Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 17:23 3 230 16

За тях ние сме папуаси, които са изгубили Студената война

  • сащ-
  • русия

"За САЩ няма съюзници или партньори - има само роби или врагове", пише в типичния си стил руски телевизионен водещ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За САЩ все още няма съюзници или партньори - има само роби или врагове, пише в типичния си стил руският телевизионен водещ Анатолий Васерман.

За тези, които обичат да изчисляват колко струва всеки наш полет в Сирия или твърдят, че не е трябвало да се намесваме във войната, за арабите, които се кълнат в големия бял господар, заявявам Ви най-открито: „Алепо е следващият. Вие живеете в него, а около вас се събират добре известни терористи, като забранената в цял свят „Ислямска държава“, подкрепяни от САЩ и техните съучастници Саудитска Арабия, пише Васерман.

„Те искат да ни върнат в каменната ера, за да не излизаме от домовете си. Засега те не ходят под черните знамена, но вече ни обявиха война“, твърди руснакът.

„На 23 октомври сутрината в затворения жилищен комплекс "Цветя" в Нижни Новгород е спряна кола с въоръжени лица. Те започнали да стрелят. Униформените отговорили на огъня - убили двама и заловили техен съучастник“, пише в статията. В колата били открити експлозиви. По-късно в апартамента на съучасника са намерени пропагандни материали и символи на ИД. Свързаната с групировката информация агенция Hamaca нарече терористите „свои войници“.

Обяснявам е в прав текст: става дума за затворен комплекс и те няма как да са попаднали там случайно. Ислямистите вече са сред нас. Специалните сили ги спряха по пътя към домовете ни. Но много по-важното е да ги изтребим на далечните фронтове. В Сирия ние сме във война срещу терора, лице в лице. И го удряме от упор.

Помните ли как целият "цивилизован свят" аплодира мирния договор на Елцин с Басаев и Баряев?, пита Васерман. „И до какво доведе това?“ Сега разбирам всичко, защото в момента се опитват да ни убедят да направим същото.

„Те не се нуждаят от почивка - нито в Сирия, нито в Русия! Хиляди медийни текстове, пропаганда и дезинформация открито лъже за хилядите жертви на „нашия“ атентат в северната част на Алепо. Там все още има терористи и те стрелят по всички цивилни граждани, до които могат да се докопат. Нашите, а и сирийските самолети повече от седмица не летят над града. Западът го знае, но все пак се опитва да забрани да убиваме престъпници“, пише телевизионният водещ.

По думите на високопоставени служители в НАТО разрешението за зареждане с гориво на руската военна армада е несъвместима със статута на Испания като член на алианса. Те твърдят, че самолетоносачът ще се включи в бомбардировките на Алепо.

Обяснявам в прав текст: „там се води война, а на нас ни връзват ръцете. Тя не бива да бъде спечелена. В Сирия ние унищожаваме химически оръжия. Разрушаваме план за превръщане на Близкия изток в зейнала рана. Между другото, ние сме следващи по ред. А с бомбите срещу цивилни натовци прехвърлят проблема от болната на здравата глава. В момента те бомбардират и засипват с ракети цивилни иракчани в Мосул, само за да изгонят бойците на ИС в посока Сирия“.

Заедно с това се опитват да ни притиснат и на другия фланг. В прибалтийските републики бяха изпратени 4 батальона от натовски държави. Следват провокациите и тогава натовци ще се разкрещят: бият нашите, а провокации ще има.

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер каза, че вижда в действията на Руската федерация в Сирия - "желание да разшири зоната си на влияние." Директорът на Националното разузнаване на САЩ даде интервю, в което обвини ръководството на Русия: "Путин вижда Русия като велика страна, велика сила Тяхната основна цел е да върнат величието на Русия".

„Ще попитате: а кое е странното тук? Всяка страна е длъжна да защитава своите интереси във взаимодействие с останалия свят. Това не е величие, това е норма. Но за американците желанието на Русия да се държи нормално изглежда като безпрецедентна дързост. За тях ние сме папуаси. Тези, които са изгубили Студената война. И нямаме право да говорим за независимост и величие! И това не е тайна доктрина! Те говорят открито в Съвета за сигурност на ООН. За тази държава САЩ няма съюзници или партньори - има само роби или врагове. Докато тези директиви се прилагат, защо изобщо да говорим с тях?“, пита Васерман.

