8 Октомври, 2016 21:36 26 298 58

"Форбс" се нахвърли срещу Борисов

  • бойко борисов-
  • форбс-
  • статия

"Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало", твърди изданието

"Форбс" се нахвърли срещу Борисов - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първоначалният български кандидат Бокова изглеждаше идеалният избор. Това бе шансът за малка, древна България да блесне на световната сцена за първи път от хилядолетие, вероятно още от пристигането на българите по сегашните им земи на коне от Централна Азия.

Добавете към този контекст и следното: без прецедент е една страна да номинира официално кандидата си, той да е на челни позиции, и после внезапно и зрелищно да го смени - в последната минута, пред очите на света. Но точно така стана: само преди седмица България изостави Бокова и издигна Георгиева. Последва катастрофа - точно както предсказвах в предишните си статии.

България загуби своя веднъж-на-хилядолетие шанс да участва в управлението на света. Както се видя, Гутериш спечели. Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.

Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен оцеляващ интригант, съвсем в примитивните политически традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му. И така, защо Бойко "смени конете" насред надпреварата? Защо го направи? Той би трябвало да знае, че Георгиева никога няма да спечели, че тя никога няма да преодолее руското вето. Всички останали го знаеха. Дори аз го знаех.

Ето какво съм написал: "Кристалина Георгиева е изправена пред непреодолим проблем. Руснаците автоматично ще я отхвърлят. Казали са го изрично пред Газета.ру. Тя беше и все още е безперспективен кандидат и трябва просто да се откаже заради благото на всички: на страната си, на ООН, на света. Уви, тя не само не се отказва, но и удвои натиска си зад кулисите. Това няма да промени резултата й - кандидатурата й не може да преодолее ветото на Москва.

Защо руснаците са срещу нея? Георгиева е вицепрезидент на Европейската комисия и неин ресор е бюджетът - тоест тя ръководи централния механизъм, наложил санкциите на ЕС срещу Русия. Които със сигурност ще бъдат подновени съвсем скоро." Последното гласуване в ООН показа, че срещу Георгиева имаше дори две, а не едно вето от страни-членки на Съвета за сигурност. Тъй като нещата в тая странна институция не стават по прозрачен начин, ще трябва да направим информирано предположение. (Съветът за сигурност най-напред провежда полу-прозрачни предварителни гласувания и едва след това кандидатът се предлага за одобрение на Общото събрание на ООН).

Според мои източници, Русия и Китай са били двете скептични към Георгиева държави в Съвета за сигурност - съвсем предсказуемо. Пекин има обичая да подкрепя Москва във всички важни гласувания в Съвета за сигурност. Но за да сипя още сол в раните на България, трябва да спомена, че Георгиева се класира едва осма, докато оригиналната номинация - Бокова, която остана независим кандидат, беше на четвърто място. И това се случи без официалната подкрепа на страната й!

Ирина Бокова можеше да спечели. Това бе и моята позиция през цялото време. Странното е, че организаторите на задкулисната кампания на Георгиева успяха да убедят водещи медии в жизнеспособността на кандидатурата й. В една скорошна статия на "Ню Йорк Таймс", например, се появи дори следното твърдение: "Дипломати смятат, че Георгиева е сериозна конкуренция за Гутериш". Наистина ли? Толкова безнадеждно нереалистична кандидатура да бъде представяна като труден конкурент? И "Ню Йорк Таймс" е един от многото...

Какво им стана на всички тези уважавани трибуни от новинарските медии, че да се изхвърлят така погрешно предвид лесно прогнозируемия провал - за разлика от мен, щастлив съм да отбележа. Отговор: те бяха баламосани от внушителни политици на ЕС, които действаха в съответствие със собствените си междуособни битки и съображения. За тази цел на българския премиер Борисов бяха обещани 160 млн. долара от ЕС във връзка с мигрантите, навлизащи откъм границата с Турция в България. Медиите в страната преливаха от информации за заплахите, че България ще бъде наказана финансово (вероятно се има пред вид спиране на еврофондове, бел.ред.), ако Борисов не изпълни поисканото от него.

