Тема: Украйна

18 Септември, 2016 12:58 3 887 16

Стига лъжи: Няма никакви „избори в Крим“ за руска Дума

  • русия-
  • избори-
  • дума-
  • крим
Стига лъжи: Няма никакви „избори в Крим“ за руска Дума - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никога не съм мислил, че ще трябва да говоря по тази тема. Изглежда, че всичко е ясно за всички. Но за последната седмица, честно казано се уморих от лъжата за „някакви избори в Крим“, която се излива от устите на западните дипломати и министри, премиери и президенти; така и от украинските политици, до президента. Аз смятам, стига. Да ​​сложим точка на тази тотална измама. Това пише в коментара си за в. „Украинска правда“ Айдер Муждабаев по повод изборите за руски парламент. Той е адвокат на генералния директор на кримотатарската телевизия ATR.
Айдер Муждабаев призовава Украйна и Запада да не признават въобще гласуването за долната камара на руския парламент – Думата. С акта на някакво признаване на гласуването цивилизованият свят на практика признава анексията на Крим, смята Айдер Муждабаев.

Никакви „избори за Държавна Дума в Крим“ няма и не може да има, ако се вземе предвид   изборното законодателство на Русия.  „Изборите в Крим“, които Украйна и Запада храбро са готови да  не признават - това е просто една фигура на речта, при това измислена.
Нейното предназначение е да не разстройва за пореден път уважавания Владимир Владимирович Путин. Той прекрасно знае, че тези избори – не са в Крим, както скромно твърдят западни и украински политици, а в Русия – заедно окупирания и включен в състава й украински полуостров. Истината, която никой не иска да каже на глас, звучи по този начин.

Още новини от Украйна

От Крим ще влязат в Думата само посочените и одобрените от Кремъл колаборационисти. Освен това подадените за тях гласове ще се използват за изчисляването на мандатите за новия парламента. По този начин самата Държавна Дума и всяко нейно решение е недействително за световната общественост, която не признава анексията на Крим. Ако аз някъде греша юридически, моля поправете ме.

Дори мълчаливото признание от Украйна и Запада на резултатите от руските избори с „включения в Руската федерация Крим“, ще означава на практика признаване на „руския статут“ на полуострова. Това е положението, ако гледаме истината в очите, а не да си заравяме главата като щрауси.
Поведението на щраус, демонстрирано от Украйна и Запада, може да донесе политическата победа на Путин и поражение за неговите противници по целия свят и най-напред в Украйна.
Кремъл ще ликува.

За да не изгубят, украинските власти трябва спешно да променят риториката – от фиктивна на честна. И да подтикнат това да направи Западът, поставяйки пред европейските и американските партньори пред еднозначен и юридически издържан избор: признаването под някаква форма на Държавната Дума, избрана с „участието“ на Крим - е международна политическа катастрофа, която се измерва с анексията, а за последиците от това може само да се гадае. Но можем да бъдем сигурни, че Путин ще се възползва от това в най-голяма степен.

Но нито от устата на външния министър, нито от устата на президента не чухме някаква остра реч не чухме. Единствено заместник-председателят на ЦИК г-н Магер се изказа ясно, но властта се направи, че не го е чула. Много жалко. Мълчи Украйна – и Западът облекчено ще го преглътне.
Господа политици, документалното оформяне на предаването на Крим в руска юрисдикция – това ли е, което искаме, това ли да чакат от вас украинците?
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 1 Отговор
    Авторът, а ти кой си всъщност? И как стана такъв виден специалист по международно право, че имаш смелостта да натрапваш мнението си на куп хора? Иначе аргументацията звучи като на дядо от квартала, дето не обича Путин ....