А какво да кажем за Европа? Под прикритието на загрижеността си за цивилните, те така яростно защитават интересите на терористите в Алепо. Да, Европа е малко заета.

Австрийски съд отмени присъдата от шест години лишаване от свобода за бежанец от Ирак, който изнасили в басейн 10-годишно момче. По-рано в процеса, той призна, че Коранът забранява хомосексуализма и насилието. Адвокатът му каза, че изнасилвачът, който от една година работи като таксиметров шофьор, не разбрал, че жертвата казала "не". Насрочиха нов процес.

„Пояснявам в прав текст: по този начин те изнасилват целия Европейския съюз, принуждавайки го да се откаже от всички стойности на неговата култура, за да се предаде на тези, които взривиха Близкия изток. Те идват, за да тероризират и то като храненици. Ако сте арабски имигранти, не може само да изнасилвате момчета. Можете абсолютно всичко. Смята Васерман.

Бежанец от Сирия, който живее в Германия, се оказа, че получава триста и шестдесет хиляди евро годишно за поддръжката на четири жени и двадесет и три деца. В Германия полигамията е забранена, така че три от жените са наречени приятелки. Самият бежанец не работи, а само се грижи за поддържането на реда в семейството.

Молдовското правителство, съставено от хора, които искат да го превърнат в част от Румъния, заяви, че в рамките на европейската интеграция е готово да поеме тридесет хиляди арабски бежанци. Тези младоевропейци са готови на всичко, за да се харесат на Брюксел. Това е логиката на всички, които са готови срещу белгийски колбас да се откажат от възможността да станат велики. Тези, които мечтаят открито, както Русия, са предупредени в прав текст – вместо колбаси те ще получат арабски терористи и хищници под кожата на бежанци.

Aнатолий Васерман
телевизионен водещ

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп като руснак

    1 1 Отговор
    Тези които са патили от учтиви'зелени човечета' ги мразят достатъчно за да не им позволяват да се появяват отново

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Фактите

    4 0 Отговор
    Всичко е вярно.САЩ се дьржьт точно така.Този човек говори 100%истина.
  • 3 гот вач

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъп като руснак":

    Ма те са много нагли и са на всяка манджа мерудия! Без тях не може, само квото кажат те е правилно.
  • 4 зелено човече

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъп като руснак":

    И ако се появим отново ти какво ще направиш? Можеш ли да си сменяш памперса, учтиво разбира се! Не се притеснявай ако не можеш, ние ще ти го сменим.
  • 5 Реалист

    0 1 Отговор
    Васерман - това е "чиста" руска фамилия. 1917 не си е отишла - евреите сочат на орките накъде да вървят.
  • 6 До 1

    2 0 Отговор
    Незнам колко е тьп този,ама говори точно и пьлната истина.А кьдето САЩ донесе своята демокрация настьпва пьлна разруха и милиони избити.--за разлика от зелените човечета...Според американската демокрация,който не иска да им е роб-трябва да умре.
  • 7 Картър

    0 3 Отговор
    Къв руснак? В Русия политици, банкери, служби, олигарси и журналисти руснаци няма, това всичко са ашкенази. А инак тръгнали да освобождават Сирия. От сирийците...
  • 8 goni

    0 3 Отговор
    Ами, много е интересно! Всъщност без да подценявам никой от коментиращите знаете ли какво е Васерман като медицинска терминология?!:) Сигурно автора наистина съществува, но дали така се казва!:) Всъщност не е кой знае от какво значение!:) Важното е става майтап!:)

    Коментиран от #9

  • 9 Д'Мин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Същесвува и се казва Анатолий Александрович Вассерман. Роден е 1952 г. в Одеса. Журналист, публицист. Майтапа е за твоя сметка
  • 10 Българе

    3 0 Отговор
    Ей българите какви сме си!? Руснаците ни създадоха индустрията,атомните централи,космонавти ни подготвиха.. А ние се продадоха душата за една шепа долари..или евро..

