13 Ноември, 2016 20:09 12 762 28

Радев вкара Борисов в политически свредел

  • радев-
  • борисов-
  • политическия свредел
Радев вкара Борисов в политически свредел - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Петият президент на България е генерал Румен Радев. След философ, юрист, историк и инженер, сега на ред е военен пилот. Той със сигурност вкара правителството на Бойко Борисов в свредел. Така се нарича сложната ситуация във въздуха, при която или катапултираш, или се молиш за чудо. В аеродинамиката за влизане в свредел се говори, когато самолетът се завърта опасно около оста си при падане. При самолетите различаваме нормален, обратен и плосък свредел - в зависимост от това какъв е т. нар. ъгъл на атака, т. е. най-общо казано наклона на падащото тяло по отношение на хоризонта.

А какъв е хоризонтът на „политическия свредел“, в който попада страната? Това е въпросът. Един от много отговори, но и един от най-важните ще бъде как политиците ще отговорят на тези милиони български граждани, които гласуваха в полза на референдума.

Румен Радев със сигурност вкара правителството на Бойко Борисов в свредел. Въпросът е дали ще изкара страната към по-добър хоризонт. Нали така, броят на излитанията трябва да е равен на броя на кацанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Унуфри

    0 0 Отговор
    Вкарване има и то с две топки и червени бузки.

    Коментиран от #2

  • 2 Цеко цървула

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Унуфри":

    Но погледни колко тъжно и изплашено гледа Баце? Дори и заради този поглед си струва избора на генерал Радев. Какъв ще бъде ще видим, по делата му. Но съгласи се, че съпоставката, между реален практик генерал пилот Радев, срещу паричен генерал купил диплома пожарникар е 10:0, в полза на Радев? При това Баце стана изведнъж дженерал, явно с парички, а този е извървял цялата кариера от кандидат пилот до генерал! Голяма разлика е. А съветници ще си намери по всякакви въпроси - поне тук има много. Снимката е символична за мен, сякаш Баце казва с поглед: - Прекарахте ме, сега ще намалее "усвояването" ми от юрофуундс и местния бюджет за мен и моите хора. А Радев сякаш отвръща: - Ти кво искаш ве? Да лапаш 40 години на власт като Живков ли ве ?Ай пътя! Поне така ми изглрежда.

    Коментиран от #14

  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Депесарски генерал

    Коментиран от #5

  • 4 До Хасан

    0 0 Отговор
    Много си сбъркал ефенди. Български си е генералът
  • 5 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    По добре от ДОСТаджийска вещица!!!!
  • 6 mmMM

    0 0 Отговор
    Хасан и Мюмюн се хванали да се пинявят, на кого са му по-окастрени кайсиите:) (дост и дпс)
  • 7 Emo

    0 0 Отговор
    Do tozi moment ne vqrvah na bg.i na zakonite .Sega viqrvam I imam nadejda .uspeh bg.mila.krasiva rodina!
  • 8 непознат

    0 0 Отговор
    Г-н Борисов грешките са ви много.Заплатите са ужасни,хората не могат да купят основни неща на децата си.Кое е добре г-н Борисов,корумпираните политици ли,корумпиран съд и полиция,корипция във всички министерства,кое е добрето г-н Борисов ,хората мизерстват вие живеете като крал,отворете очите си и погледнете жалката истина.И защото не виждате това което вижда народа ето во ЧЕРВЕН КАРТОН.
  • 9 Джими

    0 0 Отговор
    Не бъдете толкова наивни! И генерала е носил пионерска връзка!
    Всичко е един голям политически театър за простосмъртните като нас.

    Коментиран от #12

  • 10 Иванов

    0 0 Отговор
    СЛЕДЕТЕ 5. НЕЩА: 1.Митниците, 2.Държавния резерв, 3.Еврофондовете, 4.Газта в Черно море, 5.Банките.
    След това се радвайте, защото БСП няма откъде другаде да вземе пари!!!
  • 11 mediator37

    1 0 Отговор
    Борисов сам се вкара там където се вкара. Радев едва ли е подозирал преди 10 дена, че ще стане президент.
    Ниска коалиционна култура има Борисов, това е. Иска само той да командва. Ако беше отишъл и се беше навел на Марешки и на Патриотите, (а в политиката няма нищо лошо да се наведеш), сега щеше да се пъчи като победител и да дотика мандата.
    Неоспорим факт е, че по места само гербаджийски фирми лапат поръчките. В Русе освен фирмите на Красимир Даков- местният любимец на Б.Б. и на кмета Стоилов, никой друг не печели нищо. Подизпълнители са цигански фирми. Но да ви попитам:
    Как е когато ДПС е на власт?
    Как е когато БСП е на власт?
    Питам аз и отговор не искам.
  • 12 СН до Джими

