Last news in Fakti

3 Юни, 2017 07:45 2 261 4

Силното послание на Терминатора за зелена енергия (ВИДЕО)

  • тръмп-
  • договор-
  • климат-
  • арнолд шварценегер
Силното послание на Терминатора за зелена енергия (ВИДЕО) - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Видеото на Арни ( б.р. Арнолд Шварценегер) е много силно, заслужава си да го изгледате. За щастие ходът на Тръмп е много повече ПР, отколкото с реални последствия. Споразумението от Париж няма обвързваща сила, всяка страна може еднолично да промени целите си за намаляване (или увеличаване) на въглеродните емисии. Примерно Индия е обещала да увеличи обема емисии, но с по-бавен темп от ръста на икономиката й.

Това коментира в профила си в социалните медии Владислав Панев.

Той припомня, че още повече, че САЩ не могат да се оттеглят от него преди ноември 2019 година. Така че той няма нужда да предоговаря целите, заложени от САЩ, а просто да ги промени. Иначе въглеродните емисии зад океана ще продължата да намаляват, защото както казва Арнолд, "в Калифорния показахме, че икономиката може да расте заедно с опазването на природата".

Отраслите, които дърпат напред са нисковъглеродните, и опитът за съживяване на „мръсната икономика“ е обречен на неуспех. Даже днес цената на петрола продължава да пада, заради очакването, че САЩ ще наводнят пазара с нови количества.

Което между другото е супер за нас, и не толкова добре за Русия и арабите. Иначе оплакването на Тръмп, че в САЩ емисиите намаляват бързо, а в Китай и Индия се увеличават не е много резонно. Това са развиващи се икономики, няма как въглеродните им емисии да намаляват.

Но е показателно, че Китай се превръща в лидер във ВЕИ индустрията, а ако Тръмп продължи с политиките си, китайците вероятно ще се превърнат и в световен икономически лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор
    БАТИ АРНИ Е ГОЛЯМ ПИЧ

    Коментиран от #2

  • 2 Нафарфорий

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Арни беше пич на екрана и на подиума за културисти, сега тва едно старче продало се на сорос, за да натрупа парички преди да се пенсионира!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нафарфорий":

    нафарфори колега всички остаряваме за съжаление
    а бати Арни си има парички
  • 4 БайМанаф

    0 1 Отговор
    Требе да съм улав че да регистрирам каквото и да е изобретение ако на 100% не мога да диктувам за какво и колко да се потребява. Така че зеленясвайте докато около вас има и синя енергия във изобилие!