Last news in Fakti

8 Септември, 2017 14:05 4 850 12

Защо се разигра Марешки

  • марешки-
  • борисов-
  • вот на недоверие-
  • бсп-
  • дпс
Защо се разигра Марешки - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Веселин Марешки неочаквано се активизира и пораздруса инертния ни парламентарен живот. По-скоро изненада всички с готовността си да подкрепи или предизвика вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". По своя инициатива, без никой да го пита. На внезапна пресконференция. Аргументите му обаче сякаш бяха изпаднали от записки на проф. Юлиан Вучков. От онези, с шарените маркери.

Само седмица след като депутатите се завърнаха от морето, той реши, че там не се върши нищо, а така не бивало. Нещо, което можеше да констатира и преди ваканцията, когато от БСП се оплакаха, че управляващите не внасят никакви законопроекти, но пък директно отхвърлят техните. Ако питате например Менда Стоянова, тя ще ви каже, че многото законопроекти за внасяне говорят за проблеми във всички сфери, които трябва да се решават. А липсата им - за обратното. С две думи - всичко ни е наред.

Та, в стила на театроведа, Марешки заключи, че от 25 години партиите проституирали и се съешавали коя с която може, според случая. Разбира се, без неговата непорочна "Воля", която не е опитала още нито от меда, нито от жилото на политическите ни нрави.

Защо Марешки предприе неочакваната си атака, която остана енигма дори за Цвета Караянчева.

Имайки предвид сложната личностна характеристика на бизнесмена-политик, отговорът няма как да бъде еднозначен. Можем обаче да изведем няколко възможности, от които всеки да си избере, според своята логика.

Първо, прави го за спорта, за да не губи форма.

Второ, ядосан е за нещо на Борисов и демонстрира враждабност към него, флиртувайки с партиите извън кабинета.

Трето, изпреварвайки вече анонсираното внасяне на вот на недоверие от БСП по-късно през есента, го саботира в зародиш, като ускорява събитията.

Кой би имал интерес от последното, не е трудно да се досетим. Остава загадка, дали това е непоискано добро или директива.

От БСП и ДПС определено не бяха подготвени за брифинга на "Воля", проведен по никое време в ранния следобед. Разбираемо - нито да се зарадваш, нито да отхвърлиш позицията на Марешки. Колкото и размита и неясна да бе нейната мишена. Най-вече, заради това...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    15 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "По своя инициатива, без никой да го пита."

    Авторе, какво искаш да кажеш, кой, кого да пита, а?
  • 2 варненския месия

    7 7 Отговор
    Сменил е дилъра !
  • 3 onq s konq

    14 15 Отговор
    Две неща са ясни- кабинет Борисов 3 няма да изкара пълен мандат, това го доказаха с 1 и 2. И ще има Борисов 4 и така общо 45 години.

    Коментиран от #4

  • 4 българска лотария

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Гласувате три пъти за Бойко Борисов четвъртия път го печелите безплатно !

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    6 14 Отговор

    До коментар #4 от "българска лотария":

    Хубавите работи трябва да се повтарят.
  • 6 Дядо поп

    12 2 Отговор
    Опитва се да рекетира Боко,ще му подхвърлят някой и
    друг милион,или за обществена поръчка или за нещо
    друго и ще млъкне.
  • 7 Причината

    5 10 Отговор
    Изпълнява поръчка на ГЕРБ, патриотите не искат бежанци и трябва да се премахнат от управлението на държавата по външно нареждане, тази статия го доказва:
    http://www.bbc.com/news/world-europe-41109572
  • 8 Ник

    7 5 Отговор
    Играе защото не са се разбрали с Винету за дял.
    - И единият и другият не обичат да делят! За това ако искаш едно правителство да не съществува гласуваш за Марешки.
    Така ГЕРБ трябва да паднат от власт за пореден път. Марешки излиза, следва раздор между Симеонов и останалите патриоти, кой е главната кучка на Борисов и накрая ... - Предсрочни избори!
    Понеже БСП не са готови и знаят че ще трябва да чистят редиците, както и ДПС сега няма да има вот. Ако има той ще е проформа! Но нека не забравяме че започва обсъждането на бюджета за 2018. - Там нещата са тежки! -Приходи няма, а Патриотите ще се натискат за развързване на кесията по ресори.
    Въпросът е в това, че няма как да стане понеже дупката става все по- голяма. ГЕРБ прехвърлиха почти всички разходи от министерствата към общините с идеята да го духат общините а не Републиканският Бюджет. За това прехвърлят училища, болници, социални служби, които до сега бяха държавна отговорност на местна издръжка, което затрудни още повече местните администрации. - За това ще има бунтове и вероятно стачки против "Лентореза".
    - Идват интересни времена!
  • 9 из борът

    8 3 Отговор
    и тоз каун не знае, че ако има избори той вече ще влиза в парламента само като гост
  • 10 Конфуций

    15 0 Отговор
    Шекспир май го е казал: Целият свят е една голяма сцена...!
    Ама таквоз чудо, като българския политически театър никой не е виждал. Марешки от противник на съществуващото статукво-сега коалиционен партньор. Воленчо лаещ срещу ГЕРБ-тоже. Активистка националистка, прекарва мигранти. Наш вожд имал партиен билет, но сега върл враг на комунистите. Комунистите водени от застаряваща девойка кадър на СДС и Костов. Бивш президент комсомолски активист по-голям ястреб и от Збигнев Бжежински. Латиноамериканските сериали пасти да ядат!
  • 11 Дияна

    1 0 Отговор
    Всяко начало има край.Никой не може да спре колелото да се върти.Въпрос на
    време и начин.
  • 12 Патриот

    0 0 Отговор
    Много правилно написано. Искат да преиграят изборите, в които да има Борисов 4 и да няма патриоти във властта.
    А всички вече знаем как се правят демократичните "избори" у нас.