19 Юни, 2017 08:53 15 414 87

С какво ни е крив Симеон?

  • симеон-
  • цар-
  • рожден ден-
  • премиер
С какво ни е крив Симеон? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Честването на 80-годишнината на последния български цар очаквано отприщи вълна от коментари. 400 поканени лично почетоха Симеон в двореца Враня, а останалите зачатката по клавиатурите. Главно негативни мнения, много от тях с характер на обвинения. Като тръгнем от "какъв цар е този - изгонили си го още като дете" и стигнем до прословутите царски имоти. "Защо, щом е монарх, навремето се закле в републиканската ни конституция". "ДС го върна в България, за да унищожи политическия модел и тарикатите да ловят риба в мътна вода". "Той доведе юпитата, натресе ни Бойко, от неговата партия тръгна и Пеевски". "Излъга ни за 800-те дни". "Мислеше само как да си вземе гората и резиденциите". Никой по света не го броял за авторитет, защото станал жертва на разни пороци. И още, и още...

А щом аргументите против попривършиха, настървението се прехвърли върху предизвикателния тоалет на първата дама Десислава Радева. Която изглежда е орисана да предизвиква бурни коментари със всяко свое действие или бездействие, волно или неволно.

След като през 1946 г. е проведен референдум "за" и "против" монархията, трябва да сме имали цар. Пък бил той и дете. Ходът на историята не му позволява да ползва властта си по класически начин, но, добре - нека прехвълим частния му случай в раздел лична драма. При първото си завръщане през 1996 г., Симеон стана свидетел на истерията, която съпътстваше обиколката му из страната. Която бе колкото от любопитство към величеството, толкова и израз на дълбокото разочарование от първите години на прехода. Ознаменувани със съсипано селско стопанство, разграбени държавни предприятия, източени банки и върлуващи силови групировки.

Когато реши да се завърне и в политиката пет години по-късно, народът бе още по-обезверен и уморен от въртенето в кръг в непрогледната червено-синя мъгла. През 2001 г. в БСП още ближеха рани след свалянето им от власт четири години по-рано. А СДС вече бе преял и в буквалния смисъл с нея, което бе довело до сериозно и, както се оказа, необратимо вътрешно разцепление. Тогавашните управляващи не позволиха на Симеон да реализира първоначалното си намерение - да се кандидатира за президент. Ходът им се оказа безкрайно недалновиден. Защото скоро изгубиха всичко, което можеха да изгубят. Симеон стана премиер, а Иван Костов се обиди и изчезна за няколко години от общественото полезрение. БСП бе реанимирана в лицето на новоизбрания президент Георги Първанов.

А царят просто можеше да изкара един мандат на Дондуков 2 и да си иде във Враня или Мадрид по живо, по здраво. Без повечето от изброените обвинения. Нали не се съмнявате, че щеше да спечели още на първи тур. Това не се случи и е факт, че притиснати от времето в НДСВ напълниха листите си за парламентарните избори с хора от кол и въже. Което неизбежно се обърна срещу тях. Към властта се примъкнаха всевъзможни хитреци, тарикати и хлъзгави играчи. Но и народът дари със свръхочаквания царят-премиер. Просто зачака да го оправят, както обикновено. Без сам да помръдне и на милиметър.

Симеон се закле в републиканската конституция, което бе ясен знак, че няма никакво намерение да предприема действия по реставрация на монархията. Влизането на лондонските юпита в икономическия и финансов екип на властта бе естествен ход, след като възпитаниците на ВИИ "Карл Маркс" и МГИМО доведоха страната до разруха. Логично бе и чужда фирма да обслужва митниците ни, след като държавата се оказа разграден двор. Опитахме и с наши, и с чужди - не стана.

Да, Симеон назначи Борисов за главен секретар на МВР, но нито той го избра за кмет на София, нито три пъти за премиер на страната. А защо да не си потърси имотите, за които има документ, че са закупени от дядо му и баща му? Семейството му е голямо, всеки баща би трябвало да се погрижи за наследниците си. Цинично погледнато, какво значение има за обикновения човек, кой ще сече гората - цар или горски пъдар от Самоков или Дупница.

И всъщност, с какво толкова ни е крив Симеон, та оплюхме празника му...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилипутин

    137 22 Отговор
    испанския дойде да си прибере имотите.
  • 2 1359

    65 109 Отговор
    Браво! Чистата истина, която не се харесва на мързеливите българи. Тези, които чакат все някой да им свърши работата.
  • 3 misli posle govori

    46 11 Отговор
    Чувал съм от прадядо ми за нещо любопитно за Симеон.
    На 7 години е знаел 7 езика.Другото любопитно е когато се ражда всички, които са били ученици са били записани един клас по-високо, т.е всички ученици в Царска България са имали минимум 3-ка.(Прилича на случая с УННС- София).
    По отношение на икономиката:
    http://monarchism.blog.bg/politika/2010/02/05/ikonomika-na-tretoto-bylgarsko-carstvo.486973
    Заплата: 2500лв.; пенсия 1400лв.
    Средни надници на масовия работник 66лв. дневно
    Почти няма големи собственици на земеделска земя( 73% от ползвателите на земя имат до 50декара)
    В държавата действа протекционизъм наложен от монархическия режим
    http://macedonia.kroraina.com/v_mak/1999/mak24_4_9.html
    Тук пък е информация и покупателната способност за цените на стоките.
    Цени на основните хранителни стоки през 1939 г.
    Артикул Цена, лв.
    Бял хляб 5,78
    Прясно месо 5,08
    Телешко месо 20,48
    Сирене 25,73
    Яйца 1,55
    Ориз 16,50
    Захар 25,13
    Олио 14,32

    Коментиран от #7, #66

  • 4 no name no face no number

    96 6 Отговор
    Лъжите не се забравят
  • 5 misli posle govori

    21 4 Отговор
    http://www.aliceswonderland.eu/Alice-Price-communism.html
    Тук е направено сравнение между цените през комунизма и промените след 1990(приравнени с днешно време).
  • 6 све

    136 18 Отговор
    Да СИ ПРИБЕРЕ ИМОТИТЕ ? ? ?
    В България никога нищо не е било тяхно.
    Имотите на фамилията им са били на територията на бивша Австро-Унгария.
    Най-лошото е , че неговото правителство унищожи и открадна най-много. Беше време на най-големия икономически разцвет на Европа. До България стигнаха само трохички…
    Унищожиха армията, продадоха БТК за 5-6% ,
    ЕРП… единствената им грижа бе как да фалшифицират документите за да заграбят каквото могат с Шулева, Паси и подобни
  • 7 Дедо Грую

    94 12 Отговор

    До коментар #3 от "misli posle govori":

    Прав си, но това е заслуга на баща му - Цар Борис, който заплати с живота си любовта към Бългория.
    А мадритският първо да си смени чипа, да не посяга към имотите на интендантството и какво направи за България?

    Коментиран от #8

  • 8 2456

    22 22 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо Грую":

    За сведение: "Интендантството" е създадено от Цар Фердинанд, да управлява Царските имоти!

    Коментиран от #13

  • 9 туту

    122 17 Отговор
    Най-големия лъжец и крадц.Той и тези покрай него.Спомнете си за другите в НДСВ.Къде са сега .Накрадоха се задва мандата през времето преди кризата ,когато всичко просперираше.
  • 10 беден европеец

    112 10 Отговор
    за 800 дена хубаво ни оправи нашия ,,цар ,,
  • 11 впечатлен

    35 110 Отговор
    Искрено уважавам НВ Цар Симеон и никой по никакъв начин не може да промени това мое усещане. Българинът, поне в болшинството си, не оценява истинското благородство, изключително доброто християнско възпитание, благородството на духа. Благодарение на царя влязохме в Европа, колкото и това да се омаловажава. Борбата на тъмни сили не престава и до днес. Стремежът да се обърнем към Путинова Русия не е престанал. Личността на царя е пример за това как трябва да се стреми да се държи всеки един човек. Само че нашите сетива за почтеност, толерантност, добро възпитание са абсолютно притъпени. Някой казва нещо нелепо, всички медии го подемат. По едно време положението в държавата беше непоносимо. Наложи се царското семейство да се защити, защото низостта нямаше граници, глутница, нахвърляща се върху беззащитен човек, беше ужасно. Не мога да си обясня какви предимства в това поведение убедиха болшинството от примитивно мислещите у нас, готови с цената на всичко да защитят заграбеното, до което са се докопали, без да имат никакво законово основание за това! Уважавам НВ Царя на България! Опитите за подигравки по повод юбилея му никак не са в полза на инициаторите. Случаят в УНСС е изключително долен и скандален за ръководството на университета, поведението на лидерката на БСП е отвратително, опитите с клюки, лъжи и инсинуации да се дестабилизира държавата също. Това е!

    Коментиран от #55

  • 12 Питащ

    87 9 Отговор
    Един въпрос - защо г-н Сим. Саксккобург. е наричан "цар" - кога е имало надлежна процедура по коронацията му за цар на държава, доколкото ми е известно е бил само престолонаследник...юридически въпроси , които определят понятията...монархия доколкото знам няма налична отдавна
  • 13 Дедо Грую

    43 4 Отговор

    До коментар #8 от "2456":

    В грешка си. Интендантството е управата на имоти, дадени от държавата за ползване от монарха.
  • 14 комарджията

    92 12 Отговор
    Един от най големите комарджии в Европа ....Изиграл на хазарт медалите и отличията на баща му ...посегнал е към имотите на жена си ....теглил е постоянно дългове от банките ....и дойде в България освен да си вземе имотите и да си оправи версиите ...Ако има възможност ще профука цялата държава на комар КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ЕДИН КОМАРДЖИЯ Тези неща съм ги чул лично от човек който му е гостувал 3пъти в Мадрид преди да дойде в България и го познава много добре ...Дори и живее в най сиромашка и малка къща...всичко е профукано което е докарано от България след идване на комунистите на власт

    Коментиран от #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 The Bitch

    50 9 Отговор
    Като тиражирате лъжата, че СДС и Костов не са дали възможност на Симеон да се кандидатира за президент, вярвате ли си?
    Да бяхте прочели конституцията, където черно на бяло е написано, че кандидатите за президент трябва да са живели последните пет години в България. Симеон не отговаряше на това условие.
    Непочтено и некоректно е да се извъртат нещата по този начин.
  • 18 Грую

    16 49 Отговор
    Не изневеряваме на себе си никога. Оплюването и хвърлянето на кал в България е национален спорт и разбира се монархическата институция и самият бивш монарх станаха мишена на подобни занимания, за който сме толкова кадърни. Взел си бил имотите. А кой не си ги взе? То всъщност имайки имот имаш и задължението да го управляваш, което ако щете вярвайте не е чак толкова лесна работа. Казват,че играел хазарт. Ами то всички български политици играят хазарт с живота и съдбите на народа. Той какво по-лошо от това прави? В другите държави си уважават монарсите, въпреки демократичното управление.

    Коментиран от #19, #31

  • 19 Гостенче

    44 7 Отговор

    До коментар #18 от "Грую":

    Значи си съгласен че по нищо не се различава от другите политици.

    В такъв случай защо бучиш че плюят по него както по другите политици?

    Царя е същия като Вуйчо Ваньо, като Мишката, като Тиквата и като Сокола...
  • 20 матейко

    44 9 Отговор
    На снимка видях наследниците му Ами тия ако се наложи да ги храним трябва да изсечем всички гори да продадем морето и земята наречена БЪЛГАРИЯ Стига с тия архаични понятия --княз цар монархия ова са отживелици от миналото Каква СИНЯ КРЪВ и неговаъта е челвена както нашата и М....ВЦИТЕ от ОРЛАНДОВЦИ и СТОЛИПИНО
  • 21 Българин

    57 13 Отговор
    За мен лични царя е за затвора поне там ще го оправят много пъти по 800 дни . Ако не трябва да бъде изгонен от Република България и да няма право да се връща. Земите които притежава и за които претендира, че са негови са държавна собственост.
  • 22 Jack Bauer

    45 11 Отговор
    С какво ни е крив Симеон ли? Ами с каквото са ни криви и другите преди и след него - Борисов, Станишев, Костов, Виденов, Димитров. И може би разочарованието от Симеон беше най-голямо защото по принцип "царят" би следвало да бъде истински родолюбец и патриот целящ единствено просперитет и добруване на народа и държавата си. Той се оказа като всички останали.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Петър Славов

    49 11 Отговор
    Църквата спазва старата традиция да служи на този който плаща най-много!От години патриарха е на хранилка при измамника Симеон и всячески се опитва да наложи образът му като някаква "национална светиня"!Преди сто години дядо му Фердинанд е дошъл в България с чанта дрехи и ОГРОМНИ дългове от хазарт,а след сто години дадохме на внука му дворци и гори!Да не ги е донесъл от Германия,че ги връщат сега на внука му?Единственото добро за държавата което направиха комунистите е че ни отърваха от тази чуждестранна сган,тези кърлежи-монархията ,която само пиеше Българска кръв!И какво стана,повярвахме,че този изрод милее за "родината" и му позволихме да заграби половин България!И започнат ли някакви дори минимални опити за възвръщане на заграбените чрез измама и корупция НАЦИОНАЛНИ богатства,веднага се появяват "царските шутове"-Каролев,Герджиков,митрополити и патриарси,вкупом скачат да защитават "царя"!Какво човешко падение,да продадеш родината си!
  • 25 ВАНЯ

    24 28 Отговор
    Не ни е крив царя ние сме си калпав народ!

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Борис

    36 17 Отговор

    До коментар #22 от "Jack Bauer":

    Какъв родолюбец бе джаки?Та да не би това недуразомение наричано цар на българите да е българин.Кои са майка му и баща му?
  • 28 mda

    21 12 Отговор
    само след 800 дни Симеон Крадливи, пак ще стане цар, вервайте ми!
  • 29 ПОмни се

    33 3 Отговор
    Две жестоки диверсии не успя да спре цар СИмеон докато бяха го принудили да заеме поста МИнистър председател.Едната е спирането на малките чисти блокове на КОзлодуй и Втората наглата продажба на енергото .
    Двете доведоха до зверско ограбване на десетки милиарди живи левове от БЪлгарите и от бизнеса с непосилни цени на тока.ФАлираха десетки хиляди фирми. НА практика нагли престъпници ликвидират народа ни оставен без доходи з а оцеляване.
  • 30 Лупи

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "комарджията":

    Точно!
  • 31 Сретан

    37 8 Отговор

    До коментар #18 от "Грую":

    В другите държави си уважават монарсите само че до тук ...Нито сръбския монарх нито румънския крал Милан бяха допуснати до управление и не допуснаха до такъв грабеж на имоти ....Дори бяха бързо отопратени обратно .Само наивния Българин беше наново прецакан .Не може царски резиденции да се водят царски имоти ...Няма царство няма резиденции Все едно наследниците на Тодор живков да предяват претенции към неговите Резиденции... Една такава резиденция се опита да прилапа Симеон в местността Кричим наричана ,,Особенни имоти" която Симеон Дянков оризили и си налепи Тапети по негов вкус и унищожи оригиналния и вид.
  • 32 професора

    39 8 Отговор
    Тоя човек е най-пропадналия политик, който е стъпвал в държавата ни. Естествено че дойде само за да прибере и присвои каквото може. Но все пак си мисля, че той си вярваше и мислеше, че ще стане човек от него и успя да излъже много народ. Но накрая само дето не го линчуваха. Той и това заслужава, но лошото е, че той не е просто последния ни цар, а и символ, който недвусмислено и безспорно илюстрира чрез цялото си поведение, рразбирания и цялата си личност УПАДЪКА на цялата ни нация и държава.
  • 33 Навуходоносор

    38 7 Отговор
    Спомням си един "велик" цитат на въпросния Симеон, въпреки че съм бил първокласник , "КМДВ" - когато му дойде времето. Е, на царя му дойде времето и наистина, удържа на думата си ,оправи СЕ за 800 дни.
    Въпреки огромния ферман наречен статия,който бих нарекъл дезинформиращ,манипулиращ,заблуждаващ текст за коне с капаци, истината няма да се промени, Симеон е един от поредните "управители" на държавата ни, който прибра всичкия капитал ,който можеше.
  • 34 ВИТО

    38 5 Отговор
    Отвратително манипулативна и лъжовна статия.Кобурготски бе заобиколен само с приятели от червената номенклатира и ДС - млади и стари, както при първато, така и при второто управление. Той разчисти пътя на комунистите към властта, за което му бе добре платено. Цар..!? комунист?..! Гявол..?!
  • 35 моньо

    32 4 Отговор
    Авторът да види какви крадци и отрепки се редяха на опашка да му се мазнят и благодарят, че ги направи депутати, и тогава да говори за омраза. А, и да върне хонорарчето на дедо...
  • 36 гост

    15 41 Отговор
    С нищо не ни е крив човека. Само може да помогне на кривия ни имидж. Просто мисли по начин непонятен за повечето от нас. Не сме дорасли.

    Коментиран от #40, #45

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 бай Тодор

    35 8 Отговор
    Как какво ни е крив?Излъга ни по най-долния начин!Да гори в ада!
  • 39 аэЭГХ

    32 9 Отговор
    Пълен нещастник !
  • 40 БатХуй

    26 8 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Първо, като е "цар", ДА ВЪРНЕ ИМОТА ОТНЕТ ОТ ВОЙНИЩКА ВДОВИЦА намиращ се на: ул. ХАДЖИ ДИМИТЪР 1 в ЦЕНТЪРА НА ОБЛАСТЕН ГРАД.
    ТОЗИ НАПИКАН "цар" ГО Е СТРАХ ЗА КОЖАТА СИ, ДАЖЕ НЕ СИ ПОИСКА "КОРОНАТА"
  • 41 Корковата тапа

    13 11 Отговор
    На мен с нищо. На останалите глупаци незнам.
  • 42 екс

    24 15 Отговор
    Българи, които избират трети път Боко, заслужават да имат друг цар- цар Киро!!! Или да цанят тиквата за цар! Мизерен народ!

    Коментиран от #46, #83

  • 43 Неразбрали

    25 7 Отговор
    Всичко се свежда до непознаване на словоизлиянията на царствената особа.Какво каза той-ще ви оправя за 800 дни.Изхождайки от факта,че царете се обръщат към себе си в трето лице множествено число/ ние, царя на България/ става ясно че с понятието ви е имал в предвид себе си. И действително се оправи.Така че всичко се свежда до неразбиране от страна на простолюдието на тънкостите на дворцовия етикет.
  • 44 на пинокио брачеда

    39 8 Отговор
    Мони е откровен ЛЪЖЕЦ, има го записан "ЧЕРНО НА БЯЛО" в YOUTUBE на интервюто с Кеворк Кеворкян, в което обещава, че няма да предявява претенции за бащините му имоти, няма да търси никаква материална облага и т.н., все лъжи и популизми от сорта.
    Това му беше ПЪРВАТА ГОЛЯМА ЛЪЖА, която е факт и дори и ФАКТИ не може да я отрече, нали така Миленчо, от факти????????????
    Кажи Миленчо, излъга ли Мони Мадридския или не излъга??????
    Отговорът е "ДА, излъга". Айде бягай да играеш.

    Коментиран от #62

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Антон

    10 11 Отговор

    До коментар #42 от "екс":

    Не сме мизерен народ, а ти къв си бе? Пишеш на Български - или и ти си наш или си македонец. Като ти чета омрзата, маке ще да си!
    П.с. не съм привърженик на тиквата
  • 47 ГЕРБ

    19 11 Отговор
    Симеон е б....к.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 VMORO

    16 7 Отговор
    То да бяха само кирливите имоти с мед да го намажеш...
  • 50 бобиком

    25 11 Отговор
    Дедо ви Симеон никога не е обещавал ,че ще ни оправи за 800 дена ,а поради лошият си изказ на български език каза ,че ще оправи себе се и децата му.Както винаги българина все нещо е недоразбрал и недочул хахаха.
  • 51 antimediator

    20 5 Отговор
    Царя беше докаран като котка в чувал от Мултигруп и определени кръгове в БСП и ДПС.
    Неслучайно той направи най-безпринципната коалиция с тях.
    Идеята беше СДС да се отстрани от властта и такива като Мултигруп ,Пеевски и останалите приватизатори от редиците на БКП-БСП да си правят каквото искат.
    За целта, Костов и СДС бяха продължително и упорито очерняни по всевъзможен начин.Зад това активно мероприятие стоят и руснаците , защото всичко е било добре организирано.
    На тях не им трябва силна и просперираща България, те искат ние да сме лошия пример и до сега успяват в много отношения.
  • 52 Shmeker

    10 27 Отговор
    Ако не беше Симеон, нямаше да влезем в ЕС. Трябва да ви е ясно това.
    Не знам какво е направил или не направил, ама само това е показателно, щото никой преди него или след него не е направил и толкова.
  • 53 стария

    25 7 Отговор
    Като е цар на България,защо внукът му се казва Хасан.

    Коментиран от #54

  • 54 onq s konq

    15 3 Отговор

    До коментар #53 от "стария":

    Той си е Христо,но със сменено име и в момента си го възстановява
  • 55 1 от 300

    13 22 Отговор

    До коментар #11 от "впечатлен":

    Само да добавя, че НЯМА бедна Монархия на планетата!!! На хората със семпло съзнание да напомня ,че Царя ( никога не се е отказвал от титлата си) никога не е обещавал ,че ще ви подари пари а каза с ВЗАИМНИ УСИЛИЯ и който положи такива, сега не мрънка и не плюе! Били го видели в Монте Карло, ами всички богати ходят там, вие как ходите в Ахтопол. Продал бил медалите на баща си! На кого ги продаде бе мекерета? Бил си върнал имотите! А защо въобще трябваше да се отнемат имотите на всички Българи? Въпреки всичко харесва огромната маса от заблудени люде защото създават идеална среда (без конкуренция) за работа.

    Коментиран от #58

  • 56 guest1913

    23 6 Отговор
    Не мога да разбера какви имоти са имали дядо му и баща му.
    Например британската кралица няма много частна собственост и пари.
    Наистина, бритаската корона притежава имоти и съкровища за милиарди, но това
    състояние принадлежи на монархията като институция, а не на кралица Елизабет.
    Та имайки предвид това, повечето т. нар. царски имоти са принадлежали на нашата монархия като институция и не са бащиния на Симеончо.
  • 57 From USA

    22 9 Отговор
    И на кое царство е цар този?
  • 58 комарджията

    16 6 Отговор

    До коментар #55 от "1 от 300":

    Нямало бедна монархия на планетата....Имаше една статия преди много години превод от немски вестник ,,цар Симеон най бедния цар в изгнание" Мислиш ли че комунистите ще му дадат да отмъкне каквото си иска при заминаването си в изгнание ....и да не би да говориш за Британската монархия като богата .И не са го видели само в монте карло да играе хазарт но са го и видели и да ходи от банка на банка да проси пари за комар ....Банките са му отпускали заем само ако гаранти му станат двамата му сина .Явно са се ползвали с авторитет.И още нещо не Бъркай имот с ре зиденция Сега царят може наистина да е много богат ....като изсече стотици декари гори и се напълни с имоти Всъщност Царя се да приложи още един трик за бързо ограбваяне на Българите ..като изпрати до почти всички семейства писма с ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ КЪМ ЗДРАВНАТА КАСА ...от 1000до 4000лв Много хора изгоряха като платиха тези пари може би от зор че им предстоеше спешно лечение Здравната вноска при царуването на Симеон беше 4лв ...и как се получиха тези суми ???На този грабеж и Борисов би му завидял .Така или накрая може да се каже че Симеон се метнал на дядо си Фердинанд а не на Баща си който е многоуважаван човек обичащ българите за което и заплати с живота си
  • 59 Гнида

    20 7 Отговор
    Лицето сакскобурготски е изтъкано от отрицателни качества ! Това лице не може да бъде държавник !
  • 60 СЕЛООО

    11 16 Отговор
    Кога бизнесът и хората в България са имали повече пари.. освен по негово време?! Доста поколения ще трябва да се минат и да пукнат тъпунгерите в тая страна
  • 61 Поредният тъпак

    23 7 Отговор
    Симеон е виновен с всичко с което излъга Българите!
  • 62 баламурник

    14 5 Отговор

    До коментар #44 от "на пинокио брачеда":

    Прав си , за съжаление, но не забравяйте, че той ни е като баща- ами направо ни .........майката!
  • 63 Vasik Atanasova

    13 4 Отговор
    АКО ВИ НАПИША КАКЪВ Е В СЪЩНОСТ ЦАРЧЕТО НИ
    ЩЕ МИ ИЗТРИЯТ КОМЕНТАРА
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Да се скрие тоя куц кон

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "misli posle govori":

    Бсичко което ти е казла дядо ти и моя го е казаал НО то не се отнася за тая мадритска мърша а за Великия му баща и седемте езика са пак негова заслуга. Благородството, човечноста, смелостта и обичта към родината НЕ се предават по наследство както е в случая. Tая мадритска гад предаде(продаде) род, родина и баща без да му мигне окото за шепа жълтици.
  • 67 КЪНЧО

    16 3 Отговор
    Стига сте славословили лъжлив дедо, дето за осемстотин дни окраде българия. писна ни от тоя синодал.
  • 68 комарджията

    12 4 Отговор
    Симеон знаел 7 езика ...може би и децата му знаят по няколко езика С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИ ...Защо не е научил поне едно от децата си на Български ...толкова ли му е омразен този език Сега едно от внучетата му Хасанчо ще говори на Арабски .След смърта на Симеон се къса всичко Българско в неговото семейство....освен заграбените имоти
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Царист

    7 12 Отговор
    Като гледам колко неграмотни,марзеливи, и завистници има държавата е загубена.Абе прочетете историята за имотите му и тогава пртендираите.Само данъците и подобренията,които е направил са повече като стойност.Ако не беше царя ЕВРО съюз през крив макарон.Има доклади на разни чужди служба,като се казва истината,че ако не е бил тои нещата в страната....... Може ли да го уважава цяла Европа и децата му да са съветници на половината президенти и монарси а ние неееее.
  • 71 февасдф

    5 14 Отговор
    Жалки злобни хора сте всичките. Всички вие сте като химическа тоалетна пред Кьолнската катедрала в сравнение със Симеон. След Костов който ограби България и разсипа всичко, Симеон донесе стабилност и спокойствие във времена на големи промени. АМАН от жалки хора.

    Коментиран от #72, #81

  • 72 комарджията

    11 3 Отговор

    До коментар #71 от "февасдф":

    Явно доста си намазал при управлението на НДСВ...и ти е много мъка за твоя благодетел .Като е донесъл стабилност и спокойствие защо народа го запрати в девета глуха .Нямаше човек да мрази България повече от Симеон .Той дойде да ограби и съсипе България ...той с хитрите лисичи очички
  • 73 ГЕРБ

    9 2 Отговор
    Пълен измамник.
  • 74 емо

    9 2 Отговор
    Тоя козел още е недоволен хиледи хора умряха в мизерия,работейки щял живот с мизерна пенсия а тоя идиот още е сърдит.разграбейки труда на милиони хора.
  • 75 111

    10 3 Отговор
    Какво направи за държавата и народа?НИЩО!И отношението ни към него трябва да е БЕЗРАЗЛИЧНО,той е никой
  • 76 Chekjrjzkjjdijjrjjdijdjjdighqhwjfiienrkc

    3 1 Отговор
    Искам да е.а мария гавриел
  • 77 краси

    4 1 Отговор
    с кривия нос.
  • 78 стоян георгиев

    8 1 Отговор
    симеон няма документи че имотите му са закупени от баща му и дядо му ,щото болшинството не са закупени от тях ,а от държавата или им са били подарени след изнудване от разни общински кметове .фамилията кобурготски е компрометирана в българия баща му и дядо му предизвикват три национални катастрофи,а симеон се показа техен достоен наследник ,а именно безскруполен крадец.тои лично с помоща на милен велчев прецакаха външния ни дълг и го обърнаха в евро точно преди долара да се срине.само от тази операция българия загуби милярди.заменките при него бяха обичаина практика ,а наследството му прокарано в закони през управлението му го направи втория по богатство премиер в европа след берлускони.кобургите са огромен проблем за българия.
  • 79 Нане

    8 2 Отговор
    Никой не му вярва вече!
  • 80 А стига бе!

    12 1 Отговор
    Българинът цял живот чака някой ДА МУ ПОМОГНЕ! През цялата му история... С "царо" беше същото...
    Да, ама "царо" си помогна на себе си. И българинът пак остана с пръст в ... устата!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ПАТРИОТ

    10 4 Отговор
    МУМИЯТА СИМЕОН Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ,КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДАДЕН НА НАРОДЕН СЪД !
  • 83 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "екс":

    Все още ли има наивници като теб които вярват в дядо КОЛЕДА, че БОКО е избран от народа честно и почтенно ?Боко никой не го е искал а си купи поста отново с част от изтеглените от него милиарди !
  • 84 ОМГ

    8 3 Отговор
    И колко пари ви даде царя за тази статия??? Нещо гледам, че продажните медии почнаха да възвеличават и внуците му - недай боже утре да влезнат в политиката ни!!! Този цар е син на баща си, нищо повече! Това не е цар! Питате какво ни е крив - а с какво ще го запомните? Какво е направил? Дайде едно нещо, което е в +!!!
  • 85 Гостът

    4 5 Отговор
    Виновен е с това, че си повярва, че българина е умен и може да бъде обект, който да участва градивно в историята си. Просто не знаеше колко злобен, долен и мързелив е станал народа и сега си пати за това :)
    Дребния и ниско образован човечец, винаги ще си чопли кой какви имоти имал, каква кола карал и какво казал. За това сега ще си и същия дребен човечец за премиер. Аз не разбирам какво се оплакват всички? По-големият процент от българите са прости, неуки и мързеливи, съответно тяхното отражение е и в парламента. Би трябвало да са доволни хората.
  • 86 сдфбг

    4 2 Отговор
    тъпотията на българина е безкрайна. със нищо не ни е виновен жалки нещастници Симеон е истинската история на българия за разлика от сегашните.позор за тях.
  • 87 no name no face no number

    3 3 Отговор
    Ква история е този долен лъжец. Срам за великото българско име срам!