17 129 34

Когато цъфне асфалтът...

Кръпки между кръпки и асфалтът цъфва

by Fakti.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нормално било асфалтът да цъфне. Обилен валеж, ниски температури, тежест на тези тежкотоварни средства. Така казва министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. А дупки имало само по старите и неремонтирани пътища.

Ето още обяснения. Важно било да се знае, че в момента, това, което се прави като кръпки, се правило със студена асфалтова смес. Тя била временна, защото през пролетта, ще се правят с топла асфалтова смес. Така де „студено-топло“, после „топло-студено“. И така всяка година.

Сигурно всичко това е вярно за картинката „когато асфалтът цъфне“. Само че има малко подробности. Ако ги подредим списъкът от въпроси по „детайлите“ ще изглежда така:

Нима където и да било в Европа няма обилен валеж, ниски температури и тежки камиони? А защо там асфалтът не цъфва?

Наистина ли дупките са само по старите и неремонтирани пътища? А защо асфалтът цъфна по магистралите „Марица“, „Хемус“ и „Тракия“ например? Или на „Цариградско шосе“? Или по който и да е път в България? Да не молим шофьорите да ни изпращат снимки, защото няма къде да ги съберем.

Нима, когато се правят пътища не се взема предвид, че в тази страна има все още четири сезона, а през зимата температурите падат, минават тежки камиони и вали сняг? А през лятото, когато асфалтът се размекне от жегите? В българския език съществува ироничният израз „Когато цъфнат налъмите“. Идеята на този израз, свързан с някогашните дървени подметки с брезентови ленти, наречени налъми, е, че нещото никога няма да се случи.

Сега ще трябва да си сменим фразеологията. Няма да казваме „Когато цъфнат налъмите“, а „Когато цъфне асфалтът“.

Иначе винетките са си винетки, а играта на „топло и студено“ ще продължава с мръсна газ. Така че да се погрижим най-после на асфалта да не му е толкова студено, нито толкова горещо. И ако може по него да минават само автомобилни на въздушни възглавници.

Публикувано във факти.бг:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 13:39  24.01.17
  А,кой ще краде ???Наши фирми трябва да гушат за тях и за партийната касичка.
 • мдам
  Отговор
  2 14:10  24.01.17
  Фирмите няма защо да правят вечен асфалт. Ще останат без работа. Пък като е некачествен всеки сезон ще са заети.
 • ЕКСПЕРТ
  Отговор
  3 14:37  24.01.17
  Цяла България разбра - какъв е асфалта на ГЕРБ! Нали с това най-вече се хвалеше г-н Бойко Борисов, е ясна е картината - Пълна трагедия! Сега ще лъснат много истини, най-хубавото е, че ГЕРБ никога няма да управляват повече в България!!!
 • no BB
  Отговор
  4 14:38  24.01.17
  чух по телевизията много хубаво предложение да се направи черен списък за фирмите , които строят некачествено- ЩЕ ИМА ДОСТА ФАЛИРАЛИ

 • гост
  Отговор
  5 16:01  24.01.17
  Съглсен съм, че парите за инфраструктура (както и в другите сектори) се източват от хората имащи властта да ги управляват. Но трябва да се обвинят ВСИЧКИ управлявали от 89-та насам. Изключително много се дразня на това как стари муцуни, най-вече от БСП, ДПС се правят на новоизлюпени, нямащи нищо общо със статуквото. А тази статия е така написана, сякаш пътищата са били в перфекно състояние и са дошли от ГЕРБ да ги развалят.
 • Дедо
  Отговор
  6 16:03  24.01.17
  Това ли е асвалта на Герб! Ми той същия като на Станишев! Май между Бай Хой и леля Кор май няма разлика!
 • Асвалтаджия
  Отговор
  7 16:33  24.01.17
  Тази недодялана "министерска" отново и отново се опитва да лъже народа.Такива са всички от ГЕРБ-лъжци и мошеници.На тях им дай само да разхищават парите на народа..Подли души са.
 • До Л Павлова
  Отговор
  8 16:40  24.01.17
  Препоръка: Пътища се асфалтират за движение само през лятото. През зимата всички си стоят у дома и четат мъдростите на ГЕРБ (нещо като дадзибао).
 • Аз знам
  Отговор
  9 16:57  24.01.17
  Някои хора , преднамерено или не си трият спомените за състоянието на пътищата , преди ГЕРБ . Аз лично помня какво беше състоянието на асфалта по подбълканската линия , преди първото управление на ГЕРБ и знам какво е сега !! Вече е удоволствие да се пътува по този път , а преди беше кошмар .

