Last news in Fakti

13 Август, 2017 06:30 2 371 13

20 лв. за стол или Ах, морето....

  • гърция-
  • туризъм-
  • созопол

Ако идеята е била българите да се отвратят окончателно от собствения си бряг, задачата е перфектно изпълнена

20 лв. за стол или Ах, морето.... - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да сложа край на вече напълно безсмисленото чесане на езици по повод таксата "Свободен стол", ще направя едно обобщение на новинарския поток от последната седмица:

Това пише в профила си във Фейсбук Весислава Танчева.

1. Тръба с диаметър 30 см излива фекални води върху скалите, на 50 метра от плажа в Крайморие;

2. За два дни по Южното Черноморие се удавиха петима души;

3. Заведение в Созопол поиска от клиентите си да му платят по 20 лв. за останалите незаети на масата им столове. Ама не искали всъщност пари, а само да превъзпитат наглите копеленца, дръзнали да резервират 10 места, а да се довлекат само 6-ма;

4. Пак Созопол - кафява вода ПРОДЪЛЖАВА да се излива на метри от плажуващите;

5. Тръба излива мръсна вода директно върху "девствените" скали в Тюленово;

6. Корабчетата по Ропотамо качват два пъти повече туристи от разрешеното;

7. Полетите на България Ер продължават да закъсняват масово и с часове, независимо от нелепите обяснения на компанията, че кризата отпреди месец била причинена от... буря в Москва?!

8. Цените на чадърите и шезлонгите по плажовете продължават сумарно да са по-високи от цената на нощувка в среден хотел. Там, където шезлонгът официално е 36 ст., не съществува начин да си го наемеш, без задължителното към него шалте за скромните 15 лв.

9....

Спирам! Сигурно мога да намеря още 90 причини (само в ЕДНА седмица!), да не стъпя (за поредна година!) на Черно море. А в същото време и въпреки фанфарните обещания за пик в туризма това лято, чувам непрекъснати оплаквания, че заетостта на хотелите е далеч под очакваната...

Ако идеята е била българите да се отвратят окончателно от собствения си бряг, задачата е перфектно изпълнена!

И въобще няма да споменавам пак дестинациите, кой знае защо смятани от нашите пишман специалисти в туризма за конкурентни! Все едно можем да сравним нашите мижави 280 км плажчета с гръцките 14 700 км?! Или нашите 30-тина милиона лв, връчени по целесъобразност на една-две фирми за реклама на дестинация България, с бюджета на Турция за същата цел - около 0,5 милиард долара...

Дума не отварям за обслужване, качество на храната, общо усещане, че си желан и добре дошъл и т.н. - ще изпадна в тиха ярост!

И накрая!

Въобще не ме интересува дали Баце ще праща проверки или ще разпорежда дране на живо, пред камерите на Нова ТВ. Все тая! Развитието на туризма без всякаква стратегическа цел и план доведе до това, което е описано по-горе. И за това отговорност носят всички, управлявали от костово време насам, без изключения!

***

А това е един ресторант "на кънда в дивия" в Гърция, където една събота петима души седнахме на маса за осем, изядохме почти същото, което и созополската компания и платихме почти същите пари, без таксата за свободните столове, разбира се. Въпреки препълненото заведение и липсата на резервация, никой не ни се скара, не ни изгони и не ни напсува.

Вместо това, донесоха ни диня и сладолед от заведението. Ей така, за всеобщ кеф...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    17 1 Отговор
    Завършил съм туризъм, но в България няма къде да го практикувам :))).Смешно и трагично е всичко .

