Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 15:36 4 990 5

Македония да стане втора държава на българската нация

  • божидар димитров-
  • македония-
  • българия

Според Божидар Димитров македонската държава е изградена на фалшива база

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„От хора на сериозни позиции знам, че съществува спор в Държавния департамент, за това какво да правят с Македония. На тях им е напълно ясно, че македонистката идея почива на 100% историческа лъжа. Върху тази фалшива база е изградена македонската държава и нация. Аз не съм привърженик на разделянето на Македония. Аз предлагам просто Македония да се върне към историческата истина за фундамента на държавата. Те трябва да кажат на хората честно, че по произход са българи.“ Това заяви пред Факти.бг професор Божидар Димитров, който коментира изявлението на американския конгресмен Дейна Рорабейкър, който обяви, че Македония не е държава.

Как ще коментирате изявлението на американския конгресмен Дейна Рорабейкър. Той заяви, че Македония не е държава. Даже предложи тя да бъде поделена между България и Косово. Показва ли това някакви настроения в американската администрация?

Аз познавам някои хора в американската администрация. От хора на сериозни позиции знам, че съществува спор в Държавния департамент, за това какво да правят с Македония. На тях им е напълно ясно, че македонистката идея почива на 100% историческа лъжа. Върху тази фалшива база е изградена македонската държава и нация. Всеки разумен човек, включително и в Америка знае, че една държава, изградена върху лъжа, не може дълго да съществува. Особено в днешни времена, когато технологиите не позволяват лъжата да се поддържа чрез фалшива пропаганда в самата страна. Информация от чужбина залива македонското население. Една част от него научава с огромна изненада за своите корени и произход.

Знам, че отдавна имаше мнения, че това трябва да се направи с Македония. Частта, населена с българи, да се предаде на България. Аз смятам, че сред по-образованата част на американския политически елит знаят и още нещо. Тази идея беше събудена за живот от комунистическия интернационал. Тя беше претворена в живота от Югославската комунистическа партия. В Америка някои казват, че не е редно най-демократичната страна в света, която го учи на демокрация, да поддържа една комунистическа идея. Освен това фалшива идея. В нея няма нищо вярно. Някои смятат, че това би било срам за Америка. Все пак американски политици са ми казвали, че в американския политически елит такива хора са все още по-малко. Повечето искат да поддържат сърбо - комунистическата идея на македонизма, докато е възможно. Виждаме обаче, че Гърция няма да се съгласи с името и тази държава няма да бъде призната от ЕС. Признали сме я само ние и още няколко държави.

Виждате, че в Македония все още не могат да си направят правителство. Това е така, защото няма как при това съотношение на етносите и на силите. За това и трябва да се вземат някои генерални решения. Аз не съм привърженик на разделянето на Македония. В момента в света се ликвидират граници, а не се установяват такива. Случаят с Крим е различен, макар и близък до македонския. Един раздел би предизвикал сериозни международни усложнения, подобно на случая с Крим. Аз предлагам просто Македония да се върне към историческата истина за фундамента на държавата. Те трябва да кажат на хората честно, че по произход са българи. От там нататък, който иска може да бъде сърбин, българин или албанец. Негова си работа. Не и македонец обаче, защото това си е едно антично понятие. Така без никакви международни усложнения ще се получи държава с ребългаризирано славянско население. Това са си 70% от населението на страната. Така де факто ще имаме втора държава на българската нация. Такива имат много държави в региона. Гръцката държава е поделена в Гърция и Кипър. Албанската нация е в Косово и Албания. Румънската нация е в Румъния и Молдова. В това няма да има нищо странно и страшно. Македония да се превърне в това, което е. Втора държава с българско население. В кръга на шегата, ще е добре да побързат да бъдат втора държава, че има кандидати за втора и трета държава на българската нация. Това са Хърватия и Татарстан например.

Преди няколко дни премиерът на Валония Пол Маниет се обяви за излизането на България от ЕС. Какво значи това изказване? Показва ли то негативно отношение към България в международен план?

Има го в подсъзнанието и от време на време някой го преговаря. Това обикновено са политически представители на някои бивши колониални държави в ЕС. Няма съмнение, че те в подсъзнанието си гледаха на страните от Източна Европа като на колонии. Колонии, на които да използват демографския потенциал, суровинните ресурси и да им подхвърлят по нещичко. След като тези държави започнаха да се опъват, като Унгария, Полша и Словакия, там разбраха, че трудно могат да ги направят колонии. За това и някои по-невъзпитани си позволяват да правят такива изявления. Това е ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    3 2 Отговор
    Къде си Диди?
  • 2 jwp

    20 4 Отговор
    Умна приказка от умен човек.
  • 3 OMG WTF

    7 3 Отговор
    "Даже предложи тя да бъде поделена между България и Косово."

    То пък понеже Косово е една държава.......
  • 4 misli posle govori

    6 1 Отговор
    Преди време, бяхте пратили някой журналист при Проф.Андрей Пантев(един абсолютен русофил).Дълги години, нашата история, бе фалшифицирана съвсем съзнателно.Просто трябваше едно нещо да се направи, да се пише истината, но уви политиката влияе, дори и в наши дни върху написаното в учебниците.

    Този път сте уцелили правилният човек, за мнение.
    Не му пука, ни от САЩ, ни Русия, ни ЕС.
    През 2008г. се срещнахме колеги-студенти от моята специалност от СУ, Търновският и Русенският университети, с него при разкопки на Трапезица(Велико Търново).Сериозен и почтен българин и е чест да си поговориш на четири очи с него, макар да има досие от времето на Тато, то си е до човека, разбира се.
  • 5 Гост

    0 1 Отговор
    Мерси за тая държава.Само криви и нервни там.Диваци.