Last news in Fakti

29 Юли, 2017 09:45 2 410 12

Малко ни е суджукът - дайте още!

  • суджук-
  • борисов-
  • тома биков-
  • антон тодоров
Малко ни е суджукът - дайте още! - 1
Колаж: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Депутатът от управляващото мнозинство Тома Биков в характерния си стил едва ли не обяви за успех на ГЕРБ "Суджукгейт", защото партията се е справила експресно с него в рамките на ден. И той, както Цветанов, подчерта, че всеки прави грешки, важно е как партията излиза от ситуацията. А тя го е направила експресно и с гросмайсторска прецизност. За разлика от БСП, които се ослушвали за техния депутат Манол Генов, чийто имунитет бе поискан заради ромските гласове в Асеновград.

Биков може да го каже. Колко други неща каза през последните няколко години, които си стоят кротко в архивите на новинарските сайтове. По едно време декларираше, че ще даде мило и драго, та Борисов да не повтори мандата си. После му стана нещо и помогна на Бойко да го потрети. Подобно на Антон Тодоров - Катарзиса, който се чуди къде да скрие останалите екземпляри от книгата си "Шайка", посветена на днешните му началници.

Други пък налагат гледната точка, колко хубаво било, че се занимаваме с дребнотемия и битови скандали, като суджуците за Бойко и другите гейтове от този сезон. Защото, видите ли, това означавало, че нямаме по-крупни проблеми. Страхотно. Оставаше и да е истина и да стартираме всенародни тържества послучай завършилия Преход.

Всички, които се упражняват по темата много добре знаят, че суджуците ни ги подхвърлят именно, за да отвличат мислите ни от важните неща. От истински значимите проблеми, които ни пречат да отлепим от последното място в ЕС. Често това не са просто проблеми, а откровени свинщини. Но акцентира ли се два дни върху истински проблем, по невидим сигнал цехът за суджуци отваря и медиите изсипват самосвала върху зрители, слушатели и читатели, оставяйки ги без дъх от ароматните колбаси.

Нещо като трудовата терапия в психиатричните клиники. Болните трябва да са ангажирани непрекъснато с някаква дейност, за да не остават насаме с фобиите си и да изпадат в кризи. И народът, забравил за миг тегобите и окаяния си жизнен стандарт, започва да се забавлява, съчинявайки вицове за салами.

Подобен творчески импулс навремето раждаше вицовете за Тодор Живков. Които не променяха нищо, но си изпълняваха ролята на отдушник. Затова и Тато им се смееше. Защото знаеше, че те работят за него. Така и днес. Като не може да промени нищо, народът търси утеха в творчеството и словесните импровизации. За седмица попаднах на поне 50 вица за суджуци. И със сигурност Борисов е доволен. Цацаров го злепостави с деликатесите, но му свърши голяма услуга. Спряха да го питат за обществените и политически язви. Вместо това - салама, та салама. И Бойко излезе победител и от тази ситуация. Заяви, че лично те, ГЕРБ, заедно с ДАНС, са предали на прокуратурата пакостите на Живко Мартинов. Точка.

А ние? Ще живеем ли някога в нормална държава или ще продължим живуркането, докато съчиняваме вицове за подхвърлени суджуци...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    21 0 Отговор
    По стар римски почин.
    Само че в България хлябът и зрелищата са заменени със суджук и криминална хроника/бежанци/Македония /лотария/чалга.
  • 2 Будалата

    25 3 Отговор
    Не се нахрани бе Боко. Кръвно имал а? А тази шия да не е от туршия а? Окрадохте орталъка ей ненаситни гербери. Ама запомни Боко лаком Г- З глава затрива.
  • 3 до будалата

    9 11 Отговор
    Ама ти верно си будала.Не че ги оправдавам тия(сегашните управляващи),ама много ти е къса паметта.Нима предишните управлявали бяха честни и работиха в полза на народа?Корпоративни групировки(така наречените партии) работещи за пълнене на партийните каси и за лична изгода .Все същите боклуци.

    Коментиран от #4

  • 4 хехехе

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "до будалата":

    Гебрерска паплач.Всички сте ислямска дьржава да си поиграят там с вас.
  • 5 Извън закона

    19 1 Отговор
    Нали знаете като наемете някой да ви върши мръсната работа какво му казвате: ако те хванат не си от нашите,не те познаваме )) И пращате екип да го респектира за да не проговори .... или някой близък катастрофира или го отвличат в Сърбия и така...
  • 6 гост

    3 6 Отговор
    Много добре знаете че не може да се отлепим от последното място, щото другите се развиват също, важно е да се работи повече резултатите ще си дойдат сами, Политици, не членували в БСП ще има до няколко години трябва да се подкрепят , още 15 години и му се види краят, ще си бъдем нормална евродържава

    Коментиран от #9

  • 7 Къртев

    17 2 Отговор
    Абе разбра се, че на фирма "партия" ГЕРБ все и е малко. Малко са алчни, малко са нагли, малко са откраднали... все по малко и все те.
  • 8 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Защо ли станах песимист ? Не вярвам някога да живеем в "нормална държава". И който вегитира на тази територия ще си измисля вицове, защото само смеха го крепи. Четете, уважаеми, вестник "Стършел " !!! Двадесет и осем години са много време - почти 1/3 от века. Но референдуми тука не може да има -- ужким сме демокрация. Ако се проведе - ще се блокира резултата. Съдии,президенти и депутати ще скочат срещу него! Че то си е " камък в блатото" !!И ще гласува народа за партийни листи до второ пришествие. А партиите ще нагъват суджуци , докато за сиромасите и сухия хляб ще е кът.......Дано да греша......
  • 9 Или бързо или никога

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Взимането на властта и налагането на посока става за две-три години или никога не става. Така че идеята да си траем и след 15 години ще се случи нещо хубаво е смешно, жалко и страшно. Ако погледнем назад в историята може да се види, че след войната държавите, които дръпнаха напред поставиха основите за 3 години (46-49) и след това беше ясно, че има перспектива, справедливост и оставаше труд. Сега в България няма перспектива и справедливост (затова всеки, който може бяга като ужилен надалеч). Така че няма да стане само с труд. Много хора се надяваха Бойко да е този, който да направи необходимите крачки за 2-3 години и да постави началото на излизането от блатото. Видяхме, че не става. Той се оказа същия крадец като другите. Това, че БСП не е алтернатива не е повод за избор на ГЕРБ, а само показва, че има нужда от друга борба.
  • 10 БАБА ГЕНА

    4 0 Отговор
    АЗ СЪМ ПРОСТ ГОНИ КИЛОГРАМИТЕ ВЕЧЕ КЪМ НАД 100 КГ И ПОВЕЧЕ.ДА, ПЪЛНЕЕ С ВСИЧКА СИЛА,ДАНО СТИГНЕ И ПОВЕЧЕ.А СЛЕД ТОВА ЩЕ ГО ПРАТИМ В САЛОН ЗА ОТСЛАБВАНЕ.
  • 11 Пепо

    3 0 Отговор
    Ти Биков от коя партия си. От коя не си бил знам. С тази , която е на власт е най добре. Лопатар, измекяр, мюре, избери си нещо подходящо?
  • 12 ВИЧЕВ

    3 1 Отговор
    Надениците половината ги Изяде Директора на НАП-Добрич-г-н ДИМИТЪР ДИМИТРОВ-черния....за мезета ги ползва с ракия....