2 084 13

Цветанов няма да се спре

Милен Ганев Главен редактор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Той още не бе положил клетва, а вече говореха за неговия импийчмънт. Просто бе спечелил президентските избори и страната изпадна в обещаната ни политическа криза. Тя бе преодоляна, но у някои остава жива рана до днес.

„Аз нямам проблем с него, той има проблем с мен“, казва вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов. А човекът с проблема се оказва президентът Румен Радев. Какво могат да делят точно те двамата, нито аналитичното мислене, нито развинтеното въображение могат да отговорят. Дори най-жълтите медии също мълчат, да не би пък да има някоя жена в основата на проблема им. Или пък апартаменти, от което според Радев единствено разбирал Цветанов.

Президентът пък бил неподготвен и неопитен. И понеже партийният строител Цветанов е много по-напред с материала, присъдите от Страсбург за кино-арестите от предишното му амплоа са просто някакви недоразумения. За да станеш президент, първо някой трябва да те предложи и чак тогава да те изберат. А миналото лято Борисов в прав текст заяви за този вариант: Хората няма да го изберат. Някак обидно, но това не бе всичко. Натресе му да води кампанията на обречената от първата минута на номинирането си Цецка Цачева. И адашът й трудно прикриваше неудоволствието, с което го правеше. Бойко помогна, с каквото можа. В неговия стил. Военните летци винаги можели да катапултират в напечена ситуация, друго било да си отговорен пилот на пътнически самолет. И наричаше професията на Радев скъпо хоби.

И днес президентът - генерал от ВВС трябва да влиза в дискусия с подобни спецове за избора на новия боен самолет. Че и цяла анкетна комисия му спретнаха, за персонално унижение – да се разнищи ролята му в избора на шведския „Грипен“ от служебния кабинет на Герджиков. А всъщност никакъв самолет още не е избран и мачът започва тепърва. Но това няма никакво значание. Както БСП ще използва срещу ГЕРБ комисията за НДК, така и тази ще е насочена срещу Радев.

Войната на управляващите с президента започна от първия миг на номинирането му. Тогава и някои от подсъдимите днес бивши министри искаха да му късат еполетите. Дори победата в предсрочните парламентарни избори не изпълни с великодушно снизхождение опонентите му. Битката ще продължи до края на мандата му. След което, както знаем, президент би трябвало да стане Бойко Борисов. Поне такива планове сподели самият той. А дотогава Цветанов ще разчиства почвата. С малки захапвания, но редовно. Че току-виж Радев повторил, ако запази високото си одобрение. А такъв сценарий е дълбоко неприемлив.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гатанка
  Отговор
  1 14:39  20.07.17
  "луд умора няма"

  Коментиран от #2

 • Стършел
  Отговор
  2 15:27  20.07.17

  До коментар #1 от "гатанка":

  Що е то- ЦВЪКИ.......
 • Боклук мръсен
  Отговор
  3 17:50  20.07.17
  Тоя не трябваше ли да е в затвора
 • раз два раз два
  Отговор
  4 18:04  20.07.17
  Цвичка до кубинка, а познайте, кой кого ще нарита ;)) И Боко и пажа му стават смешни в опитите си да се правят на мъже на президента, жалка работа !

 • 5 18:14  20.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Резидент
  Отговор
  6 20:56  20.07.17
  На путин, но иначе обикновен български цървул в униформа.
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  7 23:01  20.07.17
  Този с шестте апартамента е голям специалист по купуването на гласове по време на избори.
 • Гост
  Отговор
  8 00:32  21.07.17
  Скоро ще им преседне! Този път са сбъркали. Радев не е дъвка за тяхната уста, а Бъки президент никога няма да стане! На Цвъки му се иска, за да яхне ГЕРБ, но .... това ще е краят!
 • Човека
  Отговор
  9 15:21  21.07.17
  Кой е Радев - шофьора на камион

  Коментиран от #10

 • Human
  Отговор
  10 07:53  22.07.17

  До коментар #9 от "Човека":

  Що, ти кой си?
 • Я па тоя измекяр
  Отговор
  11 16:29  22.07.17
  Физкултурник се ежи на летец и достоен Президент, понеже не му ходи по гайдата! Е..си и смешника! Ти си жалка картинка и пародия на политик! Мушмурок!
 • Съдия изпълнител
  Отговор
  12 20:43  22.07.17
  Кой е достоен президент !???? Кой е РАДЕВ??? Какво досега е казал и го е изпълнил?? С какво е допринесъл за народа или държавата??? За кого работи и чии интереси следва Вашият президент ???? Някой от ВАС ДРАГИ МИ СМЕХУРКОВЦИ СЛУЧАЙНО ДА Е ПРОЧЕЛ ДОСИЕТО НА РАДЕВ В УИКИПЕДИЯ И ДА Е ВИДЯЛ И ДА НЕ Е РАЗБРАЛ ,ЧЕ Е ПОДГОТВЯН ДЕСЕТКИ ГОДИНИ В АМЕРИКА ЗА ДА СЛУЖИ НА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИ ДАДЕНИ МУ ОТВЪН !!!! Толкова малоумен народ няма по света !!!! Гледат и четат някакви фалшиви статии които им промиват мозъците ,драскат във фейсбук и се доверяват на тоя и оня кой каквото каже хаххахахахха идиотииииии

  Коментиран от #13

 • бай Хуй
  Отговор
  13 19:19  29.07.17

  До коментар #12 от "Съдия изпълнител":

  А ти кой си бе смешник анонимен?? Какво си направил ти за тая държава освен да плюеш и да сереш лайна??

Напиши коментар:


Публикувай