Last news in Fakti

14 Май, 2017 14:22 3 069 57

На какво ни научи Кристиaн

  • кристиян костов-
  • научи-
  • евровизия

Момчето ни напомни, че да искаш да си първи не е срамно

На какво ни научи Кристиaн - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кристиaн Костов беше избран да представя България на Евровизия преди няколко месеца. Повечето хора реагираха изненадано. Първо не можеха да се сетят кой е, а после им проблесна, че е едно момче, което е пяло в някакво музикално шоу.

Общо взето изборът беше изненадващ. Много хора бяха недоволни. Кристиaн не е лесен за преглъщане от българската публика. Имаше недоволни от това как изглежда, от това, че е израснал в Русия, от това, че не е чак толкова известен и още сума ти неща. Да, поведението му е леко префинено и трудно може да се хареса на нацията, в която национални герои са хора с обръснати глави и талибански бради, които бият сервитьори, щото им донесли картофи със сирене, а не с кетчуп.

Та Кристиан не е съвсем по нашия вкус. Той обаче ни даде един много ценен урок, който трябва да приемем. В интервюто след края на шоуто Кристиaн плака, защото е останал втори. Беше видимо ядосан и разстроен, защото е втори, а не първи. Който и друг български изпълнител да беше на негово място, щеше да подскача, вдига тостове и цъка по социални мрежи за второто място. Това момче обаче беше ядосано и бясно, че е втори.

Ние българите сме забравили какво е да искаш да си първи. А Кристиaн много искаше да е първи. Той повтаряше, че иска да е първи, седмици преди да иде в Украйна. Той вършеше всичко така, че да е първи.

Повечето ни изпълнители, които отиват на Евровизия се надяват най-вече да идат на финала. Мечтите им стигат до петица, но за повече не смеят да мислят. Такова ни е мисленето и в спорта и на всякъде. Абе хубаво ще е да сме към челото, ама дай да не се бутаме баш за върха.

У нас амбицията и желанието са се превърнали в мръсни думи. Ако някой е амбициозен или мечтае за върха, бързаме да му отрежем крилата и да издърпаме на долу, щото къв е па тоя, че иска да е първи. Да си се радва на скромното, както останалите.

Кристиан обаче е израснал в Русия. Руснаците, за добро или за лошо, имат манталитет, който изисква само и единствено първото място. Всичко останало е просто загуба. Кристиaн явно е прихванал от този манталитет и от началото се бори за първото място. Той искаше той да е първи, България да е първа и всичко да е номер едно.

Сигурно в очите на много хора е изглеждал като идиот, докато подсмърча, натъжен че е втори. Това обаче беше неговият урок за всички нас. Че е добър певец е ясно. Той обаче има и манталитет на победител. Хубаво е ние да се сетим какво е да имаш манталитет на победител , защото явно сме забравили.

Още помня как през миналата година една родна състезателка по стрелба, буквално се сърдеше на журналистите, че я определят за надежда за медал на Олимпиадата. Тя дори не искаше да се споменава, че може да спечели медал. Думата злато пък въобще не трябваше да споменава пред нея. Тя искаше да й е спокойничко, никой да не я закача, па ако вземе едно шесто място да почерпи за здраве. Ами с такъв манталитет няма как да си първи.

По тоя начин Левски и ЦСКА свикнаха да са вечно втори, волейболистите ни да не могат да прескочат четвъртото място и още куп примери. Манталитетът ни трябва да е като на Кристиaн. Правя всичко, за да съм победител, говоря, че ще съм победител и ако съм втори, просто хвърлям среброто в кофата и точка по въпроса.

Кристиян е прекрасен пример за всички ни. Анализ на Евровизия няма какво да правим. Коя песен трябва да е победител, е въпрос на интерпретации. Кристиaн обаче пя като за победител. Екипа зад него, му направи презентация, като за победител. Кампанията му беше проведена като за победител. Тоест той е спечелил своята победа. Ясно е, че неговата песен е много по-голям потенциален хит от португалската, която до две седмици ще е забравена и ще си е основно роден хит. Дано сега се намери някой, който да се възползва от това и да направи Кристиaн звезда.

Трябва да поздравим и хората, които организират нашето участие в конкурса. Най-сетне те разбраха, че конкурси и селекции на песни и изпълнители са напълно излишни. Просто избираш най-приемливия вариант за публиката и събираш екип, който да работи изцяло за него. Работи се целенасочено с поглед към конкурса, а не с поглед към някакви родни селекцийки , през които хората си рекламират песните или търсят няколко минути слава за през годината.

