24 Април, 2017 09:50 4 901 8

Водевилът "Среща в ЦУМ"

  • водевил-
  • цум-
  • гергов
Водевилът "Среща в ЦУМ" - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Срещнали се Сотир Цацаров и Сашо Дончев край "Света Неделя" и от дума на дума се скарали. Решили да се изяснят като мъже, но се чудели къде. "В прокуратурата е голяма навалица", казал Цацаров. "Горе в Хладилника е страшен хаос", отвърнал Дончев. Тогава се светнали, че офисът на Георги Гергов е до тях. Хем и арбитър да имат. И се мушнали в ЦУМ.

Една измислена водевилна прелюдия към обявената за скандална среща между шефа на енергийния мастодонт "Овергаз" и главният прокурор в сталинистката обител на пловдивския социалист. Водевилна, защото историята доби комедиен характер, а музикалният съпровод осигуриха пеещите незрящи край метростанция "Сердика". Според Дончев Цацаров не харесвал издавания от него вестник "Сега" и карикатурите на Комарницки.

От трапезен клип-изявление на Дончев стана ясно, че магистратът дори го заплашвал. И го смятал за собственик на телевизия Би Ай Ти и привърженик на "Да, България". Но Дончев просто познавал Сашо Диков, с който ходели по гаджета и на ски. Познавал и Христо Иванов, но нищо повече.

За сметка на това от партията на бившия правосъден министър веднага поискаха оставката на Цацаров. Порив, който така или иначе при тях е включен на стендбай.

Най-сигурният начин да не разберете нищо от случая "Среща в ЦУМ" е да търсите положителния герой в цялата история. И понеже така или иначе няма да разберем нищо повече за тази среща, нека видим резултатът от нея. С уговорката, че "скандалът продължава", както ни уверяват някои медии.

Цацаров категорично отрече да е заплашвал или притискал Дончев, който след телевизионния си рейд се оттегли далеч от микрофоните. Отнесе го любезният домакин на срещата Георги Гергов, който напусна изпълнителното бюро на БСП, след като Корнелия Нинова постави въпроса "аз или той". Гергов посочи ролята си в издигането на Нинова в партията - от влизането и в ИБ до избора й за председател и заключи, че нямало ненаказано добро.

Това бе в рамките на очкваната реакция. По-изненадваща бе следващата - случаят бил активно мероприятие за дискредитиране на кабинета "Борисов 3". Ти да видиш. Вярно, Гергов отговаряше за коалиционната политика на партията. Но, нали БСП няма място в новия кабинет? По темата взе отношение и Борисов. Имало битка между олигархичните кланове в партията, но капанът на главния прокурор щял да щракне за тях. С което взе страната на Цацаров - съвсем в порядъка на очакванията. Друг е въпросът, ако срещата бе проведена в гаража на Бойко в Банкя, както онази преди фалита на КТБ, щяхме ли въобще да научим за нея.

Парадоксалното е, че за БСП стана по-трудно след изборите. Обикновено това важи за партията - победител, която ще се нагърби с управлението на най-бедната страна в ЕС. Но, да не забравяме, че обитаваме специално място със свои вътрешни закономерности, неподвластни на нормалната логика и напълно чужди на постулатите в политологията. След като Нинова изрази пред шармантния светски репортер Мон Дьо възхитата си от Маргарет Тачър, вече може да бъде казано всичко. То така или иначе няма значение по нашите ширини. На Корнелия явно и допада идеята, да бъде смятана за нашата "желязна лейди". Без значение, че според оригиналната бедните сами са виновни за съдбата си, а синдикатите нямат думата. Не е ли нормално тогава нашите синдикати да застанат на страната на Борисов, а не на социалистите?!

Но, стига разсъждения. Чака ни работа. Както заяви бардът Веселин Маринов пред национелен седмичник, сега е тежък и отговорен период. Трябва да се усвоят пари от еврофондове...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    7 2 Отговор
    Време е за ЛУСТРАЦИЯ
  • 2 факт

    4 2 Отговор
    Няма човек, няма проблем. Корни достоен последовател не на желязната лейди, а на Железния с Мустака.
  • 3 Георги

    8 1 Отговор
    Браво, Факти! Една такава саркастична статия е напълно достатъчна, за да не гледа човек 1 седмица новини и да не се товари с глупости...няма да има, какво да пропуснем. Пък и една интересна гледна точка...може и да излезе вярна...
  • 4 ЦУМ БУМ

    9 2 Отговор
    НЯМА ПЕЧЕЛИВШ ОТ СРЕЩАТА В ЦУМА, С КАКЪВ АКЪЛ ЦАЦАРОВ Е ПРИЕЛ, С КАКЪВ АКЪЛ Е КАЗАЛ ЧЕ МУ СЕ ПОДСЛУШВА ТЕЛЕФОНА , С КАКЪВ АКЪЛ НЕ СИ КУПИ ИЛИ НАСТРОИ ТЕЛЕФОНА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДСЛУШВА, СИТУАЦИЯТА ЩЕШЕ ДА Е МНОГО СМЕШНА АКО НЕ Е ПРЕКАЛЕНО СЕРИОЗНА, НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДОСТЪП ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА, НО ИМА ЛИ ПО-ГОЛЯМА НЕЩО ОТ ЕГОТО? КАТЕГОРИЧНО НЕ И ПРОКУРОРА И ТОЙ Е ЧОВЕК, ДУША НОСИ И ИМА НУЖДА ОТ ЛАФЧЕ СЪС СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ, ТЕ ГО УПОТРЕБИХА, НО ТОЙ НЯМА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, ДОНЧЕВ ЩЕ ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДНИ 200 МИЛ.ЕВРА, А НА ТЕЗИ ДЕТО ИМ ОБЕЩАХА 200 ЛВ ПЕНСИЯ ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТ, КАКТО И ОНЕЯ ДЕТО ИМ ОБЕЩАХА 1500 ЛВ ЗАПЛАТА, ВСИЧКО Е ПОСТАРОМУ, НЯМА ВИНОВНИ И НЯМА ДА ИМА НАКАЗАНИ, НО ПЪК КАКВА ВЕСЕЛА ИСТОРИЯ НАЛИ?
  • 5 Мартин

    7 2 Отговор
    Само си представете една България без Сашо Дончев, без Цацаров, без Бойко Б., без Иво Прокопиев и без Георги Гергов... направо идилия! И само си викам: "ДАНО"!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Найден

    1 0 Отговор
    Това е то, решили Дончев, Прокопиев и Христо Иванов да наклепат Цацаров, че да не ги почне той за безброй престъпления и да имат извинение защо ги гони.
  • 8 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мартин":

    А дано, ама надали. Тази работа с писане по форумите не става. Българинът вечно чака, някой друг да му свърши работата.