25 Юли, 2017 10:10 18 392 128

Ласкин към Кристо: Опаковай жена си, идиот такъв!

  • кристо-
  • иван ласкин
Ласкин към Кристо: Опаковай жена си, идиот такъв! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Актьорът Иван Ласкин за пореден път използва Фейсбук, за да излее яростта си върху порената личност, предизвикала възмущението му.

Този път той захапа художника Кристо, който наскоро се изказа доста нелицеприятно по адрес на родината си България.

Преди дни германският вестник „Цайт“ публикува интервю с Христо Явашев – Кристо, цитирано и преведено на български от нашенското издание на „Дойче веле“.

В него художникът заявява:

„Именно там (в Прага) реших, че никога повече няма да се върна в тъпата България“.

Именно тези думи на артиста докараха до бяс Ласкин, който в типичния си цветист и неподлежащ на цензура стил написа:

„Моята България не е “тъпа”! Тъп си ти, господин, Кристо ли си, ла*но ли си… Обиколил съм, глупако, всички големи музеи в Европа. Знам на какво да се възхищавам. Твоето “изкуство”, може да се закупи от поделението в Русе и се нарича понтонен мост! И си го инсталирай в тъпия г*з. А, относно твоите опаковки, инсталации и пърформанси… ти глупако, който отказва да говори Български език и нарича България тъпа, не ставаш дори за санирач на сгради! Малоумник – България била тъпа! Вземи един найлон и опаковай жена си, идиот такъв!“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    43 170 Отговор
    Само че Кристо е световно известен.

    Коментиран от #4, #5, #8, #12, #107, #117

  • 2 Лекия

    161 22 Отговор
    Браво!!!
  • 3 Шайзе

    70 132 Отговор
    С такива коментари Ласкин пада доста по-ниско от Кристо .... ако изобщо има нещо вярно относно коментарът за България. Жалък типаж е като цяло ловец-пиянката.

    Коментиран от #20

  • 4 ПРОСТО АЗ

    116 21 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    И това сигорно предполага да нарича родината си тъпа , пред световна медия !? Ако подкрепяш казаното от него , то ти си всичко казано от Ласкин по горе !!! :)

    Коментиран от #98

  • 5 яяяао

    156 18 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Това, че си световно известен не пречи и да си тъп. Примери много и този опаковчик е един от тях.

    Коментиран от #7

  • 6 Праскин

    50 127 Отговор
    Какво ярко доказателство колко прав е бил Кристо :)
  • 7 Пазарен Либерализатор

    43 126 Отговор

    До коментар #5 от "яяяао":

    Този "опаковчик" е световно признат и известен художник. Ласкин е посредствен свтовно неизвестен актьор. Това е като блондинка от контингента на "Пайнер" да обяснява на други блондинки какъв малоумник е Айнщайн.

    Коментиран от #9, #22

  • 8 Чочо

    106 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Те и пачите Кардашиян са мнооого известни :))

    Коментиран от #11

  • 9 ДАЙТЕ ДВЕСТА МЛРД. И ША ОПАКОВАМ ЛУНАТА

    126 14 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    КРИСТО Е ДОКАЗАН ИЗМАМНИК ПОСЛЕДНО СЕ ОПИТА ДА ИЗМАМИ ИТАЛИАНЦИТЕ И ДА ДУБЛИРА ХОНОРАРА СИ НО ХИЧ НУ МУ МИНА НОМЕРА ИТАЛИАНЦИТЕ ГО ОСЪДИХА И ОНЯ ИЗДУХА КАШКАВАЛА.
  • 10 Glaxo

    65 61 Отговор
    Ласкин е е необуздан социопат и многократно го е показвал.Освен грубия, каруцарски език, той минава границата с израза "опаковай жена си". Глупако , не знаеш ли че съпругата му и творческата му поливинка и муза Жан-Клод де Гийебон, почина преди близо 8 г.и думите ти са обидно нелепи!
  • 11 Пазарен Либерализатор

    14 43 Отговор

    До коментар #8 от "Чочо":

    И освен, че са известни са и прилично богати.
  • 12 Зомбайо

    77 22 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    И с какво е известен тая американска подлога. Тоя ако е художник е срам за това изкуство.

    Коментиран от #13

  • 13 Пазарен Либерализатор

    21 57 Отговор

    До коментар #12 от "Зомбайо":

    Известен е по цял свят с мащабни арт инсталации. Реализирани арт инсталации, идейно и финансово.

    Коментиран от #21

  • 14 Али Бабата

    108 11 Отговор
    Дали Кристо е „можещ"-явно да... в изкуството-??
    И дали пък неговото “изкуство” надхвърля,моето ниво на естествена интелигентност?!
    Да опаковаш Райхстага,кейове и разни други неща, да опъваш чадъри и т. н., може да е оригинална хрумка, но на куп народ не му бие на изкуство.
    Всяко творение, претендиращо да бъде наричано изкуство, трябва да има смисъл,да носи послания, да бъде красиво, да предизвиква положителни мисли и емоции, да създава радост. Неща, които будят недоумение, неща причудливи, неща неоснователно претенциозни, неща грозни и напълно излишни и безсмислени са смахнати.Къде е тук изкуството?

    Творчеството на Кристо ми напомня приказката "Новите дрехи на царя" Персонажът на лакеите от приказките са в лицата на едни „големи“модерни разбирачи. Няма ли някой да каже, че царят е гол.
    Това не е изкуство или,ако е изкуство е „изкуството“,което се свежда до една скъпа елементарна идея. Вижте изкуството и картините на Михалис Гарудис/гръцки художник от български произход/,ще ви изумят.

    Между другото Христо Явашев бяга от тук,след като завършва Художествена Академия в София.
    Да е жив и здрав, човекът. Но нито изкуството му харесвам, нито комплексите.

