Last news in Fakti

13 Юли, 2017 09:56 2 549 3

Взехме ли си белята с председателството

  • председателство-
  • беля-
  • лиляна павлова-
  • ндк
Взехме ли си белята с председателството - 1
Снимка: М.Богданова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато в едно семейство ще идва зет или снаха, традицията повелява да се извърши ремонт, за да не се изложим пред сватовете. Обикновено суетнята довежда до остри конфликти между домакините и в пространството за ремонт трайно се настанява отчаянието. Накрая нещата се подреждат криво-ляво, никой не умира и се стига до нормалното аху-иху.

Предстоящото ни председателство на ЕС се превръща в своеобразна подготовка за сватба. Притеснението и оптимизмът се редуват на вълни. Очакваме около 20 000 „сватбари“, които ще присъстват на 200 събития. Само водачите на делегации, баш сватовете, ще са около 1500, а с тях може да дойде и по едно придружаващо лице. Тези ВИП-делегати трябва да бъдат настанени в 4 или 5-звездни хотели, не по-стари от 10 години. Или поне реновирани наскоро и в радиус от 2 км около НДК. И още, и още изисквания, които трябва да изпълним, за да не се оплаче някой евро-хабиби, че не го завиват и хранят добре.

Колко неща обърка това председателство. На колко народ развали рахата. За Лиляна Павлова създадоха цяло Министерство по председателството, на което ще дръпнат щепсела, след като гостите се разотидат.

Мирослав Боршош щеше още да е директор на НДК и нито прокуратурата щеше да се занимава с финансовите му дела, още по-малко пък щяха да формират специална парламентарна комисия по въпроса.

Паметникът „1300 години България“ или това, което бе останало от него, щеше да си стърчи ограден.

Създателят му Валентин Старчев щеше да си кара спокойни старини, вместо да обикаля медиите в жегите.

Кранът-герой от Хитрино нямаше да изгори като факла, защото нямаше да има причина за подпалването му.

Нямаше да сменят и плочките пред НДК трети път за последните няколко години.

Нямаше да ни пука, имаме ли подходящи хотели по лукс и капацитет за чужденците.

Нямаше да плъзнат гадните слухове, че ще ни отнемат председателството, защото закъсняваме фатално с подготовката.

И добре, че Лили Павлова ги нарече спекулации и призова за единение, та да си отдъхнем. Да говорим за единение между нас е утопия, след като можем да се изядем с парцалите по напълно измислени поводи. Но пък Павлова е горда, че сме дали на Европейския съюз единното зарядно устройство плюс кирилицата и мартеницата. Това обаче остава в миналото. Сега било времето на „Трите К“ - консенсус, конкурентноспособност и кохезия.

Ако ви е дошло в повече, пуснете си „Трите хикса“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изГЕРБиха ни

    20 2 Отговор
    Не взехме си белята, като избрахме ГЕРБ, а те по любовна линия назначиха Борша и те така "клатят" цялата държава....

    Коментиран от #2

  • 2 Грую

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "изГЕРБиха ни":

    Не си прав. Тя държавата ни се клати много отдавна. ГЕРБ вместо да спрат клатенето и те клатят, но настрани и затова не може да се получи резонанс и всичко да се срути ами само когато по някаква случайност се пресечат посоките на клатенето се получават карамоли и скандали и се виждат извършени разни нередности. Накратко искам да кажа, че ГЕРБ изглеждат успешни с този разнобой и не успяват да срутят всичко,а само до това, до което се докопат. Не е далеч обаче моментът, когато всичко ще се разклати и тогава ще настане всеобщ батак и оправия няма да има. Нататък вървят работите. Пък авторът добре го е написал - за зетя или снахата да не се изложим пред сватовете като изтеглим един голям кредит да се покажем ,че сме голяма работа и после в голяма та работа в батака и дето са рекли хората: 'Иху , иху. После тихо."
  • 3 Morgoth

    10 1 Отговор
    Лиляна Павлова не я мисли, след председателството най-вероятно ще дръпнат шалтера на цялото правителство. Не че от това ще стане по-добре, ама като нищо ще се случи.
    А трите хикса вече ги гледахме, сега чакаме валеряна ;)