Сега Кристиан се връща в Русия. Дано след Филип Киркоров, да имаме още едно момче с български корени, което да пълни руските зали. Да благодарим на Кристиaн, че ни припомни какво е да имаш желание за победа. В България имаме огромна нужда от такова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    14 24 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Кристиан обаче е израснал в Русия. Руснаците, за добро или за лошо, имат манталитет, който изисква само и единствено първото място...“ ХАЙДЕ, СТИГА С РУСКАТА ПРОПАГАНДА! И БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ХЪС И ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ГРАДИВЕН ИНАТ И ДОКАТО НЕ ДОСТИГНЕМ 1ВОТО МЯСТО, НЕ СЧИТАМЕ, ЧЕ СМЕ ПОБЕДИЛИ! ПИТАЙТЕ НАС, БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ВМЕСТО ДА ПРОПАГАНДИРАТЕ "ОСОБЕНОСТИТЕ НА РУСКИЯТ ЛОВ И РИБОЛОВ"!
  • 2 гост 2

    15 21 Отговор
    Когато русначето Кристиян достигне двете ми висши образования и за си вземе с оценки 5.00 и 6.00 семестриалните изпити в юф в СУ по време на хиперинфлацията в България , включително Виденовата зима- 1996-1997г, работи по 12 часа през деня, и учи по 8 часа през нощта през нощ, а пред деня си е поделил 1 хляб за 7 дни, ТОГАВА елате и ми се обадете! При това аз съм хетеро жена, българка и тогава бях на 25-26 г,, несемейна, и живеех на квартира! НИКОГА нямаше да го напиша с цел да се похваля- българките и българите НЕ БИЕМ ТЪПАНА, че сме се справили с поредната трудност по пъти си към достигането на собствените си цели, но хваленето на руската народопсихология ми идва в повече!

    Коментиран от #28, #37

  • 3 гост 2

    8 15 Отговор
    И последно- когато камерите предаваха Кристиан и екипа му, русначето направи жест на МОЛБА към зрителите да гласуват за него. Това е още едно нещо, което отличава нас, българите, от руснаците. Копгато сме уверени в собствените си сили, ние, българите, НЕ МОЛИМ НИКОГО ЗА НИЩО, защото знаем, че сме дали ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ за своята победа! НА ТОВА трябва да се научи русначето- не да се МОЛИ на зрителите да гласуват за него, а поне да беше направил друг жест- например знака “V" или просто да се усмихне! Каква собствена победа е това- да разчиташ на молбата си към други хора да гласуват за теб и да им се МОЛИШ да го направят?! Или си уверен в себе си и го демонстрираш, или напрежението те смачква- среден път НЯМА! А който ти е харесал песента- ще гласува за теб. НЕ МОЖЕШ ДА ПРИНУДИШ този, който не иска да гласува за теб, да го направи, като УНИЗИТЕЛНО МУ СЕ МОЛИШ за неговият глас! В ТОВА Е РАЗЛИКАТА ни с руснаците- В САМОУВАЖЕНИЕТО, което българите имаме към себе си, когато сме дали всичко от себе си!

    Коментиран от #8

  • 4 КОНТРА НА ГОСТ 22

    17 6 Отговор
    ГОСПОДИН НИКОЙ ША СИ ОСТАНЕШ И С 22 ВИСШИ И 2300 ШЕСТИЦИ.

    Коментиран от #7

  • 5 Кака Гинка

    25 2 Отговор
    Статията е много вярна,за разлика от коментарите:"Ние,българите сме,ние сме..." и следва тупане в гърдите като бай Ганьо "булгар,булгар"! А всъщност отдавна сме се превтрнали като цяло в нация от некултурни въздухари,които ги бива само да разтягат локуми и завистливо да търсят кусури на ближния си. Та и сега: Момчетао казва "българин съм",а повечето русофоби повтарят "не бе,руснак е".А ако живееше в Америка,русофилите щяха да викнат: "к'ъв българин бе,той си е американец." Всичко се политизира,за да е угодно на актуалните в момента "съюзници и братя".А детето е талантливо и се радвам,че не учи в България - образователната ни система открай време е такава,че ако някой е специалист в нещо,то е въпреки,а не благодарение на нея!
  • 6 onq s konq

    7 27 Отговор
    Русофилски предател! ТРРЯБВАШЕ ДА НАГРАДЯТ ИЗСТРАДАЛИЯ УКРАИНСКИ НАРОД С ВТОРОТО МЯСТО, А НЕ ТОЯ КРЕМЪЛСКИ ХИБРИД.

    Коментиран от #27

  • 7 гост 2

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Май не си наясно- аз НЕ ИСКАМ да съм известна, г-н търсачо на евтина слава! Чувствам се добре, живея по начина, който аз желая и това е! Написах неща, които са повод за лична гордост, защото са преодолени от мен препятствия, а не за да се хваля. Повече няма какво да ти кажа- с теб сме от различни галактики, не просто от различни планети....
  • 8 tost

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Зависта няма граници,интересно ми е ако имаше българо–американско или българо–немско потекло дали коментарите ти щяха да бъдат същите.

    А колкото до Кристиян,мога само да кажа че е Талант от световна величина и за мене беше чест че имено той представи България на Евровизия .