    Коментиран от #18

  • 15 Чувал с боклук

    87 12 Отговор
    Ако всеки път когато овиеш нещо в найлон или гума си световно известен художник , то всеки път като си слагам презерватива ставам все по добър и известен артист :)
  • 16 БРАВО

    70 16 Отговор
    БРАВАО...БРАВО--само така за миризливците,които се мислят че като са минали границата са станали богоизбрани...Още веднъж БРАВО
  • 17 666

    18 30 Отговор
    И двамата са тъпаци!!!
  • 18 Истината

    34 3 Отговор

    До коментар #14 от "Али Бабата":

    Брово голям си !!

    Коментиран от #74

  • 19 ЪРП

    92 13 Отговор
    НЕ СЪМ ФЕН НА ТВЪРДЕ ВУЛГАРНИТЕ ОБИДИ,НО ЧЕСТ ПРАВИ НА ИВАН ЛАСКИН ,ЗАЩОТО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОПУЛЯРЕН БЪЛГАРИН ОСМЕЛИЛ СЕ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЦИНИЧНОТО ИЗКАЗВАНЕ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ ОТ ОНЗИ ДЕТО ДОРИ СЕ СРАМУВА ОТ ИСТИНСКОТО СИ ИМЕ ХРИСТО ЯВАШЕВ!!!!!!!!!!!

    ТОЧНО ЗА ТАКИВА ИНДИВИДИ ПРЕДИ ВЕКОВЕ , ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ВЕЧНО ОТЕКВАЩИТЕ СЛОВА : ....."О, НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ!!!... ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМУВАШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН"??!!!!!!!

    ...........СЪЩИТЕ СЛОВА СЕ ОТНАСЯТ И ЗА човечето С НИК" Пазарен Либерализатор"?????!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Трол

    69 8 Отговор

    До коментар #13 от "Пазарен Либерализатор":

    Онзи ден направих ел.инсталацията в новата си къща. Предстои клима инсталация, водопроводната инсталация беше на лице. Сега ще препарирам тъщата и опаковам в найлон и ще я поставя в един от ъглите на хола. Това арт инсталация ли ще бъде? Ако не е, да я копам.
    П.П. Ласкин може да е алкохолно изтрещял, но това не му пречи да има изблик на провидение и да каже истината. Другия може да е световно известен и да опакова каквото си иска. За мен Кристо се ограничава в изблик на идеята кое да опакова и...неговото техническо изпълнение. Следва разопаковането и загуба на шедьовъра и идеята на автора. За мен това не е изкуство. Идеята и мисълта на автора на дадено произведение е в неговата непреходност.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пазарен Либерализатор

    8 8 Отговор

    До коментар #22 от "еееи":

    Наздраве !
  • 24 Glog

    46 12 Отговор
    Браво на Ласкин!
  • 25 Светослав Митев

    24 55 Отговор
    Историята на изкуството на 20-ти век винаги ще помни името на твореца, опаковал Райхстага. От друга страна, какво е мястото в историята на изкуството на Иван Ласкин - това е един тежък, противоречив въпрос, на който тревожно и може би безуспешно ще търсим отговор. Също както бе невъзможно да се намери отговор на въпроса за ролята на Висасуалий Лоханкин в развитието на руската интелигенция, а "Златният телец" е изчерпателна, твърде изчерпателна книга. Прочее, ако Анди Уорхол, Салвадор Дали и Иван Ласкин твърдяха едно и също, това навярно би било събитие. Но понеже, поради известни обстоятелства, Анди Уорхол и Салвадор Дали не участват в това изказване, не мисля, че то се е случило. Да се ходи по музеите, разбира се, е прекрасно, твърде образователно предприятие. А патриотизмът не е ефективен заместител на свободата на духа. Освен това земният рай, с който разполагаме, е все още твърде пренаселен с комунистически ангели и архангели, както и с онези, които ще говорят български език според собствените им разбирания - уви твърде недостатъчни, за да се случи отново чудото на грамотността. И ако на господин Явашев - страната, в която се е родил - не му харесва, той е решил този проблем отдавна. Какво се е случило междувременно със страната и нейната окончателна пост-комунизация - това е съвсем друг въпрос - неприятен, с лош отговор, тихо там, да не чуят тиквите, че са щастливи сега. :D

    Коментиран от #115

  • 26 бЛАА

    15 3 Отговор

    До коментар #21 от "Трол":

    ахахх вземай стъклената вата и опаковай , лично от райхстага ще те пратят грамота за принос към световното изкуство хахах
  • 27 стоян георгиев

    28 8 Отговор
    кристо е ексцентричен шестак за които никои нямаше да знае нищо ако някъде някои от модерните критици на авнагардизма не е казал, че тва дето прави е супер.кво му е супер не ми е ясно,но явно е щом е толкова харесван и уважава в изкуството си ,но колкото и да е уважаван няма право да говори така за родината си,а негативизма му не е от сега .с братята му са настроени негативно заради някакви реституционни претенции и съдиха страната.само че кристо явно не различава страната българия от родината българия ,жалко за него, ласкин е прав ,но е много груб особено като намесва починалата жена на кристо ,която въпросния обожаваше,не се прави така!
  • 28 Ян Бибиян

    16 38 Отговор
    Истината за съжаление е, че Кристо не е далече от истината за България и го казва откровено. А всички които не са имали достатъчно акъл да се махнат от това гето България, поради липса на всякакво възпитание и култура могат само да плюят хора успели да се измъкнат от ГЕТОТО с име България и да завиждат.
  • 29 гост

    20 34 Отговор
    Ласкин е простака в случая. Кристо се е отказал от българското, не парадира, че е българин, и не му харесва това, очевидно е. Било му е тъпо в България и се е махнал. Ала езика на Ласкин е просташки, дори и да чете книги изказа му подхожда на селски идиот, а не на начетен човек. Излага се.