  Коментиран от #10, #11

 • Дядо поп
  Отговор
  10 18:57  24.01.17

  До коментар #9 от "Аз знам":

  По написаното може да се съди,че ползвате колата един път годишно,но не всяка година само през високосни години.Преди време не бяха такива пътищата ама и винет- ките и акцизите на горивата не бяха такива,ако направим съпоставка на това,което взима държавата сега като винетки,акцизи на горивата преди и сега,всеки непредубеден ще установи ,че качеството за цената преди е било по-високо.Сега ни смъкват много пари ,но ги изпол- зват да издържат раздутата администрация навсякъде.

  Коментиран от #12

 • безпартиен
  Отговор
  11 19:00  24.01.17

  До коментар #9 от "Аз знам":

  Така е . Платените тролове вече са задействани и плюят по герб за да върнат отново бсп и дпс на власт , ама няма да стане ! Народа не е чак толкова прост . Не е нужно герб да са пак на власт , но е задължително да не са бсп и дпс !!!!!!!!!!!!!
 • Аз знам
  Отговор
  12 19:07  24.01.17

  До коментар #10 от "Дядо поп":

  Напротив , имам вила в тази посока и пътувам постоянно . Ходя често и до Варна , а там магистралата след Шумен беше като лунен пейзаж , а сега е вече в пъти по-добре . За Бургаз вече се пътува само по магистрала , която е проектирана да се случи още 84-та година , но всички знаем кога реално се случи . Не че ям асфалт , но някои неща не бива да се подценяват , а други да се забравят !

  Коментиран от #22

 • Петров
  Отговор
  13 19:20  24.01.17
  Предлагам пътищата да се правят само с чакъл. То и сега толкова му е асфалта.
 • Гого
  Отговор
  14 19:41  24.01.17
  На Бойко златните пътища качество нулево!
 • Когато цъфне асфалта
  Отговор
  15 19:54  24.01.17
  И ГЕРБ цефва. А след Цъфнал ГЕРБ е нормално и асфалтът да цефне
 • onq s konq
  Отговор
  16 20:03  24.01.17
  Искам да предупредя всички тия които тук се провикват убедено ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА : След 3 мес който и да управлява БГ,то това е изключено да са ГЕРБ...КОЛКОТО И ДА ВИ ПРИЛИЧАТ НА ТЯХ.А ако Премиерът се казва случайно пак Б.Борисов-това ще си е чисто съвпадение на имената.

  Коментиран от #17, #18

 • Смях
  Отговор
  17 20:35  24.01.17

  До коментар #16 от "onq s konq":

  Cheval, кой ти даде дар слово? ... Замислих се за какво може да си мечтае коня... Нали е баровец... И ето - мечтае си как Бойко Борисов кара тракторът, от който конят ще си купи нафта! Що Боко си подаде оставката, след като пак ще печели избори? Предизвиквам го да обещае, че ако загуби на следващите избори, ще се самоубие... Все пак при него е въпрос на чест :D Ако спечели, ще се наложи още веднъж да подаде оставка :D То това не е държава, то си е цирк... Гледай ква забава става :D А Бойко е по-добър и от Роуан Аткинсън :D

  Коментиран от #19, #23

 • кроко
  Отговор
  18 20:43  24.01.17

  До коментар #16 от "onq s konq":

  Конь, преди президентските избори говореше едно, ама после се оказа друго. Така че искам да ти припомня че е по-добре да си затваряш устата.
 • Аз знам
  Отговор
  19 20:51  24.01.17

  До коментар #17 от "Смях":

  Гого , шизофренията е кофти болест , но явно за теб е доходна ;) Опааа , ама ти си "ЕКСПЕРТ" или "мдам" или "Дедо" или .....все тая , един и същ продажник !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако от ГЕРБ или РБ или ПФ ти бяха платили да пееш за тях , щеше да го направиш , предполагам .......... така правят леките жени............

  Коментиран от #21

 • leo
  Отговор
  20 21:07  24.01.17
  Много бързо проблем стана цъфването на асфалта....Всички много бързо забравихте какво беше състоянието на пътищата преди 5 години. Уважаеми господа комунисти сега ще имате възможността да си припомните. Вашата партия със сигурност ще ги поддържа по-добре. Амин!
 • Смях
  Отговор
  21 21:13  24.01.17

  До коментар #19 от "Аз знам":

  Нищо не знаеш! Аз съм Иво и съм от Русе... .ахти смешниците :D За тоя пост взех 50 000 рубли... Ама как ги пишете тези коментари... Ти пък си оная ученичка от Шумен... Цяла североизточна България ти се е изредила... Последните ми 2 изречения бяха достоверни като твоя целия коментар! ;)
 • Дядо поп
  Отговор
  22 21:18  24.01.17