    Коментиран от #2, #11

  • 2 stukar

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Отрежи си половината мозък, а другата залей с помия и си готов за Черноморието. С уважение към всички мои роднини които са работили и ли все още работят там. За преуспелите меринджеи на възраст 25- 35 г., дето си мислят че са хванали Господ за шлифера с петцифрените си заплати и ще ме нарекат неуспял комплексар, да погледнат първо за кого работят, в лицето на оня там червен чичка, председател на нещо си по туризма- камара ли к'вот ще да е. Аз отивам за 6- та поредна година в Гърция. Спокоен и замечтан.
  • 3 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    Е-е-е, нима управляващите, всичко по-горе написано, не го знаят ? Нима всичко това е от вчера по обяд,т.е. преди това никога не го е имало?? Слушам министри разни/държавни служители, отговорни хора с безобразно високи заплати на фона на беднотията в страната/ и ги гледам по телевизията г-жо Танчева, и се питам: НОРМАЛНИ ХОРА ЛИ Я РЪКОВОДЯТ ТАЗИ ДЪРЖАВА?? Не мога и не искам да давам определения /може би, не съм по-добър от тях/, НО ЯВНО НА ТЯХ ТАКА ИМ Е ХУБАВО, ТАКА ИМ ХАРЕСВА. Или въобще нямат и представа, за какво ядат парите на сиромасите ??
  • 4 dynamo

    6 1 Отговор
    Ходете на планина!
  • 5 dami

    10 16 Отговор
    След като изяде динята те помолиха да напишеш по-горния буламач.Ако напишеш още един,ще има узо.
  • 6 1313

    9 3 Отговор
    Има "ръст на туристите" тази година,защото спукаха от проверки заведения и хотели за да издават касови бележки.Та разликата не е в ръста на посещението,а в ръста на обявения оборот миналата и тази година.Но това никой не споменава.
  • 7 gost

    7 11 Отговор
    .....моля, преместете се в Гърция и там си останете.
  • 8 Пазарен Либерализатор

    8 5 Отговор
    Естествено, че пак, за пореден път ще си харчим парите в Гърция. По-нормално е, по-чисто, много спокойно и истинско. Трябва да си извратено тъп, за да пътуваш до л@йноморието ни, където фекалии се изливат на плажа, а бълхи и мазут предшестват мощна диария. За кръчми и заведения да не говорим-мизерия, в която ентусиазирани туристи изяждат залежалите храни с изтекъл срок. Пълна цигания, хотел до хотел, простотия и мръсотия. Не, благодаря. Калимера!
  • 9 Морски

    6 9 Отговор
    Вижте, многоуважавани ми българета-циганета, българета-лигавета и -лакомета от провинцията. Ходете си мийте мазните дупета по турско, гръцко, египетско и докъдето ви стигат географските познания. Много сте ми противни всяко лято като почните да се мъкнете на сам и да ни тровите с присъствието си. Вземете си мазните софийски, пловдивски и прочие бизнесменчета дето присигат тук и лакомо смучат от всеки. Най-ми е кеф като дойде всента и се разкарате всичките. А лятото - лятото европейци бол, готини хора, с маниери, възпитани, вярно понякога се самозабравят, но не е постоянно, не е градивна част от културата като на нашия селянин от София, Пловдив и други големи и малки села на страната. На тая Мара-културната, дето не е сметнала за нужно да си промени резервацията, като отиде в едно наистина вървежно заведение в Гърция, където реззервациите пращят по шефовете, ще разбере как ще седне на масата която е резервирала, ама друг път. Ще ви турят една масичка някъде на улицата пред заведението, да се накачулите всики един през друг и да минават всички през вас, а сервитьорът я мине веднъж да ви погледне нещо трябва ли още и толкова. Следващият път ще знаеш как да резервираш. А на лакомия г.з с 20-те лева ще кажа, разбирам, че сега си направи дорбра безплатна реклама с този случай, с колко се качиха резервациите в непиковете часове? Но закъде с толкова лакомия, бе Ганьо? Колко още можеш да изядеш?
  • 10 dami

    5 0 Отговор
    Проблема е ,че много звършват ,за това ,което не стават.Като чета по долу ,все повече се убеждавам.
  • 11 дами

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Това се отнася за теб.no name no face number,т.ен коментар 1/ 13.08.17.
  • 12 ГОСТ

    3 0 Отговор
    За Тюленово-Хубаво е да проверите за какво става въпрос преди да пишете.Нищо ,че имота Ви е в Камен браяг за толкова години трябваше да разберете че водата е от сондажите.Така написано даже намирисва.
    Поздрави!
  • 13 Ввв

    1 1 Отговор
    Ама никой не ви кара да ходите в селянията,циганията и още какво ли не,има богат избор на качествени дестинации,на нашето море трябва да си тотален идиот да ходиш и да си мислиш че си на правилното място!!!