    Коментиран от #33, #35

  • 30 ТЪЖЕН

    8 10 Отговор
    .аси само комунистите защитават тая държава тъжно но истина. Всичко друго е тор и тотал

    Коментиран от #43

  • 31 юрист

    38 6 Отговор
    Съгласна съм с ласкин, независимо, че за мен той не е еталон за поведение и начин на живот. ПИСНА МИ всякакви емигранти да РУГАЯТ България, а накрая, когато се окаже, че България е НЕРАЗРАБОТЕН БИЗНЕСПАЗАР в собствената им професионална или пазарна ниша, да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, и да се връщат “с гръм и трясък“, като започват да убеждават населението в България, че видите ли, абе тя държавата има напредък., вършили са грешки в младостта си, но те сега трябва да се забравят и други алабализми с единствената цел, хората да забравят гадните им, цинични изказвания за България, за да могат емигрантите да завършат бизнеспроекта си в България с максимален профит/ чиста печалба след плащане на всички видове данъци и удръжки/ за себе си, а след това- да изчезнат от България и пак да започнат да се отнасят към България и българите негативно, цинично, подигравателно и високомерно! БЪЛГАРИТЕ НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЛЕСНО ГАДНИТЕ НЕЩА, КОИТО НЯКОИ СА КАЗАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ТОВА НЕ СМЕ ЛЕСНА ТАРГЕТГРУПА, драги пишман “бизнесмени“- емигранти!
  • 32 656

    32 4 Отговор
    Тоя Кристо ще го опаковам с бодлива тел и ще го вържа за теглича на колата на Оня с Коня, да го влачи
  • 33 юрист

    17 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Кристо се е отказал от българското,...“КАТО СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ БЪЛГАРСКОТО, ЗАЩО ИДВА В БЪЛГАРИЯ? ЗА ДА ИЗВЛЕЧЕ ПАРИ/ ПРОФИТ/ ОТ БЪЛГАРИТЕ, НАЛИ? ТОВА Е ЦИНИЧНО! Аз напр. не харесвам гърците заради единият си род и УМИШЛЕНО НЕ СТЪПВАМ В ГРЪЦКИ КУРОРТ- т.е. гласувам с портмонето си ПРОТИВ гърция, не плащам 24% ДДС върху туристическите им услуги и изобщо- по никакъв начин не наливам пари в тази държава! Защо и кристо не направи така, м? Защото НЯМА принцип, който да се опре на желанието за максимален профит, нали? ;) Само това показва стойността му като човек и творец! А “способностите“ му като бизнесмен не бих обсъждала- не може да се обсъжда това, което не съществува...

    Коментиран от #37

  • 34 Къртев

    6 11 Отговор
    Ласкин е прав за това, че неможе да нарича България тъпа. Още повече той е гордост за България. Ще не ще, Христо Явашев е българин и да изрече "тъпата България" е доста необмислен израз. Но той си знае. А колкото до изкуството му незнам, но щом по света го признават значи е добър наистина.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Къртев

    16 2 Отговор
    Двама спорят, трети ги слуша и казва:
    - И, ти си прав , и ти си прав.
    По едно време се обажда четвърти:
    - Не може и двамата да сте прави, единия греши!
    Третия замислен се обръща към четвъртия:
    - М..ка му и ти си прав.
  • 37 Пазарен Либерализатор

    4 17 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Основния движещ принцип на маркетинга и мениджмънта във всичките им измерения е макс профит. Противното е планова икономика, петилетката за 4 години и т.н.
    Хубавото на пазарната икономика и свободните европейски и световни пазари, е че се реализират можещите, за останалите остава да мрънкат по форумите.

    Коментиран от #40, #58

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 юрист

    24 8 Отговор
    Също така- ОДОБРЯВАМ грубият език на ласкин за жената на кристо. Има една категория хора, които се гаврят с другите, но не могат да понасят гаврите на другите с тях и за това трябва ясно да им се покаже БОЛКАТА от гаврата, която те нанасят, особено когато самите я изпитат на гърба си! Мен не ме интересуват личните отношения на кристо, нито неговата болка от загубата на жена му и щом той се гаври с Родината на българите- България, лично аз също бих се изгаврила с жена му- т.е. с нещо свято за него, за да разбере болката на всички българи от собствените му гадни думи за България! Българският народ има няколко поговорки за случая- “На чужд гръб и 100 тояги са малко“, “Пази боже, сляпо да прогледа“, “Каквото повикало, такова се обадило“ и “Когато сееш ветрове, жънеш бури“. Нека това да е за урок на ВСИЧКИ български емигранти с навирени носове и с цинично отношение към България и българите в нея!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 МИЛКО И МОРКО

    25 4 Отговор
    Това, че някакви англо - саксонско - франкски идиоти му се радват на "изкуството" не значи, че историята ще го подреди до Великите творци на вековете. Лично за мен това е псевдо изкуство, само хаби ресурси. А колкото до изявленията му за БЪЛГАРИЯ, тя е прескачала от век на век в робство, свобода, войни и неволи, та ми се струва този много незначителен в сравнение с нашата майчина земя.
  • 42 Пазарен Либерализатор

    1 12 Отговор

    До коментар #40 от "пазарна икономика":

    Важното е да има макс профит с минимум усилия. На едни им плащат за копане на канавки, на други за писане. Кой за каквото е учил :)

    Коментиран от #47

  • 43 МИЛКО И МОРКО

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "ТЪЖЕН":

    Много си елементарен да делиш хората на комунисти и други. Аз съм антикомунист, /каквото и да означава тази дума, като се замислиш/. Който не му харесва по икономически или други причини е свободен......

    Коментиран от #45

  • 44 васко простака от село

    15 21 Отговор
    Кристо е получил световно признание, а Ласкин е световно неизвестен алкохолик, беден театрал, който си избива комплексите за малоценност с обиди, тежък случай на психично разстройство. Кристо Явашев имигрира 1956г. всичко им е отнето, текстилна фабирка в Габрово, обявени са за врагове на народа и ги е чакал затвор, за това, че баща му е бил богат фабрикант. Баща му е вкаран в затвора. Въпреки всичко Кристо никога не е изразявал подобна позиция, никога не е наричал България "тъпа", под неговото въвпитание и култура е, за разлика от халтурата Ласкин, изказването му е просташко и долнопробно, сигурно е плод на алкохолен дилириум, жалко за него.