  До коментар #12 от "Аз знам":

  Господине,пак повтарям има подобрение на инфраструк- турата,но за парите,който ни съдират,като винетки,акцизи на горивата,данъци,глоби и като сложим отгоре и парите от Европа трябва да пътуваме по първокласни пътища и на всеки 100 км. да ни черпят с кебапчета и да ни мият колите безплатно.И в сметката не слагаме парите от другите данъци,като данъка от 10% върху разходите на фирмени автомобили,ако сложим и него излиза,че трябва да ни мият и краката и да пият водата. И не защитавайте сляпо крадливите пръстленца,защото е казано,че не е виновен този който яде баницата а този, който му я дава,в случая ние избирателите.
 • onq s konq
  Отговор
  23 21:25  24.01.17

  До коментар #17 от "Смях":

  Истината е че не си само "Смях" а "Смях през сълзи",но...твое право си е да го премълчаваш.По интересното е какво си мислиш когато си що годе сериозен и не без основание подозирам,че си мечтаеш/при това детайлно/ как ще излезем от НАТО и ЕС,как ще дойде "дядо Иван" и ще ВИ сложи на моравата един казан с горещ борш и от тоя момент всички пари ,палати и БМВ-та ще станат общи...особено жените?!Между другото няма лошо да "предизвикваш" когото си поискаш-пък бил той и ББ,НО НЕ ТРЪГВАШ С ПАЧКАТА НАПРЕД ААА?...ТАРИКАТ!за ква ли пачка говорим,след като в джобчето ти дрънкат само стинки за баничка и боза...

  Коментиран от #24

 • Смях
  Отговор
  24 21:40  24.01.17

  До коментар #23 от "onq s konq":

  Конче, не ти ли прави впечатление, че въпреки, че се пишеш "onq s konq", всички ти викат кон, катър, Буцефал, идиот, дебил... :D И кво стана сега, човекът с дъртото бмв с нафта от трактори (щото било по-тънко) се опитва да ме засегне на пари, така ли ?!? :D Е, кажи ми как да гледам на теб сериозно? И що ме свърза с Русия? Това, че Бойко е некадърен като теб, какво общо има? Бъди обективен! Теб те е страх да не спрат еврофондовете и субсидиите за земеделието, че после няма да има от къде да си купуваш нафта на тънко. ;) И една баница е много по-добра инвестиция от всеки кенеф на повече от 5 години :D Даже и репертоара ти знам... Сега ще напишеш, че си мечтая за кенеф като твоя :D

  Коментиран от #25

 • onq s konq
  Отговор
  25 22:16  24.01.17

  До коментар #24 от "Смях":

  Имам добри впечатления за русенци/от където твърдиш че си/ и за самия град без съмнение,но е нормално да има и лумпени от "Чародейка","Дружбите","Николово -Запад","Охлюва"...чийто представител си явно.А че някой от подобните ти тук ПИШЕ С МОЯ НИК УМИШЛЕНО ПРОСТАЩИНИ С УМИШЛЕНИ ЕЛЕМЕНТАРНИ ГРЕШКИ ЗА ДА МЕ ИЗКАРА "ПРОСТАК НА РЕПУБЛИКАТА"... ваш проблем и излишна моя грижа:)Еса е момента пак да кажеш че не си карам БМВ-то през зимата защото нямам пари за зимни гуми,че е на 30г. и че купувам нафта от трактористите за по-тънко...пък аз дори намя и да го местя:)

  Коментиран от #28

 • Сори
  Отговор
  26 22:28  24.01.17
  Той затова е най скъп в света...защото цъфти..20 млн на км. Затова на норвежците е 7пъти по евтен защото не може да цъфти.
 • jambazina
  Отговор
  27 22:33  24.01.17
  Нали викаха че не се яде асфалт. Ама явно някои вече толкова са закъсали че го нарапали тук-там. Партията се е погрижила да има какво да ядят хората.
 • Смях
  Отговор
  28 22:38  24.01.17

  До коментар #25 от "onq s konq":

