21 Април, 2017 10:30 18 755 21

Жълт картон за новините

by Fakti.bg
by Fakti.bg

Забелязвате ли, че скандалните информации, пряко отнасящи се до качеството на живот у нас и жадуваното т.нар. усещане за справедливост, все по-често се превръщат в секретни. Касаещи националната сигурност. И точка по въпроса с публичните безобразия с публичните средства и потъпкването на законност. Който продължи да пита, не е националноотговорен. И излага Родината на опасност.

Така например простолюдието, което плати милиардите за дупката в КТБ, може само да сънува, че чете станалата легендарна стенограма от заседанието при президента Плевнелиев за фалита на банката от лятото на 2014 г. Някои очакваха новят президент да я "обнародва", но не би. Последно достъп до нея бе отказан на "Прас-прес" - под предлог "търговска" и "професионална" тайна. Така данъкоплатецът ще си остане с насадената представа, как един мустакат мъж пълни сакове с пачки по късна доба и изчезва в мрака. Както някога в "Стършел" и "Крокодил" рисуваха управителите на гастрономи, изнасящи нощем салами от склада.

Ами скандалният случай с двата милиона за Елена Йончева, който избухна по време на предизборната кампания. Единственото, което се разбра е, че народът, е платил за нещо, което няма как да разбере. Защото касаело националната сигурност. Подхвърлиха му история с пирати, отвлечени моряци и откуп. Йончева щеше да съди Борисов. Може. Когато никой няма да помни случая.

За сметка на това, винаги можете да научите, как Иван Ласкин е "изригнал" срещу умствения багаж на плеймейтките. Как Калин Терзийски отново пие и не уважава Хайтов. Как младият Гущеров вече си няма Отварачка. Да се уверите, че Андрей Слабаков има и друга тениска, освен онази с калашника. Как е настъпило крайно време да се махне паметникът пред НДК. Да наблюдавате със затаен дъх националноотговорна дискусия, да светят ли очите на цар Самуил или да премигват. Да псувате изгубен в планината, който няма пари да плати на спасителите. Да кълнете "предателя-опаковчик" Кристо за "тъпата България". И да презирате снобите, които го смятат за гений.

Винаги може да ви бъде осигурен медиен фураж, да преживяте с него и да си мислите, че сте в час. Вие сте самата ексклузивна актуалност на събитията. Залъгали сте глада си за "истината" с жълтини и третостепенни теми, които Генераторът бълва непрекъснато.

Можете да гледате със затаен дъх предавания от типа "Секретните досиета на ЦРУ". Или на КГБ. Все тая. И да си възхищавате на онези, които са такива демократи, че чак са си пуснали държавните тайни по телевизора. Или да ги помислите за луди, без да се усещате, че подлудените сте вие.

Но, млъкни сърце - щом сте гледали за извънземното от Розуел, значи знаете всичко.

А справедливост може да потърсите в "Съдебен спор". Кой знае, може и да я откриете...Коментари

Коментарите са сортирани от нови към стари
 • гост (гост)
  Отговор
  21 17:56  22.04.17
  ... и да те занимават по нациоанлите телевизии с трафика в софия - голямато заминаване и голямото прибиране, с топлото на София и въобще всичко за София, БТВ и Нова предават като регионални ...
 • Оренда (гост)
  Отговор
  20 17:27  22.04.17
  Работи се по формулата,дай на народа(плебса,прошляците),хляб и зрелища,правило което се практикува,откакто свят светува.И това работи!Нищо ново под небето!Има обаче една малка подробност.За тези,които не знаят,земята преминава в по високо ниво на развитие и всичко старо ще бъде пометено,заедно със сганта,която сега се гаври с народа си!Както казвам,така и ще стане!Скоро!
 • опала (гост)
  Отговор
  19 09:08  22.04.17
  не разбирам какво се очаква от медии, в които жените-водещи си имат съпрузи от политиката и бизнеса... тука има конфликт на интереси, който сякаш никой не вижда.. или може би за да няма, не говорят за мъжете си по новините, което е удобно за тях.... а, и естествено, новините на всички телевизии са с една и съща последователност, все едно един човек ги правил за всички медии...
 • Цеца Пашова (гост)
  Отговор
  18 22:36  21.04.17
  Нямам думи за коментар,защото такава отврат ме души че нямам ,идея как може да се коментира и с какви думи!
 • Цеца Пашова (гост)
  Отговор
  17 22:34  21.04.17
  Нямам думи за коментар,защото такава отврат ме души че нямам ,идея как може да се коментира и с какви думи!
 • мъжкар (гост)
  Отговор
  16 19:26  21.04.17
  Казвал съм го много пъти казвам го и сега-медиите в България са абсолютно корумпирани и подкупни.Тяхното финансиране идва както от вън така и от вътрешно политически партийно олигархични кръгове и единствената цел на българските медии е умишлено и целенасочено отклонение на хората от ставащото в държавата както и целенасоченото затъпяване на нацията.Първото нещо става с поднасяне на фалшиви новини или пък новини с доста изкривен сценарии а второто става чрез чалга и порно които заливат ефира.Аз от години имам преки наблюдения от свои източници върху някои процеси в държавата и гледайки телевизия установавам на практика разминаването между действителност и това което се поднася като информационен поток.А хора като ЦОЛОВА КРУМОВА и тем подобни трябва да бъдат подведени под събедно отговорност и уволнени незабавно като им бъде издадена осъдителна присъда плюс забрана да практикуват журналистическата професия.Те са поредните бездарни ЖУРНАЛЯ които осъзнавайки своята бездарност и некадърност са готови за пари да направят абсолютно всичко само и сам да не им изстине местенцето.Аз съм готов да подкрепя една инициатива за реорганизация на медиите в Бг.
 • БайМанаф (гост)
  Отговор
  15 18:45  21.04.17
  Ето това е червен картон.. https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U - Ислямът ще покори Европа.....
 • ддд (гост)
  Отговор
  14 17:48  21.04.17

