1 589 4

Иван Сотиров: Срамота! Борим корупцията със скъпи кампании

Иван Сотиров: Срамота! Борим корупцията със скъпи кампании
Иван Сотиров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стига с тези антикорупционни проекти, банални сте, писна ми! Няма ли един честен човек сред вас, който да заяви, че прави чисто корупционен проект.

Това написа в профила си във Фейсбук Иван Сотиров.

Бъдете честни, кажете истината, стига с тази политкоректност. Хората ще ви разберат, ще ви повярват и ще имате пълна победа. Те вече са узрели, само чакат някой да им го каже. Просто им обещайте пълна прозрачност.

Публикувайте си тарифите за всички дейности, махнете тези данъци, откажете се от субсидиите и кажете с какъв процент от комисионните ще покриете обществените разходи и колко ще останат за вас. То и сега е така, но от някаква фалшива представа за благоприличие нещата стават по-най сложния, скъп и изнервящ начин.

Правят се закони, които регламентират корупцията, но се хвърлят огромни ресурси за правенето на много сложни схеми и скъпи кампании, за да се убеждават хората, че това е борба срещу корупцията. За какво е цялата тази щуротия и кой вярва на това?

Ами това безумие със съдебната власт - защо я мъчим – прокуратурата се чуди как да повдига обвинения, които съда да отхвърли. Защо е това хабене на огромна обществена енергия и средства, за да се убеждават хората, че това, с което всеки ден се сблъскват, не съществува?

Ясно е, че нито можете, нито желаете да се борите с корупцията, поне я легализирайте, не че и сега не сте я легализирали със законите, но важното е това да се официализира, за да могат хората да видят, че институциите не ги лъжат и да повярват в тях.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 10:35  07.01.17
  Публикувано във факти.бг: Защо е това хабене на огромна обществена енергия и средства? За да си вземат заплатите и хонорарите, това на всички ни е ясно. Какво ще правят магистратите, ако няма дела? ДЪРЖАВНАТА РАБОТА НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ.
 • Арбитър
  Отговор
  2 11:35  07.01.17
  А ще промятли нещо ,новите стари корупционери? Какво ще видим от тук нататък , бедна ние фантазията.
 • чубака
  Отговор
  3 12:12  07.01.17
  Къв си тш бе иван сутиров
 • Ядесереитн
  Отговор
  4 06:35  08.01.17
  Този г-н Иванчо, сигурен съм, нито са го драли, нито са го въртяли на пангара както си требе, затуй скача като магаре. Ако някъде наистина му бяха намачкали мордата щеше да си трай. Аман от пишлигаре, дето си не гледат работата а само дрънкат без да знаят за какво.

Напиши коментар:


Публикувай