12 Май, 2017 10:35 9 877 9

След прегръдката на Борисов

  • борисов-
  • реформаторски блок
След прегръдката на Борисов - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Движение "България на гражданите", по-известно като партията на Кунева, започна процес на пълен разпад. Над сто човека декларирали пред Настимир Ананиев, че подават заявления за напускане. Самият той, доскорошен депутат от Реформаторския блок, обяви че си тръгва. Същото трябвало да направи и Найден Зеленогорски, като водач на предизборния щаб при катастрофата на вота. Само че се ослушвал. А конгресът на партията бил отложен чак за октомври.

Когато си извън властта, явно нямаш бърза работа. Останалите десни партии все пак планирали персонални промени по върховете си по-скоро - през месец юни. За СДС след Лукарски не се говори нищо. Няма и какво. Бившият икономически министър може да е посвоему горд, че поне няма повдигнати обвинения от прокуратурата. Както и Кунева. Но останалите техни колеги нямаха този късмет. Петър Москов, Николай Ненчев, а отскоро и Даниел Митов се правят, че не е станало кой знае какво, просто прокуратурата отчитала дейност. Дори се опитват да бъдат духовити, но някак не им се получава.

Към групата им с подписките се присъединиха и колегите им реформатори Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. Радан Кънев, който единствен може да обясни разликата между ДСБ и Нова Република, излъчва чувство за вина във все по-епизодичните си телевизионни изяви. И има защо. Да оставиш без парламентарно представителство над половин милион десни избиратели, като направиш шпалир на Патриотите към властта и на Веселин Марешки към парламента, не е шега работа. Самонадеяно да обясняваш, като Христо Иванов, как на изборите ще участвате поотделно, пък ще се обедините в парламента.

Кънев щял да се отдръпне, като ментора си Иван Костов, и да помага, ако го потърсят. Как бързо лети времето. Христо Иванов и неговата "Да, България" свиха знамената и показаха някакви признаци за живот единствено около нашумелия ЦУМ-гейт, като стреляха срещу Луната - поискаха оставката на Цацаров. Представата за дясно пространство в родния политически живот вече е в насипно състояние. ГЕРБ се самоопределя за десница, ЕНП се радва на победата им, а останките от "автентичните" десни ревниво настояват, че това не е така. Те били десните, а санирането било лява политика. Примерно.

Кабинетът Борисов 2 приключи мандата си предсрочно, но партньорите поеха по различен път. Днес ГЕРБ отново управлява, просто смени партньора в управлението. Прегръдката на Борисов се оказа пагубна за реформаторите, които така и не уточниха отношението си към него. Не че не бяха предупреждавани, при това от своите. Но с някаква маниакална наслада изгориха къщата си. Да му мислят патриотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    32 2 Отговор
    Са ко ша чинят безработни? Тряа бържи у некоя нова - друга партийка да са гудят.

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    26 5 Отговор
    "Патиотите" няма какво да му мислят за прегръдката на Борисов. Основните източници на информация за техният избирател са Алфа атака, Скат и в.Телеграф, другото са пропагандни американски медии.
    Освен това имат кратка памет. Волен беше в управлението с ГЕРБ, после с БСП и ДПС, останалите крепяха миналия кабинет на ГЕРБ заедно с реформаторите и Първанов.
    Преди следващите избори ще вдигнат малко шумотевица срещу циганите, турците, бежанците и айде пак в парламента за коалиция с който желае да управлява.
  • 3 впечатлен

    37 0 Отговор
    Сега да променят името на партията си, например България на селяните. Нали и те са хора, всички сме хора! Или пък друга партия начело с Радан Кънев, България на различните. Всичко щеше да бъде друго, ако не беше отвратителното ни поведение, лошото ни възпитание, лъжите и задкулисните ни игрички. Едно е сигурно. Партии, които не са представени в парламента, нямат право на субсидии. А представените да имат право на минимални. Защото това ги насърчава да се роят, което е изключително вредно за хората в държавата ни. Когато става въпрос за деца, за социално слаби, за мизерията по изоставените села с по двама-трима старци в порутени къщи, бити, убивани и ограбвани, пари няма. А за дембели, наричащи се политици, има! Докога така?!
  • 4 Лястовичко Врабчеф

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Грую":

    Нищо бе дедо - той ся нали Слави партия ша прай да ни " опрай " и ще му трябват кадри ...
  • 5 случаен

    17 26 Отговор
    Откакто Борисов се появи на политическата сцена като лидер на новосъздадената партия, като кмет и след това като премиер на държавата ни, непрекъснато, целенасочено се долавя стремеж да бъде дискредитиран. Подобно на царя, който имаше смелостта да се нагърби с една отговорност, непосилна, като се вземат предвид многобройните грехове на управляващите до неговото появяване, и Борисов винаги е в центъра на всеки скандал. Отговорен е едва ли не за всичко, включително и за природните бедствия. Ама някой си българин от турски произход, член на ДПС, си направил язовир, развъжда риба, без много-много да му е мислил дали мястото е подходящо за целта, залял къщите на хората, издавил добитъка им, както и някои от тях, и кой виновен?! Ама разбира се, че Бойко Борисов. Всички реват в синхрон, надпреварват се да обвиняват. Като че ли никой в тази държава не носи лична отговорност, за всичко е виновен Борисов, както царят на времето. Та и сега! Какво ще рече "прегръдката". Да вземем например поведението на Радан Кънев, който през цялото време се държа като тъпа жена в цикъл - капризен, нагъл, прост и тъп! Крайно време е българинът да се научи на лично отговорност. Борисов не е бог, нито слънце, за да огрее навсякъде! Като се вземат предвид общинските управи, многобройните им служители, които поглъщат огромни държавни средства, но бягат от всякаква отговорност! И номерата им минават, защото на някого така му изнася! На кого ли?!
  • 6 الدولة الاسلامية في العراق والشا

    10 0 Отговор
    Стоят и се чудят, ама е просто - по учебник. Старите комунисти които ръководят БКП(десница-герб) са го чели много внимателно по партиините школи в СССР и прилагали няколко пъти на местна почва. Учебника е по ПАРТИЙНО СТРОИТЕЛСТВО - примера е класика - разцепиха РБ и обединиха патриотите подадоха оставка и предизвикаха избори. Тя комсомолката Меглена ги е учила тези работи ама явно се е разсейвала по този важен предмет....правила е други работи.
  • 7 Бай Грую

    9 0 Отговор
    По интересното е какво следва след прегръдките. да не влизаме в интимни подробности, но в българската политика няма с какво друго да се направи аналогия. Това и то от грозно по-грозно!
  • 8 Шалом

    11 0 Отговор
    Материала е лош. Това е истината!
  • 9 борис

    1 7 Отговор
    нещата ще се подобрят когато кланово мафиотската бсп се разпадне