  До коментар #2 от "no name no face no number":

  е как не сме?
  човек не е умен по рождение
  получава се от книги информация опит
  ако ядеш и гледаш детски фими
  какъвто и потенциал да имаш.....
 • Гост (гост)
  Отговор
  13 17:46  21.04.17
  Спрете да гледате телевизия и да четете медии. Аз от 10 години не съм гледал новини и телевизора се пуска за ютуб или музикални канали. Досега за партийно избрани партии не съм гласувал и тъй като материала ни е такъв, ни управляват такива, които разчитат на скъпа реклама, а не на резултати.
 • гост (гост)
  Отговор
  12 16:23  21.04.17
  Медия говори за медиите... Това ми напомня на политици, които говорят срещу политиците в трето лице, правейки се, че те самите не са.
  БТВ разбрахме че работят за герб. Вие за кого раборите освен за Русия? За БСП или за всеки който се абонира?
 • Сани (гост)
  Отговор
  11 16:02  21.04.17
  А колко години ни промиват мозъците с На кафе, шоуто на Слави, Каналето и всички подобни простотий. Сутрешните новинарски блокове са връх на простотията в новините.Със ставането сутрин ти казват толкова гадости за добро утро, че ти идва да подскачаш от радост.Ако не гледате и слушате ще се чувствате по-добре.
 • Спас (гост)
  Отговор
  10 14:50  21.04.17
  Аз още си спомням в зората на демокрацията как ни обещаваха до 15 - 20 години да се изравним със западните общества...
 • 9 14:28  21.04.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ВИНЕТУ (гост)
  Отговор
  8 13:48  21.04.17
  ЦОЛОВА, БЕНАТОВА, КРУМОВА, ЩЪРБЕВА ВЪН ОТ НОВА, СМЪРТ НА ЧАЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА!
 • JUMP (гост)
  Отговор
  7 11:55  21.04.17
  Все си мисля, че съм напрд във времето, но отново се сетих, че съм забравил Ал. Константинов та моля сетете се за нещо гениално и актуално за НАС : „овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас“. Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. „Вéлика корупциjа“ – повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм и жаждата за злато.“
 • случаен (гост)
  Отговор
  6 11:47  21.04.17
  "Съдебен спор" е едно абсурдно предаване, което може да се нарече шоу. Участниците в него, обикновено хора без капчица правна култура, онеправдани и търсещи справедливост без да са наясно, че съдебната справедливост се доказва преди всичко с документи. Доказателства, събрани от свидетели, потърпевшите обикновено нямат, просто зов за помощ без правна стойност. Резултат - почти винаги несъстоятелен. Същевременно водещата Нана се изживява като последна инстанция, налага мнението си, което понякога е направо абсурдно, глезена и обичана от някакъв съдия, който не пропуска случая да й се обясни в любов при всеки старт на предаването за радост на самата Нана, на съпруга й и на публиката. Мизерията в това предаване е огромна, хората много рядко постигат някаква защита или справедливост, в повечето случаи се гаврят с тях, накратко казано, предаване, което показва нивото на справедливостта ни. Понеже много хора го гледат няма ли начин предварително участниците да са наясно докъде стигат правата им, какви документи са им нужни, за да търсят решение на проблема си. Явяват се безпомощни хора, които винаги губят, което дава представа за действителността ни. Ответната страна рядко се явява, затова пък винаги адвокат, служебен.
 • Алфа Ромео (гост)
  Отговор
  5 11:23  21.04.17