    Бъдещето на тази държава е именно в младите а не в „Аз имам 2 висши“ ....„Работя по 18 часа“ .Остави хората да дадат оценка за тебе.
  • 9 Бат Саше

    17 10 Отговор
    Какъв задълбочен анализ на автора само! Българска, руска народопсихология и какво ли още не! Чуеш ли Панчо! Принципно еврогейският конкурс Евровизия е най-подходящото място за "момче" като Кристиян. Но нито изпълнението му, нито самият конкурс се нуждаят от особено внимание. Колкото до руското възпитание и качествата на победител, ще кажа само, че това женствено момченце е пълен антипод на всичко онова, което хората си представят, когато чуят думите руско или Русия. Дълбоко се съмнявам, че руснаците биха се идентифицирали с образа на Кристиян. А сълзите са по-скоро от лабилност и от женска злоба, отколкото заради стремежа му да бъде победител. Един истински мъж знае как да печели и как да губи!
  • 10 КОНТРА НА ГОСТ 22

    11 3 Отговор
    ПИШЕТЕ В ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО АЗ ТУЙ АЗ ОНУЙ ДОКАЗАТЕЛСТО ЗА НИЗКАТА ПОЗИЦИЯ И МАНТАЛИТЕТ ВЪПРЕКИ МНОГОТО ШЕСТИЦИ А НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ НЕ СЕ УСЕЩАТЕ КВО ПИШЕТЕ И СЕ САМОКОМПРОМЕТИРАТЕ

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Бат Саше

    9 3 Отговор
    Иначе, нищо против момчето. Живо и здраво да е и да се развива! Все пак може да пее. Забележката ми е към статията.
  • 12 гост 2

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    “...интересно ми е ако имаше българо–американско или българо–немско потекло дали коментарите ти щяха да бъдат същите.“....“АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ!
  • 13 гост 2

    1 13 Отговор

    До коментар #10 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Разбира се, че пиша “аз това“, “аз онова“- пиша за своя личен житейски опит, а не за житейският опит на г-ца Ивановна в българските вертепи като руска жрица на любовта в България и ЕС:) Както виждам- нямате възражения по съществото на коментарите ми, така, че считам, че всъщност нищо не ми казвате с коментара си....А дали позицията ми е низка/ т.е. позицията ми е негативна- видно е, че не знаете как точно се употребяват думите в българския език;)/, това е въпрос на моя лична преценка. Моята преценка е плод на моята личност, а не на Вашите възприятия. Аз не съм Вие и Вие никога не можете да бъде аз. Приемете го, примирете се с моето съществуване и с мнението ми и си вървете с мир по пътя, който сте избрал/а....
  • 14 КОНТРА НА ГОСТ 22

    7 0 Отговор
    СИГУРНО Е ЧЕ ТОЙ НЯМАШЕ ДА ПЕЕ ТАКА СИГУРНО Е ЧЕ ПЕСЕНТА ТОГАВА ЩЕШЕ ДА Е ДРУГА И ПОСЛЕДВАЩИЯ ИЗВОД Е ЧЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПЪРВИ .И КОМЕНТАРИТЕ СЪОТВЕТНО ЩЯХА ДА СА ДРУГИ

    Коментиран от #15

  • 15 гост 2

    2 17 Отговор

    До коментар #14 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Въпрос- след като се твърди в статията, че певецът се чувства руснак, защо не се състезава под знамето на русия и защо не е отказал българско гражданство? Защо ИЗПОЛЗВА българския паспорт за трамплин в кариерата си в ЕС, а после се завръща в москва, вместо да учи например в СМУ в София? Защо всички чужденци си мислят, че българите сме чак толкова елементарни хора, та не разбираме кога даден чужденец се опитва да ни използва? Би следвало да се затрудни максимално българската натурализация за чужденците, защото много от тях ни се качват на главите и българите си патим от собствената си толерантност...Трябва да се премахне и двойното гражданство с русия и турция- и от двете държави в последните 5 години България е понесла много обиди и унизяване на честта и достойнството на българския народ и българската държава.
  • 16 КОНТРА НА ГОСТ 22

    11 1 Отговор
    ВЛЕЗНАХТЕ В ДЪЪЪЛЪГ ОБЯСНИТИЛЕН РЕЖИМ КОЕТО Е ПРИЗНАК НА НИОПИТНОСТ И СЛАБОСТ.

    Коментиран от #17

  • 17 гост 2

    0 14 Отговор

    До коментар #16 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Да, де- думата “нИопитност“ на книжовен БЪЛГАРСКИ език се изписва като “нЕопитност“, г-не:) Много явно показвате незнанието си:) Няма нищо “обяснително“ в това български адвокат да предложи промяна в българските закони -особено в Закон за българското гражданство и Закон за чужденците в Р. България и да мотивира исканата от него промяна или това не Ви се нрави? ;)
  • 18 КОНТРА НА ГОСТ 22

    9 2 Отговор
    В МОМЕНТА ТЪКА НА ДВА СТАНА А И ДЛАНТА МИ Е КЪТ ЛАПА НА ТУНГУЗКИ ТИГЪР .СЛАМКАТА С ПРАВОПИСА ЗА КОЯТО СТЕ СЕ ХВАНАЛИ Е МНОГО ТЪНКА

