Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 20:52 9 859 27

Илиян Василев: Премиерът се изчерпа като политик

  • бойко борисов-
  • президент-
  • избори
Илиян Василев: Премиерът се изчерпа като политик - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Факт е, че Борисов се изчерпа като политик. Формално той може да подаде оставка и да състави ново правителство. Това ще реши проблема с обещаната оставка. Не си спомням да е казал, че ще свика нови парламентарни избори.

Това коментира в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

Може дори да постави друг човек начело на правителството - примерно Томислав Дончев. Но това е по-малко важното - основно е какво ще прави ново правителство - нямат топки нито гръбнак за реформи.

Ако ще подават оставка но трябва да бъде незабавно.

Няма вариант обаче - включително и т.н. тактици от дясно, които мислят, че нов десен проект може да мине само през президент Радев и сгромолясване на това правителство, да се приеме за успех ако следващия ни държавен глава е човек свързан с оръжейното лоби и с Русия.

Сори - това е червена линия. За разлика от по-млади наивни колеги - тази пиеса я гледаме от тридесет години. И да Ви кажа още нещо - както Ленин смята за полезни "идиоти" - наивно вярващите в добродетелта на Съветския съюз - леви и симпатизиращи му люде на Запад, така и в реал политиката - единствената която има значение е не дали Радев ще бъде на власт, а че зад Радев нахлуват влъхвите на прехода.

Ако омразата към Цачева е по-силна значи става дума за запалянковщина, която се използва от задкулусието за да Ви управлява. Те в същност управляват гнева Ви. Ако не го съзнавате толкова по-зле. Но да не бързаме.

Можете разбира се да не отидете да гласувате - но да съдействате на Радев - това вече издава патология.

На негово място веднага бих свикал нови парламентарни избори, но това не трябва да се обявява преди втори тур.

Последно - омръзна ми в дясно да се изявяват всякакви интелектуални и екслузивни проекти - които не могат да минат два три процента. Изкуството да се печелят избори изобщо им е чуждо. Затова не вярвам, че новия проект може да бъде успешен ако тръгне от тези хора.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сънуващ

    0 0 Отговор
    изгладнял кокошко
  • 2 мария петрова

    1 1 Отговор
    борисов се на.ра !!!! няма да подаде оставка защото не е мъж ...
  • 3 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Поредния защитник на властта,тръгнал да ни плаши с
    Русия.И десет Радевци да станат президенти няма да
    излезем от ЕС.Първо президента няма тази власт и дори и
    да я има пак няма да го направи.Народа не харесва Боко,но
    харесва ЕС и НАТО.А автора се опитва да внушава,че,който
    не харесва Боко е за излизане от ЕС,което не вярно.

    Коментиран от #14, #15

  • 4 гошо

    0 0 Отговор
    Не мога да подкрепя нищо свързано с БСП!!!!!!!!!
  • 5 пробив

    0 0 Отговор
    И в живота - човешките отношения и в политиката е важна не ситуацията а процеса- посоката . Лошото е че някои не харесват този модел а няма друг по-добър. НЕ Е ДОБРЕ. Това е важно за нас гражданите.
  • 6 Шумен

    0 1 Отговор
    Сега ни трябва стабилност. Трябва да се подкрепи кандидатът на ГЕРБ за втория тур, но дано Борисов и тези около него да се отрезвят и да си направят правилните изводи. Другият избор е неприемлив, Йотова е популистка от висока класа и нищо конструктивно не може да предложи.

    Коментиран от #7

  • 7 наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шумен":

    Проблема не е в ГЕРБ,а в неподходящия кандидат,който издигнаха.Моите уважения към г-жа Цачева ,но не мисля че е най-подходящия кандидат
  • 8 pora

    1 0 Отговор
    Гласувах за Радев, не за БСП. Цецка е карикатура и трябва да не излиза от дупката. ББ да си ходи, нови избори и дай Боже нова сила да подкара влака към по-добри дни. Има досата работа да се върши- бежанци, външна политика, вътрешна каша, икономика, проекти... абе откъдето и да го гледаш ББ, пощенския на Ердоган се е окакал в ако.
  • 9 Тог

    1 0 Отговор
    Всеки път глупости и тъпаци , които говорят заучени фрази. Народът е беден. Много беден. Няма как да печелиш след като управляваш 5 години а запланине са замразени и намаляват а безработицата расте. Няма как да даваш всички пари за родното си село (софия) и да съсипеш всичсо останало. Още по- зле ще стават изборите за тези.
  • 10 Колю колев

    1 0 Отговор
    Бойкоооооооо Бойкооооооо, да не забравиш оставката.. Хората не те искат.. Отивай при твоя началник ердоган..
  • 11 Българин БЕЗ ФЕС

    0 0 Отговор
    Кажете си го направо леля Цеца не става за президент а самоуверения Боко си повярва че когото и да предложи ще го изберат.Е не стана.Сега да си стяга колана и да се готви за избори и да покаже на БСП че хората не искат комунисти и турци на власт.
  • 12 smolata

    0 0 Отговор
    На този тур аз не гласувах за Радев, но този НИКОЙ да обяснява, че всеки, който е гласувал за този кандидат има някаква патология.... безсрамно к..пеле!!! Като се нас..те. поне имайте малко доблест, бе м..а му стара. Е сега вече със сигурност ще гласувам за Радев....
  • 13 агунт08

    0 0 Отговор
    Тая мутра никога не е бил политик! Един рекетьор и убиец на българите!
  • 14 АГЕНТ08

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо поп":

    Кой народ харесва НАТО и ес бе!