    Коментиран от #46

  • 45 васко простака от село

    9 12 Отговор

    До коментар #43 от "МИЛКО И МОРКО":

    Въобще не е елементарен, 40 000 убити без съд и присъда и 300 000 натикани по затворите и лагерите, техните деца до 1989 г. имаха досиета и не могат да заемат определени позиции, дамгосани са за цял живот.
    Ако дядо ти е чукал камъни в Белене, друго мислене ще имаш!
  • 46 МИЛКО И МОРКО

    26 3 Отговор

    До коментар #44 от "васко простака от село":

    На много хора са отнети имоти и пари слет девети. Включително на дядо ми, баща ми е бил в Белене, но това не значи, че трябва да харесвам изкуството на прекръстения Христо. Колкото до Ласкин, той си казва мнението , след няколко чашки поне е искрен. В моя съзнателне живот ще го запомня, сигурно както повечето на моята възраст с брилянтото му превъплащение в детския филм, за разлика от Явашев.

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кочо

    10 24 Отговор
    Кристо , Кристо , като чета коментарите , мисля ,че си постъпил много правилно като си се махнал на време. Миналата година бях на инсталацията в Италия , невероятно ,но какво уважение към Кристо имаше там от всички хора не може и да си помислите. Народеее!!!

    Коментиран от #55

  • 49 васко простака от село

    8 20 Отговор

    До коментар #46 от "МИЛКО И МОРКО":

    Никой не те кара да харесваш изкуството на Кристо, а и за да харесваш нечие творчество, трябва да имаш сетива и познания в съответната област на изкуството. Не всички хора са компетентни да оценят нечие работа, но това не означава, че трябва да се обижда, да се нагрубява. Ласкин, като дете са му предложили да играе роля, колко добре я е изиграл нямам идея, тогава всички роли се получаваха по ВТОРИЯ НАЧИН, от тогава е минало много време, а той не се е развил, което си е негов проблем, не означава, че трябва да обижда световноизвестните хора.

    Коментиран от #51

  • 50 Де Гол

    9 24 Отговор
    Тъжно за Ласкин , що за човек си ти Бе Гов.до.
  • 51 МИЛКО И МОРКО

    19 1 Отговор

    До коментар #49 от "васко простака от село":

    Ако наистина Явашев обижда България, всеки българин имащ малко самочувствие има право да му отвърне, па макар и пиян....
    Ако думите на Явашев са му сложени в устата, тогава всичкото това голословие е излишно......

    Коментиран от #54

  • 52 лондон бой

    10 17 Отговор
    4 МИЛИОНА БЪЛГАРИ се махнаха от България и в момента пращат милиарди на своите бедни роднини, без тяхната помощ много хора ще умрат от глад.
    Тях Ласкин няма ли да ги напсува също? Да каже нещо и за имигрантите, какви са родоотсъпници, как мразят България, алкохолик.

    Коментиран от #125

  • 53 юрист

    14 2 Отговор
    Към казуса има и малко по-различен подход- след като опакова една сграда, какво прваи кристо? Слага бариера/ символично казано/ и пуска зрителите до опакованата сграда СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ. Следователно- ако един човек не иска да уврежда бизнесинтересите си за в бъдеще и иска да получава заплащане за труда си, да си сложи юзда на езика, да не обижда държавата, в която чака ПАРИ ОТ КЛИЕНТИТЕ СИ- гражданите на същата тази държава, и да се отнася с уважение към тях! Иначе просто НЯМА да получи заплащането си от тези зрители, те ще му направят бойкот и НЯМА да получи пари от проекта си/ арт инсталацията си! Просто е, но не е за елементарни хора, нито пък за самозабравили се величия с претенции за неразбрана творчческа душа...
  • 54 юрист

    10 2 Отговор

    До коментар #51 от "МИЛКО И МОРКО":

    “....Публикувано във факти.бг: Ако наистина Явашев обижда България, всеки българин имащ малко самочувствие има право да му отвърне, па макар и пиян....“ Съгласна съм 100%! Имайте предвид, че аз съм жена, и въпреки това- аз съм авторът на коментар № 39. Има точно определени неща и позиции в живота, които са с приоритет и се защитават докрай спрямо всеки- ако ще, насрещната страна да е гений или Леонардо Да Винчи!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 юрист

    12 1 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: 4 МИЛИОНА БЪЛГАРИ се махнаха от България...“ Имате грешка- само 900 000 са! НЕ СА 4 МИЛИОНА! И те НЕ СА “най-умните, най-кадърните, най-знаещите, най- можещите“- достатъчно е да видите, че не децата на тези емигранти, а българските ученици от България печелят всяка година пълен комплект медали от световните олимпиади по физика, математика и информатика! Също така- НИКОЙ НЕ Е ПРИНУЖДАВАЛ СЛЕД 1989Г. ЕМИГРАНТИТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ! Те самите са ИЗБРАЛИ този път, това е тяхно осъзнато решение и не виждам защо винят другите- българите в България, които останахме тук, въпреки , че имахме възможност да емигрираме, за всички недобри неща в България! Какво искат точно емигрантите от нас- българите, останали в България- да бяхме вдигнали революция, НИЕ да дадем младостта и живота си в нея, а после емигрантите да пристигнат на бял кон и да се заемат да управляват България, понеже видите ли- ние, българите в България, сме смели да вдигнем революция и да отстояваме чрез нея позицията си, но сме неообразовани, за да управляваме България- така ли? Еее- нещата не станаха по този начин!

    Коментиран от #57, #60

  • 57 Пазарен Либерализатор

    2 18 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Повечето ученици, медалисти от олимпиади са деца на родител/родители емигранти. После тези деца продължават образованието си в елитни университети, извън пределите на България и постигат целите си в живота. А пък децата - емигранти печелят също олимпиади по цял свят, само че живеят и учат в нормална обстановка.

