13 Април, 2017 10:04 2 954 5

Теодор Ушев: Уседналост за децата на властта

  • уседналост-
  • деца-
  • власт-
  • избори

Това ще създаде една независима, просперираща и уседнала държава

Теодор Ушев: Уседналост за децата на властта - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Уседналост за децата на властта. Така номинираният за "Оскар" аниматор Теодор Ушев публикува интересни предложения в страницата си във Фейсбук.

Теодор Ушев, който от години живее със семейството си в Канада предлага идея за нова декларация, която да подписват депутатите, министрите и президента.

В профила си в социалната мрежа той написа:

В съответствие с добилия популярност Закон за Уседналост, предлагам следната точка:

1. Всички кандидати за овластяване (депутати, министри, президенти) да подписват декларация, че

а. Децата им ще пребивават и живеят (уседнали), в следващите 30 г., в страната на местожителство на родителите.

б. Ще учат и ще се лекуват (ползват услугите на образованието и здравеопазването) единствено в държавата, които родителите им управляват.

Това ще създаде една независима, просперираща и уседнала държава, управлявана от грижовни родители. И поколение, освободено от чужди зависимости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    21 9 Отговор
    Пак ли ти, бе?Пак ли с твоите простотии занимаваш нацията?
    Никакво право да гласува за парламент няма български гражданин, който не е живял в БЪЛГАРИЯ през последните четири години/за президент 5/!Причината е елементарно проста - той преценява през своята призма, стеснена или разширена в зависимост от това, в коя държава живее, но така или иначе през мирогледа на тамошните закони, облъчен от тамошната преса, деформиран/в добрия смисъл на думата, хайде за по-ясно - шлайфан/ от тамошните закони.
    Е, от какъв зор той/ти/ ще ми определяш бъдещето през следващите четири/пет/ години.Ела тук, в БЪЛГАРИЯ, живей тук, виж тукашните закони, изпълнявай ги, плащай данъци спрямо тях, някои може да не ти харесат - може да ти се прииска да ги промениш, други да ги надградиш, плащай глоби, получавай награди, но тук.А като си там - знам ли аз от какви позиции изхождаш.Канада казваш - добре, може и да имаш мироглед, който да е полезен за БЪЛГАРИЯ/ти изобщо може би говориш добре български/, ами, ако живееш в турция и изобщо не знаеш български, как разбираш, какво е полезно за БЪЛГАРИЯ, като изобщо не разбираш бъкел български - и ще ми определяш български парламент.
    Ушев, ушев, казах ти преди месец - голяма лъжица за човек на изкуството е политиката.Учи математика - тогава може и да вденеш нещо.
  • 2 гостуващ

    9 9 Отговор
    Ушака пак се изака. На тоз чичо май му харесва да си къка в устата. Шорошки безродник!
  • 3 ДЕПУТАТ АЛЧЕН

    10 0 Отговор
    Ааа не не съм съгласен . Аз като депутат искам : за най кратко време, най бързо да съм богат . Дреми ми за сулио пулио и подобни. Целта ни е следващият удар, я банка , я нещо комисионни , ще си намерим кво да усвоим , освен европарите. Това ни е девизът .
  • 4 Мими

    3 7 Отговор
    Много пъти живеещите в чужбина виждат и преценяват какво става в България по ясно от българите в страната защото имат опита и погледа на страните в който живеят и е трудно да ги заблудиш . Пример президета ни, горкия седеше точно като царвул сред европеиските лидери. Расъл на село, живял в кабинка на самолет, взима акъл от неправилните хора и това се палучава гаф след гаф .
  • 5 ключаря

    8 2 Отговор
    Мимче, вярно е, че от страни нещата се виждат под друг ъгъл, но това е проста математическа истина и нали заради карам ушко да учи математика.А дали се виждат по-правилно - ще те попитам, англичаните или германците като са си правили законите да не би да са ходили в другите държави и да са питали как е , а, харесват ли ви, добри ли са, и да са пращали сънародниците си да поживеят в чужбина, че да им се изясни.Нищо такова - само, който живее и плаща тук може да дава акъл как да стават нещата в тази държава, не като нашенци отишли в чужбина и печелещи с курсови разлики във заплащането и по-високото заплащане и като дойде тук ползва направените от нас пътища, комуникации и блага и само критикува.