Що се отнася до Русия - лесно може да бъде париран всеки, който смята, че подкрепата за Георгиева и за ЕНП представляваше някаква анти-Путиновска мярка. Точно обратното се случи. Не само имаме вече избран представител на опозиционното в ЕС ляво крило - Гутериш, не само социалистическите европейски партии излъчиха следващия генерален секретар на ООН, но в добавка те са склонни много повече да поддържат Путин, отколкото би го правила Бокова. Ето защо руснаците веднага прехвърлиха предпочитанията си и се отказаха от Източна Европа - когато дойде времето да се решава сериозно. Предложи им се възможност да преметнат Меркел, Москва наложи вето на Георгиева и гласува за Гутериш.

"Форбс" се нахвърли срещу Борисов

„Не се месим в нещата, които пише някой блогър, това си е негово лично право“, коментира написаното във "Форбс' премиерът Борисов.

 

Мелик Кайлан е сътрудник на сп. "Форбс", специализиран в отразяването на политически битки и военни конфликти. Публикуваме статията му със съкращения. Преводът е на вестник "Сега".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Karl May

    3 0 Отговор
    Такива верни неща няма да прочетете в нашите вестници написани от български журналисти! Борисов няма да подаде оставка, защото го е срам и то не от хората в БГ за които хич не му дреме, а зарди собственото си оооОООооогромно его. Яд го е как го извъртяха Юнкер и Меркел на практика те здраво го изпързаляха за пореден път! Проблемът е че тези пързалки вече стават спорт за тях, а "нашия" така и не може да се научи да не се хлъзга и да пада, просто не става за тази работа.
    Е затова трябва да си подаде оставката и никога повече да не помисля за политика !
  • 2 Винету

    2 0 Отговор
    Браво, мистър Кейлан!
  • 3 Българин

    3 0 Отговор
    Парцалената кукла на Меркел и ЕС... Б.Б.
    Използвана и за пореден път изхвърлена.
  • 4 Гъз

    1 0 Отговор
    Много папканеееее има там
  • 5 Расо

    3 0 Отговор
    Гьон - сурат ТИКВА...Гьон сурат МУТРА = БОРИСОВ
  • 6 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Отдавна не е новина с какво име се ползва любимия ни премиер по света,а и българите изобщо - нали си го избираме и преизбираме...
  • 7 Отегчен

    3 0 Отговор
    Г-н Борисов, не смятате ли , че ви е време? Ясно е , че от високо се пада лошо, но при вас е неизбежно. Около вас са само некадърници, Цветанов и сие, вие самият за съжаление не сте капацитет , а за ваше учудване, в България живеем хора, които милеят за страната си и искат тя да пребъде. Отивайте си със всички ваши подчинени, дупеблизци, позьори, защо не и крадци, безкрупулни грабители на средства по един или друг начин. Честно казано, с нетърпение чакам да ви видя изражението веднага след изборите.....защото големи думи казахте. Народът ви се нагледа и слава Богу си взе поука, че е грешал с вас. Но така или иначе , ноември е близко.

    Коментиран от #14

  • 8 onq s konq

    1 2 Отговор
    Тоя Мелик Кайлан...-ЧИСТОКРЪВЕН СИРИЙСКО-АФГАНСКИ БЕЖАНЕЦ,дето има впечатления за България единствено от еднодневните си наблюдения през кръпките на платнището на ТИР-а,в който скрит е прецапал транзит страната...МОЖЕ ЛИ ДА ПИШЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ?!Ама Кристалина щяла да бъде стопирана от Русия според Газета РУ...Ама що не кажеш че САЩ и цяла Европа пък ще стопират Бокова бе "мургав"?И какво ни топличе Бокова била в челните места,СЛЕД КАТО НА НАС НИ ТРЯБВА ЕДИНСТВЕНО ПЪРВО МЯСТО И НИЩО ДРУГО?!!Въпросът обаче е съвсем на друго място-Гутереш е вече избран и всичко е минало.ЗАЩО ОБАЧЕ 2/3 ОТ СТАТИЯТА Е НАСОЧЕНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КЪМ БОРИСОВ И ТО ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ?Не кой ще е шеф на ООН го вълнува авторът,А ЗАЩО БОЙКО "ВСЕ ОЩЕ" НЕ СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА?!...А твърдението му че 2/3 от БГ-народа предпочитали Бокова,просто не заслужава коментар.И накрая -може ли тоя Мелик да пише така за България?НЕ-НЕ МОЖЕ!ЗАЩОТО НЕ СЪЩЕСТВУВА РЕАЛНО,А СТАТИЯТА Е ПИСАНА ОТ СЪТРУДНИЦИ НА КГБ,ВОДЕЩИ БЕЗПОЩАДНА ХИБРИДНА ВОЙНА И СКРИТИ ЗАД СНИМКАТА МУ!

