Last news in Fakti

26 Април, 2017 11:00 12 775 10

Борисов намери новия Орешарски

  • борисов-
  • орешарски

ЕНП ще кътка "бияча" си, докато печели и за нея

Борисов намери новия Орешарски - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вместо да поднесе властта на тепсия на БСП, както мнозина очакваха, служебният кабинет дори прибира "чинията" й на Бузлуджа. Партийният паметник отново ще стане държавна собственост, след като бе прехвърлен на социалистите през първия мандат на Борисов. Те така и не намериха пари да го ремонтират, а държавата няма никакво намерение да прави това, тъй като не бил паметник на културата. Едните нямат пари, а другите нямат желание. Имаме сделка при пълно отстъсвие на конфликт на интереси.

Само безкрайно изкусен майстор на тежкия сарказъм би могъл да роди термина "конфликт на интереси". По нашите ширини това обикновено не е пречка, а задължително условие за стискане на ръцете. Особено, когато става дума за много пари. Драгият зрител, който тъгуваше по образа на Румяна Арнаудова, говорителят на Главния поркурор, отново бе озарен от присъствието й. Тя ни информира за проверката в „Агенция пътна инфраструктура”, която калкулирала странната сума от 51 милиона лева за ремонт на само 4 километра от магистрала "Марица". Отделно конкурсът бил нагласен, за да се спечели от "Пътища Пловдив". Фирмата до 2014 г. бе собственост на героят на седмицата Георги Гергов, но той я продаде на скандалната "Агромах" с колоритния й бос Методи Бачев.

Според Цветан Цветанов правителството на Огнян Герджиков саботирало следващата власт. И онзи, който бе заварил подредено управление в държавата, ще бъде ревизиран. Допускате ли, че Огнян Герджиков може да саботира нещо, та дори и среща на випуска?! Гафовете и грешките, които при учещият се в движение президент Радев отдаваме предимно на разтежа, при Герджиков сякаш са рожба на достолепната му възраст. А Борисов спешно си търси новия Орешарски/Станишев и на гюме му иде някогашният парламентарен шеф. Това се превръща във фундамент на всеки негов мандат - тежкото наследство, този път с елементи на саботаж. Надграждането след това е играчка. Асфалт, саниране, коледни надбавки "от контрабандата". И снимки, снимки, снимки...

"Нови бързи избори ще бъдат пагубни за държавата и бизнеса", загрижено заяви Веселин Марешки и се почеса по депутатската си имунизация. Която постави на трупчета делото срещу него за рекет и побой над общинския съветник Костадин Костадинов в родна Варна. Марешки няма от какво да се притеснява. За нови бързи избори говори само Нинова. Тя получи поздравления от политически противници за прогонването на Гергов от ИБ, които едва ли я радват. А низвелгването на Гергов отвари толкова вътрешни проблеми на Корнелия, че тя сигурно вече съжалява, че човекът от ЦУМ не се размина само с другарско мъмрене.

Няма опасност за новата власт. ГЕРБ е източната гордост на ЕНП, а Бойко е "биячът" сред писаните им яйца. Там са още ДСБ и СДС, но с тях по обясними причини не се гордее никой. Нещо повече - по-скоро ЕНП би заличила партията на Радан Кънев и ген. Атанасов от редовете си, ако продължат да атакуват ГЕРБ, отколкото да вземат под внимание критиките им към миналото и бъдещо управление на Борисов. За тях е важен жокерът им и ще си го къткат. По всичко изглежда, че не само ще му позволят да направи кабинет с националисти, но дори да им даде военното министерство и енергетиката. Той печели и за ЕНП, и заслужава поощренията им.

Така че, Марешки да е спокоен и да си влезе във функциите на "подкрепящ коректив". Излишно е и да ползва друг любим похват на родните политици - да се прави на жертва. Сега пък някой искал да му вземе бизнеса. Единствената опасност за бъдещото коалиционно управлене е късият фитил на Валери Симеонов. След като надви с бодичек бабите на границата, сега призова да бъде изгонен посланик Гьокче. Сидеров все още е неузнаваем. Тези дни напомни за особената си аура във връзка с новата му книга, в която споделя, че бил нежелано дете.

С тези хора няма да е скучно, но работата им не е да ни забвавляват. Нали?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    28 6 Отговор
    Не си прав Ганев. "Бияча" се кътка до следващия Великден. А това следва и от логиката на мандатите: 3, 2 и за последно една година.
  • 2 ГоУст

    38 18 Отговор
    БорисOFF!
    Тиквоча пак започна да вади плашилото на БСП.
    Като се заговори за далаверите на ГЕРБ и започва да насочва вниманието към БСП.
    Борисов...дай да видим някой осъден от далавераджиите на БСП? Дай да видим някой в затвора?!!
    Когато видя някой български политик в затвора ще се прекръстя на Асан!!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Торпедов

    9 20 Отговор

    До коментар #2 от "ГоУст":

    Сядай да гледаш малката булка, нещо май си объркал каналите
  • 4 ДДД

    7 0 Отговор
    и ко прайм?
    ами нищо че е по лесно:)
  • 5 onq s konq

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "ГоУст":

    Ако беше учил на времето,сега щеше да си съдия и да съдиш на воля.Ама така-да искаш БЕЗПЛАТНО другите да съдят,а ти да стоиш и да гледаш сеир....е няма стане твойта работа:)А дали ще се прекръстваш на "Асан" или "Альоша",няма никакво значение щото си си лузър ПО РОЖДЕНИЕ!Понял...или е нужно малко повече от необходимото технологично време за това действие!
  • 6 малчоган

    1 4 Отговор
    Ами пропуснахте да напишете нещо за парниковият ефект,черната дупка,Отворено общество и Джордж Сорос и марсианците в статията.
  • 7 фгхфгхфх

    4 1 Отговор
    Много се храните по тия коментари.... А ония гълтат ли гълтат... И не разбрах в началото какво мешат президента, но е ясно, че някой им е разбъркал бумагите и сега трябва наново да организират схемите.
  • 8 Кибик

    11 1 Отговор
    (Бившият пазач на паркинга на бай Миле) "...е "биячът" сред писаните им яйца...." - напълно отговаря на интелектуалното Му ниво.
  • 9 Моро

    12 0 Отговор
    Бай Х. - Бияча от Банкя
  • 10 София 1881

    3 1 Отговор
    като се разрошили бузлуджа ще я ремонтират трябва да се помни какво е било и във добър и лош смисъл. за историята