    Коментиран от #19

  • 19 гост 2

    0 14 Отговор

    До коментар #18 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    До преди 1 година извършвах едновременно 3 дейности, като се стремях да бъда перфектна и в трите едновременно, а Вие не успявате да бъдете сносно добър/ добра дори в 2 едновременно извършвани от Вас дейности:) Подобрете КПД-то си- днешният трудов пазар го изисква настоятелно:)
  • 20 КОНТРА НА ГОСТ 22

    13 3 Отговор
    НАТРУПАНАТА ЗЛОБА ВИ ПРЕЧИ .ОБНОСКИТЕ ВИ СА НЕДОДЯЛАНИ И ГРУБИ.СМЕКЧЕТЕ ТОНА ЗА ДА СТЕ ПОЛЕЗНИ НЕ САМО НА СЕБЕ СИ А И НА ОКОЛНИТЕ. ДА НЕ БИ ДА ВИ ЛИПСВА МЪЖКА ЛАСКА?

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 гост 2

    0 14 Отговор

    До коментар #20 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Пишете защитната си реч, но тя е някак недостоверна:) За Вас всеки, който не харесва руснаците, е злобен човек , нали?:) Останалото не заслужава вниманието ми , тъй като с останалата част от коментарът Ви доказвате, че сте циничен човек, който не се притеснява да унижава ДАМА. Но....има лек за всяка болка- искате ли да Ви уредя среща със съпрухгът ми в някоя спортна зала в България и да поспорите с него на ринга дали ме е лишил от мъжка ласка? :):):)
  • 22 гост 2

    0 15 Отговор

    До коментар #20 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Може би е добре да знаете, че съпругът ми е бивш републикански шампион по бойно самбо и че той е с ТРИ висши образования и е етнически българин:) Други въпроси за семейството ми имате ли?:):)
  • 23 гост 2

    1 15 Отговор

    До коментар #20 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Г-н чужденецо, какво става? Защо мълчите? О, извинете- забавих да добавя, че съпругът ми в момента е и докторант...Да не се отказахте да го питате дали ме лишава от мъжката си ласка в брачната ни спалня? И защо така? ;) Ние сме българи- не сме страшни, а просто ученолюбиви хора, но не забравяме и упражняване на двигателната си активност под формата на спаринги на ринга с противници:) Да не сме прекалено голям залък за Вас? ;)
  • 24 КОНТРА НА ГОСТ 22

    10 1 Отговор
    ПАК СИ ВКАРАХТЕ САМО АВТОГОЛ .САМБОТО Е РУСКИ СПОРТ. НАЛИ ПЛЮЕТЕ ВСИЧКО РУСКО И НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА СЕ ПРЕМИНЕ.ТУНГУЗКИЯ ТИГЪР СИ УРЕЖДА ДВУБОИ И ТО БЕЗ ПОБЕДИТЕЛ САМО ТУНГУЗКАТА МЕЧКА ВСИЧКИ ДРУГИ ОПОНЕНТИ ПРОСТО БИВАТ ИЗЯЖДАНИ .

    Коментиран от #29

  • 25 КОНТРА НА ГОСТ 22

    7 0 Отговор
    ПРЕМИНЕ и перчите
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 на коня под опашката

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    А хибридна царевица зобкаш ли?
  • 28 Трол

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    ...НЕ БИЕМ ТЪПАНА...
    Уф само ти имаш две висши образования, само ти си учила през Виденовата зима, само ти си от чистата българска раса. Хайде леко, че получи болезнен оргазъм.
  • 29 гост 2

    1 13 Отговор

    До коментар #24 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Написах Ви единствено заради това, да разберете с кого си имате работа:) Нали много цените самбото? ;) защо тогава ОТКАЗВАТЕ да се видите със съпруга ми на тепиха и защо ОТКАЗВАТЕ да го попитате ЛИЧНО дали ме задоволява в съпружеската спалня?;) От какво се СТРАХУВАТЕ, а? :) Тигър- мигър- питайте един от най-големите треньори в света- Том Харинк за българските му приятели- да видим какво ще Ви каже:) Сега разбрахте ли, че Вашите надувки са СМЕШНИ за някой българи и български семейства като моето?:) Не стига, че не сте от категорията ни, не сте от социалният ни кръг, а и сте нагъл, циничен и необразован човек...Когато бяхме по-млади, с удоволствие давахме житейски уроци на такива като Вас, а сега вече разбрахме , че Вашият тип манталитет отговаря на българската поговорка “ Бий магаре- по- магаре“:) Хайде- със здраве!:) И умната, докато се праскате колко сте велик- защото не знаете с какви хора ще Ви срещне Съдбата...:)

    Коментиран от #30

  • 30 комплексар

    13 1 Отговор

    До коментар #29 от "гост 2":

    Някакви комплекси ли избиваш?

