1 Юли, 2017 10:23 4 537 10

Дайте чинията на Благой Рагин

  • благой рагин-
  • бузлуджа-
  • ндк-
  • боршош-
  • борисов
Дайте чинията на Благой Рагин - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Житейски доказано е, че когато децата се умълчат, а Рут Колева и Иван Ласкин не „изригват“ няколко дни във фейсбук, ще става някаква пакост. Дали от жегата, дали от ей така, но целокупният народ изпраща една от най-абсурдните седмици в последно време. След като ни пуснаха филма „Всички обичат Миро“, Боршош забрави какви ги е писал на стената си и изтърси епохалното прозрение, че има заговор срещу НДК и председателството ни на ЕС. После, прясно възстановен, гордо напусна поста. Душманката му Лили Павлова заяви, че темата била затворена за нея, нищо, че тя я отвори с уволнението на готиния Миро. Министър Боил Банов изрази нетърпението си да го възстанови на поста, само да свърши пустата анкетна комисия, която тържествено да ознаменува невинността му. Бива ли такъв ценен кадър да седи без работа. Какво пречи до края на проверката временно да бъде назначен за директор на водопада „Райското пръскало“. А после, ако пак се издъни, да го пратят за художествен ръководител на мъжкото хоро в Калофер. Банов пък, след като безмилостно разпореди Киро Японеца да вдигне от руините Двойната къща, защо не възложи на същия доказан предприемач да довърши ремонта на НДК.

Насред жегите Здравната каса осиротя – баш комитата й Глинка Комитов подаде оставка. Както се казва – отиде си, не каза нищо. Причините се оказаха секретни и дори молбите на Жельо Бойчев не разтопиха сърцето му, за да открехне вратата на мистерията. Пред него има два пътя - или да се върне към музиката, или да излезе с чета в Балкана.

От министерството на здравеопазването изразиха тревогата си от зачестилите откази от депутатски имунитети, припомняйки, че светът е опасен, а коклюш и туберкулоза дебнат отвсякъде. Веселин Марешки не искал да свърши бързо като Мишо Бирата и бай Ваньо Танов, но нищо не намеквал, за да не му се случело същото. Така де, истинският мъж не намеква, а си казва или мълчи завинаги.

Цветан Цветанов пък орева орталъка, че президентът Радев не го пуснал на срещата си със свищовския кмет. Не го обичал той, защото чоплел около шведския „Грипен“ и настоявал за анкетна комисия, дали Радев лобирал за шведите. И табелата с името му махнал президентът от масата, а човек нали за едното име живее. Обидно е.

Има нещо дълбоко символично в това, че именно в Свищов се пази стъкленицата с простреляното сърце на Алеко. Братя българи, 6-7 милиона сме – кой по-напред да го кара пустия Грипен. Струват ли си разправиите. И това стана в седмицата, когато честваме 70 години на гражданската ни авиация. Вождът и учителят Георги Димитров едва ли би допуснал такъв скандал навремето.

Циганите в Асеновград се окопитиха след похода на обединените футболни ултраси и на свой ред обвиниха гребците, че първи са ги нападнали. А те просто искали да спасят давещите се дечица. Като във вица за Али Агджа и Папата – свидетели потвърдили, че духовникът стрелял пръв. А след като протестиращите ядоха и бой от родната полиция, очаква се ромите масово да застанат зад исканията на полицаите на предстоящия им протест. Любители на конспирациите предположиха, че случаят в Асеновград е изкуствено създаден, за да отшуми по-бързо скандалът със "строгата господарка" Бетина Жотева, който по всички скали е от най-висока обществена значимост. Как да не се замисли човек...

Като споменахме Папата, във Ватикана се разигра нов секс скандал. И за кой ли път в него не е намесена жена. Но трябва да свикваме, щом и Германия прие еднополовите бракове. Нищо че Меркел имала особено мнение. То и без него си е особена ситуацията.