    Коментиран от #59, #61

  • 58 юрист

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пазарен Либерализатор":

    „...Публикувано във факти.бг: Основния движещ принцип на маркетинга и мениджмънта във всичките им измерения е макс профит...“ Аз НЕ ОСПОРВАМ този факт, а ОСПОРВАМ ЦИНИЗМА на кристо! Все едно собственика на маноло бланик да направи вулгарно изказване за България и да очаквам максимален профит от българската си клиентела! Ами няма как да стане- маркетинга им куца! Не са се съобразили с основни реакции на таргетгрупата, към която е насочен продуктът им, спрямо изявлението на собственика! С две думи- ЦИНИЧНО И ВУЛГАРНО Е , да се гавриш с чувставата на клиентите си, с най- святото за тях, а после да изискваш от тях да ти бъдат коректни купувачи на собствената ти стока и да очакваш, че те няма да бъдат човешки личности и индивиди, ще преглътнат чувствата си и гаврата ти с тях и ще се втурнат през глава да ти купуват продукта.

    Коментиран от #63

  • 59 юрист

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: Повечето ученици, медалисти от олимпиади са деца на родител/родители емигранти...“ Това НЕ Е вярно! Остава сега да напишеш,че и съпругът ми е емигрант- защото считаш, че е невъзможно етнически българин в България да е достатъчно интелигентен, за да завърши 3 магистратури и да кара в момента и докторантура, нали? Това подценяване на интелекта на българите, които останахме в България, ви носи само негативи....

    Коментиран от #62

  • 60 лондон бой

    5 9 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Да си имигрант не е лесно, да успееш на Запад е изключително трудно, иска се много труд и усилия, много повече отколкото в България, но съществената разлика е, че там е ВЪЗМОЖНО с труд и акъл да успееш, а в България трябва да си човек на човека, да имаш връзки, да си бандит, измамник, лъжец и крадец, да си яка мутра и бабаит, да биеш и да крадеш. За съжаление не вискчи хора са съгласни на подобно издигане в обществото и не всички имата дядо партизанин и баща от Държавна сигурност, за това амбициозните българи избраха имиграцията. Не на всеки се отдава да бъде имигрант обаче.
  • 61 МИЛКО И МОРКО

    17 2 Отговор

    До коментар #57 от "Пазарен Либерализатор":

    Дали постигат целите си ги питай тях, пък децата на емигрантите, че живеят в нормална обстановка е доста относително. Питай англичанина дали е доволен от свойта държава, питай немеца, питай французина и т.н. Човешкото око е ненситно - чуждата кокошка - патка. Ако емигрираш в Германия и си спечелил достатъчно за да си купиш мерцедес, като видиш комшията с порше пак ще се чустваш по - беден. Приветствам желанието на всеки да си опита късмета по белия свят, това е човешката история, и съм съгласен, че българите в чужбина ежегодно пращат много пари в страната и по този начин вдигат стандарта, но да се правят генерални заключения и много грешно, мене лично ме държи българската земя, около мен са моето семейство, деца, майка, братовчеди и това ме прави по - богат от заработващ с кървав труд в чужда държава..........
  • 62 Пазарен Либерализатор

    2 9 Отговор

    До коментар #59 от "юрист":

    На кое се базира твърдението ти, че не е вярно? Никой не подценява интелекта на децата ни, те печелят олимпиади без оглед на това дали родител/родителите им работят и развиват бизнес в България, Испания, САЩ или където да е.
    И защо пак намесваш "мъжа" си? :)

    Коментиран от #65

  • 63 Пазарен Либерализатор

    5 11 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    Правиш генерална грешка. Маноло Бланик продава скъпи обувки на жени, които няма с какво друго да изпъкнат. И жените купуват скъпи обувки, чанти и аксесоари заради....другите жени. Защото мъжете гледаме други неща в една жена :) Та Маноло Бланик е скъп обущар, а Кристо е творец. Твореца няма клиенти, има ПУБЛИКА. Сред тази публика има ценители, които харчат милиони за изкуство. Кристо има публика, която го цени по целия свят. Определено България не му е таргета. :)

    Коментиран от #64, #66

  • 64 МИЛКО И МОРКО

    12 2 Отговор

    До коментар #63 от "Пазарен Либерализатор":

    "Плаващите кейове на Кристо идват в Бургас", явно таргета му е там където се плаща, пък макар и "тъпата", за него България......

    Коментиран от #68

  • 65 юрист

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: И защо пак намесваш "мъжа" си? :)..“ защото съпругът ми е реален човек, българин, който СЕ ВЪРНА ОТ Ю.К. И РЕШИ ДА СИ ОСТАНЕ В БЪЛГАРИЯ - за това! Когато твоята диплома за МВА носи сухият печат на английската кралица заради постигнат максимален брой точки от всеки изпит по магистратурата ти, особено ако той е взет на английски език, ела и ми се обади! 100 години да тичаш срещу съпруга ми, пак не можеш да го стигнеш! Магистратурите му са : по ядрена физика, по МВА - завършена в Лондон, и по национална сигурност, завършена в България, а докторантурата му е във Военна академия.

    Коментиран от #69

  • 66 юрист

    9 1 Отговор

    До коментар #63 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: Твореца няма клиенти, има ПУБЛИКА...“ Напротив- “ТВОРЕЦА“ кристо беше сложил БАРИЕРА пред опакованият си мост в Италия , и по него можеше да се разходиш само СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИЛ ВХОДНА ТАКСА! Така, че- не ми хвали “бизнес нюха“ на един българофоб!

