1 120 2

Партийният интерес не е общественият интерес

Партийният интерес не е общественият интерес
Снимка: Венци Михайлов
Стефанаки Йоанис
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Омбудсманът Манолова си свърши работата. Заедно с представители на инициативния комитет за провеждане на "Национален референдум 2016" — Тошко Йорданов и Иво Сиромахов, както и независимите експерти Валери Найденов, Мира Радева и Боян Атанасов, тя внесе Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс в Народното събрание.

Манолова го направи точно така, както й е предписано по закон - като застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес. Направи го така, както пожелаха 3 милиона и половина български граждани. Направи го въпреки партиите, които изпортиха огромна политическа енергия, за да съсипят гражданската енергия за референдум ивсе още не могат да осмислят какво им казаха хората на 6 ноември.

Да им се чудиш на нашите партийни централи. Навсякъде по света партиите черпят своята сила от базата си, а у нас се оказва, че е точно обратно. Нима тези 3 милиона и половина български граждани не са базата на тези партии? После се чудим защо се получава така, че парламентът изглежда не най-авторитетното място за гражданина.

За да можем да избираме личности в парламента, първо трябва да има личности в партийните централи. Сега ще видим кои са те? Те са на ход! Те трябва да гласуват на „собствения си партиен референдум“ за референдума. И да не забравят, че партийният интерес не е общественият интерес, който може да бъде парцелиран по партийни квоти.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ку ку мания
  Отговор
  1 13:08  21.11.16
  Ахааа, добре, че е кака ти Мая да стане раутата с рифирендума, ся вече ша са упраят нещата, гледай ти как стана раутата, готяна кака. :) Ку-ку групата да отиде и до Карлуково, да почерпи опит от местния суверен! Многу ма кефи прическата на тоя пич от 90-те, все едно гледам филма "Завръщане в миналото".
 • Morgoth
  Отговор
  2 13:50  21.11.16
  Мая си направи PR. Нека да не забравяме, че сегашния закон е направен от нея. Тя ходи при Слави да го защитава още в началото когато въпросите му се появиха и естествено беше против всичките точки.

Напиши коментар:


Публикувай