    Коментиран от #12, #13

  • 11 нигериец

    2 0 Отговор
    Ехеее, щом и евреите почнаха да хулят Господарите, какво ли остава за Деси-Стоян и катъра?
    В Русия наистина всички корпорации, енергетика, телекомуникация, тържища-пазари, пристанища се държат от евреи. Имаше в Сочи един Дед Хасан, дето си каза цената за Олимпиадата и го ликвидираха моментално... А той държеше всичко там и строежите на стадиони, пътища комплекси за милиарди се извършваха с комисионна за него, също като приватизацията се извършваше с комисионна за нашия Божков...
    Сирия вече НИКОГА няма да я допуснат да бъде самостоятелна държава, а ще бъде подлога - или САЩ или Русия. Не виждам как някой от тях ще се откаже от вкусното. САЩ обаче доста дразнят с тази политика "след нас и потоп" - много нагло и безнаказано се измъкват за кой ли път. Европа се задъхва да плаща за американските грешки - докога???!!
  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българе":

    Не ве, спазваме евроатлантическите ценности, твоя човек местанчо нали за това направи партия гаДОСТ. Спазваме правата на всякакви мацинства, особенно турци и цигани, дето искат повече от българите, че и получават повече, пък после мрънкат ако някой им наруши далаверата. Ааа, и гледаме да сме все в угода на съседа, особенно твойте роднини от югоизток, те все хубавото ни мисля и даже и за правителството и местната власт се грижат!
  • 13 ТТ ТТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българе":

    А на руснаците индустрията, кой я създаде имаш ли идея?
  • 14 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    поредния мераклия за руски интелектуалец с още пресен вкус от лизането на путиновите топки.та въпросния говори и изисква неща далечни за стандартите на русия и въобще разсъждава върху западните ценности като мравка катереща се по клавиатурата на компютър и мислеики всеки клавиш за малка планинка :)))!американците скъпи васерман на три пъти ви спасяваха задниците абсолютно без даже едно благодаря да кажете,то не беше наем заем,то не бяха упрощение на кредити и финансова помощ то не бяха хранене на милиони руснаци след воините и след всяко възстановяване се почва те искат да ни напднат фашисти и т.н. щуротии.до преди 3 години русия гълташе с огромни залаци западните мангизи и кво му трябваше на путин пак да търси под вола теле.що се отнася до правораздаването в европа ,социалните политики там и т.н. необясними за мравката екстри ,вземи виж преди това кво е правораздаването във русия ,колко са социално справедливи вашите закони даващи право на чеченците да ядат и пият на руска сметка ,а и да ви трепат в центъра на москва,а за кражбите,алкохолизма и безпътицанта няма кво да се каже.
  • 15 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    и наистина вие се превръщате в пауаси ,а русия в африканска страна или поне от южна азия :),макар че всеки руснак дето открадне някои долар първата му работа е да избяга в гадните европа и сащ.примери бол,независимо дали са децата на сталин ,хрусчов или лавров.та тва е положението васерман.в алепо не трябва да побеждава асад щото положението ще се закатанчи още повече,а ако асад остане в сирия тва означава още дълго време воина и трепане както и радикализация на местните,но що путин е решил да оправи работата запада макар и с нежелание ще пасува ,щото няма нужда от световна воина .та да видим кво ще стане в алепо след идването на целия руски флот и незнам кво си.града е обкръжен вече бунтовниците няма как да получават помощ от никъде нека видим как русия и асад ще решат проблема .та в близките седмици ще се види нагледнокво толкова добро носят руснаците на сирииския конфликт.
  • 16 М Димитров

    0 1 Отговор
    В някои откъси този наистина е абсолютно прав този. Цитирам дословно, само с промяна на имената:

    „Ще попитате: а кое е странното тук? Всяка страна е длъжна да защитава своите интереси във взаимодействие с останалия свят. Това не е величие, това е норма. Но за руснаците желанието на България да се държи нормално изглежда като безпрецедентна дързост. За тях ние сме папуаси. (...) И нямаме право да говорим за независимост и величие! И това не е тайна доктрина! Те го говорят открито навсякъде. За тази държава (Русия) няма съюзници или партньори - има само роби или врагове.“