    Коментиран от #70

  • 67 газо

    4 7 Отговор
    Прав е Кристо...тъпи сме щом търпим десетилетия "управниците" да богатеят на наш гръб и да ни оправят през панталоните кой как дойде...какви сме!? И какво трябва да стане, за да покажем най-накрая, че не сме стадо, а народ!? Заслужаваме си съдбата и такива нелицеприятни, но верни определения!
  • 68 Пазарен Либерализатор

    1 5 Отговор

    До коментар #64 от "МИЛКО И МОРКО":

    Понтони, част от инсталацията "Плаващите кейове" на Христо Явашев - Кристо в италианското езеро Изео през 2016 година, ще бъдат инсталирани в пристанище Бургас, съобщават от порта.
    Този път те няма да са част от арт инсталация, а ще помогнат за реализацията на дейностите по домакинството на Европейското първенство клас "Оптимист", което ще се проведе в Бургас в периода 30 юли - 6 август 2017 година. За целта ще бъде изграден плаващ кей в морето пред Яхт клуб "Порт Бургас".
    Инсталацията на Кристо предизвика огромен интерес в Италия през миналата година. "Плаващите кейове" с дължина от три километра бяха изградени върху 220 хил. полиетиленови кубове с висока плътност, които след това бяха покрити със специален оранжев плат.
    За 16 дни арт инсталацията привлече над 1,2 млн. посетители.Те имаха възможността да походят "по вода" между островите Монте Изола и Сан Паоло езерото Изео.
    От пристанището в Бургас са закупили част от именно тези полиетиленови кубове и предстои те да бъдат монтирани във водата. Това е част от подготовката на пристанището за провеждането на престижна регата. В нея участие са заявили 275 състезатели от 45 държави.

    Разбирай, че от Порт Бургас са купили само опаковъчния материал, по собствено желание.
  • 69 Пазарен Либерализатор

    4 3 Отговор

    До коментар #65 от "юрист":

    Направо се чувствам поласкан, че оффтопик ме осведоми за съпруга си. :)

    Коментиран от #79

  • 70 Пазарен Либерализатор

    2 6 Отговор

    До коментар #66 от "юрист":

    Да, каквато е практиката в музеи, галерии, на концерти, опери, театри, цирк и т.н - публиката доброволно заплаща входна такса, за да гледа.
    И сега да се върнем към есенцията - прочети за какво ще се използват опаковъчните материали от арт инсталацията на Явашев. Бавно и спокойно го прочети :)

    Коментиран от #71, #73, #76

  • 71 Пазарен Либерализатор

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "Пазарен Либерализатор":

    *опакованите материали
  • 72 Комплексарофобий Първи

    6 15 Отговор
    Всички комплексирани БГ лузъри ще си счупят палците с мръсни нокти и напукана кожа от вирене в подкрепа на едно тъпо и пияндурско писание. Да се смееш ли, да плачеш ли? С такава комплексирана гмеж България няма шанс да се измъкне от блатото на тъпотата и посредствеността поне още 100 години.

    Коментиран от #78, #81

  • 73 юрист

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "Пазарен Либерализатор":

    http://dnes.dir.bg/news/kristo-hristo-javashev-plavashti-keyove-23651110
    Разследват ”Плаващите кейове” на Кристо за злоупотреби
    21:19 | 19 август 2016 | По света / Редактор Лилия Чалева / обновено преди 135 минути Италия разследва проекта "Плаващи кейове" на Кристо за злоупотреби. Сметната палата на страната смята, че финансирането на арт-инсталацията е неправомерно.
    Сметната палата направи оплакване в прокуратурата, занимаваща се с финансови нарушения. Според нея много от местните служби в Ломбардия, където е езерото Изео, са похарчили неправомерно обществени пари около организирането на събитието, съобщи bgonair.bg.Изграждането на кейовете беше финансирано изцяло с 15 млн. евро на художника. Проблемите около трафика, наложилото се подсилване на обществения транспорт и сигурност в областта обаче БЯХА СПОНСОРИРАНИ С БЛИЗО 3 МЛН. ЕВРО ОТ ОБЩИНИТЕ, РЕГИОНА И ДЪРЖАВАТА..Според разследващите трябва да се провери колко е загубило обществото от парите, дадени за услугите, свързани с медицинска помощ и контрола на реда...“***************
    За това е ЦИНИЧНО кристо да нарича ДЪРЖАВАТА България “тъпа“!

    Коментиран от #75

  • 74 Сагуаро

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Абе той и м...ла си знае че е м...л,но като му го кажеш се обижда
  • 75 Пазарен Либерализатор

    5 13 Отговор

    До коментар #73 от "юрист":

    Цинично е изказването на Ласкин, но няма как да го асимилираш ;)

    Коментиран от #77

  • 76 юрист

    11 2 Отговор

    До коментар #70 от "Пазарен Либерализатор":

    http://www.faktor.bg/bg/articles/kultura/art-faktor/italianskata-smetna-palata-razsledva-kristo-80041 Италианската сметна палата разследва Кристо Според независимо журналистическо разследване всеки един от 1,3-те милиона посетители е струвал на бюджетите на общините в района поне по 20 евро, което прави общо над 25 млн. евро... В разкритото от Сметната палата досие обаче се посочва, че тази страхотна реклама на арт-магьосника е станала едва ли не за сметка на хазните на кметствата от района на езерото Изео, по чиито води бяха опнати „Плаващите кейове“. Всъщност това е написала в оплакване до палатата Националната конфедерация на потребителите и искането й за разследване на предполагаемата измама за изключително много пари е било уважено. Те не приемат факта, че той не бил дал и цент за „логистичната издръжка“ на събитието, която на практика била платена от хазните на местните кметства. Става дума за организацията на движението в района, за устройването на паркинги, за безплатен превоз от тях до инсталацията, за пуснати допълнителни влакове, за платени стотици часове извънредно работно време на полицаи, шофьори, охранители и т.н. А според независимо журналистическо разследване всеки един от 1,3-те милиона посетители е струвал на бюджетите на общините в района поне по 20 евро, което прави общо над 25 млн. евро. Ако по време на разследването срещу Кристо Сметната палата намери неопровержими доказателства за това, че той наистина е ощетил общинските хазни,
  • 77 юрист

    13 2 Отговор

    До коментар #75 от "Пазарен Либерализатор":

    На зла круша- зъл прът! След като някакъв българофоб се изказва злобно и подигравателно за България- НЕЩО СВЯТО ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН- защо пък един българин да не засегне българофоба право в сърцето, м? Това се нарича “РЕЦИПРОЧНОСТ“. Много от българските емигранти го позволяват на чужденците спрямо себе си, но когато българите в България го приложим на другите, се надават невъзобразимо количество вой и обвинения в ниска култура, нали? ;)