    Коментиран от #9, #49, #56

  • 9 999

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    А пък на мен ми се иска да не съществува твоята простотия ама ни я натрапваш всеки ден. Ти го защитаваш винаги защото сте еднакво умни.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    нова комплексарска истерия ни залива последните дни.провала на бокова и георгиева стана няква национална трагедия.трябвало оставки ,било голяма издънка и т.н.в краина сметка едва ли шефа на оон би трябвало да ни оправя мача и дали ще е българин тва няма кои знае кво да ни промени.та борисов сгреши със смяната на бокова ,но дори и да не я бе сменил тя нямаше да победи ,а и да бе победила нямаше да е от кои знае кво значение,особено като се знае кои стоя зад кандидатурата и .

    Коментиран от #20, #21

  • 11 Кака Гинка

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Не се опитвай да спориш с "коня с капаци" - феновете на Борисов са същите като него.Лошото е че май не са малко...
  • 12 Кака Гинка

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Не се опитвай да спориш с "коня с капаци" - феновете на Борисов са същите като него.Лошото е че май не са малко...
  • 13 1234

    0 0 Отговор
    Когато в България някой бива избран на обществена длъжност е задължително в първото интервю да го попитат при какви обстоятелства и при какви свои грешки би подал оставката си.
  • 14 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Отегчен":

    Тиквоча хич не пада от високо - той отдавна лази в краката на брюкселските меки китки и черния им отвъдокеански господар.
  • 15 Az pitam

    0 0 Отговор
    А сега накъде.?.
  • 16 Тошибиян

    2 0 Отговор
    Тиквата е за въжето както и всички от гроб и мвр
  • 17 Марио

    0 0 Отговор
    Абе всички си приказваме, че не става, ама вече толкова пъти все го избираме. Явно ние сме си нещастници. Пак ни изложи, но ние сме го турили там, щото няма по-добра оферта. Така ще бъде и занапред независимо кой дойде. Защото всички са неподготвени, без авторитет, непокрито самочуствие, склонни към продажност само за да ги похвалят. Да не изброявам още качества. Цял миризлив букет е. Никакъв шанс е това да се коригира. Системата, която те промениха след 1989 г изцяло узаконява престъпността в държавните чиновници, като се почне най-отгоре. В заключение запомнете следното: Ако не нашите деца, то нашите внуци ще живеят на тази територия, която ще е под друго име и друг флаг с друг официален език. Това обаче не бива да ни тревожи. Нищо ново под слънцето. Цели империи са загивали, но територията си е останала.
  • 18 ХайХой

    3 0 Отговор
    Още веднъж се потвърждава прякора му от младини - БОКО ТИКВАТА! И то тиква без семки - тоест без мозък!
  • 19 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Ако сме народ,сега на изборите трябва да покажем на
    света,че освен да ядем шамари до подпухване на бузите
    можем и да бием тъпи милярдери ошушкали ни до кокал.
  • 20 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Айде, айде, пак ти най-компетентното същество! Отивай да плачеш пред Козяк16, стига си се обяснявало! Аман от п......неопределени!
  • 21 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Деси, отново се изявяваш като отявлен твърд комунист от сектата на болшевиките. Отдавна сталинизма е заклеймен от всички а ти си ревнал за защита на СТАЛИНКА.

    И ривете за родителите на Бокова.

