на бюрото на учителя и да иска да му пише висока оценка,докато се клати ножа,и я получава. Псували ли са учителя постоянно на майка. Колко учители бяха бити последните години.Да били сме се и сме правили щуротии,но винаги си знаехме до къде може и не може.
  • 32 конан варварина

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "111":

    Типични разсъждения на редовата бг-мама, сигурно имаш доста коментари в бг-мама и си веща по всичко! Бащата учил дъщерята да се бие, да блъска и рита!? Ужас, няма що, това, ако е възпитание здраве му кажи!
    Знае ми главата, защото за разлика от твоята "глава" моята е пълна и учила точно за социалната политика, а и същата тази глава има ОПИТ в "нормална" държава, като Англия. Все пак не всички сме на едно ниво, но не в това е проблема.
    Проблема е в безпомощностното състояние в, което е изпаднало нашето общество, както ти самата си описала.
    В една нормална държава има редица служби, които ще си свършат работата и няма да има нужда да учиш детето си да се бие и рита, за да живеете спокойно. На какво мислиш се дърлжи това? Нали институциите са тези, които определят правилата и съдават ред и следят за изпълнението на правилата и предписанията, за да не може детето ти да бъде ситемно пребивано и гаврено, както и неговите родители, нарича защита на правата на човека.
    Закони, изпълнение и котрол, това е, което липсва и тука конкретните особености на отделния индивид нямат никакво значение.
    Как да ти го обясня по просто?
    Няма никакво значение, кой какъв е, когато има съответните институции, те си свършват работата и всички са доволни. Има си хора професионалисти на, които това им е работата и за това им плащат, за да няма подобни ексцесии.
    Когато системата не работи хората взимат нещата в свои ръце, както мъжът ти е научил детето си на агресия, да се бие, да

    Коментиран от #34

  • 33 конан варварина

    0 0 Отговор
    Защо ролята на институциите е толкова голяма? Защото са контролни органи.
    Пример:
    Който е бил ученик по времето на соца си спомня точно, какво беше тогава.
    При най-дребно сбиване, намаляне на поведението! При 3 нарушения от такъв характер, заминаваш за ТВУ (Трудово-възпитателно училище), кофти децата и тогава си ги имаше, но системата ги отделяше още до 7 -ми клас, за простите, които оставаха и повтаряха един и същи клас 2 пъти и имаше училища за бавноразвиващи се, след това имаше строителни училища и по простите ставаха зидаромазачи и т.н.
    При първо провинение децата бяха вразумявани от учителя, директора и родителите, като нерядко се стигаше до бой, почти винаги, така да се каже "дупе да им е яко".
    Имаше си Детска педагогическа стая, която набйюдаваше и картотекираше такива деца, а милицията техните родители!
    За това, някой родител да посегне на учител тогава не съм чувал, хората даже не си го и помисляха, защото затворите бяха доста кофти, по рано е имало и лагери, така , че работата става много дебела, за това родителите препочитаха да спукат от бой отрочетата си, отколкото да ги пратят в ТВУ или по лошо в затвор за малолетни престъпници.
    Говоря за края на соца, 80 години, преди това е било още по строго.
    Който не си е възпитал детето, негов си проблем, държавата го поема и започва да го превъзпитава, ако не подлежи да възпитание заминава да чука камъни и тва е.
  • 34 111

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "конан варварина":

    Нямам нито един пост в БГ мама, даже нямам и регистрация, не институциите трябва да си вършат работата, а семействотоооо, там е липсата, в първите седем годиниии! Баща и като я изведе и като се ръгне в телефона си и ми иде да го сритам. Вечер свършвам работа, и аз като нормалните хора, трябва да сготвя, но през това време дъщеря ми е до мен, помага ми, разпитвам я как и е минал деня, за да я науча да споделя, питам я за "гаджето" и, макар да ми е заседнала буца, да гадже!!!, защото на бащите със синовете им е много лесно и са много горди от гаджетата на децата си в детската градина, драго им е, възпитават 'мъже". Уча дъщеря ми да чете и пише, не и търся за всичко частните уроци и учители, гледам да не и уплътнявам времето с чужди хора и институции, гледам да не бягам от собствената си отговорност. Нещо обаче не ти допада, а, искаш институции да ти гледат и възпитават детето, психолози да му бъркат в съзнанието, училището да го възпитава, а ние да работим от сутрин до вечер, за да си сменяме телефоните, колите, жилищата, парцалките...да си изгледаме филмчето, сериалчето. Не обичам крайностите, но липсва възпитание, връзката с децата се къса, опитваме се да компенсираме времето прекарано с тях със скъпи играчки, и не изискваме нищо от тях, всичко им се поднася на готово и после оставаме изненадани. И мразя насилието, аз самата бях по-различна, и знам какъв тормоз преживявах още от началното училище, та до края и хванах и двете системи. Много са ми смешни так

    Коментиран от #36

  • 35 емил

    0 0 Отговор
    на това му се вика "ДЕМОКРАЦИЯ"!!! ако можете осъзнайте го и го разберете.
  • 36 111

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "111":