    Коментиран от #16

  • 15 нато и ес

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо поп":

    Ами избери Радев и после БСП да състави правителство и ще видиш дали няма да изпаднем в изолация от страна на ЕС и НАТО!!!!!!!!
    Много ясно, че ще ни пратят в трета глуха, пари няма да има за нищо, както по времето на Тройната коалиция, това не е шега или майтап. Не може да говориш против НАТО и ЕС и после да чакаш подкрепа!?
    Българина си харесва мизерийката, харесва си соца, ракийката, туршийката и Русия, после да не ревете, що няма пари, що няма работа и заплатите са ниски.
  • 16 нато и ес

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "АГЕНТ08":

    Карай си изгнилата жигула и си пий домашната ракия и да си окачиш портрета на Путин в хола със соц мебелите.
    За това, че не си образован и мързелив сигурно ЕС ти е виновен?
  • 17 вал

    0 0 Отговор
    Що все Русия и Путин размахвате като плашило.Все пак избираме президент и е по -добре да е Радев за да е опозиция на правителството,а не някакви спуснати послушковци, като Плевнелиев и Цачева.

    Коментиран от #20

  • 18 ..........f.f fnhgb

    0 0 Отговор
    Boiko i tvoq chas she nastupi 😈😈😈vzumai dokato mojesh che posle nqma da ima.
  • 19 хаха

    0 0 Отговор
    той по принцип си .ере , ама все по- яко се окиква напоследък
  • 20 нато и ес

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "вал":

    Щото парата идва от ЕС, не идва от Русия, сега стана ли ти ясно?
  • 21 Дедо

    0 0 Отговор
    От Нато и ЕС с Боко и Цецка-Блато и Фес!
  • 22 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    С КАКВО Б.Б ДОПРИНИСЕ ВЕЧЕ ВТОРИ МАНДАТ ДА ЖИВЕЕМЕ ПО-ДОСТОИНО ДА НЕ БЪДЕМЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НЕ САМО НА ЕВРОПА КАКВО ХУБАВО ВИДЯХМЕ КАРАМЕ ТАРАЛЯСНИЦИТЕ НА БЕЛИТЕ ХОРА СЪБИРАМЕ СИ СТОТИНКИТЕ ЗА ДА СИ ПЛАТИМЕ ТОКА ПАРНОТО ТЕЛЕФОНА НА ТОВА ЛИ МУ КАЗВАТЕ ЕВРОПА А.ИЗТЕГЛИ 16 МИЛИАРДА ДА СИ ОСИГОРИ СПОКОИСТВИЕ И СЕГА КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА. КОГА ПИЛИ ПЕЯЛИ КОГА ПЛАЩАЛИ ПЛАКАЛИ ТАКА ЩЕ СТАНЕ И С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 23 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    С КАКВО Б.Б ДОПРИНИСЕ ВЕЧЕ ВТОРИ МАНДАТ ДА ЖИВЕЕМЕ ПО-ДОСТОИНО ДА НЕ БЪДЕМЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НЕ САМО НА ЕВРОПА КАКВО ХУБАВО ВИДЯХМЕ КАРАМЕ ТАРАЛЯСНИЦИТЕ НА БЕЛИТЕ ХОРА СЪБИРАМЕ СИ СТОТИНКИТЕ ЗА ДА СИ ПЛАТИМЕ ТОКА ПАРНОТО ТЕЛЕФОНА НА ТОВА ЛИ МУ КАЗВАТЕ ЕВРОПА А.ИЗТЕГЛИ 16 МИЛИАРДА ДА СИ ОСИГОРИ СПОКОИСТВИЕ И СЕГА КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА. КОГА ПИЛИ ПЕЯЛИ КОГА ПЛАЩАЛИ ПЛАКАЛИ ТАКА ЩЕ СТАНЕ И С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 24 Про

    0 0 Отговор
    Битието определя съзнанието....а не политици , социолози. политилози...и всякакви..Идеологии...На ви винетки...на ви билетче в София на ви Драстични Мутрински Глоби...и Мизерен живот откакто Тиквата Дойде на власт...Ако Тиквата не прибегне до ДРАСТИЧИЧНИ ИЗМАМИ при втория тур разликата между двамата кандидати ще е Убийствена в полза на Радев.В Русия и Китай има една песен която стана хит..ТАНЦУВАЙ РУСИЯ - ПЛАЧИ ЕВРОПА...
  • 25 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    респект към автора,идиота радев дори и с добри намерения ще заличи малкото направено от борисов в последните години и може да го направи без дори да се осети че всъщност е една безглсна пионка на дъската на руската геополитика у нас.

    Коментиран от #26

  • 26 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Охохохох, пак се изходих по въпроса. Серсем, кой управлява, президента или парламента чрез изпълнителната власт в лицето на правителството! Какво плашите хората! То бива изродени същества, ама вашето надминава последствията на Чернобилската авария върху ембрионалното ви развитие!

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "на Деса шушито":

    управлява правителството ,но сега то е под въпрос заедно с цялата партия герб.при падането на герб което се очертава след задължителната оставка на борисов ще има избори.познаи кои ще е символа на победата в столетницата на тези избори ,а?тоооочно така генералрадев,човека дето си мисли че е някакъв фактор в българската политика ,а е просто щасливото овчарче хванато за реверите и пуснато като парашутист в голямата игра.след падането на герб се очертава прекрасната нова торина коалиция от бсп,дпс и някои удобен популист с очакваната реторика долу ес,путин ти си номер едно и сега ще видите вие...та от въпросната риторика следват и очакваните резултати.