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джими":

    Джими, всички някога носеха първо сини връзки, после червени връзки и накрая вратовръзки! Кажи къде да се наредим, да ни разстрелят, за да ти стане кеф. Заради израза "Всички са маскари", сме на това дередже! Натовски Генерал може да е, а Президент неможе, ЗАЩО???
  • 13 Говедара

    0 0 Отговор
    Добре де, аз сега да питам, па може и да бъркам, та смятам аз че голямата част от българският народ са говеда и при това положение само пъдар като Борисов може да ръководи и управлява тука, вие го упреквате че е пъдар, добре ще видиме може ли без пъдар или отново ще наизлязат вълците или по скоро самите политице ще се увълчат

    Коментиран от #17

  • 14 Капота

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цеко цървула":

    Не забравяй че ти си много по-голям цървул от цецо
  • 15 антрашпиц

    0 0 Отговор
    Обаче голям шут му наби народа на тоя тиквоч...Даже все още неможе да разбере за кво по точно става въпрос..Сега коня кво ще яде..
  • 16 гражданин

    0 1 Отговор
    Г-н Борисов, докара ни до хал да изберем всеки ДРУГ, но не и твоя кандидат. Впрочем, представям си какъв главнокомандващ на армията би била тази цопла.
  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Говедара":

    Стига сте ревали за тая куха тиква! Ама можело ли без нея, ама ся ако дойдели БСП какво щяло да стане, ама мажоритарни ако били изборите.... Ми едва ли ще стане по-лошо! Тиквата е един обикновен крадец, който сикаше да си изгради скоя клика от верни на него хора, които да си точат държавата с поколения. Нещо като подмяна на комунягите, дето лапнаха властта след 89г. Но освен тъп и упорит, не е нищо повече. Глупак с голямо его, заобиколен от глупаци, щото да не вземе някой да го засенчи а и т умни хора не биха работили с глупак. Такъв няма шанс ада направи нещо трайно, имал е шанса да допйде на власт за да служи на някой, но като един глупак, си повярва нещо много и се възгордя.

    Коментиран от #26

  • 18 БМЗ

    0 0 Отговор
    Бойко сам се вкара.
  • 19 Koj4o

    0 0 Отговор
    ББ нарочно сдаде властта.Сега комунистическите мекерета да се оправят.Чувам някои реват,че заплатите били ниски,ами като управляха до сегас куманягите, защо не ги оправиха!?Ей по проС народ от нашия няма. Сега се очаква едно хубаво осиране , ма нещо болшевиките не им се управлява!
  • 20 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Койчо многоСИ прозз

    Коментиран от #21

  • 21 Koj40

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ ГАН4О":

    Ганьоооо, името ти говори много , колко си остър!!!
  • 22 Кой40

    0 0 Отговор
    Илиана Идиотова прилича на сумист?

    Коментиран от #28

  • 23 Николай

    0 0 Отговор
    Безспорно Радев е голям ,,пич'' !! Ама ние трябваше да гласуваме за президент , а не за пич.....ега ти тъпия народ......

    Коментиран от #24

  • 24 Енергетика

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Николай":

    Може много да ви харесва визията, професията, начина на говорене на ген. Радев. Но забравяте едно лице зад него,Илияна Йотова от кой кръг е. Да сте чували за енергийната мафия, начело с Румен Овчаров, Гоце Първанов и И.Йотова ???? Да сте виждали лунния пейзаж и ръждясващата техника за АЕЦ "Белене"???? Вече остаряла и ненужна. Питайте независими експерти, специалисти и ще ви кажат. Следващите 20 години на България НЕ Е НУЖНА АЕЦ. А там са ЗАРОВЕНИ 6 МИЛИАРДА ЕВРО, които ние всички ще плащаме. Защото има глупаци, които са готови на всичко само да сме близо до путинова Русия и да иму целуват задника
  • 25 Едикой си

    0 0 Отговор
    Бойко искаше цялата власт за себе си !!
    Айде няма нужда...
    Повече за тоя тиквеник няма да си дам гласа....ще подава оставка...бяга от отговорност...за мен никой нормален повече не трябва да гласува за този тиквоч...
    2 пъти гласувах за него обаче - не става цяла власт само за него...не може..никъде не дават така....
  • 26 асът на асовете

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "кроко":

    +1
    Много точно казано
  • 27 От ТРЪН на ГЛОГ,но народа го приема

    0 0 Отговор
    Така е било и така ще бъде : да свалим Генчо та да сложим Пенчо. Или пременил се Илия, пак в тия!
  • 28 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кой40":

    А цацка чачева на каво прилича?