18 Май, 2017 10:13 5 335 19

Армията ни – уютен пристан за нацисти?

  • иво антонов-
  • армия-
  • павел тенев
Армията ни – уютен пристан за нацисти? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Министерството на отбраната се превръща в уютен пристан за хора, които обичат да споделят в социалните медии снимки, на които отдават нацистки поздрав.

Става дума за Иво Антонов.

През 2014 г. за втория кабинет на Бойко Борисов Патриотичният фронт го издигат за заместник-министър в министерството на отбраната.

Снимки и статуси в социалната мрежа Фейсбук на Иво Антонов, съдържащи позитивни оценки към Третия райх и Хитлер, стават причина

той да се размине с поста.

Вече няколко години обаче Антонов продължава спокойно да оглавява отдел „Военни паметници и военно-патриотично възпитание“ в дирекция „Социална политика“ в министерството на отбраната.

Иво Антонов е магистър в Софийския университет по специалностите педагогика, история и публична администрация. Служител на министерството на отбраната от 1999 г. по въпросите на военната история, традиции и ритуали. Кавалер е на наградения знак на Министерството на отбраната "За вярна служба под знамената" IV степен. Паметливи припомнят, че Иво Антовнов е в редиците на министерството на отбраната от 1999 г.

След случая с Павел Тенев в регионалното министерство и уютния пристан за Иво Антонов във военното министерство, ще припомним, че в Германия се разгоря скандал.

В началото на април

германските военни прокурори започнаха разследване срещу 275 военни, заподозрени в крайнодесни възгледи и направени нацистки поздрави.

Министерството на отбраната е изпратило до парламента доклад от 15 страници, в който се описват случаи от 2016 и 2017 година. Някои от военнослужещите са правили нацистки поздрави, докато други са се държали зле с военни, които не са били с германски корени.

Подобни прояви са строго забранени в Германия и подлежат на съдебни санкции. В един от случаите войник е бил чут да вика „Heil Hitler!“ (Да живее Хитлер).

В друг от инцидентите пък военнослужещ е отправил заплахи към „чужденци“ във фейсбук страница, свързвана с националистическата Националдемократическа партия на Германия.

Факти.бг припомня, че в началото на тази година

шестима швейцарски военни бяха заснети да правят нацистки поздрав

пред огромна свастика, изрисувана на земята в снега.

Скандалът бързо се разрасна в страната. След него швейцарските въоръжени сили излязоха със становище, че остро осъждат и не толерират подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 червен гей

    19 35 Отговор
    По добре нацисти отколкото комунисти.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 19 Отговор

    До коментар #1 от "червен гей":

    Викаш по добре да излезнеш като пушек през комина отколкото да си жив а?щото хитлер и приближените му не са предвиждали друго за източноевропейците.....той хитлер дори хвърля собствения си народ в смърта като недостоен за живот ама глупците се превземат с хитлера
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мими

    12 25 Отговор
    България е под руско робство

    Коментиран от #8

  • 5 Скорпион29

    28 17 Отговор

    До коментар #1 от "червен гей":

    Подобре комунисти отколкото експлататори наркомани капиталисти
  • 6 Джон Смит

    18 10 Отговор
    Нациския поздрав, всъщност е поздрав от времето на Римската империя! Дучето го ползва преди, Хитлер!
    Но на някой им изнася да тръбят, че това видишли е най- лошото!
    Да вдигнеш юмрук-кумунистически поздрав не лошо, а колко са загинали от кумунистически идиотизми= на фашизъм?!
  • 7 Пеньо

    11 5 Отговор
    Неуважаеми безродници, бихте ли обяснили каква е разликата между нацисти и комунисти!

    Коментиран от #12

  • 8 незнаещ

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "мими":

    Ай стига бе, сериозно!
  • 9 VMORO

    6 7 Отговор
    "Особено ни вълнува поправянето на извършената на времето неправда спрямо България. Сега‚ след като германският народ‚ със силата на своето оръжие осъществи тази ревизия‚ вярваме‚ че сме дали на нашите верни бойни другари от Голямата война една историческа отплата."
    Берлин, 04 май 1941 година. Автор - заклет враг на България и Българщината ;)
  • 10 гоол

    12 0 Отговор
    Имаме ли армия, къде е тя.
  • 11 Майнкампф

    9 1 Отговор
    Днес в една луксозна книжарница видях луксоцно издание на "Моята борба" на Адолф Хитлер. Продава се спокойно в центъра на София. И БХК още не се е усетил да заработи свежи грантове.
  • 12 VMORO

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Пеньо":

    Националсоциалистите са палачи на юдеомасонската мафия, а комунистите са чеда и съответно слуги на същата тази мафия. Националсоциалистите уважават работническата класа, а комунистите я потискат. Националсоциалистите ратуват за добруването и единението на народа си, а комунистите го разделят на класи и му устройват гладомор. Националсоциалистите се стремят да обединят народа си в една държава, докато комунистите се стремят да го разцепят и разделят на разни измислени нациики (македонци, шопи, добруджанци или молдовци и румънци - "Разделяй и владей!"). Националсоциалистите не изнасят революция по света, а вярват че всеки народ трябва да живее според традициите си и както намери за добре, докато комунистите искат всички да бъдат като тях. Националсоциалистите са религиозни хора, комунистите са безбожници. При националсоциализма икономиката просперира, при комунизма агонизира. Има и други разлики, но тези са едни от основните...

    Коментиран от #19

  • 13 реалист

    6 7 Отговор
    Ами това е поредния еврейско-бесепарски опит за отклоняване на общественото внимание и дестабилизация на България, вместо например да дават обяснения за ЦУМ-гейт. Нищо лошо не виждам да се снимаш пред германски танк от ВСВ и да позираш с германски войскови поздрав от това време. Ако човека се беше снимал пред Т-34 сигурно щеше да козирува като руснак - тогава и за Сталинисткия геноцит ли щяхме да го обвиним ? А стига с тая истерия ,пълнят ви главите с глупости а вие им вярвате и лаете като палета. А що се отнася до поздравите -всеки има право да поздравява и вдига ръце както си иска - нали уж живеем в свободна държава .... или не е така ... или е така само когото им изнася на някои политически куртизанки.
  • 14 Morgoth

    5 2 Отговор
    Следваме челният немски опит ;)
  • 15 jambazina

    4 2 Отговор
    Щом голям човек се снима и се качва по фейсбуците, явно не му е читава работата, затва ай с...р.
  • 16 antimediator

    4 3 Отговор
    Нацистите и комунистите са едни същи л..на.
    В България нацисти почти няма с изключение на една шепа позьори и циркаджии като този на снимката.
    Проблема е , че има много нереформирани комунисти , които от срам се именуват социалисти, русофили, путинофили и т.н.
  • 17 Ирландеца

    1 3 Отговор
    Нацизъм = на комунизъм.И Сталин е избивал невинни хора даже повече от Хитлер,но за това не се говори нали.
  • 18 Ирландеца

    2 2 Отговор
    Комунистите са премахнали елита на държавата защото ги е било страх от умни и образовани хора които могат да мислят.Направете справка с историята.
  • 19 Голф

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "VMORO":

    Така е много правилно си го написал колега.