Last news in Fakti

12 Март, 2017 19:59 1 727 6

За бежанците и фейк новините

  • бежанци-
  • сирия-
  • германия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Рискът от атентат в Германия се е увеличил през последните години трикратно. Така преценяват местните власти, може и повече да е. Аз живея в Германия, водя детето си на училище тук, абе въобще... понякога не е гот в метрото, ама то и в самолет не винаги е гот, пък се налага да ги ползваме. Германия е цел на Ислямска държава. Същата, от която бягат няколко милиона. Две деца от тия милиони са в класа на сина ми. Деца като деца.

Това написа в профила си във Фейсбук Капка Тодорова.

Водят ги на училище, взимат ги. Сигурно не е лесно обаче да те гледат с подозрение, защото си арабин. Хем си избягал заради това, хем няма къде да отидеш пак заради това. Един бежанец - програмист, сириец, моли жена си да спре да носи забрадка. Да не привлича излишно вниманието. Тя самата не ще, доколкото разбрах. На мен лично ми е все едно дали една жена носи забрадка или си бръсне главата - квото я кефи, това. Виж, покриване на лицето и одежди, които по никакъв начин не са удобни за живота, не одобрявам. Независимо дали е грозен шлифер с бурка на лицето или пет санта дреха с цел намиране на спонсор.

Забелязали ли сте, че онези, които искат да убиват европейци, защото не спазват скапаните им представи за повелите на аллаха и онези, които искат да изтрепват "арабели", защото не отговарят на представите им за светско, но в същото време ненавиждат светското на Европа, си приличат? Когнитивен дисонанс.

Проблемът определено е във фейк новините. Нещо, което не се забелязва в Германия, се пише с Шок! Ужас на първа страница в пиГ. Хората остават с впечатление, че германците вече са конвертирали, ама не се съобщава официално. Даже българи, които ми идват на гости, изпадат в почуда: добре де, защо е спокойно? КЪДЕ СА???

Разбира се, вероятността да се случи нещо лошо в Германия, е голяма. Вероятно рано или късно ще се случи. И тогава всички онези, които се хранят с кръв и храчки през екраните на фейсбука, ще изпаднат в екстаз. Най-сетне, казахме ли ви, измряхте ли! Вероятно и от там неистовото им разочарование, когато заплахите биват предовтратени или се оказват индивидуалната лудост на някой. И от там и тези безумни пожелания аз да бъда заклана, защото съм журналиста, който някак си не е донесъл още така жарко очакваната новина.

Дано не им я донеса.

Понякога си мисля, че яростта идва от липсата на оправдание на собствени действия. Защо гонят едно! семейство от Белене? Двама! бежанци от Широка Лъка? Едно! семейство от Елин Пелин? Ако някъде далеч избухне бомба и умрат невинни хора, вероятно ще имаме закъсняло оправдание за това, което сега е единствено и само отвратително?

Не знам. Кой може да посочи сред един милион души кой може да живее и кой може да умре? Фалшивите новини правят фалшиви хора


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гала

    16 2 Отговор
    Мила госпожо,ние в България нямаме нищо против хората ,бягащи от войната.Съжаляваме децата,майките и възрастните,които са тръгнали по незнайни пътища да дирят мир,спокойствие и къшей хляб.Но имаме против младите момчета,пристигащи на талази,без паспорти/незнайно от къде/.Къде са семействата им? От къде са? Не лъжат ли?.....Ние сме бедна държава.Нашите бащи и майки взимат мизерни пенсии.Едва се изхранва народа ни.Нямаме възможност да издържаме още хиляди гладни като нас.Нека тези хора да бъдат поети от богати държави,можещи да се грижат спокойно за тях.Но млади момчета,без родители и без паспорти не трябва да се приемат никъде.Може би тях трябва да ги пращат в специални сгради от затворен тип и добре да бъдат проучени..

    Коментиран от #4

  • 2 меркелизъм

    12 0 Отговор
    Меркел пропаганден машине в действие вече и на български !
    Който иска да вярва на пропагандите на толерастите, които обаче има глава на раменете да мръдне до държава в Европата и сам да се увери.
    Тая пасмина вече ни е превзела и налага видимо и невидимо своите правила, а някакви толерасти ни карат да си завираме главата в пясъка и ни убеждават, че слънцето изгрява от запад !?
  • 3 Джон Смит

    10 0 Отговор
    Да деца като деца, ама след някоя и друга година започват да изперкват. Ако си истиски християнин ще дадеш ли, момичето си за жена на друговерец-кланящ се на дявола!
  • 4 кроко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "гала":

    Освен всичко, казано от Вас, Европа е доказала че с толерантоност не може да интегрира джангали - гета из Франция, Германия, Холандия, Белгия и т.н има достатъчно много като доказателство за това. А у нас държавността в момента е упостошена и тия новозаселващи се джангали биха имали възможност да се радикализират и излезнат от контрол много лесно. Опасни са и ние сме неспособни да ги котролираме, затова са нежелани.
  • 5 писаници за пари

    6 0 Отговор
    Госпожо!Мюсюлманите във българия са 13%, във германия са 7%.Ние не искаме след 10 години да бъдем малцинство във собственната ни родина! Вие като живеете във германия не смейте да се бъркате във нашите решения стойте си там и млъкнете!.Не ни омилостивявайте със "децата" защото след 10 години това ще е ислямска армия! Впрочем това би трябвало да го знаете много добре!Плаща ви се за да пишете това е ясно защото неможе една "истинска"българка да желае ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!
  • 6 гостуващ

    3 0 Отговор
    Мили българчета, мислите ли че тая НЕ Е наясно с това, което и разяснявате? В свят, в който "парица е царица" всяка нация бълва продажни безродници. Когато ви натяква, че трябва да обикнем света преди да обикнем родителите си и родината си жената просто заработва като спазва директивите на "партията". Това вече сме го живяли, просто "партията" е друга. И имайте предвид, че АКО НЯКОЙ ВИ НАТЯКВА, ЧЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА НЕЩО, КОЕТО ДРУГ Е СЪТВОРИЛ ЗАЩОТО НЕ ИСКАТЕ ГО ПОПРАВИТЕ КАТО ЖЕРТВАТЕ НАЙ-СКЪПОТО СИ, ТО ТОЗИ НЯКОЙ ВИ ПРИЛАГА НАЙ-ДРЕВНИЯ МОШЕННИЧЕСКИ ТРИК - ВНУШАВАНЕ НА ЧУЖДА ВИНА, ЗА ДА СМУТИШ АТАКУВАНИЯ И ТОЙ ДА ОТСТЪПИ. Не и се връзвайте, не всички сме като нея. Нормалните сме повече, но просто тия като нея крякат по-често. Заработва, семейство храни. Каквото има да става ще стане все някога. Не си струва емоциите. Наздраве за хубавото ни кътче! Докато все още го има да му се радваме, разходете децата и родителите си в планината.