    Коментиран от #31, #33

  • 31 гост 2

    1 12 Отговор

    До коментар #30 от "комплексар":

    Не- отговарям достойно като ДОСТОЙНА БЪЛГАРКА на циничната обида на един, изразяваща се в думите„“....Публикувано във факти.бг: ДА НЕ БИ ДА ВИ ЛИПСВА МЪЖКА ЛАСКА?..“Публикувано във факти.бг: 20 17:53 14.05.17 За това и му предложих спаринг със съпруга ми- за да му зададе ЛИЧНО на тепиха/ ринга този въпрос и съпругът ми да му отговори ЛИЧНО на тепиха/ ринга чрез действията си:) Или Вие умишлено сте “пропуснали“ обидите на този чужденец към мен и някакси не Ви е ясно какъв е моят мотив да му отговарям с думи? ;) Също така- в статията се казва:“... Ние българите сме забравили какво е да искаш да си първи..“Е- доказах на един чужденец, че НЯКОИ българи НЕ СМЕ забравили това. Що се отнася до този цитат от статията:“... Кристиан обаче е израснал в Русия. Руснаците, за добро или за лошо, имат манталитет, който изисква само и единствено първото място....“ нагледно Ви доказах, че БЪЛГАРИТЕ, А НЕ РУСНАЦИТЕ , сме хората, които сме с манталитета на победители, но го правим НЕНАТРАПЧИВО, БЕЗ ДА БИЕМ ТЪПАНА какво сме постигнали. Някъде да прочетохте да споменавам имената на семейството ми? НЕ, нали? И как тогава счетохте, че избиваме комплекси?:)

    Коментиран от #57

  • 32 Konq s onq

    10 2 Отговор
    Ами самбиста чувал ли е за пернишки винкело.
  • 33 гост 2

    1 11 Отговор

    До коментар #30 от "комплексар":

    Също така, лицето от коментар № 20 е СТРАХЛИВЕЦ- има смелостта да обижда анонимна за него българка, но когато трябва лице в лице да се срещне със съпруга й, нещо го хвана шубето- защо ли? ;) Това е манталитет на мижитурка, на човек, който НЕ СТОИ зад думите си и за човек, в чийто манталитет е НОРМАЛНО да обижда жените, но когато стане въпрос за мъже, пребледнява от страх и си подвива опашката....Ако този страхливец знаеше, че съм тренирала над 10 години бойни изкуства, съвсем ще откачи:) Но....такъв е манталитета на руснаците- “Бий, за да те уважават“, нали? :) Е- защо тогава да не изпробваме руският манталитет по руските горни глави на руските защитници?:)
  • 34 КОНТРА НА ГОСТ 22

    8 1 Отговор
    ПАЗЕТЕ СИ ЗДРАВЕТО И СИЛИТЕ ОСОБЕННО АКО СТЕ В ЮЖНА Б-ЯЧАЛМИТЕ ША ВА НАЛЯПАТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ ТОГАЗ МОЖЕ РЕВА ВИ МОЖЕ И ВЪВ ВЛАДИВОСТОК ДА СЕ ЧУЙ И ТОГАЗ ГОРЧИВО ЩЕ СЪЖЕЛЯВАШ ЗА ПОЗИЦИЯТА СИ.

    Коментиран от #36

  • 35 Konq s onq

    13 1 Отговор
    Кой знае как я млати самбиста ,от тръшкане и токати се получават ментални проблеми.
  • 36 гост 2

    2 11 Отговор

    До коментар #34 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Пазете си рускините от кюрдите, защото и в анталия, и в мармарис има кюрдски терористични атентати, та покрай сухото, гори и суровото ;) Все се чудя- нали уж русия била ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА,ЗАЩИТНИЧКА НА ПРАВОСЛАВИЕТО- що ли тогава праща етнически православни рускини за булки на мюсюлмани - турци в мармарис и анталия? ;) Да не би това да е новият путлеров декрет , с който задължава рускините да държат здраво руското влияние над Проливите в Черно море?;) До там ли стигнахте руснаците, а - да си продавате дъщерите на турците- мюсюлмани? Тцъ, тцъ, тцъ- съвсем като ромляните- меринджеи станахте :)
  • 37 Бат Саше

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    "Двете Ви висши образования" не са никакво постижение, по скоро са норма за 21 век. И нямате две висши, а едно. Висшето образование има качествено измерение, не количествено. Може би искате да кажете, че имате две дипломи за висше образование! Тоя мохабет с двете висши, остана от селяните, още когато комунизма раздаде дипломи на сульо и пульо!

    Коментиран от #38, #39

  • 38 гост 2

    2 12 Отговор

    До коментар #37 от "Бат Саше":

    “...И нямате две висши, а едно..“ Ха- нима? Медицина и право, казвате, са просто две сходни специалности, които се завършват в един и същ факултет, така ли? :) И двете ми висши образования са придобити след 1989г.:) Хм....май нещо го закъсахте със здравия разум:) :):) Много ще е интересно да споделите какъв е Вашият образователен ценз- Вие дали имате завършено средно образование? :) Освен това- в статията става въпрос за това кой има манталитет на победител. Е- да не би само русначето кристиан да има манталитет на победител, само защото е русначе? Защото статията точно ТОВА внушава, а аз просто разбих този руски стереотип и доказах, че ВСЕКИ БЪЛГАРИН МОЖЕ да бъде победител, а някои ОТ ГОДИНИ сме победители, но не се хвалим наляво и надясно с успехите си! Вие защо възприемате руските хвалби за успехи позитивно, а отхвърляте безспорните победи на някои българи като нещо негативно и твърдите, че това е просто изхвърляне и хвалба? Обективността Ви много куца, което пък означава, че не просто симпатизирате на руснаците, а самият Вие сте руснак. Българите защитаваме българското, руснаците- руското. Е- точно ВИЕ ли се намерихте да ми пишете за нрб преди 1989г.?!