    А що за родители са тия които ще си кръстят детето и то от женски пол на йосиф васирионович? Кажи да не се стеснявай? Или господарите ви ви считат за достатъчно тъпи и подкупни.

    Коментиран от #43

  • 22 гост

    0 0 Отговор
    „Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят!“
    ...не мисля, че ако ГЕРБ "спечелят" на следващият вот избора ще е наш - реален и неподправен. И все пак ще гласувам и то със сигурност - на пук на цялата пошлост и безнадежност...

    Положението отдавна е такова, че реалната промяна не може да се донесе от хартиена бюлетина "избирам този", а уви единствената алтернатива май стана куршум с гравиран "никога вече този/тези". Сигурен съм, че кандидатите за вторият избор ще бъдат много по-лесно разпознаваеми за "избирателите" си.

    За статията:
    Какво го топли редовия българин избора или не на Кристалина или Ирина? Нима са направили или биха направили нещо реално осезаемо в национален мащаб? Или може би биха повдигнали националното самочувствие? Такива глупости и напъни за фалшива ценностна система се мъчат да ни наложат. Много съм горд, че Дилма Русев бе президент на Бразилия...ама супер съм надъхан от факта, че дядо й бил българин. Велики сме!

    Смях през сълзи!

    Коментиран от #25

  • 23 некойси

    1 0 Отговор
    Изглежда на политическо и всякакво друго ниво сме ударили дъното.
    Един жаден за власт простак върти цяла държава на пръста си и не му пука.
    Щом на чужденците им става ясно какво се случва у нас значи проблема вече е доста наболял.
    Трябва ни промяна.
  • 24 емо73канар

    0 0 Отговор
    И нека бъде смърт за Тиквата-Виниту и всички като него.
  • 25 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Печката топли, кристалина и Бокова не топлят. Въпроса беше да не се излагаме като ганьовци, но наш ганьо-премиер няма как да пропусне!
  • 26 Гого

    1 0 Отговор
    Много правилно е написало изданието!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 МериДжеин

    0 0 Отговор
    Човек като е под стрес къде да да скрие откраднатите милиони прави глупави грешки можеше иЦветцко да прати като резерва
  • 30 Дими

    1 0 Отговор
    Време е вече да изхвърлим боклука. Докато търпим самозвани политици, бивши партиици да ни баламосват и ограбват вече 27 години, България ще служи за парцал на всеки български или западен политик който да забърше л..ната си и да го изхвърли.
  • 31 УМ ПАТКИ ПАСЕ

    2 0 Отговор
    ГАТ СИ НАПРАЙШ СНИМКА С НЯКОЛКО ЕВРОТАРИКАТИ СИ МИСЛИШ ЧЕ И ТИ СИ ТАРИКАТ ВЛИЗАШ В ГОЛЯМО ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЩОТ ТЕ СЕ СМИМАТ С ПОРЕДНИЯ ОТСТРЕЛЯН ПОСЛУШКО С ОПОСКАНА ДЪРЖАВА И МИЗЕРСТВАЩ НАРОД.
  • 32 Гост

    2 0 Отговор
    Много точно написано.Много актуално и правдиво !Браво !
    Боко тъпата тиква и останалите лешояди- в затвора !Там им е мястото.
    А Народаът е време да се събуди и размърда.Никой няма да ни промени битието, ако сами не си помогнем и отвоюваме по-добрият живот.
  • 33 7777777

    0 0 Отговор
    Типично по български когато някой започне де излиза от казана и другите го дърпат надолу, ГЕРБ сгрешиха като не подкрепиха Бокова, ама нали са американски мекерета и служат на чужди интереси! Вече всичко свърши, ако бяха подкрепили Бокова и беше спечелила, щяхме да се гордеем, че имаме българка на такъв пост, независимо от коя партия е, ама нали нашите политици не са дорасли за демокрация!
  • 34 Димитър Колев

    1 1 Отговор
    Сефте, продължавайте да гласувате за бетонната глава, дано някой ден уврат вашите глави......
  • 35 Ббб

    0 0 Отговор
    И Кучешка консерва да отвориш пак боико ще излезе и ще започне да се оплаква от комунистите и Орешарски интереси тои какъв е защо ни предлага комунистка за президент.
  • 36 ганьо

