26 Юли, 2017 16:18 1 986 4

Зелените не са гражданското общество на България

  • тома белев-
  • зелени-
  • гражданско общество

Това са грантаджии, които са оплетени с олигархията

Зелените не са гражданското общество на България - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Главата на зеления октопод Тома Белев – Короядът и цялата шайка около него еко грантаджии се опитват да клатят държавата и да спъват нейното развитие. Сега се обявяват срещу промените в Закона за околната среда, които намаляват възможността за обжалване на строителството на обекти от национално значение. По този повод утре ще дават пресконференция и ще лаят. Зелените не ги интересува природата и горите.

Напротив те ги оставиха на унищожение от корояда. Какво ги вълнува? Зелените през последните 15 години обжалват и стопират всички проекти на национално и общинско ниво. Така замразяват развитието на държавата, а без добра и нова инфраструктура няма шанс за подобряване на качеството на живот и съответно повишаване на доходите и пенсиите. Коалиция „За да остане природа в България“ са хора, които си мислят, че са гражданското общество.

Те се опитват да озурпират говоренето от името на хората като ходят само по жълтите павета. Доказателство е, че народът не ги допусна да влязат в парламента. Извън останаха Зелените, Нова република, ДСБ, „Да България“, всички създадени и подкрепяни от кръга „Капитал“. Те защитават олигархията и кръга на Иво Прокопиев. Всъщност всички тях ги интересуват единствено парите – усвояването на грантове и еврофондове. Те са грантаджии и соросоиди.

Целта на исканията на Тома Белев е съвсем различна и няма нищо общо с любовта към природата. Кръжащото около него НПО „Зелени Балкани“ е един от първите бенефициенти с грант от 150 хил. долара след навлизането на международния фонд на Джордж Сорос CEE Trust в България през 2004 г. От години присъствието на контролирани от Сорос неправителствени проекти и парите по тях се вливат в екологичните сдружения у нас, както и в прогресивнолиберални медии като Капитал, Дневник и Медияпул. Досега, за 10 години са налети над 1 млн. лева, а целта е все една и съща – натиск върху българската държава. Подобна ситуация има не само в България. Соросоидите са пуснали пипалата си и сред повечето европейски зелени партии.

През “Сдружение за изследователски практики” Белев, който се явява експерт към НПО-то, и още няколко протестъри получават 35 600 евро, за да осъществяват “граждански” мониторинг на законодателството. Каква по-легална форма от това да ти плащат, за да обикаляш жълтите павета или да надуваш вувузели под нечий прозорец. Усвояването на пари от фондовете на американския милиардер не спира дотук. Три години по-късно Белев печели още $44 000 през Асоциацията на парковете в България (същото НПО, от чиято управа той е обявен от съда за нелигитимен). Формално асоциацията трябвало да информира гражданите колко е важно да се опазват защитените зони. Реално надали някой може някога да установи за какво са отишли тези пари със сигурност. Няколко години по-късно Белев прибира още $35 000 през “Сдружение за изследователски практики”. Срещу сумата той трябвало да осъществява граждански мониторинг на законодателството. Като как с образование за лесовъд се осъществява този мониторинг, остава загадка и до днес.

През 2009 г. жената на Тома Белев усвоява през ВВФ Дунавско-Карпатска програма $25 000 за организиране на широкомащабно гражданско движение в България срещу климатичните промени. Центърът “Червената къща”, в чиито събития лесовъдът е редовен участник, е усвоил близо $100 000 от CEE Trust за промотиране на гражданско участие и дебати. Или пък Национално движение “Приятели на Земята”, което е получило $31 600 за организиране на редица дебати, част от които е бил и Тома Белев (на обучение във Варна). През 2011 г. съпартиецът и близък приятел на Белев – Петко Ковачев, се урежда със $70 000 грант от Cee Trust за граждански мониторинг над използването на европейските пари в България.

Ако теглим чертата, Тома Белев и кръгът около него са получили близо 1 милион лева за около 10 години от мрежата организации на Джордж Сорос. Същият Сорос, който днес вече доказано и открито работи в полза на навлизането на радикалния ислям в Европа и САЩ.

По информация на Агенцията по горите от миналата седмица излиза, че Тома Белев - Короядът не го интересуват горите. Той и зелените са техните унищожители, защото данните показват за нападнати от корояд 1 млн. дървета в планините на България. Гората в Родопите и на Витоша е болна, а лечението е само сеч, друго спасение няма, заяви академик Александър Александров от Института по гората към БАН. Проблемът с изсъхването на иглолистните насаждения е много сериозен бе единното мнение на всички специалисти. Необходима е спешна човешка намеса – отсичане на изсъхналите дървета и околните, които имат признаци за наличие на корояди. Предстои труден период на сеч, усвояването на дървесината и както се казва да оставим лесовъдите да си свършат работата, допълни академик Александров.

Короядите унищожават горите по метър на ден, а изсъхналите петна се развиват в геометрична прогресия. Спасението е изсичане, което от своя страна ще доведе до промяна на ландшафта и смяна на иглолистните гори с широколистни. Този проблем е проблем е на цялото българско население. Като изпълнителна власт искаме ръка за ръка със светилата на лесовъдската наука да търсим решение. За тази чума, сме предприели мерки, каза зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев.

Специалистите са категорични, че промяната е неизбежна. Голяма част от иглолистната гора си отива, но на нейно място вече настъпва широколистната растителност. В районите на интензивни сечи ще се изчака един вегетационен период, за да се види какво се е случило и там, където е необходимо, ще се предвиди залесяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Далавера

    2 0 Отговор
    Кой е авторът? За корояди говорят от 15 г. разни крадци - става дума за бранището на Бистрица! ТЕ ЖЕЛАЯТ ДА КРАДАТ!
  • 3 Бела

    5 3 Отговор
    Отдавна зелените не изпълняват функциите си и само защитават своите интереси...организацията е компрометирана и трябва да се закрие
  • 4 Пеньо

    3 0 Отговор
    Хора от котилото на дървояда Цеко си създадоха собствени "зелени", и то няколко, за да могат най-вече да манипулират общественото мнение и да се прикриват истинските проблеми! Че дори и в избори ги хвърлят и думата "зелени" да се превърне в мръсна дума!
    И на мен ми е трудно да отсея истинските от фалшивите.