    Коментиран от #41

  • 39 гост 2

    0 11 Отговор

    До коментар #37 от "Бат Саше":

    След като ми написахте “....Публикувано във факти.бг: "Двете Ви висши образования" не са никакво постижение, по скоро са норма за 21 век....“ ,защо сега се СРАМУВАТЕ да напишете дали Вие лично сте изпълнил/а “нормата на 21 век“ и какви са Вашите две отделни магистратури от два различни факултета? Нима е срамно един магистър да кажа- да, аз съм магистър от еди какъв си факултет? Вие се СРАМУВАТЕ от НАУКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО, така ли да разбирам “срамежливостта “ Ви?:) И още твърдите, че сте българин, а не руснак, така ли? :) Странно, защото за нас, БЪЛГАРИТЕ, образованието е сред най-важните ни традиции и всяко образование е повод за гордост на нашите родители, както и източник на по-високи законни доходи за нас, самите...
  • 40 Обективно

    12 1 Отговор
    Като оставим всички простотии встрани, наистина трябваше да сме на първо място. Хубава песен. Чудесно представяне.
  • 41 Бат Саше

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "гост 2":

    Никъде в двата си коментара, не съм защитил Русия и не съм казал за Кристиян нещо по-различно от Вас. А за висшите образования...четете внимателно втория ми коментар и дано образоваността Ви помогне да разберете какво съм написал и защо не е правилно да използвате израза висше образование в множествено число, независимо от специалностите, дипломите и дори научните степени, които имате. Желая хубава вечер и не искам да влизам в безсмислени дебати! И не така заядливо с хората! Човек, който така настървено защитава егото си и то във форум, с виртуални събеседници, има някакъв вътрешен проблем! Най-малкото е неестествено и дотяга на хората! И двата ми съвета са добронамерени и са свързани с професията и образованието ми, така че можете да ми се доверите ;)

    Коментиран от #42, #43

  • 42 гост 2

    1 11 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Саше":

    “...И не така заядливо с хората!..“ Вашата интелигентност би следвало да Ви подскаже, че моите коментари не са плод на заядливост, а на ОТСТОЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ! С какво право авторът на статията пише:“...: Руснаците, за добро или за лошо, имат манталитет, който изисква само и единствено първото място....“ Какво ще каже авторът на статията за този цитат, илюстриращ народопсихологията на БЪЛГАРИТЕ - “...Характерни са думите, които техни казаци казвали пред селяни българи: “ние мислехме че българите няма да стрелят по нас. Между това, обаче те се хвърлят като кучета, и проклятие: десет човека атакуват четиридесет”....“ Това е също БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ, когато се налага българите да отбраняваме и да защитаваме българска държавна територия! Или пък този пример- “ ...ген. Колев .... ,,Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България! "...“
    http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-1916-1917 или пък „...По този пръв повод генерал-лейтенант Радецки заявявя на военния кореспондент на френския вестник „L'Estafette“, А. М. Млоховски дьо Белина:„ Пишете главно за храбрите ми полкове и доблестното Българско опълчение, които, нямайки боеприпаси, отблъскваха турските атаки с камъни. “Около 18:00 часа защитниците на прох
  • 43 гост 2

    1 13 Отговор

    До коментар #41 от "Бат Саше":

    на прохода са устояли и атаките са прекратени...“, статията “ Боевете на Шипка“ от уики. Защо авторът на статията ни съветва да вземшм пример от руснаците, а не от собствените ни пра-, прадядовци, участвали в Българското опълчение и проляли кръвта си за свободата и независимостта на България? Защо се внушава, че под “ българска народопсихология“ трябва да се има предвид само негативните неща в българският манталитет, а умишлено се подминава СЪЩНОСТТА на българската народопсихология- че българинът НЕ ИСКА И МИКРОН ЧУЖДО, НО ЗА СВОЕТО СЕ БИЕ КАТО ЛЪВ, ДО ПОСЛЕДНА КАПКА КРЪВ? Нима това качество не е достойно за уважение, при това- то съществува у всеки българин, то е БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ! Българите си имаме достатъчно положителни примери, за да се възторгваме от чуждите примери! Нека пазим и УВАЖАВАМЕ своите традиции, защото те са част от нас самите, от нашето БЪЛГАРСКО НАСЛЕДСТВО, от нашето българско днк! Ако ние не уважаваме себе си и другите няма да ни уважават! Заради ТОВА са всичките ми коментари- за да накарам ПОНЕ ЕДИН БЪЛГАРИН ДА СЕ СЪБУДИ от дрямката си и да си СПОМНИ какво означава да си БЪЛГАРИН И ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ НАРОД, КОЙТО НЯМА НУЖДА ОТ ЧУЖДИ ГЕРОИ, А Е ДОСТАТЪЧНО ДА ПОЧИТА И УВАЖАВА СВОИТЕ ГЕРОИ И ДА СЕ СТРЕМИ ДА БЪДЕ КАТО ТЯХ!