    0 1 Отговор
    Европа гори дето се вика Меркел Оланд всички осраха положението а тея мушмули Форбс ли какви били седнали да ми плюят наш' Бочко .....а и тая Бокова никога нямаше да изберът точно нея независимо Бочко кви ги върши и дали си оттегля подкрепата от нея ...
  • 37 44магнум

    0 1 Отговор
    Тия западни л..нари търсат само интриги да създават и да гледат сеир след това!М..ната им на всички,имаме си избори да гласува народа и който си избере този да го управлява!
  • 38 Момчил

    1 0 Отговор
    По въпросите касаещи националния ни суверенитет - към момента пряко свързан с позора наречен ГЕРБ; може много да се пише. Както се казва река от мастило и планина от хартия няма да са достатъчни да опишат цялата мерзост, злоупотреби и престъпен характер на управление на ГЕРБ. За онези които твърдят, че народът избирал Борисов ще обрисувам фактите така. Докато има цигани, ЕЦБ, СБ, Сорос, Америка за България, докато продължава нерегламентираната държавна помощ за американските централи И ДОКАТО БЪЛГАРИНА НЕ ГЛАСУВА, ще бъде така! Всички изброени компоненти ще решават съдбата ни и тази на бъдещите поколения.
    А във връзка с новата Американско-Израелска пионка на ООН по-добре вижте колко доволни са евреите от избора на Гутериш за гл. сек. на ООН. Този копелдак открито декларира, че е приятел на Израел. Е сега вече краят на Палестина е сигурен. Само онзи който накара Израел да освободи АНЕКСИРАНИТЕ територии на Палестина и съседни държави ще може да се нарече главен секретар на ООН. Останалото е прах в очите. Да не мислите, че Гутериш е тръгнал да променя нещо в БИ. Ако го вярвате значи сънувате.
  • 39 Ангел Димитров

    0 0 Отговор
    Мелик Кайлан... съветник на царя и Станишев.Един от подръжниците на Бокова.
  • 40 Gost

    0 0 Отговор
    Koi si ti be daanalizirasch koi sme nie Balgarite kakvo sme dali na sveta i otkade sme doschli mnogo si negramoten za da davasch otcenki.Cheti i seobrazovai i togava pischi
  • 41 ААА

    0 0 Отговор
    Всъщност "Форбс" се нахвърли на премиера ни,не защото се смени Бокова с Георгиева,а защото нашият премиер ТОЗИ ПЪТ КАЗА ИСТИНАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Самата неподправена истина. Кой какво е мислил в началото ,за жена от Източна Европа. Как е бил подложен на безпрецедентен натиск от САЩ и Великобритания,с което за пореден път се доказва ,каква сме си всъщност колония,без право на собствен избор. И как заради което е станал за смях той и България. Тези подмолни задкулисни и режисирани действия,по принцип трябва да остават скрити от очите и ушите на масовата електорална единица,и да се огласяват на всеослушание е недопустимо. За това и очаквам външен натиск срещу премиера, ще бъде заклеймен(предупреден) за това ,че каза истината ,може би изнервен от обстоятелствата,за пореден път да сме в ролята на изиграното камилче,от нашите партньори(колонизатори)
  • 42 555

    1 0 Отговор
    Тиквата - Прелъстен и Иоставен
  • 43 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    вземи прочети бе полов кво съм писал ,поне веднъж го направи преди да ме коментираш.поне веднъж.
  • 44 МериДжеин

    0 0 Отговор
    Глупости , натиск имало от вън че кой го натисна да изкарва двама кандидати за ООН .Учителя му Живков нашеппва от оня свят заветите.Безпрецедентен дипломатически гаф .Ама то ние сме му свикнали, още от лошия човешки материал .За една грешка в нормалните страни забравяш за политиката, тука и да ви се изп......ае на главите ще се облизвате за още.Няма такава държава.Да беше кандидатирал Цецо поне на физкултура, щеше да ги научи.
  • 45 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    та пак питам силно възмутените дето сте изписали маса постове тук,кво толкова стана ?кво толкова загуби българия след като не избраха бокова и номинираха георгиева?кво щеше да стане положително за вас след като бокова бе избрана?и щеше ли да я изберат ако бе останала единствен кандидат на българия?иначе че могат да мучат трите трола с многото никове тук го знаем много добре ,така че въпросите не са е към тях.