Всичко изброено дотук са бели кахъри. Културните среди бяха разтърсени от тревожната вест за финансовите проблеми на чалгаимперията „Пайнер“. Момичетата на бай Митко вече не можели да пълнят залите. Очаква се притеснените фенове да се организират в групата #azsampainer и да потърсят обществена подкрепа за димитровградския властелин.

Така и така споменахме Димитровград, нека разчоплим един друг казус. След решението за плащане в брой само до 1000 лв, как ще става купуването на булки на местния пазар? С банков превод и показване на платежно ли? И защо досега не сложиха поне един касов апарат на пустия пазар за невести.

Съборът на Бузлуджа наближава и от БСП пак си поискаха паметника. Обясниха им, че не е толкова лесно. А решение има. Защо низвергнатият шеф на хотелиерите Благой Рагин не отвори там една чиния за гости. Ще посреща усмихнат шведи, пък ако го ритне някой, любезно ще му предложи да повтори. Предприемачески дух е нужен, визионерство...

Борисов и Ердоган поне ни върнаха вярата в приятелството. Щом само топлите им отношения ни пазят от нахлуване на милиони несретници от Сирия, Ирак и Кандахар, остава ни само да се молим. Дано Борисов не го бие на мешана табла. Знаем, че и двамата не обичат да губят. Бойко, пусни му бе. В името на майка България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦК на Българската Комунистическа Партия

    13 14 Отговор
    Очакваме с нетърпение реставрацията на дом-паметника Бузлуджа! През лятото ще го посетим с приятели

    Коментиран от #2

  • 2 antimediator

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "ЦК на Българската Комунистическа Партия":

    Там ще направим един трудов лагер от типа на вашите и "учтиво" ще ви поканим.
    Всички комунисти и нарочени социалисти трябва да ви осигурим някъде място.

    Коментиран от #3

  • 3 ЦК на Българската Комунистическа Партия

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "antimediator":

    От Испания сме!
  • 4 БУДАЛАТА

    9 2 Отговор
    Кой го е писал това не знам но е много точно ей .ЕВАЛА.
  • 5 БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИН

    3 2 Отговор
    Циганите са виновни за ужасите в България. Също и велосипедистите.
  • 6 Комуниста

    3 2 Отговор
    A що не направим една голяма бесилка? Удобно практично,екологично, икономично и прочиие
  • 7 Алекс_

    2 1 Отговор
    хахахах
  • 8 Пенсионера

    3 1 Отговор
    Комунистическият режим е обявен за престъпен, от Българският парламент. Ако се възтоновява един символ на тоталиризма, това е все едно да издигнат символа на фашизма в германия.Обезателно да издигнат паметник на Хитлер.Комунизмът и фашизмът е, социализъм и национасоциализъм. Та , на бузлуджа ,трябва и пречупеният кръст,за да знаят идните поколения за тези античовешки идеалогии които са погубили много човешки животи. Не трябва да се повтарият никога такива режими. Историята , най после да каже цялата истина ,за да не могатда бъдат манипулирани младите, които нищо незнаятза миналото. И току виж сме възтановили пак комунизма. Може да видите разликата между северна корея и европейските държави.
  • 9 Пенсионера

    2 0 Отговор
    Комунистическият режим е обявен за престъпен, от Българският парламент. Ако се възтоновява един символ на тоталиризма, това е все едно да издигнат символа на фашизма в германия.Обезателно да издигнат паметник на Хитлер.Комунизмът и фашизмът е, социализъм и национасоциализъм. Та , на бузлуджа ,трябва и пречупеният кръст,за да знаят идните поколения за тези античовешки идеалогии които са погубили много човешки животи. Не трябва да се повтарият никога такива режими. Историята , най после да каже цялата истина ,за да не могатда бъдат манипулирани младите, които нищо незнаятза миналото. И току виж сме възтановили пак комунизма. Може да видите разликата между северна корея и европейските държави.
  • 10 Епси

    0 1 Отговор
    Аз викам да го направим мавзолей за всички комунисти с асансьор само нагоре