    Коментиран от #44

  • 44 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #43 от "гост 2":

    Ади марш ма, аман от тебе. Ако имаш накакъв талант покажи го като Кристиан, не да разтягаш локуми къв бил съпруга ти, и НЕ ЗАВИЖДАЙ !!!! Това е много грозна черта, типична за съвременния българин

    Коментиран от #45

  • 45 гост 2

    1 12 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Имам достатъчно таланти, но не виждам защо да хвърлям бисери на свинете. Да завиждам?! Ахахаха:) НА КОГО? :) Имам си ВСИЧКО и то в достататъчно количество така, че да живея щастливо, добре и нормално:) Май тук сте се сбрали само от руското посолство или хранени люде на шаренкова, та “ не разбираш“ какво точно и защо пиша:) Ако това момче не беше руснак, а беше етническо българче, как щяхте да реагирате? Щяхте да го ОПЛЮЕТЕ, нали? Защото НЕ ВИ ХАРЕСВА нищо у нас, българите, понеже просто не сте българи, а руснаци:) И въпреки това, се НАТИСКАТЕ да станете натурализирани български граждани. Защо бе, джанъм? Нямате ли си в русията огрооомни незаети от човека пространства, че идвате в малка България, чийто народ после плюете и гледате отгоре?

    Коментиран от #46, #47

  • 46 доктора

    12 0 Отговор

    До коментар #45 от "гост 2":

    За някои жени важи правилото-"Нито един ден смислен живот от късен пубертет в ранна критическа".
  • 47 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #45 от "гост 2":

    Какво руско посолство? Кои ''сме се събрали''? И как изобщо си измисли че съм руснак? Госпожа, сериозно си изтрещяла.
    Момчето има талант и го показва, ти нямаш и търсиш под вола теле.
    Това че съм дал като определение ''съвременен българин'' не означава че аз не съм българин. Просто виждам как такива като теб се изгърбват от ЗАВИСТ като четат за чужди успехи.

    Не заслужаваш дори минутата която отделих да напиша коментара си към теб!!

    Коментиран от #49, #50, #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гост 2

    1 12 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    В статията не става въпрос дали русначето има талант. В статията става въпрос за това, че видите ли, БЪЛГАРИТЕ трябвало да се поучим от стремежа на РУСНАЧЕТО към 1вото място. Това е АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ, защото ВСЕКИ българин С ТАЛАНТ накрая си намира ТОЧНОТО място и реализира таланта си- т.е. българите НЕ СМЕ изгубили този стремеж! Нима БЪЛГАРЧЕТА не печелят РЕДОВНО целият набор от златни, сребърни и бронзови медали на световните олимпиади по информатика и физика? И те ли са “забравили“ какво е да имаш ТАЛАНТ и да се стремиш към 1вото място?! Че ако те не са се стремили към 1 вото място, преди да се появи “примера“ на това русначе, как тогава ВСЯКА ГОДИНА печелят 1во място и златни медали в световните олимпиади, а? ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТЕ ПРИМЕР ОТ ТЯХ- НЯКОИ ОТ ТЕЗИ БЪЛГАРЧЕТА СА НА ВЪЗРАСТ 14 ГОДИНИ? Що се отнася до завистта- каква завист може да изпитва към другите човек, който е постигнал ВСИЧКО, което иска, който има щастлив , спокоен и финансово осигурен живот?! Завистта е за НЕУДОВЛЕТВОРЕНИТЕ от живота, г-не. Така, че- по-леко с квалификациите, научете се да приемате чуждото мнение, което е различно от Вашето и да го уважавате. Не знам доколко сте “съвеременен българин“ и какво ТОЧНО означава това, но аз не съм забравила какво е да си БЪЛГАРКА и това ми стига.
  • 50 гост 2

    1 10 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Малко инфо за нашите българчета: 1. https://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/2016-Balgarskite-detca-specheliha-61-medala-ot-olimpiadi-i-balkaniadi_643149.html 2016: Българските деца спечелиха 61 медала от олимпиади и балканиади
    АЛЕКСАНДРА МАРКАРЯН | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 декември 2016 в 17:56 Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Приемам
    НАЧАЛО / НОВИНИ / ОБЩЕСТВО
    2016: Българските деца спечелиха 61 медала от олимпиади и балканиади

    АЛЕКСАНДРА МАРКАРЯН | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 декември 2016 в 17:5645640

    Снимка: СРООПН
    61 медала спечелиха българските ученици от международни олимпиади и балканиади през 2016 година. Данните обобщи Министерството на образованието и науката днес.

