16 Октомври, 2016 11:50 1 439 0

Седмица на президентите...

  • седмица-
  • президентите

Вижте топ коментарите на Факти.бг за седмицата

Седмица на президентите... - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предизборните страсти у нас продължават с пълна сила. Тази седмица дори депутатите си гласуваха едномесечна ваканция до изборите. От опозицията веднага скочиха на това решение, като настояха за свикване на извънредно заседание, отмяна на решението за ваканцията и дебат по трите предложения за изменения в Изборния кодекс. Това доведе и до лек трус в междукоалиционните отношения, като за пореден път станахме свидетели на закани от страна на премиера.

В световен план Русия и Турция си стиснаха ръце за „Турски поток“ докато Вашингтон и Москва продължават да се гледат строго и изпод вежди.

А някъде там, на Филипините, един президент, див, циничен и безпардонен мачка престъпността с всякакви методи.

Вижте топ коментарите на Факти.бг за седмицата.

Гневът на Борисов

Борисов се ядоса. Ами как няма да се ядоса като партньорите му по парламент станаха върли противници за президент. Реформаторите мълчат в Министерския съвет, а депутатите им се правят на опозиция, каза вбесен Борисов. Ами как щеше да бъде, ако в Министерски съвет се правят на опозиция, а в парламента си мълчат. Щеше да е същото.

Парламентарен полуотпуск по време на президентски избори

В дните, в които управляващите, подкрепиха искането на бизнеса за промени в Кодекса на труда за край на сливането на почивните дни, защото загубите били големи, хрантутниците от Народното събрание си гласуваха едномесечна ваканция до изборите. Излязоха не в неплатен, а в платен полуотпуск. Това за нормалния български гражданин е невъзможно. И какво им пука, нали за тях сме овцете, които ги хранят. Убедили са се и в това, че „кучетата си лаят, керванът си върви” и рядко по някакъв начин народа ги шамаросва.

Политическата ни система има нужда от сериозно преразглеждане

При нас представителните форми на властта се държат като Краля – Слънце.  Причината те да се държат така, загърбвайки проблемите на ония, които са ги избрали, са самите избиратели. През втория мандат на Борисов управляващите добиха самочувствие, че „като си пееш пенкеле, кой ли ми те слуша”, заяви социологът Мира Радева по повод недомислиците в изборния кодекс и предизборната кампания.

Изборният кодекс – некомпетентност и простотия

Изборният кодекс е откровено безумие, заяви политологът Христо Панчугов. Повече от очевидно е, че са ни необходими промени. Така или иначе, каквото и да се направи в момента, то не може да влезе в сила до изборите, смята Панчугов. Според него всички недъзи в Изборния кодек ще се проявят на 6 ноември.

Бензин в политиката

При риболов и избори се лъже най-много. И при двата случая човек е изкушен да се похвали било с победа на вота или каква голяма риба е хванал. Все пак има и такива люде, които показват и какви шарани са хванали.

„Турски поток“ ни убива като транзитьор на газ

„Турски поток“ убива България като транзитьор на газ. С този проект Русия прави байпас на Балканите. Това заяви за Факти.бг енергийният експерт проф. Атанас Тасев. Той коментира новината, че Русия и Турция си стиснаха ръце за „Турски поток“.

Пред нас стои предизвикателството за електронното архивиране

Държавните архиви навършиха 65 години. В Държавния архив се пазят някои от най-ценните документи в историята на България. Сред тях са Търновската конституция и Манифеста за обявяването на независимостта на България. Във връзка с това Факти.бг потърси нейният председател доц. д-р Михаил Груев за проблемите, които стоят пред държавната агенция.

Няма смисъл от телефони в асансьорите

„Според мен няма полза от инсталирането на телефони в асансьорите. Повечето мнения сред колегите е, че няма да има голяма полза. Изчисленията показват, че за големи клиенти цената за подобна процедура ще варира между 350 и 400 лева за асансьор“, заяви Калин Петров, председател на Националния браншови съюз "Надзор и поддръжка на асансьори, подемници и ескалатори".

Проклятието на петрола! Русия остава без пари

Икономисти се шегуват, че богатите на петрол и газ страни са прокълнати. Те са изкушени да попълват публичните си финанси от приходите от износа на енергийни ресурси и не развиват конкурентна икономика, която да носи добавена стойност.

Русия и ОПЕК: Царят дава, пъдарят - не

Старата българска поговорка „Царят дава, пъдарят – не“ намира приложение в преговорите между страните – износителки на петрол ОПЕК и Русия за замразяване на добива.

Русия vs. САЩ: презареждане

Вашингтон и Москва отново се гледат строго и изпод вежди. Не си мислете, че някога са били приятели. Опитваха да сближат позиции, но всичко свърши лошо. Напълно в рамките на обективната реалност.

Путин и Ердоган: приятелството невъзможно

Преди не чак толкова много време Хилари Клинтън, тогава държавен секретар на САЩ, беше политикът с план за рестартиране на отношенията с Русия. Това не просто, че не се случи, но Вашингтон и Москва в момента са в най-сериозната конфронтация от половин век.

Турция и САЩ: Точка на замръзване

Кой е най-верният съюзник на Турция в геополитически смисъл? Отговорът на пръв поглед изглежда лесен – американците. От десетилетия Вашингтон и Анкара поддържат приятелски и стратегически отношения. Авиобазата „Инджирлик“ е ключова за водената от САЩ коалиция срещу „Ислямска държава“, а географското положение на южната ни съседка предопределя и желанието на американците да имат влияние там.

Дутерте ви го каза: Майната ви

Родриго Дутерте е политикът, чието име се превърна в истинска сензация в световната политика през последните седмици. Президентът на Филипините е див, циничен и безпардонен. Наричат го Наказателя, защото омразата му към престъпността е пословична и за да я смачка си служи с всякакви методи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА