Last news in Fakti

1 Юли, 2017 07:45 12 756 45

"Синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка"

  • гей-
  • лесбийка-
  • хомосексуалност
"Синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка" - 1
Снимки: DW, V.Weitz
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато били тийнейджъри, Зилке криела от брат си Холгер, че ѝ харесват момичета. А Холгер криел от нея, че се влюбил в един свой съученик. Родителите Бригите и Бернд подозирали, че синът им има хомосексуални наклонности, но не го разпитвали. Дошло им обаче като гръм от ясно небе, когато дъщеря им разкрила, че е лесбийка.

Историята на едно необикновено семейство

Срещаме семейството в уютния дом на Зилке в Кьолн: Зилке и нейната партньорка Ивон с 14-годишната им дъщеря Леа, братът на Зилке - Холгер, както и техните родители Бригите и Бернд. Всички те на драго сърце разказват историята на необикновеното си семейство.

Холгер си спомня, че навремето решил да признае хомосексуалността си още преди да навърши пълнолетие. Изненадан бил, че когато разкрил истината, семейството му реагирало сравнително спокойно. "Майка ми се разплака, но каза, че и бездруго го подозирала. След което топло ме прегърна. Баща ми беше по-сдържан - трябваше му известно време, за да свикне с тази новина", разказва Холгер.

"Да, не бях подготвен, макар че години наред бях наблюдавал как синът ми предпочиташе да си играе с кукли", споделя бащата. Искало му се Холгер да тренира футбол или тенис, но момчето не проявявало никакъв интерес към спортните занимания. За разлика от сестра му Зилке, която направо обожавала футбола.

Бащата си спомня как отначало мислел, че хомосексуалността на сина му е някакъв "младежки каприз", който все някога ще отмине. По-късно обаче видял как детето му страдало от несподелената любов към един съученик. "Тогава ми стана ясно, че нещата са много по-сложни, отколкото си мислех", разказва Бернд.

След като синът им разкрил своята хомосексуалност, двамата родители потърсили съвет в кьолнска ЛГБТ-организация. Там се запознали с професор от Бон, който имал три хомосексуални деца. "Без неговите съвети щяхме да продължим да се заблуждаваме, че това е някаква болест, от която синът ни може да бъде излекуван", разказва майката Бригите. Днес синът ѝ е на 40 години, имал е вече няколко партньори, като последната му връзка е продължила осем години.

"Синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка"

Холгер и Зилке

Година след като брат ѝ разкрил своята хомосексуалност, Зилке запознала родителите си със своята приятелка. Истински шок за майката и бащата. Днес те вече имат две внучки: Леа е на 14 години, а Юлия още няма два месеца. И двете деца са заченати чрез изкуствено оплождане.

Съучениците и приятелите на Леа знаят, че момичето си има две майки. И това изобщо не ги смущава. "Спомням си обаче как реагира навремето една приятелка. Когато за пръв път споделих с нея, че си имам две майки, тя беше потресена и ми каза, че е готова да ми помогне с каквото може. Бях изненадана от реакцията ѝ. Та аз нямам нужда от помощ, напълно щастлива съм", разказва Леа. И не може да се нарадва на малката си сестричка.

Майката на Зилке и Холгер е убедена, че родителите отрано забелязват другостта на детето си. Но не всички реагират адекватно. "И ние се опитвахме да отучим Холгер от игрите с кукли. Но количките и самолетите изобщо не го интересуваха. Не сме си мислили обаче, че интересът на дъщеря ни към футбола е белег за хомосексуална наклонност", разказва майката.

"Щастливи са, защото ги приемаме такива, каквито са"

Бригите и Бернд обичат децата си повече от всичко. "Само бих им пожелал по-лека съдба, защото въпреки че държавата и обществото като цяло са толерантни към хомосексуалните, все още има твърде много хора, които таят предубеждения", казва бащата.

А майката добавя, че тъкмо хомосексуалността на децата е сплотила семейството още повече. "Нашите деца са изключително внимателни и откровени - и ни дават много обич. От никого не крием, че синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка. И двамата са щастливи, защото ги приемаме такива, каквито са. А и как да е иначе - та нали са ни деца", казва Бригите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светло бъдеще

    81 17 Отговор
    Еврогейове
  • 2 lava

    108 22 Отговор
    И целта на статията е?
    Да ни убеди, че това е нормално?
    Всички ЛГБТ-та трябва да се затворят в психиатрични клиники за лечение!

    Коментиран от #43, #44

  • 3 Баща на син

    82 17 Отговор
    ... сексуалността у подрастващите момченца се и възпитава - не можеш да чакаш всичко да се случва само спонтанно! Бащата трябва да бъде и пример за синовете си - да пипне мама по дупето , да поговори със синът си (в шеговит тон ) коя съученичка има най-големи Сиси , да подсвирва с клаксона на разголог.зени - когато са в колата със синът си ! Да ! ... вероятно мнозина от Вас ще запротестират ... но ето затова и процъфтява тоя вид !!! Нашата съдба е в нашите ръце ! Стегнете се ...

    Коментиран от #15

  • 4 отвратен

    84 17 Отговор
    Няма как да ни убедите че това е нормално и че това е нашето бъдеще....тези бози си ги пробутвайте на западните промити кратуни...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 помацу

    90 15 Отговор
    Тази статия е 100% манипулация и промиване на мозъци,за да ни"покажат"колко са щастливи и че е нормално да има еднополови бракове!!!Плюя на такава "демокрация"!
  • 7 ооооо

    58 18 Отговор
    охооооо - вижте колко минуси се натрупаха вече..
    явно гейовете и лесбийките не спят!
  • 8 Бай хой

    36 17 Отговор
    Извратеняци. През деветдесетте на миналия век лекарската общност за един ден е изкарала хомосексуалността от списъка с психически болести. Това въпреки имономическата зависимост за милиардите въртени за пластични операции и смяна на пола е станало и под огромен политически натиск.
    Та обратните за един ден са се излекували по цял свят. ФАКТ.

    Все едно всички наполеоновци по психиатриите да се обявят за императори, а някой можв ли да си представи колко велики личности и дори животни че се пръкнат.
  • 9 Гост 11

    50 8 Отговор
    Процентно хомосексуалността в Европа не е по различна от тази в Русия. Разликата идва от това как приема обществото тези хора.
  • 10 незнайко

    51 13 Отговор
    Смятайте на къде върви Европа след като най, най, най-развитата Германия се превръща в блато на хомосексуалисти. Бъдете сигурни, че скоро ще ни накарат и в БЪЛГАРИЯ, да приемем такъв закон. НАЛИ СМЕ В ЕВРОПА ! Жалко много жалко, за възпитанието на децата ни !
  • 11 ААА

    56 9 Отговор
    Содомията е началото на края на всяка една цивилизация. Древна Елада , Рим- къде са ?. Империи владели половината свят с мечовете си ,и загубили ги с дупетата си. И вместо да се поучим от светите книги, където е събрана цялата хилядолетна човешка мъдрост, ние проправяме широки и светли пътища , на най-старите човешки пороци. Страшно става, когато тези хора се качат на върха на обществената пирамида, привличайки се и групирайки в своя обществена и политическа каста. Тогава създават дневен ред , несъвместим със здравите и полезни връзки, и Божи закони. Те мислят само как да си създават нови потенциални "партньори" , и да си подпомагат "общуването". Докато техния начин на любов , не придобие повсеместен и масов характер, познат ни от древността. Мили Гейове - никой не иска да ви преследва, и да ви го вади от ......., оценяваме високо и искрено , вашия принос в музиката ,изкуството, но спрете да формирате вредни обществени нагласи , закони , и пропаганди, прайдове,и колко е правилно да си Гей. Един подрастващ индивид , може да се обърка на кой бряг се намира, и да избере модерното , и лесното. Всяка една държава има нужда от деца , правилно заченати , от любовта между мъж и жена , възпитани правилно, да пазят своя задник, задника на жена си , от свои и чужди , с живота ,ако се наложи, Както Дядо Божи е отредил.
  • 12 Иван

    51 6 Отговор
    За мен п...расите са сбъркана работа.Дали семейна среда или гени не знам.Ако Бог или природата (кой както го приема) бяха решили ,че е нормално,щяхме да се раждаме с мъжки и женски полови белези (като охлювите).Ама не е така.
  • 13 no name no face no number

    26 5 Отговор
    прав си такива са. няма надежда за такова бъдеще скоро. За съжаление.
  • 14 Гоуст

    31 5 Отговор
    Ххаха, това ми напомня на вицовете, които си разказвахме за Чернобил:

    Мамо, мамо растат ми ц**и, боли ме к**а, баща ти ражда
  • 15 Гоуст

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "Баща на син":

    Така е, бащата трябва да е пример за един син, а дъщерята си прави представа за мъжа от нейния баща... но не да бъде простак и да свирка с клаксона или с уста като мине някоя с къса пола !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пазарен Либерализатор

    34 3 Отговор
    Хубаво, ама сега защо се парадира с това? П...л, лезбийка, трнас и там още 10-на състояния на г.за - нека си го навират както искат с когото искат но да не ни занимават с техните сношения и истории. То вече стана модерно да парадираш, че си некъв изтрещел извратеняк - веган, п...л или лезбо.
  • 18 НЙотов

    24 3 Отговор
    В днешно време вече нищо не е такова каквото изглежда, .аси. Нито полицията е полиция, нито протестите са протести, нито мъжете са мъже... всичко е изкуствено, както създадените деца на гейовете и лесбийките.
  • 19 Бай Иван

    29 10 Отговор
    Европа сама се самоунищожава.Пе....си,лесбийки,мюсюлманска паплач.
    Няма бъдеще за една нормална Европа.

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Vasik Atanasova

    23 6 Отговор
    а после защо има БОЖИ гняв
    Германците са развратени и то много
    сега с тези бежанци още повече
  • 22 Да си гледат работата!

    20 2 Отговор
    Да станат ако искат крави! Изобщо не ми пука! Азиси... чалга всеки ден... цигани нападат българи... евроатлантически ценности... толерантност... гей прайдове... К'вото искате правете- държавата си е ваша ако искате я унищожете!
  • 23 гост 2

    15 9 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Не сме си мислили обаче, че интересът на дъщеря ни към футбола е белег за хомосексуална наклонност", разказва майката....“ И правилно, че не сте си мислили така! И аз съм тренирала женски футбол в пубертета- значи ли това, че не съм хетерожена?! Не вида на спорта, който тренира един човек, определя неговата сексуалност. Има други признаци и те нямат нищо общо със вид спорт, изкуство и т.н.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Смях

    19 3 Отговор
    Нали еднополовите бракове в Германия ги узакониха вчера :D Много съм се чудил на кухи лейки, който се възхищават на германците... Кон, караш гейска каруца! :D
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 С ЕС напред

    14 5 Отговор
    Нищо чудно в продължителите на рода "синът" да е лесбийка, а "дъщерята" -гей
  • 28 Бай хой

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Иван":

    Обаче на половината от територията на континента европа все още държат на източноправославните ценности и не допускат обратни да се гаврят с деца. Май излиза че надеждата пак е в една друга посока. Както в близкото минало де.
  • 29 111

    22 3 Отговор
    19 век- мъж къса едно по едно листата на маргаритка и гадае"Обича ме , не ме обича"
    20 век- мъж къса едно по едно листата на маргаритка - "Става ми, не ми става"
    21 век - едно същество къса едно по едно листата на маргаритка - "Мъж ли съм. жена ли съм?
  • 30 Гьоте

    7 16 Отговор
    Интересното е, че над 50% от пишещите коментари тук срещу Гейовете са точно.... Крадецът вика дръжте крадецът.

    Коментиран от #32

  • 31 tost

    13 4 Отговор
    Итова ли са европейските ценности ?

    Децата ни да бъдат лесбийки и п...раси ?
  • 32 Проба грешка

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гьоте":

    И всичките ли си ги пробвал, че си толкова сигурен...........-Милият.

    Коментиран от #33

  • 33 Гьоте

    1 11 Отговор

    До коментар #32 от "Проба грешка":

    Не, аз дори не съм гей, просто си мисля какво подтиква към огромните писания тук коментаторите. Явно повечето от тях се чувстват притеснени пред съвестта си. Сиреч - са гей.

    За теб не съм сигурен, ти знаеш истината за себе си.

    Коментиран от #37

  • 34 виц

    9 3 Отговор
    Еврогейове след щастливо сключен брак осиновили момченце.Влезли с таткото да се изкъпят в банята.След,като се съблекли момченцето възкликнало: Леле тате какъв к.. имаш! Ако знаеш само на майка ти какъв е!-отговорил бащата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Проба грешка

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гьоте":

    И аз не мога да разбера коя е причината някой нормален хетеросексуален мъж да иска обратните да са 50% , а средно статистически те да са 8-10 %.
  • 38 нпанов

    8 12 Отговор
    пази боже от алкохолици комунисти.от гейове и лесбийки лошо не съм видял
  • 39 Грую

    5 1 Отговор
    Винаги са ме убеждавали, че съм много нещастен заради това, че нямам деца. Я се изкажете сега де!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    3 5 Отговор
    След като той е гей, а тя лесбийка, защо не вземат да се праснат помежду си, какво им дреме, че са брат и сестра?
  • 43 Мацка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "lava":

    Хомофобите трябва да се затворят в психиатрична клиника и да си лекуват злобата ,защото хомосексуалността я има откакто свят светува ,срещала се е при хиляди индивиди ,но само човешкото същество е способно на нетолерантност . Разберете ,че светът не е само полигамен ,хетеросексуален също така е безполов и хермафродитен ;)
  • 44 Мацка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "lava":

    Хoмoфoбитe трябвa дa ce зaтвoрят в пcихиaтричнa клиникa и дa cи лeкувaт злoбaтa ,зaщoтo хoмoceкcуaлнocттa я имa oткaктo cвят cвeтувa ,cрeщaлa ce e при хиляди индивиди ,нo caмo чoвeшкoтo cъщecтвo e cпocoбнo нa нeтoлeрaнтнocт . Рaзбeрeтe ,чe cвeтът нe e caмo пoлигaмeн ,хeтeрoceкcуaлeн cъщo тaкa e бeзпoлoв и хeрмaфрoдитeн ;)
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.