    Изразих се неправилно, не "смешни" а по точно дразнещи, такива като теб, които отиват в някоя държава и после леят акъл от там, колко са велики и компетентни. Ама моля ти се, виждаме ги всеки ден англичаните, какво правят тук. Не ме е срам, че останах в България, гордея се с постигнатото. Ние живеем в тази система вече почти 30 години, но това не е причина, и не е оправдание за децата ни. И пак ще се върна към статията....тя е насочена КЪМ НАС, НАШИТЕ ОЧИ ТРЯБВА ДА ОТВОРИ!. Има една книга "Детето ти е страхотно, ти не ставаш!" До всички родители: да я прочетат. Няма как родители, помъкнали се от 11 ч. в парка с бирите и цигарите да възпитат дете, системата им е виновна, държавата, училището, социалните, детска педагогическа стая, а родителите?
  • 37 чичо

    0 0 Отговор
    Чалгаризацията жъне плодовете си! И нямам пред вид музикалната чалга! Чалгата се превърна в жизнена философия, в начин на живот, в държавна политика! Нема такава държава! И сега какво? На подстъпите към самостоятелния живот са отрочетата на първото чалга поколение, а после.... Един прочел първите страници на Винету и се радва, че е прост-ама премиер! Ами утре!!!! Бог да прости държавицата ни! Голям грях имат руснаците към нас! Трябваше да си ни оставят рая-тогава съществуваме в собствения си сос! Дори раждаме и възрожденци! А до тогава....Нема такава държава!
  • 38 фокер

    0 0 Отговор
    Крушата не пада по-далеч от дървото!!!
    Майки, които стимулират дъщерите си да са коври и да търсят само материалното за да се "уредят". Бащи които 2 гири не могат да вдигнат, а се правят на мутри и така възпитават синовете си. Какво да очакваме през годините на преход, където "учи мама да не работиш" бе заменено с "бий или духай (според пола) за да не работиш"
    ... и те така...изроди!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 хахаха

    0 0 Отговор
    Ами това са избирателите на Герб-те си ги отглеждат-трябват им д....ли и роби....
  • 41 Шутове

    0 0 Отговор
    Поведението на децата отразява/е пряко свързано със семейната среда.
    Сега си помислете какви боклуци са родителите на тези побойнички,на какво са се научили от тях.Безхаберието на някои родители също е причина,не по-зле от лошия пример.Мама и Тати са с нисък морал,такава ще съм и аз-това е истината.За учителите- не ставайте смешни,ако накажат или се скарат на някого после ще ги съдят с адвокати,и най-много да си загубят работата заради разлигавени пикли!Такива "демократични времена" настанаха.А боклука трябва да се прибира отрано,иначе после още повече се размирисва!
  • 42 Гост

    0 0 Отговор
    Браво !!!Поздрави за актуалната статия, истинноста в изнесените факти и активната гражданска позиция на автора.Може само да се замислим- На къде сме тръгнали, като общество, и до къде ще стигнем ?
    Стоим безучастно чакаме някой друг да предприеме нещо, когато сме свидетели на случващо се от този род.
    "Недейстивето от наша страна, когато сме свидетели на престъпление е съучастие към същото !"
  • 43 Гост

    0 0 Отговор
    Браво !!!Поздрави за актуалната статия, истинноста в изнесените факти и активната гражданска позиция на автора.Може само да се замислим- На къде сме тръгнали, като общество, и до къде ще стигнем ?
    Стоим безучастно чакаме някой друг да предприеме нещо, когато сме свидетели на случващо се от този род.
    "Недейстивето от наша страна, когато сме свидетели на престъпление е съучастие към същото !"
  • 44 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Нали искахме Демокрация няма да се оплакваме тогава. Децата са реален пример до какво дередже я докарахме държавата.
  • 45 МаКаТа

    0 0 Отговор
    "Вие се кефите, че вашите деца са тия дето бият и ви е срам, че децата ви са насилвани. А трябва да е обратно." Да се кефя, че детето ми е насилвано ли?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ФФФ

    0 0 Отговор
    и големи и малки трябва да имат страх от наказание, иначе не става. дисциплина трябва
  • 48 Дете

    0 0 Отговор
    НЕ СЪМ!!!
  • 49 Непознат

    0 0 Отговор
    Супер статия,така си е родителите са пълен аут .Децата нямат никакво възпитание.Един съвет до набитото момиче изчакай ги и ти с приятели и ги нашамари.Такава е държавата,няма такава държава,
  • 50 Да ви светна

    0 0 Отговор
    Да ви светна и преди 1989 в училищата беше същото, децата на влас имащите сип равеха каквото поискат с когото поискат и не ги пипаха, кой дъщеря на милиционер, кой дъщеря на човек от ЦК!Никой не ви е дошъл да ви направи децата такива отвън, това е резултата от Социализъма.60 години соц. изкорени всякакъв морал!Ето го резултата, моята сестра беше тормозена от един екземпляр, но не го пипаха защото беше син на един от ЦК НА БКП, въпросния беше минал през целия клас/всички момичета/, която му откажеше и се случваше случка после тормоз до дупка!!!!След 1989 година резултата от комунизма го видохме - мутри и престъпност като в Русия същото е и у нас!Така, че нем и ахкаите и охкаите това е дълъг процес на деградация, когато учителите са простаци недоучили така става!!!!Защо после избягаха 2 милиона души навън!!!!?