  Лумпен... Тая простотия Волен я въведе в общественото пространство... А гледам, че ти си горд, че я използваш... :D Пък кенефът ти твърде не ме интересува, но ти постоянно ръсиш глупости за него, без хората да ги интересува кво караш... Николово - Запад... Сериозно?!?Къде е това? Живея в центъра...Това може да е критерий за комплексар, мен не ме бърка ;) Ти си глупав грубер и какви са ти впечатленията за хора, които не изповядват твоята религия, не ме интересува ;) Разбери, че герб не са нежелани само от бсп! Никой не ги иска, само герберите. Затова не ме прави на червен, русофил или пък патриот... Не е нужно да си такъв за да видиш гаврата с хората... Бахти здравната реформа направи това правителство, бахти образованието, бахти "съдебната реформа"... Кунева не знае кой е Крум и кой е Кубрат... Ти знаеш ли? :D А Калофер и Калифорния различаваш ли? Все с "к" започват :) А за Лилито какво ще кажеш... Поне на нея трябва да си го изкараш, че потроши каруцата... Харесват ли ти летните магистралки? Между другото, обясни на Бойко, че територията между Стара планина и р. Дунав също е част от България :D Ама ако ще ми прави летни магистралки, по-добре не му казвай... Аз си джиткам из Румъния и без това...

  Коментиран от #30

 • Европееца
  Отговор
  29 22:42  24.01.17
  Нима където и да било в Европа няма обилен валеж, ниски температури и тежки камиони? А защо там асфалтът не цъфва? Това е истинския въпрос скъпи ми съотечественици. Този въпрос трябва всеки да си зададе преди да хули надлъж и нашир. Обиколил съм цяла европа и там където е положен асфалт за подобен проблем не се и е чуло повече. Защо? А преди време заместник министъра в свой нелеп опит да се измъкне от въпрос на журналиста каза че цената на километър магистрала в България и Германия е една и съща. Не знам поради каква причина ответния въпрос не бе: " А защо качествето не е едно и също?" Но аз питам. Защо неразумни юроде?
 • onq s konq
  Отговор
  30 23:09  24.01.17

  До коментар #28 от "Смях":

  Понеже се правиш на русенец а не знаеш какво е "Николово-Запад" ще ти обясня,че това е "Здравец -Изток".И разбери-Няма срамно че си лумпен,независимо дали Волен или филанкишията го е казал,след като Бог е решил,че трябва да има и такива!Самия факт че се възмущаваш от здравната реформа,образователната реформа...говори точно за това!Защо аз не се възмущавам?АМИ ЗАЩОТО СИ ПЛАЩАМ К...ЛЕ!!!И НЯМАМ ПРОБЛЕМ НИТО С ДОКТОРИ/ДОРИ НЕ ЗНАМ КАКВО Е ТОВА "ДЖИПИ"/,НИТО СЪС ЗЪБОЛЕКАРИ,НИТО СЪС ПРЕПОДАВАТЕЛИ!Е не е зле да си "джиткаш" из Румъния-не че ще се опаричиш,но поне ще научиш езика:)...симпатяго от "широкия" русенски център

  Коментиран от #31, #33


 • Смях
  Отговор
  31 23:28  24.01.17

  До коментар #30 от "onq s konq":

  Виж бе Кончита... Между Николово и Здравец има 10 км... Просто защото Николово не е квартал, а е село, пък ти си пиши каквото си знаеш... :D Ако някога кенефът ти стигне до Русе без да се счупи, ще ти покажа къде е Николово и къде Здравец - Изток ;) Бил си плащал... Ти както си купуваш нафта от трактористи, така сигурно вместо на лекар ходиш при някое гуру, то и затова ти e такъв гладък мозъка :D С това си изказване потвърди, че си с герберска душа... (само между другото - това че караш с летни гуми през зимата и , че зареждаш нафта от трактори, ти сам си го призна;) ). Член на герб! :D Кво повече да кажа... Ти сам се излагаш :) Именно в Румъния са парите, но ти тиквена семко, няма как да го разбереш ;) Не е истина колко тъпи и предубедени хора има... :D Пак комплекси избиваш... Купил си един трошляк на 40 години с рентата на баба си и парадираш във форумите :D
 • Смях
  Отговор
  32 23:37  24.01.17
  Кончита подкрепя герб, но не му трябва нормална здравна система, не му трябва образователна система (ти деца нямаш ли бе ), абе нищо не му трябва, ама подкрепя... После другите били платени проститутки :D аи стига се излага, че вече и ББ ще ти се обади да ти каже да спреш да му .ереш върху имиджа ;)
 • на коня под опашката
  Отговор
  33 07:43  25.01.17

  До коментар #30 от "onq s konq":

  Само една забележка към ювелирния ти пост-не ДОКТОРИ, пиши си както си е-ВЕТЕРИНАРИ.
 • Харизанова
  Отговор
  34 17:36  26.01.17
  Юрданка да си иде на село и гледа кокошки и патки. За друго не става!

Напиши коментар:


Публикувай