    Коментиран от #2

  • 2 Петър Кимонов

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ами той авторът е написан в статията:
    Айдер Муждабаев-адвокат на генералния директор на кримотатарската телевизия ATR.
    Айде прочети всичко и тогава коментирай, излагаш се...
  • 3 Трол

    1 1 Отговор
    А тази кримотатарска телевизиязия къде е? В Крим или в Украйна. И този Муджабаев какъв е? Кримо-татарин, татароукраинец, кримоукраинец или само татарин? А избори си има, и изобщо онзи дребния каза, че въпроса с Крим е приключен.
  • 4 ЛЕО

    1 1 Отговор
    БОЖЕ, КОЛКО СИ БИООГРАНИЧЕН! ТОВА ЛИ Е ПОЛИТИЧЕСКАТА МИСЪЛ НА УКРАЙНА? НИМА НЕ ВИ Е ОСТАВИЛ ВЛАДЕЛЕЦА-СОБСТВЕНИК НА РУСКАТА ЗЕМЯ, ТАВРИШ ХРУШЧОВ,ПРЕПОРЪКА, КАКВО ДА ЛЪЖЕТЕ АКО ВИ ПОПИТАТ ЗА КРИМ? ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е РОДЕНА В ПОЛТАВА И КРИМ Е СТАНАЛ НЕЙНА БАЩИНИЯ, ТА СЕГА КАКВО ГИ ГОВОРАЯТ В МОСКВА? А ТАТАРСКАТА ОРДА, КОЯТО ПЛИТКОУМНИЯТ ПРАБЪЛГАРИН ДОРИ В РАЗКАЗ НЕ СИ СПОМНЯ, ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛК ДАДЕ НА ХИТЛЕР, ЗА ДА ЗАТРИЕ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ И ЕВРЕИ...ДНЕС, ОТДАВНАШНИЯ ПРИТАЕН УКРАИНСКИ ФАШИСТКИ СПЕРМАТОЗОИД СЕ ВЪЗРОДИ И СЕЕ СВЕТОВНИ ЛЪЖИ...И ЗАЩО КРИМСКАТА ВОЙНА-1856-54Г ОЩЕ Я НАРИЧАТ РУСКА... ЧЕ ТАМ НЯМА И ДУМА ЗА УКРАЙНА, ЧЕ ТАМ НОСИ ВОДА ЗА ОХЛАЖДАНЕ НА ОРЪДИЯТА И ЛЕВ НИКОЛАЕВИЧ ТОЛСТОЙ..., ХЕЙ, И ТОЗИ ЛИ Е УКРАИНЕЦ...
  • 5 Фронто

    0 1 Отговор
    Когато Германия анексира Австрия през 1938 към германското футболно първенство се кооптират австрииски клубове. Спорт.Тук Москва избри прави_политика демек! Абе то Путин и от Хитлер по_нагъл!
  • 6 рес еоод

    1 0 Отговор
    Щото в България са толкова честни че 25 години едни и същи муцуни гледаме
  • 7 Крис

    1 0 Отговор
    Авторът на тази тема дали е запознат колко време крим е руски и колко е украински? Надявам се всеки е искрен да провери.

    Коментиран от #9

  • 8 Човек

    0 1 Отговор
    Бля,бля, бля, за какво се бориш,за жълти стотинки си готов да продадеш и душата си на дявола. Бъди себе си и не припявай като марионетка!
  • 9 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Крис":

    и колко е бил руски и колко украински?аз го проверих ,но ти явно не си щом правиш такива намеци :)!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Провери пак, ама по-назад в историята, преди твоя любим комунизъм.

    Коментиран от #13

  • 11 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Десо, стига си сменяла никовете, немо'им ти хвана спатиите! А за Крим кл каиш? Щото Путин каза: Крим е руски, бедните да го *****
    Та тролче козяшки, таквъз е работата.

    Коментиран от #14

  • 12 СИбирь

    1 0 Отговор
    Аффффтора ,а ти на 06.09 чевствува ли Съединението?!
  • 13 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    кажи колко години е руски?преди комунистите и преди революцията е бил руски около 100 години :)!друга част от инфото е че дори и в царска русия там е нямало пукнат руснак в началото,а е станал етнически руски едва след изтрепване на местните включително и на българското малцинство,но тва пак ти го оставям за домашно!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Да бе, бил е пълен с украинци!