    Коментиран от #82, #85

  • 78 U.S.A

    6 6 Отговор

    До коментар #72 от "Комплексарофобий Първи":

    По писанията си личи кой е загубеняка.... Лай си там от на м....та си.....ама по други
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 лично мнение

    3 1 Отговор
    че той даже не е Христо,склеротик.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ганьо картофа

    4 18 Отговор

    До коментар #79 от "юрист":

    Юристке, не можах да ти прочета водевилите, които си сътворила, прекалено са дълги и тъпи.
    Мога да ти кажа само, че с твоята смешна диплома не можеш да стъпиш и на малкия пръст на Кристо, който в сравнение с Ласкин и повечето българи е ТИТАН. Това е световноизвестен творец, не драскач по фейсбук и по сайтовете. Като гелдам състоянието на съдебната система би трябвало да ви забранят да практикувате, айде остава ви само 1 курс, римското право, другото е плява.
    Духовно бедни хора е нелепо да дават оценки за истинските творци. Гледай си там къщата, чисти, глади и готви на мъжа и не се занимавай с неща, които са над капацитета и възможностите ти.
  • 84 ганьо картофа

    7 12 Отговор
    Прост народ, слаба държава! Айде погледнете си държавата и кажете, че не е тъпа?
    Едва ли Кристо е казал подобно нещо, човека е от 60 години навън и едва ли му дреме за България особено, но явно на българите им пука много повече, какво е казал някакъв човек, отколкото, какво е казал някой народен изедник, наричащ себе си "политик". Да кажеш, че България е тъпа е много по нищожно, отколкото да кажеш, че ще ги оправиш за 800 дена, нас постоянно ни оправят, ама всички си мълчат, даже и циганите започнаха да ни оправят, айде замислете се, жалки сме отвсякъде, не си го изкарвайте на тоя, къде не му пука въобще за вашето мнение.

    Коментиран от #86

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 юрист

    11 5 Отговор

    До коментар #84 от "ганьо картофа":

    “...Публикувано във факти.бг: Айде погледнете си държавата и кажете, че не е тъпа?..“ НЕ, НЕ Е ТЪПА, ЗАЩОТО ГРАЖДАНИТЕ Й НЕ СМЕ БЕЗГЛАСНИ ТЪПИ ОВЕДА И РОБИ КАТО ВАС- “ЕМИГРАНТИТЕ“, КОИТО МИЕТЕ ЧИНИИ В ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ, А СЕ ПИШЕТЕ ЗА ЛИЦА, КОИТО ПОЛАГАТ ТАМ ПРОФЕСУРА! КАК ПЪК ВСЕ ВИЕ СТЕ “ПО-, ПО-, НАЙ“, А, БЕЗМОЗЪЧНИ НАДУВКИ? КАК ПЪК ЕДИН ПЪТ НЕ ПОСМАЛИХТЕ НАДУТОТО СИ ЕГО И НЕ ДОПУСНАХТЕ, ЧЕ СЕ Е РОДИЛО ПОНЕ 1 УМНО ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ, КОЕТО ДА ВИ ПРЕВЪЗХОЖДА ПО ВСИЧКО, А? Нагли, безпардонни, смешни, 90% ОТ ВАС СА СИ ОСТАНАЛИ С БЪЛГАРСКОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ, защото нямате ПАРИ за да придобиете магистратура в приелата ви държава, бачкатори и тираджии в чуждите държави!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Пазарен Либерализатор

    1 3 Отговор

    До коментар #87 от "юрист":

    Разбира се :) Вярвам ти.

    Коментиран от #91

  • 89 Пазарен Либерализатор

    4 7 Отговор

    До коментар #87 от "юрист":

    Би ли споменала името на просперираща ИТ фирма, на която собственик и управител е съпругът ти, или пак ще изпаднеш в ступор и ще измислиш някакво оправдание за да не се разпаднат илюзиите ти?
  • 90 юрист

    1 4 Отговор
    „...Публикувано във факти.бг: Дори такъв мъж да съществуваше в описаната хипотетична ситуация не познавам човек, който би провалил сделка заради ...“ становището на адвоката си, че предполагаемият му бъдещ контрагент е некоректен и от него биха могли да се очакват ВСЯКАКВИ неприятни изненади- включително и умишлено неизпълнение на подписаният договор:) А ти ще сключиш с него сделка, но на кукуво лято:)

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Пазарен Либерализатор

    4 8 Отговор

    До коментар #90 от "юрист":

    Изглежда много неща не са ти ясни. :)

    Коментиран от #93

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 реалист

    10 31 Отговор
    Ласкин е голям полуидиот - такива двама като него са равни на кръгъл идиот. Първо на първо, интервюто е от около половин година и не е ясно Васко от Рупча защо сега се е хванал за него - сигурно в пристъп на алкохолен делириум. Второ, след всички безобразия, които станаха през последния месец в БГ, а и преди това, да демонстрираш криво разбран патриотизъм точно сега, е проява на нисък интелект.
  • 98 хххххх

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "ПРОСТО АЗ":

    ... и България е била напусната от доста в последните 20 години. Почти всички, които могат ...
  • 99 Готин

    29 3 Отговор
    Браво на Васко да гама!
    Тоя Явашев ако е казал това, е п...л нещастен!
  • 100 Путинкапут Путинкапут

    5 22 Отговор
    Този Ласкин руснак ли е?
  • 101 БГстража

    28 4 Отговор
    БРАВО ЛАСКИН!
  • 102 Шаран БГ

    16 4 Отговор
    Ние "тъпите" българи имаме за тоя случай много хубава поговорка : КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО ! Има я и във варианта: КАКВОТО КУКУ - ТАКОВА ПИПЕ !! Ванката иначе е добре със българския язик- само дето в случая е прекалил с уискито .....или леда му е дошъл малко......
  • 103 Рубик

    8 27 Отговор
    Кой е тоя Ласкин?
  • 104 Vasik Atanasova

    15 38 Отговор
    Иван Ласкин е голяма излагация
    срам ме е от тебе Иване

    Коментиран от #112

  • 105 гост 2

    15 30 Отговор
    Тоя Ласкин не е нищо повече от един дебел алкохолик с каруцарско поведение. Пълен тъпак. Дебел, алкохолизиран тъпак.
  • 106 АНДЕРСЕН

    5 6 Отговор
    Васко да гама от село рупча вика царят е гол.
  • 107 Бай бай

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Той и Хитлер е световно известен....!