    Шест от медалите са от Международната олимпиада по математика, 4 са от олимпиадата по физика, 3 - по биология, 3 – по информатика, 5 – по математическа лингвистика, 7 – по астрономия, 6 – от европейската олимпиада по природни науки, 12 – от Балканиадите по ма тематика и 8 – от Балканиадите по информатика (за старша и младша възраст).

    През 2016 г. България бе домакин на XXI Международна олимпиада по астрономия за ученици от 14 до 18 години. В нея участваха 78 състезатели от 16 държави. Сред тях са най-силните млади астрономи на Русия, Китай, Индия, Италия, Република Корея.

    На тази олимпиада е и най-доброто представяне на България досега – освен седемте медала, имаме отново абсолютен победител. Това е Бойко Красимиров Борисов от Софий
  • 51 гост 2

    1 10 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    “...Освен Бойко Красимиров Борисов, златни медали в международни олимпиади и балканиади през 2016 г. са спечелили още: Христо Веселинов Венев от СМГ с два златни медала: от Международната олимпиада по информатика и от Балканската олимпиада по информатика, старша възраст; Кристиан Георгиев Георгиев от Образцова математическа гимназия (ОМГ) "Академик Кирил Попов", Пловдив на Международна олимпиада по математическа лингвистика; Евгени Стаев Кайряков от СМГ на Балканска олимпиада по математика, младша възраст; Енчо Иванов Мишинев от Математическата гимназия (МГ) "Атанас Радев", гр. Ямбол на Балканска олимпиада по информатика, старша възраст; Радослав Димитров, ОМГ - Пловдив, X клас – златен медал Балканска олимпиада по информатика, младша възраст...:“
    https://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/2016-Balgarskite-detca-specheliha-61-medala-ot-olimpiadi-i-balkaniadi_643149.html
    2. 23.07.2016 г. Златни медали за отбора ни по информатика на олимпиада Състезанието се е провело в Румъния С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завръща българският олимпийски отбор по информатика след успешното представяне на Централноевропейската олимпиада по информатика, съобщиха от Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки /СРООПН/. Олимпиадата се е състояла в Пятра Нямц, Румъния в периода 18 - 23 юли. http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/07/23/zlatni-medali-za-otbora-ni-po-informatika-na-olimpiada.310005
    3. https://littlebg.com/mejdunarodna-olompiada/
  • 52 гост 2

    2 14 Отговор
    Българчета обраха медалите на Международната олимпиада по информатика Елена Йорданова 03/08/2015...Xpиcтo Beнeв, CMГ, 12 ĸлac – злaтeн мeдaл
    Eнчo Mишинeв, MГ Ямбoл, 10 ĸлac – cpeбъpeн мeдaл
    Дaниeл Aтaнacoв, CMГ, 11 ĸлac – cpeбъpeн мeдaл
    Kpиcтиян Цъĸлeв, CMГ, 12 ĸлac
    4. Олимпийски медали за България, но не в Рио, а в Русия Елена Йорданова 19/08/2016....Знaниятa и yмeниятa нa oтбopa дoнecoxa 1 злaтeн и 2 cpeбъpни мeдaлa в Meждyнapoднaтa oлимпиaдa пo инфopмaтиĸa, ĸoятo ce пpoвeдe в Kaзaн, Pycия oт 11 дo 18 aвгycт. Гoлямa нoвинa e и ĸлacиpaнeтo нa Xpиcтo Beнeв нa oтpeдeнoтo мy втopo мяcтo във вeчнaтa paнглиcтa пo мeдaли зa oлимпиaдaтa. C тeзи peзyлтaти cтpaнaтa ни ce ĸлacиpa нa 10-тo мяcтo пo мeдaли и нa 11-тo мяcтo пo тoчĸи измeждy 82 yчacтвaщи дъpжaви...“
    https://littlebg.com/medali-za-bg-ne-v-rio-a-v-russia/
    Нима ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ успехи не доказват, че СЪВРЕМЕННИТЕ БЪЛГАРЧЕТА не са забравили какво е да се стремиш към 1вото място?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 АГЕНТ ТЕНЕВ

    13 0 Отговор
    НИКОГА НЕ СПОРЕТЕ С ГЛУПАЦИ......
    ТЕ ЩЕ ВИ СМЪКНАТ НА ТЯХНОТО НИВО И ЩЕ ВИ БИЯТ С ОПИТ......
  • 55 будист

    12 0 Отговор
    госпожата медицино-юристка успя да накара и спокоен човек като мен да му се прииска да започне да блъска по монитора. Представям си това да ми е в къщи...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 санитар

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост 2":

    Колежка, спешно поискай от личния си лекар изследване за хипотиреоидизъм: Тиреоидните хормони са незаменими за растежа на мозъка, за синтеза на липидните съставки и образуването на миелин. Наблюдава се специфична морфология: изпъкнал корем с умбиликална херния, подпухналост, кръгло лице и голям език. Ранното откриване на заболяването дава възможност за бързо прилагане на заместващо хормонално лечение. СПЕШНО!!!