    Коментиран от #53

  • 46 наблюдаващ 2

    0 0 Отговор
    И предишната статия и тази сега съдържат самата истина.Но на някои хора не им допада това,въпреки ,че знаят как герб печелят всички избори.Схемата е добре заучена и усвоена от всички участници в тая престъпна дейност около избори.Така ,че оня с коня сигурно е в тая схема или пък получател на общ . поръчка без конкурс.или пък коня му и той имат големи капаци на очите и ушите.
  • 47 МериДжеин

    0 0 Отговор
    Ами Стояне почети малко и ще разбереш, какво сме испуснали то модерната дума-тролене и ти я знаеш.Ама другото ти убягва.

    Коментиран от #51

  • 48 SeoKungFu

    0 0 Отговор
    Линк към оригинала ?!?
  • 49 onq s dinozavara

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ти си болен,трябват ти сериозни медицински грижи и сериозно лечение,не знаеш на кой свят си горния или долния.
  • 50 Смех

    1 0 Отговор
    Визите за Канада падат догодина, хора! ходете си гледайте семействата в нормалния свят!
  • 51 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "МериДжеин":

    тва са дежурните отговори:прочети малко ще разбереш,не са за теб тези неща щото...,ти луд ли си и т.н.
    та чакам да ми отговори някои възмутен .кво толкова е станало че не избраха българин за шеф на оон ?

    Коментиран от #52

  • 52 Смех

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Нека аз ти отговоря! НИЩО не стана! и НИЩО нямаше да стане, ако бяха избрали българин! Целта на тази и на подобни "новини", е да отвличат вниманието на бедния български бачкатор от мизерното му съществуване! Както и с помии, като разни биг брадъри, ферми, с*ерми и тем подобни ... Сталинка, Боко и компания дали са се разхождали скоро из Мездра, Лом, Роман - там е истинското ниво на България - не Брюксел и жълтите павета!
  • 53 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "стоян георгиев":

    Сашееее, понеже съм великодушен, пак ще ти го обясня - Бокова можеше и да не стане шеф, но трябваше да бъде подкрепена както трябва или поне да не се говори месеци на ред за смяната и и куп глупости по неин адрес, дето само шизоидни тролове ги интересуват. И това, което стана е че оит една страна се изложихме бай-ганьовската, щото ганьо ние премиер, от друга страна ганьо ни показа ясно че е мижитурка, мухльо който управлява България защото е сложен от новия голям брат на поста и управлява с манталитета на квартална мутра! На теб щом ти харесва, ОК, ама на повечето хора както виждаш не им харесва.

    Коментиран от #55

  • 54 Koj4o

    0 1 Отговор
    Болшвеиките, ми то голям рев уаааааа
    Свършиха кинтите а, овчарииииии.....))))
  • 55 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "кроко":

    аз мнението за бокова съм го казал .според мен не трябваше да я сменят,но нямаше да стане щото миналото на фамилията както и възгледите и към момента не биха го позволили колкото и на путин да му се е искало.та тва са го знели и борисов и компанията и са играли ва банк с кристалина ,което не бе коректно спрямо кристалина ,но реално нищо не е станало .иначе за ганчовците и т.н. си ни знаят в европа добре ,а дали ще ни знаят в сингапур и китаи няма никво значение.

    Коментиран от #58

  • 56 чичо Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Аз пък си спомням за един друг Мелик-също такъв педал като този. Само че фамилията му беше ПАШАЕВ и дълго време ни го слагаше (на България и българите) от международно място и с помощта на своите български акрани-п...ли !!

    Коментиран от #57

  • 57 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "чичо Пенчо":

    На този Мелик пък има снимка с надпис "Патологичен русофоб"
  • 58 ууууу

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Най глупавия коментар, особено след последната ти запетая. Вече всички виждат че си просто един трол