    Коментиран от #108

  • 108 Пазарен Либерализатор

    5 6 Отговор

    До коментар #107 от "Бай бай":

    Но не като художник ;)
  • 109 Гост читател

    12 39 Отговор
    Ласкин, кой си ти бе, никому неизвестен тъмен балкански субект? Кристо е признат в цял свят,ти къде си признат? В твоя квартал в София? Една роля през зрелия социализъм и вече ти порасна работата. Смешно е от твоята мизерна камбанария ,да даваш определения за хора,много над теб. Когато на 5 континента ,знаят кой да го е.а е Ласкин,те тогава може да говориш.

    Коментиран от #111, #116, #122

  • 110 Shmeker

    18 3 Отговор
    Ласкин, защо обиди санирачите на сгради??!?!?!
  • 111 Shmeker

    35 2 Отговор

    До коментар #109 от "Гост читател":

    Да ама Ласкин е прав. Човек не трябва да се отрича от корените си. Тоя Кристо е си е бай Христо и наистина изкуството му е смахнато. Колкото до "произведенията му", те нямат никакъв смисъл, освен някой да препере някой долар чрез тях.
  • 112 трабант

    15 8 Отговор

    До коментар #104 от "Vasik Atanasova":

    Отивай при Кристо. Какво правиш още тука?

    Коментиран от #118

  • 113 Баба Меца

    19 4 Отговор
    Сега е момента да започна да произвеждам тоалетна хартия с лика на Ристьо опаковката! Ще дръпна значително финансово! 😂
  • 114 неутрален

    9 21 Отговор
    Ласкин си показа простотията!
  • 115 Боби

    8 17 Отговор

    До коментар #25 от "Светослав Митев":

    Коментара ти е просто велик. По-точно обрисувана картинка за състоянието в умната България няма как да се направи. А относно емигрантите - те хранят и крепят тая държава , иначе отдавна да беше изчезнала... Високо интелектуалните писания на Ласкин просто не могат да коментират. Не сме му на нивото...
  • 116 До 109

    14 4 Отговор

    До коментар #109 от "Гост читател":

    Ласкин, че е цапнат, така е, но е прав. „композициите” са тъпи и ненужни. Човека може по много по ефективен и благороден начин да си харчи парите. Вярно, негови са, ама какво доказва той...че е една пръдня и как може да си отрича корените. Той е с безлична и празна душа. Мир на праха му, а и на теб юроде.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Гост

    27 6 Отговор

    До коментар #112 от "трабант":

    С какво е известен този кристо,и от кога безсмилиците и пари хвърляни на вятъра се нарича слава и изкуство?
  • 119 Яваш яваш

    24 6 Отговор
    Лсскин е прав.Христо е долнопробен и майкопродавец.Безродник и национал нихилист,който е никакъв
    Бездарник.
  • 120 Али Раза

    16 5 Отговор
    Как може да плюе отечеството си? Пезевент долнопробен.

    Коментиран от #121

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Ела на село

    8 6 Отговор

    До коментар #109 от "Гост читател":

    Да, абсолютен селяк и плювач! Типичния нашенски навъсен, сърдит и псуващ селяндур! Явно като малък не са го гушкали изобщо....
  • 123 Помня

    8 9 Отговор
    Преди време Ласкин твърдеше, че в България не може да се живее и щеше да я напуска. Сегашното му изказване ми прилича на "гроздето е кисело...", защото друг е успял да се реализира.
  • 124 Кристо OFF

    9 3 Отговор
    Този Кр....... то никога не ме е интересувал. Без да се изказва така зная, че е интересчия и полу.......... ид........от. Сега знам, че е сръгъл иди..........от.
    Като онези немци които не знаят какво е направил за тях Хитлер.
    И онези руснаци, които не знаят какво е направил за тях Сталин.
    ЧИФУТ.
  • 125 Разбирачев

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "лондон бой":

    И тези 4 милиона българи герои ли са? Що не останаха тук за да си оправят държавата? Щото са егоисти и продажни? За няколко долара повече. Работейки и обогатявайки чужди държави как очакват БГ да се оправи сама. А после да се върнат и наготово да се правят на герои? Това са мишки напускащи потъващ кораб. Както и Кристо напуснал защото имали фабрики и богатство отнето за да се раздаде на другите, които вероятно са го изработили това богатство.
  • 126 Разбирачев

    0 0 Отговор
    Кристо бил известен. То и певачката Кен Лиииии също стана световно известна. Азис също, въпреки че е само скандален чалгаджия и пеел божествено, ха ха ха. Ей такива творци .,.. и такова иСкувстВо...Изкуството трябва да е красота радост любов първо, а не гадории причудливости главоблъсканици и самоцелно оригиналничене.
  • 127 Разбирачев

    0 0 Отговор
    Кристо бил известен. То и певачката Кен Лиииии също стана световно известна. Азис също, въпреки че е само скандален чалгаджия и пеел божествено, ха ха ха. Ей такива творци .,.. и такова иСкувстВо...Изкуството трябва да е красота радост любов първо, а не гадории причудливости главоблъсканици и самоцелно оригиналничене.
  • 128 Разбирачев

    0 1 Отговор
    Но от друга страна ако България е пълна с некачествен материал, чалгари и простаци, връзкари ченгеджии, изостанали в средновековието хора, комплексари но пък с претенции, егоисти затворени в себе си или само в семействата си, без чувство за общност...........тогава Кристо е абсолютно прав поне да нарече тъпата България. Тогава всички българи трябва да се замислят що за нация и народ са а не да се държат като ощипани госпожици и патриота ти като Ласкин