  До коментар #4 от "Мажоритарна избирателна система":

  И кво ша стане след като изтече това малко дето им остава, за толкова години нищо кардинално не се промени, що мислиш че сега ще станат някви съдбоносни промени!?!?!?!?!?
 • Мажоритарна избирателна система (гост)
  Отговор
  4 11:10  21.04.17
  Малко им остава много малко, но те управляващите и техния слугинаж не го осъзнават. По добре, че ако знаеха какво ги чака кой знае какви простотии като за последно биха сътворили. Скоро много скоро.

  Коментиран от #5

 • ТЛШ (гост)
  Отговор
  3 11:01  21.04.17
  Масата народ в БГ е дребнав свит човечец, който не се интегрира с елемнтарни ценности от Европа, а имаме претенции - къде бе бай Пенчо .. пръцка кашля, ракийка и тва е.. какво качество и чистота и подреденост, къде и кога за децата на хора които себе си не уважават!
 • no name no face no number (гост)
  Отговор
  2 10:49  21.04.17
  Не сме толкова прости, но принципно за такива ни мислят. Умните хора могат да видят действителността дори и без да четат новини. Със сигурност сте прави за промиването на мозъците с жълтини и ненужна информация. И всичко тръгна от къде??? Знам , че много хора знаят

  Коментиран от #14

 • хем ми се плаче (гост)
  Отговор
  1 10:41  21.04.17
  хем ми се реве

Напиши коментар:


Публикувай
Назад към статията

Още от Мнения

 • Вземи му концесията! Ограби му мандрата!

  Незнайно коя година подред българския туризъм бележи ръст. За да не засипваме уважаемия читател със статистики и трудносмилаеми цифри, нека само ...
  днес в 8:01 ч.
  5 713
  36
 • Денят, в който Хитлер трябваше да умре

  Шест години след края на Втората световна война, през лятото на 1951, демоскопският институт "Аленсбах" прави анкета. Въпросът, отправен ...
  днес в 8:00 ч.
  1 109
  1
 • Цветанов няма да се спре

  Той още не бе положил клетва, а вече говореха за неговия импийчмънт. Просто бе спечелил президентските избори и страната изпадна в обещаната ни ...
  вчера в 14:22 ч.
  1 303
  9
 • И все пак ги има: Разликите в храните

  Западната „Нутела” съдържа повече шоколад, отколкото онази, която се продава в Източна Европа, твърдят четири страни от Източна Европа и ...
  вчера в 8:00 ч.
  958
  12
 • Защо нямаме нужда от нова дясна партия или коалиция

  Защо нямаме нужда от нова дясна партия или коалиция? Едва ли може да бъде намерен по подходящ израз от този на Лорд Халифакс, който да опише ...
  19.07.2017
  716
  6
 • Махнете всички знаци! Да се изтребим!

  Седмица след като влязоха в сила последните промени в Закона за пътищата, с които беше премахнат предупредителните знаци за камерите на КАТ за ...
  18.07.2017
  38 266
  49
 • За Страшния съд и войнишките паметници

  Срещнах тези дни следното твърдение някъде из нета – цитирам приблизително: „От тия войнишки паметници няма смисъл. Нали си има ...
  17.07.2017
  1 578
  8
 • КТБ – пирамида? Абсурд?!

  КТБ е била пирамида - ни убеждават от ТВ екран - хора, които нямат понятие от банкиране. Абстрахирайте са от личните недостатъци и вина на Цветан ...
  17.07.2017
  2 424
  9
 • Паркирай нагло в Булгаристан!

  Преди дни реших да сигнализирам за неправилно паркиран автомобил в ЗЕЛЕНА зона в София, който освен всичко беше спрял на една педя от моята кола ...
  16.07.2017
  23 263
  75
 • Долу ръцете от паветата, о, неразумни и юроди!

  В пресата четем: „Националният институт за недвижимото културно наследство е разпоредил на Столична община да върне паветата на бул. ...
  16.07.2017
  1 849
  11
 • Спорният паметник пред НДК в спомените ми

  Случи се така, че лично присъствах на откриването на паметника „1300 години България“ през 1981 г. По това време бях журналистка в ...
  16.07.2017
  1 160
  13
 • Революцията на бъдещето: Синтетичен петрол

  От 2020 година в норвежкия индустриален парк Heroya ще заработи първото индустриално съоръжение, произвеждащо синтетичен заместител на петрола. ...
  15.07.2017
  5 694
  9